fbpx
notino popust

10 najboljih IPL uređaja za bezbolno uklanjanje dlačica koje bi svaka žena htjela imati

10 najboljih IPL uređaja

U posljednjih nekoliko godina, IPL (Intense Pulsed Light) uređaji postali su sve popularniji među osobama koje žele efikasno rješenje za trajno i bezbolno uklanjanje neželjenih dlačica.

Ovi inovativni uređaji nude praktičan i jednostavan način koji će vašu kožu učiniti glatkom bez iritacija, bez potrebe za čestim posjetama salonima ili kozmetičkim centrima. Oni nude učinkovitu, sigurnu i prikladnu alternativu tradicionalnim metodama uklanjanja dlačica. Zaboravite na često brijanje i neugodne posjekotine. Ne samo da osiguravaju dugotrajne rezultate, već korisnicima pružaju mogućnost izvođenja tretmana u udobnosti i privatnosti vlastitog doma.

U ovom tekstu, istražićemo najbolje IPL uređaje dostupne na tržištu danas, analiziraćemo njihove prednosti i karakteristike, kako bismo vam pomogli da donesete ispravnu odluku.

Šta je IPL epilacija?

Šta je IPL epilacija?

IPL epilacija je metoda uklanjanja dlačica koja koristi pulsirajuće svjetlo za narušavanje strukture dlačica, utječući izravno na korijen ispod površine kože i zaustavljajući njihov rast. Ovaj postupak je uglavnom bezbolan i efikasan u dugoročnom smanjenju rasta dlačica.

Upotreba IPL uređaja

Upotreba IPL epilatora je relativno jednostavna. Prvo je potrebno obrijati dlačice, zatim slijediti upute za epilaciju. Tretmani se obično provode svaka dva tjedna, a kasnije se interval između tretmana produljuje. Vidljivi gubitak dlačica obično se primjećuje nakon dvije do tri upotrebe.

kako se koristi IPL uređaj

Ko može koristiti IPL uređaj?

Većina IPL uređaja najučinkovitija je na tamnim dlačicama (crne, smeđe, tamnoplave) i na svijetloj do srednje tamnoj koži. Ako je vaš tip dlaka ili kože nekompatibilan s IPL tehnologijom, klasični epilator s pincetama može biti bolje rješenje.

Kupovina IPL uređaja na šta obratiti pažnju?

Kada birate IPL uređaj, važno je obratiti pažnju na:

 • Tip kože i dlake: Različite IPL uređaje preporučuje se za različite tipove kože i boje dlačica. Većina uređaja je efikasna na svjetlijim kožama sa tamnijim dlačicama. Ako imate tamnu kožu ili svijetle dlačice, treba da budete pažljiviji pri izboru i potencijalno se posavjetovati sa stručnjakom.
 • Bezbjednost: Sigurnost je najvažniji aspekt. Obratite pažnju na certifikate i garancije uređaja koje želite da kupite. Uvjerite se da uređaj ima svoje mehanizme zaštite kao što su senzori za kožu koji će osigurati da se uređaj ne koristi na neprikladnim područjima.
 • Broj impulsa i snaga: Veći broj impulsa i snaga obično znače efikasniji IPL uređaj. Uređaj sa više impulsa može pokriti veću površinu kože bez potrebe za ponovnim punjenjem. Ovaj broj ukazuje na trajnost uređaja. Na primjer, 400 000 impulsa može osigurati do 22 godine upotrebe.Takođe, uređaj sa višim nivoom snage može biti efikasniji za trajno uklanjanje dlačica.
 • Dodatni nastavci: Mnogi IPL uređaji dolaze sa različitim nastavcima za različite djelove tijela. Ovo može biti korisno ako planirate da koristite uređaj na različitim područjima.
 • Integrisani senzori: Uređaji sa senzorima za ton kože mogu automatski prilagoditi intenzitet svjetlosnih impulsa u zavisnosti od vaše kože, što može poboljšati efikasnost i sigurnost tretmana.
 • Cijena: IPL uređaji se kreću u širokom cjenovnom rasponu. Odredite svoj budžet i istražite uređaje u toj cjenovnoj kategoriji. Važno je napomenuti da viša cijena ne nužno znači bolji uređaj, pa pažljivo uporedite karakteristike i performanse.
 • Recenzije i preporuke: Pročitajte recenzije korisnika i potražite preporuke od stručnjaka kako biste saznali više o iskustvima drugih ljudi sa određenim uređajem.
 • Pratite uputstva: Bez obzira na uređaj koji odaberete, važno je strogo se pridržavati uputstava proizvođača kako biste postigli najbolje rezultate i izbegli moguće komplikacije.

Na kraju, pravilan izbor IPL uređaja zavisiće od vaših individualnih potreba, kože i budžeta. Prije donošenja odluke, pažljivo istražite i konsultujte se sa stručnjakom ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja.

Deset najboljih IPL epilatora po izboru korisnika

Odabir pravog IPL epilatora može biti ključan faktor u postizanju efikasnog i dugotrajnog uklanjanja dlačica. U moru dostupnih opcija, korisnički izbori i recenzije igraju važnu ulogu u identificiranju najboljih uređaja na tržištu. Donosimo vam listu 10 najboljih IPL epilatora, odabranih na temelju korisničkih iskustava i ocjena.

Ovi modeli su se istaknuli svojom efikasnošću, sigurnošću, jednostavnošću upotrebe i sposobnošću da pruže dugotrajne rezultate, sve to uz mogućnost izvođenja tretmana u udobnosti vašeg doma. Bilo da tražite uređaj za osjetljive dijelove tijela ili nešto za brze i učinkovite tretmane, ova lista će vam pomoći u pronalaženju idealnog IPL epilatora koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Philips Lumea IPL epilator

Philips Lumea IPL 7000 SC1997/00 je inovativan uređaj za nježno i dugotrajno uklanjanje neželjenih dlačica, omogućavajući vam da uživate u glatkoj koži do čak 12 mjeseci, sve iz udobnosti svog doma.

Ovaj uređaj koristi IPL tehnologiju (intenzivno pulsirajuće svjetlo), koja je popularna i efikasna u profesionalnim kozmetičkim salonima, kako bi spriječila rast novih dlačica.

Philips Lumea Advanced SC1997/00 emituje blage svetlosne impulse koji inhibiraju rast dlačica, što znači da ćete već nakon samo četiri tretmana moći uživati u savršeno glatkoj koži na duže vreme.

Philips Lumea IPL epilator
Foto: Notino

Ovaj IPL sustav Philips Lumea je efikasan na tamnoplavim, smeđim i crnim dlačicama, a možete ga koristiti na različitim delovima tijela, uključujući noge (od koljena na dole), bikini zonu, ruke, trbuh, lice, bradu, zaliske i ispod pazuha.

Philips Lumea IPL epilator prednosti
Foto: Notino
Philips Lumea IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

Karakteristike ovog uređaja su:

 • Nježno i dugotrajno uklanjanje dlačica.
 • Brze tretmane: Može ukloniti dlačice na nogama (od koljena na dole) za samo osam minuta, za bikini zonu ili lice su dovoljne samo dvije minute, a ispod pazuha možete završiti za samo jednu minutu.
 • Dugotrajna glatka koža: Nakon samo četiri upotrebe, koža ostaje glatka najmanje dva tjedna, smanjujući broj dlačica na tijelu.
 • Pogodan za tamnoplave, smeđe i crne dlačice.
 • Upotrebljiv na cijelom tijelu, uključujući lice.

Ovaj proizvod je osvojio nagradu “Proizvod godine 2018.” u kategoriji epilatori i depilatori, potvrđujući njegovu kvalitetu i učinkovitost.

Tehničke specifikacije obuhvataju više od 250.000 svetlosnih impulsa, velika površina uređaja za brzu upotrebu, pet nivoa svetlosne energije prilagođene tipu kože, način rada za primjenu na pregibima tijela, integrirani UV filter za zaštitu kože od UV zračenja i integrirani sigurnosni sustav koji sprečava neželjene svetlosne impulse. Takođe, ima senzor za utvrđivanje nijanse kože kako bi osigurao siguran tretman.

Dodatci uključuju precizni nastavak za upotrebu na licu, nastavak za tijelo, adapter, torbicu, krpicu za čišćenje i korisnički priručnik. Philips Lumea IPL 7000 SC1997/00 je sveobuhvatan uređaj za trajno uklanjanje dlačica koji kombinuje učinkovitost, sigurnost i praktičnost.

Braun Silk-expert IPL epilator

Braun Silk-expert PRO 5 IPL5243 je napredan IPL epilator koji donosi niz praktičnih karakteristika i tehnoloških inovacija kako bi vam pružio dugotrajno glatku kožu.

Ovaj uređaj je posebno dizajniran za uklanjanje neželjenih dlačica na tijelu i licu, a evo nekoliko zanimljivih karakteristika o njemu:

Braun Silk-expert IPL epilator
Foto: Notino
 • Tehnologija IPL: Braun Silk-expert PRO 5 koristi tehnologiju intenzivnog pulsirajućeg svjetla (IPL) kako bi djelovao ispod površine kože i uklonio dlačice zajedno sa njihovim korijenom. To čini putem svetlosnih impulsa koji djeluju na toplotu, a rezultat je nježno i bezbolno uklanjanje dlačica.
 • Senzor SensoAdapt: Ovaj uređaj je opremljen integrisanim senzorom SensoAdapt™, koji detektira različite nijanse boje kože i automatski prilagođava intenzitet svetlosnih impulsa kako bi osigurao sigurno i efikasno uklanjanje dlačica.
 • Brzi tretmani: Braun Silk-expert PRO 5 omogućava brze tretmane, posebno na nogama, gdje možete ukloniti dlačice od koljena na dole za samo pet minuta. Takođe, rezultati traju i do nekoliko mjeseci.
 • Različita područja primjene: Ovaj uređaj je pogodan za različite delove tijela, uključujući noge, ruke, pazuhe, bikini zonu, leđa i lice (uz odgovarajući nastavak). To ga čini vrlo fleksibilnim za različite potrebe.
 • Tehničke specifikacije: Braun Silk-expert PRO 5 ima brojne tehničke karakteristike, uključujući kratke razmake između svetlosnih impulsa za brže tretmane, dug životni vek sa do 400.000 svetlosnih impulsa, deset nivoa intenziteta tretmana i tri načina rada za prilagodljivost.
 • Dodaci: Uz uređaj dolazi nekoliko korisnih dodataka, uključujući standardni, široki i precizni nastavak, kao i aparat za brijanje Venus Extra Smooth, što čini ovaj uređaj još funkcionalnijim.
Braun Silk-expert IPL epilator prednosti
Foto: Notino
Braun Silk-expert IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

Ukratko, Braun Silk-expert PRO 5 IPL5243 je sofisticiran IPL uređaj koji kombinuje tehnologiju, sigurnost i praktičnost kako bi vam pružio dugotrajno uklanjanje dlačica i glatku kožu. S njegovim različitim režimima i pratećim dodacima, ovaj uređaj obećava zadovoljavajuće rezultate u udobnosti vašeg doma.

Remington I-Light IPL epilator

Remington I-Light IPL8500 je IPL epilator koji nudi dugotrajno uklanjanje neželjenih dlačica, pružajući vam osjećaj baršunasto glatke kože koji traje.

Ovaj uređaj koristi tehnologiju intenzivnog pulsirajućeg svjetla (IPL) kako bi efikasno i bezbolno uklanjao dlačice, a evo nekoliko njegovih prednosti:

Remington I-Light IPL epilator
Foto: Notino
 • Tehnologija IPL PROPULSE: Remington I-Light IPL8500 koristi IPL tehnologiju koja zagrijava folikule dlačica i prekida njihov ciklus rasta. Ovaj proces omogućava dugoročno uklanjanje dlačica sa trajnim rezultatima.
 • Tri načina rada: Ovaj uređaj nudi tri različita načina rada – učinkoviti, osjetljivi i ekspresni. Možete odabrati način koji najbolje odgovara vašim potrebama i željama.
 • Brzi tretmani: Uz ekspresni način rada, možete izvesti tretman cijelog tijela za samo 15 minuta, što ga čini praktičnim za svakodnevnu upotrebu.
 • Senzor nijanse kože: Ugrađeni senzor automatski prilagođava snagu uređaja prema tipu kože, što doprinosi sigurnom i učinkovitom uklanjanju dlačica.
 • Dugotrajni rezultati: Već nakon tri tretmana, ovaj uređaj može smanjiti rast dlačica do čak 66%, čineći kožu glatkom i do nekoliko mjeseci.
 • Tehničke specifikacije: Remington I-Light IPL8500 ima životni vek do 300.000 svjetlosnih impulsa, ugrađeni UV filter, LED diode koje ukazuju na nivo energije i ergonomski oblikovanu dršku za lakše korišćenje.
 • Dodatci: Uz uređaj dolaze dodaci kao što su nastavak za tretman tijela površine 3 cm², nastavak za tretman lica i bikini zone, te praktična futrola za čuvanje uređaja.
Remington I-Light IPL epilator prednosti
Foto: Notino
Remington I-Light IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

Ukratko, Remington I-Light IPL8500 je uređaj koji nudi sigurno, učinkovito i dugotrajno uklanjanje dlačica kod kuće. Njegova praktičnost, različiti režimi rada i prateći dodaci čine ga odličnim izborom za osobe koje žele postići glatku kožu bez nepoželjnih dlačica.

BEURER IPL epilator

BEURER IPL 5800 je inovativan epilator koji omogućava trajno i bezbolno uklanjanje neželjenih dlačica, pružajući vam glatku kožu koja traje tjednima.

Ovaj uređaj također koristi tehnologiju intenzivnog pulsirajućeg svjetla (IPL) kako bi efikasno eliminirao dlačice s korijenom, a evo nekoliko bitnih informacija o njemu:

BEURER IPL epilator
Foto: Notino
 • Tehnologija IPL: BEURER IPL 5800 koristi IPL tehnologiju koja emitira svetlosne impulse ispod površine kože kako bi zagrijala folikule dlačica i potaknula njihovo ispadanje. Ovaj postupak omogućava dugotrajno i sigurno uklanjanje dlačica.
 • Bezbolno uklanjanje dlačica: IPL tehnologija omogućava bezbolno uklanjanje dlačica, čineći tretman ugodnim i prihvatljivim.
 • Brzi tretmani: Uz način rada Auto Flash, ovaj uređaj omogućava brzu i ugodnu upotrebu. Za tretman cijelog tijela potrebno je samo 20 minuta, što ga čini praktičnim i vremenski efikasnim.
 • Različita primjena: BEURER IPL 5800 je pogodan za tretman različitih delova tijela, uključujući lice, ruke, noge, pazuhe, bikini zonu, leđa, grudi i trbuh. Takođe je dizajniran za preciznu primenu na manjim i teško dostupnim područjima.
 • Dermatološki odobren: Uređaj je odobrila dermatološka struka, što dodatno potvrđuje njegovu efikasnost i sigurnost.
 • Tehničke specifikacije: Uz tri nivoa intenziteta tretmana, senzor tipa kože koji meri pigmentaciju tretiranog područja, senzor kontakta s kožom, životni vek od čak 600.000 svetlosnih impulsa i ugrađeni UV filter, BEURER IPL 5800 nudi brojne tehničke karakteristike za optimalno iskustvo korisnika.
 • Aplikacija “beurer MyIPL”: Ovaj uređaj je kompatibilan s aplikacijom “beurer MyIPL”, koja vam može pomoći u praćenju tretmana i pravilnom korišćenju uređaja.
BEURER IPL epilator prednosti
Foto: Notino
BEURER IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

Sve u svemu, BEURER IPL 5800 je uređaj koji kombinuje visoku efikasnost i sigurnost kako bi vam pružio trajno glatku kožu bez nepoželjnih dlačica. Njegova sposobnost rada na različitim delovima tijela čini ga izuzetno praktičnim, a tehnološke karakteristike osiguravaju optimalne rezultate.

Silk’n Infinity Fast IPL epilator

Silk’n Infinity Fast IPL epilator predstavlja revolucionaran način trajnog uklanjanja neželjenih dlačica, i to brže nego ikada ranije.

Ako preferirate epilaciju nad brijanjem i želite postići najbrže moguće rezultate, ovaj uređaj je idealan izbor za vas. Silk’n Infinity Fast proizvodi brže pulseve od uobičajenih epilatora, pružajući vam glatku kožu cijelog tijela u rekordnom vremenu.

Silk'n Infinity Fast IPL epilator
Foto: Notino

Možete ga koristiti na različitim delovima tijela, uključujući područje ispod pazuha, bikini zonu i ostatak tijela, omogućavajući vam dugotrajne rezultate gotovo trenutno. Ovaj epilator je takođe pogodan za sve tonove kože, uključujući najtamnije nijanse. Tako da možete reći zbogom ne samo svakodnevnom brijanju, već i sporim epilacijama.

Njegove karakteristike su:

 • Brza epilacija: Ovaj uređaj omogućava bržu epilaciju u poređenju s drugim epilatorima, čime vam štedi vreme i nudi dugotrajne rezultate.
 • Trajna glatka koža: Silk’n Infinity Fast garantuje postizanje besprijekorne glatke kože koja traje.
 • Bezbolno uklanjanje dlačica: Uklanja dlačice s područja ispod pazuha, bikini zone, lica i tijela bezbolno i efikasno.
 • Smanjenje rasta dlačica: Dugotrajnom upotrebom, ovaj epilator može smanjiti rast dlačica do čak 92%.
 • Pogodan za sve tonove kože: Može se koristiti na različitim tipovima kože, uključujući najtamnije nijanse.
 • Mobilna aplikacija: Zahvaljujući mobilnoj aplikaciji, možete planirati i prilagoditi svoj režim epilacije prema svojim potrebama.

Tehničke specifikacije ovog uređaja uključuju pet nivoa intenziteta, brže pulseve u poređenju s uobičajenim Silk’n Infinity epilatorom, eHPL tehnologiju koja kombinuje optički i galvanski izvor energije kako bi bolje ciljala korijen dlake, način rada pulse za epilaciju manjih površina, način rada glide za lakše klizanje po koži, do 600.000 svetlosnih pulseva s brzinom do 120 pulseva u minuti i dostupnost aplikacije Silk’n za dodatnu personalizaciju tretmana.

Silk'n Infinity Fast IPL epilator prednosti
Foto: Notino
Silk'n Infinity Fast IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

Silk’n Infinity Fast IPL epilator je sveobuhvatan uređaj koji kombinuje brzinu, efikasnost i mogućnost prilagodbe kako bi vam omogućio trajno uklanjanje dlačica s minimalnim naporom i maksimalnim rezultatima.

ProfiCare IPL epilator

ProfiCare IPL 3024 je IPL epilator koji će vam pomoći ostvariti željeni izgled glatke kože nogu ili pazuha. Ovaj uređaj nudi niz prednosti i karakteristika za dugotrajno uklanjanje neželjenih dlačica, pružajući vam glatku kožu koja traje nekoliko nedelja. Evo zanimljivih informacija o njemu:

 • Bezbolno uklanjanje dlačica: IPL tehnologija (intenzivno pulsirajuće svijetlo) omogućava bezbolno uklanjanje dlačica. Uklanja dlačice i deaktivira njihov korijen duboko u koži, sprečavajući njihov ponovni rast.
 • Smanjenje rasta dlačica: Nakon samo četiri tjedna redovne upotrebe, ovaj epilator može smanjiti rast dlačica za čak 55%. Svakom epilacijom će dlačica biti sve manje i manje.
 • Univerzalna primena: Pogodan je za upotrebu na različitim delovima tijela, uključujući noge, ruke, bikini zonu, pazuhe, prsa i leđa.
 • Zaštita od UV zračenja: Epilator ima integrisani UV filter koji štiti kožu i oči od štetnog UV zračenja tokom upotrebe. Osim toga, dolaze i zaštitne naočale koje dodatno štite oči.
 • Ergonomska drška: Ergonomska drška omogućava udobno rukovanje i lakše korišćenje uređaja.

Tehničke specifikacije uključuju:

 • Tehnologija IPL: Korišćenje intenzivnog pulsirajućeg svjetla koje deaktivira korijen dlačica i sprečava njihov daljnji rast.
 • Svjetlosna ploha: Epilator ima svjetlosnu površinu od 2,7 cm² za preciznu primjenu.
 • Pet nivoa intenziteta svjetla: Prilagodljivi intenzitet svetla prema tipu kože.
 • Senzor dodira s kožom: Sprječava neželjene bljeskove tako da uređaj reaguje samo kada je u dodiru s kožom.
 • Automatsko isključivanje: Nakon deset minuta neaktivnosti, uređaj se automatski isključuje, doprinoseći sigurnosti.
ProfiCare IPL epilator
Foto: Notino

ProfiCare IPL 3024 je praktičan i efikasan uređaj za uklanjanje dlačica kod kuće. Njegove karakteristike omogućavaju dugotrajne rezultate i zaštitu kože od UV zračenja tokom tretmana.

Concept Perfect Skin Pro IPL epilator

Concept Perfect Skin Pro IL5000 je IPL epilator koji vam omogućava da efikasno i jednostavno uklonite neželjene dlačice iz udobnosti vašeg doma.

Ovaj uređaj koristi tehnologiju intenzivnog pulsirajućeg svetla (IPL) kako bi bezbolno uklonio dlačice, a toplinski efekat ovih bljeskova pomaže u uklanjanju dlačica zajedno s njihovim korenom.

Evo nekoliko ključnih prednosti i karakteristika ovog epilatora:

Concept Perfect Skin Pro IPL epilator
Foto: Notino
 • Učinkovito i bezbolno uklanjanje dlačica: Concept Perfect Skin Pro IL5000 uklanja dlačice s korijenom, što pomaže u sprečavanju njihovog ponovnog rasta. Epilacija je bezbolna i efikasna.
 • Višenamjenska upotreba: Ovaj epilator je pogodan za epilaciju različitih delova tijela, uključujući lice, pazuhe, bikini zonu i celo tijelo. Dva magnetna nastavka omogućavaju vam precizno i udobno epiliranje, uključujući i osjetljiva područja.
 • Trajno glatka koža: Nakon upotrebe ovog uređaja, možete uživati u glatkoj koži koja traje do nekoliko mjeseci. Prvi rezultati su vidljivi već nakon 4 tjedna redovne upotrebe.
 • Podesive postavke: Concept Perfect Skin Pro IL5000 nudi 5 nivoa intenziteta prema tipu kože i 2 načina rada. Gliss način rada je za tretiranje većih površina tijela, dok Precision način rada omogućava precizno epiliranje na manje dostupnim i osjetljivim područjima.
 • Integrirani UV filter i senzor za zaštitu očiju: Epilator ima ugrađeni UV filter i senzor za zaštitu očiju kako bi se osigurala sigurna upotreba.
 • Bežična upotreba: Uređaj se može koristiti bežično, što ga čini pogodnim za putovanja i udobnost upotrebe.
 • Concept IPL mobilna aplikacija: Aplikacija vam omogućava da pratite intervale između tretmana, pomogne vam u odabiru odgovarajuće ravni intenziteta impulsa i pruža upute za upotrebu.
Concept Perfect Skin Pro IPL epilator prednosti
Foto: Notino
Concept Perfect Skin Pro IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

Concept Perfect Skin Pro IL5000 je praktičan uređaj koji omogućava trajno uklanjanje dlačica s minimalnim naporom i maksimalnim rezultatima iz udobnosti vašeg doma.

FOREO PEACH 2 IPL epilator

FOREO PEACH 2 je IPL uređaj za prevenciju rasta novih dlačica koji vam omogućava profesionalni tretman za savršeno glatku kožu bez dlačica u udobnosti vašeg doma.

Ovaj uređaj koristi tehnologiju intenzivne pulsirajuće svetlosti (IPL) kako bi uklonio neželjene dlačice, sprečava njihov ponovni rast i pruža vidljive rezultate već nakon 8 sedmica redovne upotrebe. Evo nekoliko ključnih bitnih karakteristika ovog uređaja:

FOREO PEACH 2 IPL epilator
Foto: Notino
 • Nježno, sigurno i dugotrajno uklanjanje dlačica: FOREO PEACH 2 nudi nježno i sigurno uklanjanje dlačica s korijenom, što dovodi do dugotrajne glatke kože bez dlačica. Ovaj uređaj takođe sprečava ponovni rast dlačica s redovnom upotrebom.
 • Bezbolno uklanjanje dlačica: Epilacija ovim uređajem je bezbolna, pružajući vam ugodno iskustvo uklanjanja dlačica.
 • Brzi tretman cijelog tijela: Velika tretmanska površina i fleksibilna glava omogućavaju brzi tretman cijelog tijela u roku od samo 10 minuta.
 • Inteligentna tehnologija senzora kože: Ugrađeni pametni senzor kože osigurava siguran i efikasan tretman.
 • T-Sonic pulsacije: T-Sonic pulsacije potiču mikrocirkulaciju kože i šire pore kako bi svjetlosni impulsi lakše prodrla u korijen dlačica.
 • Integrirani sustav za hlađenje kože: Ovaj uređaj ima integrirani sustav za hlađenje kože koji pruža trenutačno hlađenje kako bi se osigurala udobnost tokom tretmana.
 • Pametni kožni senzor: Pametni senzor za kožu omogućava uređaju da prilagodi intenzitet svjetlosnih impulsa prema vašem tipu kože.
 • Integrirani UV filter: Epilator ima ugrađeni UV filter kako bi se osigurala zaštita kože od UV zračenja.
 • Kompatibilnost s aplikacijom FOREO For You: Ovaj uređaj je kompatibilan s aplikacijom FOREO For You koja vam može pomoći u praćenju i upravljanju tretmanima.
FOREO PEACH 2 IPL epilator prednosti
Foto: Notino
FOREO PEACH 2 IPL epilator karakteristike
Foto: Notino

FOREO PEACH 2 pruža profesionalni tretman za uklanjanje dlačica kod kuće i omogućava vam da uživate u glatkoj koži bez dlačica na duže vrijeme.

IPL epilator Beautifly Blush

IPL epilator Beautifly Blush je uređaj koji vam omogućava dugotrajan osjećaj glatke kože.

Koristi tehnologiju intenzivnog pulsirajućeg svjetla (IPL) kako bi bezbolno uklonio neželjene dlačice s korijenom.

Redovitom upotrebom ovog uređaja, možete i sprječavati ponovni rast dlačica. Set Beautifly Blush uključuje sljedeće komponente:

IPL epilator Beautifly Blush
Foto: Notino
 • IPL epilator za lice, tijelo, bikini zonu i pazuh: Ovaj uređaj je opremljen različitim nastavcima koji vam omogućavaju da ga koristite na različitim dijelovima tijela.
 • Brijač: Uz IPL epilator, set uključuje i brijač za dodatnu preciznost pri tretiranju dlačica.
 • Sunčane naočale: Sunčane naočale štite vaše oči od svjetlosnih impulsa tijekom upotrebe uređaja.
 • Zamjenske glave za epilaciju: Set dolazi s tri zamjenske glave kako biste mogli zamijeniti glave nakon dulje upotrebe ili kada su potrebne zamjene.
 • Putna torbica: Putna torbica omogućava vam da uređaj lako prenosite i čuvate kada niste kod kuće.
 • Svojstva: Beautifly Blush epilator pruža dugotrajan učinak, ostavljajući kožu iznimno glatkom. Uz to, uređaj ima LCD zaslon koji olakšava praćenje i podešavanje postavki. Epilacija ovim uređajem je sigurna i može se obavljati u udobnosti vlastitog doma.
IPL epilator Beautifly Blush prednosti
Foto: Notino
IPL epilator Beautifly Blush karakteristike
Foto: Notino

Beautifly Blush vam omogućava uklanjanje dlačica i održavanje glatke kože bez dlačica u privatnosti vašeg doma.

IPL Epilator ETA Fenité

Epilator ETA Fenité 9347 90000 je uređaj koji će vam omogućiti da uživate u krasno glatkoj koži tjednima bez dlačica. Evo nekoliko prednosti ovog epilatora:

 • Dlačice čupa s korijenom: ETA Fenité 9347 90000 epilira dlačice tako da ih čupa s korijenom. Ovaj način uklanjanja dlačica čini ih sporijim u ponovnom rastu i omogućava da koža ostane glatka na duže vreme.
 • Kožu ostavlja krasno glatkom: Epilacija ovim uređajem rezultira krasno glatkom kožom, što je često preferirani efekt u odnosu na brijanje ili depilaciju.
 • Brže i temeljitije od klasične depilacije: Epilacija ovim uređajem obično je brža i temeljitija od klasične depilacije, jer uklanja dlačice s korijenom i može trajati duže prije nego što se ponovno pojave.
 • Ne nadražuje kožu: Iako epilacija može biti bolna u početku, ETA Fenité 9347 90000 je dizajniran da minimizira iritaciju kože, što je često prednost u odnosu na brijanje ili depilaciju voskom.
IPL Epilator ETA Fenité
Foto: Notino
IPL Epilator ETA Fenité karakteristike
Foto: Notino

Ovaj epilator pruža praktičan način održavanja glatke kože bez dlačica i omogućava vam da se osjećate samopouzdano i udobno u svom tijelu.

Cijena IPL (Intense Pulsed Light) epilatoraCijena IPL (Intense Pulsed Light) epilatora

Cijena IPL (Intense Pulsed Light) epilatora može značajno varirati ovisno o marki, modelu, dodatnoj opremi i funkcijama koje uređaj nudi. Uobičajeno, cijene IPL epilatora mogu se kretati u rasponu od 100 do 500 Eura ili više, ovisno o specifikacijama karakteristikama i brendu. Evo nekoliko faktora koji mogu utjecati na cijenu:

 • Brend i kvaliteta: Poznatiji brendovi obično imaju više cijene, jer su često povezani s visokom kvalitetom i dugotrajnošću.
 • Model i funkcije: Napredniji modeli s dodatnim funkcijama poput različitih postavki intenziteta svjetla, različitih nastavaka i pametnih značajki mogu biti skuplji.
 • Dodatna oprema: Uređaji koji dolaze s dodatnom opremom poput zamjenskih glava, sunčanih naočala ili torbica mogu imati višu cijenu.
 • Životni vijek uređaja: Uređaji s dužim životnim vijekom ili većim brojem svjetlosnih impulsa obično su skuplji.
 • Specifične primjene: IPL epilatori dizajnirani za tretiranje cijelog tijela često su skuplji od onih koji su namijenjeni za manje površine, poput lica.
Cijena IPL (Intense Pulsed Light) epilatora

Prije kupnje, preporučuje se istraživanje različitih modela, usporedba cijena i čitanje recenzija kako biste pronašli uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu. Također, obratite pažnju na garanciju koja dolazi s uređajem kako biste bili sigurni da ćete biti pokriveni u slučaju problema s uređajem.

Komentariši