fbpx
notino popust

10 Najskupljih Barbie Lutaka na Svijetu: Pravo Blago Među Kolekcionarima!

10 najskupljih barbie lutaka na svijetu

Za sve vas ljubitelje Barbie, danas ćemo istražiti jedinstvene lutke koje su osvojile srca kolekcionara širom svijeta svojom iznimnom ljepotom i nevjerojatnom vrijednošću.

Uvijek smo znali da Barbie lutke imaju posebno mjesto u srcima ljubitelja igračaka, ali ove zapanjujuće kreacije dižu igru na potpuno novu razinu.

Predstavljamo 10 najskupljih Barbie lutaka koje su osvojile titulu najcjenjenijih i najtraženijih na planeti. Pripremite se da zavirite u svijet čarobnih kolekcionarskih blaga i otkrijete što ih čini tako posebnim. Bez daljnjeg odlaganja, zakoračite sa mnom u ovu fascinantnu avanturu i doznajte zašto su ove Barbie lutke toliko cijenjene i obožavane!

Stefano Canturi Barbie

Stefano Canturi Barbie je jedna od najekskluzivnijih i najskupljih Barbie lutaka ikada stvorenih, koja košta nevjerojatnih 302.500 dolara. Ova posebna Barbie lutka je naručena od strane Mattela, a kreirao ju je poznati australijski dizajner nakita, Stefano Canturi.

Dizajner je poznat po svom izvanrednom radu koji su nosile mnoge poznate ličnosti, a također je stvorio komade nakita koji su se pojavljivali u popularnim filmovima poput “The Matrix” i “Moulin Rouge”.

Ono što ovu Barbie lutku čini toliko skupom je njezina izuzetna ogrlica koju je Stefano Canturi osmislio. Radeći šest mjeseci, dizajner je stvorio kubističku ogrlicu koja sadrži tri karata čistih bijelih dijamanata raspoređenih oko velikog ružičastog dijamanta brušenog smaragda.

Taj rijedak ružičasti dijamant potječe iz australijskog rudnika Argyle, čineći ovu Barbie lutku posebno ekskluzivnom i vrijednom.

Važno je napomenuti da je Canturi odlučio ne stvarati ovu Barbie lutku za prodaju radi zarade, već je umjesto toga preuzeo proviziju pod uvjetom da prihod od prodaje bude doniran Fondaciji za istraživanje raka dojke. Ovo nesebično djelo dodaje poseban humanitarni aspekt ovoj izuzetnoj Barbie lutki.

Barbie Stefana Canturija izašla je na aukciju u Christie’su 2010. godine i postala je najskuplja Barbie lutka na svijetu, prodana za 250.000 dolara. Ova lutka oborila je rekorde i stekla kultni status među kolekcionarima i ljubiteljima Barbie.

Ako ste jedan od rijetkih s ekvivalentom neto vrijednosti Billa Gatesa i posjedujete ovu najvrijedniju Barbie lutku ikada stvorenu, trebate je posebno čuvati. Ova jedinstvena dragocjenost je rijetkost na tržištu i vjerojatno će biti jedan od najcjenjenijih primjeraka u vašoj kolekciji, te će još dugo ostati simbol vrhunske ljepote, luksuza i dobrote.

Stefano Canturi Barbie

Barbie and the Diamond Castle

Barbie and the Diamond Castle Barbie, izdana 2008. godine, predstavlja posebnu i izuzetno vrijednu lutku koja je bila dio promocije istoimenog 13. filma u Barbie filmskoj franšizi. Ova lutka nije bila namijenjena maloprodaji, već je služila isključivo za promociju filma i postala je jedan od najvrednijih primjeraka u Barbie kolekcionarstvu.

Ono što ovu Barbie lutku čini izuzetno skupom je činjenica da je ukrašena pravim dijamantima. Ukupno 318 dijamanata, s ukupno 20,66 karata, ugrađeno je u njezinu haljinu, ogrlicu i tijaru. Ovaj luksuzni dodatak učinio je ovu Barbie lutku vrlo posebnom i ekskluzivnom.

Procijenjena vrijednost ove Barbie lutke iznosi impresivnih 94.800 dolara, što je čini jednom od najskupljih i najvrijednijih Barbie lutaka ikada izrađenih.

Važno je napomenuti da ova Barbie lutka nije cijela izrađena od dijamanata, već samo njezina haljina, ogrlica i tijara sadrže prave dijamante. Njihova prisutnost dodaje nevjerojatnu vrijednost i luksuz ovom kolekcionarskom primjerku, što je učinilo ovu lutku toliko cijenjenom među kolekcionarima i ljubiteljima Barbie.

Iako možemo samo zamisliti koliko bi bila skupa da je cijela Barbie lutka izrađena od dijamanata, ova verzija s 318 pravih dijamanata svakako je impresivno remek-djelo, koje kombinira ljepotu Barbie lutke s blistavim sjajem pravih dragulja.

To je jedan od razloga zbog kojih je Barbie and the Diamond Castle Barbie postala legenda među kolekcionarima i simbol vrhunske luksuzne izrade u svijetu Barbie lutaka.

Barbie and the Diamond Castle

De Beers Barbie

De Beers Barbie, stvorena da obilježi 40. godišnjicu Mattela 1999. godine, je jedna od najvrednijih i najraskošnijih Barbie lutaka ikada dizajniranih. Ova lutka predstavlja pravo remek-djelo luksuza i elegancije, te se prodavala po izuzetno visokoj cijeni koja je rijetko dostupna običnom potrošaču.

Ova izvanredna Barbie je odjevena u zlatnu i ružičastu suknju ukrašenu s čak 160 dijamanata, što je čini nevjerojatno glamuroznom. Njezin bikini gornji dio izrađen je od bijelog zlata, a poseban naglasak na luksuzu i vrijednosti ovog izdanja dodan je u suradnji sa svjetski poznatom kompanijom za rudarenje dijamanata, De Beers.

Ono što De Beers Barbie čini posebnom je njezin odmak od tradicionalnih iteracija Barbie lutaka. Ova lutka ima dugu tamnu kosu, što je nesvakidašnje za Barbie, što joj dodatno daje jedinstvenost i ekskluzivnost. Osim toga, skupocjeni dragulji koji je ukrašavaju čine je pravom dragocjenosti među kolekcionarima i ljubiteljima Barbie lutaka.

Unatoč činjenici da ovo nije najskuplja Barbie lutka na svijetu, njezina izuzetno visoka cijena od 85.000 dolara ju čini rijetko dostupnom prosječnom potrošaču.

To je iznos koji premašuje neto vrijednost mnogih ljudi, pa bi vlasnici ove lutke trebali biti doista imućni kako bi je mogli priuštiti. De Beers Barbie predstavlja simbol raskoši i luksuza, te se nalazi na broju 3 na listi najskupljih Barbie lutaka.

Njezina ekskluzivnost, sjaj i inovativni dizajn čine je pravim blagom među Barbie lutkama i san svakog kolekcionara koji teži posjedovati jedinstvene i rijetke komade u svojoj kolekciji. De Beers Barbie utjelovljuje ljepotu, eleganciju i bogatstvo, te ostaje simbol vrhunskog luksuza u svijetu kolekcionarstva i igračaka.

De Beers Barbie

Orginalna Barbie

Barbie Millicent Roberts, prva predstavljena Barbie lutka 1959. godine, postala je ikona igračaka i globalna senzacija koja je i danas voljena i tražena među kolekcionarima. Ova legendarna lutka je originalno stvorena od strane Ruth Handler, suosnivačice Mattela, s ciljem da pruži mladim djevojkama igračku koja će ih inspirirati da zamišljaju svoju budućnost kao nezavisne žene s karijerama.

Barbie lutke iz perioda od 1959. do kasnih 1960-ih cijenjene su u starinskim kolekcijama, ali prva Barbie lutka je neupitno najvrijednija među njima. Originalna verzija ove lutke iz 1959. danas se smatra pravim draguljem među kolekcionarima i vrijedna je čak 27.450 dolara. Njezin povijesni značaj, rijetkost i status kao prve Barbie lutke čine je jednom od najvrijednijih igračaka za djetinjstvo na svijetu.

Danas je prva Barbie lutka izuzetno tražena, a oni koji imaju očuvane primjerke ovog dragulja mogu očekivati značajne cijene na tržištu kolekcionarstva.

Čak i lutke s manjim nedostacima, poput one koja se prodavala na aukciji u Christie’su, i dalje su iznimno skupe i cijenjene među kolekcionarima. Svaka verzija prve Barbie lutke predstavlja pravo blago za one koji ih posjeduju.

Barbie lutka je postala simbol djevojačke mašte, igre i ambicija, i njezin utjecaj na kulturu i društvo ne može se poreći. Kroz godine, Barbie se mijenjala i razvijala, predstavljajući različite zanimanja, kulture i stilove, ali njezina prva verzija ostaje nezaboravan i poseban komad u svijetu kolekcionarstva.

To je testament njezinoj vječnoj popularnosti i činjenici da će ljubav prema Barbie lutkama nastaviti trajati kroz generacije.

Orginalna Barbie

Barbie Midnight Red

Barbie u ponoćno crvenoj boji, zajedno s varijantom u ponoćnoj ružičastoj boji, predstavlja iznimno vrijedno i cijenjeno izdanje Barbie lutaka među kolekcionarima. Iako se prvobitno nije smatrala visoko prodavanom, njezina vrijednost je tijekom godina znatno porasla, čineći je jednom od najskupljih Barbie lutaka u povijesti.

Ove lutke, ograničenog izdanja, predstavljaju varijacije uobičajene Barbie u ponoćno plavoj boji, no upravo je crvena verzija nadmašila sve ostale i stekla poseban status među kolekcionarima. Obje varijante imaju dugačke haljine i krzneni ogrtač, zajedno s elegantnim bijelim rukavicama, dajući im posebnu eleganciju i šarm.

Iako ove Barbie lutke nisu ukrašene dijamantima ili drugim draguljima, njihova rijetkost, ograničenost i status vintage kolekcionarskih predmeta čine ih iznimno vrijednim. Njihova vrijednost je dodatno pojačana činjenicom da se lutke u očuvanom stanju s vremenom postaju sve rjeđe, dok raste potražnja za rijetkim i ekskluzivnim Barbie lutkama među kolekcionarima.

S obzirom na starinski status ovih lutaka, očekuje se da će njihova vrijednost nastaviti rasti s vremenom. To znači da će one koje su trenutno u vlasništvu postati sve vrijednije kako vrijeme odmiče. Ako netko ima ovu lutku ograničenog izdanja skrivenu na tavanu ili u kolekciji, to bi moglo biti vrijedno iskopati je i odnijeti je procjeniteljima kako bi saznali njezinu točnu vrijednost.

Svijet Barbie lutaka i kolekcionarstva pruža pravu riznicu posebnih i vrijednih komada, a Barbie u ponoćno crvenoj boji zasigurno je jedna od najsjajnijih zvijezda među njima. Njezin izuzetan status i cijena svjedoče o očaravajućem svijetu kolekcionarstva i ljubavi prema ovim ikonskim igračkama koja traje kroz generacije.

Barbie Midnight Red

Barbie Pink Diamond

Barbie Pink Diamond Barbie je prava modna kreacija koja je oduševila svijet kada je predstavljena na proljetnoj reviji Blonds 2013. godine tokom New York Fashion Weeka. Dizajnirali su je poznati dizajneri David i Phillipe Blond, čineći je iznimno cijenjenim kolekcionarskim predmetom među ljubiteljima mode i Barbie lutaka.

Ova Barbie lutka je izazvala ogromnu pažnju javnosti, a njezinu popularnost dodatno je potaknula dobrotvorna aukcija koja je uslijedila nakon revije. Barbie Pink Diamond Barbie je prodata na toj aukciji, a prihod od prodaje je namijenjen podršci organizacije MAC Aids Fund, što ju je učinilo još posebnijom.

MAC AIDS Fund je humanitarna organizacija osnovana od strane kozmetičke marke MAC Cosmetics (Make-up Art Cosmetics) s ciljem borbe protiv HIV/AIDS-a.

Ono što ovoj Barbie lutki daje iznimnu vrijednost i luksuzan status jest njezina spektakularna fuksija haljina ukrašena ručno postavljenim draguljima od strane samih dizajnera Phillipea i Davida Blonda.

Lutka je također dolazila s dugim ružičastim kaputom od umjetnog krzna, blistavim ružičastim minđušama te impresivnim svjetlucavim ružičastim prstenom i narukvicom. Cipele također nisu zaostajale jer su bile ukrašene draguljima, što je dodalo na njezinoj sjajnoj privlačnosti.

Unatoč njezinoj iznimnoj cijeni od 15.000 dolara, ova lutka dolazi s posebnim uvjetom da se ne smije preprodavati ili ponovo prodavati na aukciji. To znači da će samo oni koji su bili sretni da je kupe na dobrotvornoj aukciji imati priliku uživati u ovoj blistavoj Barbie lutki Pink Diamond Barbie.

Njezina ekskluzivnost, ograničenost i vezanost uz poznate dizajnere čine ovu lutku pravim blagom među kolekcionarima i modnim entuzijastima. Za one koji su sanjarili da će jednog dana imati ovu Barbie u svojoj kolekciji, nažalost, to će biti prilično nemoguće bez vremenske mašine koja bi ih vratila u prošlost na trenutak aukcije.

No, ova Barbie lutka ostaje zauvijek zapečaćena u povijesti mode i Barbie kolekcionarstva kao jedna od najsjajnijih i najuzbudljivijih lutaka koje su ikada predstavljene svijetu.

Barbie Pink Diamond

Barbie Midnight Pink

Vintage Barbie lutka u Midnight Pink predstavlja još jedan primjerak koji svijet kolekcionarstva čini posebnim i intrigantnim. Ova lutka datira iz 1965. godine i postala je izuzetno tražena zbog svoje rijetkosti i ljepote.

 Kada je bila ponuđena na Christie’s aukciji, impresivno je postigla cijenu od 8.557 dolara, što svakako svjedoči o njezinoj vrijednosti i privlačnosti među kolekcionarima.

Ova Barbie lutka iz 1965. dolazi u prekrasnom Midnight Pink dizajnu, s elegantnom lepršavom ružičastom haljinom i krznom ukrašenim ružičastim ogrtačem. Njezina elegancija i vintage šarm čine je izuzetno cijenjenom među kolekcionarima širom svijeta.

Njezina prodaja na aukciji vjerojatno je bila prava prilika za vlasnice da zarade prilično bogatstvo, jer su ovakvi rijetki primjerci često traženi među entuzijastima koji žele obogatiti svoje kolekcije.

Iako možda ne doseže cijene najskupljih stripova na svijetu, očekuje se da će vrijednost ove Barbie lutke nastaviti rasti tijekom godina. Vintage Barbie lutke, posebno one u rijetkim i dobro očuvanim stanjima, uvijek su atraktivne na tržištu kolekcionarstva.

Svijet kolekcionarstva Barbie lutaka pruža obožavateljima i entuzijastima priliku da se dive ljepoti i povijesti ovih ikonskih igračaka. Svaka rijetka i ekskluzivna lutka nosi svoju priču i povijest, čineći svaku kolekciju jedinstvenom i vrijednom.

U svakom slučaju, ljubitelji Barbie lutaka mogu očekivati da će njihova strast i traganje za ovakvim draguljima trajati kroz godine, pružajući im radost i uzbuđenje u svijetu kolekcionarstva.

Barbie Midnight Pink

Abend Barbie Gala

Abend Barbie Gala, jedna od najskupljih i najtraženijih Barbie lutaka na svijetu, predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje kolekcionarstva. Njezina iznimna rijetkost proizlazi iz činjenice da je bila dostupna samo na tržištu Europe i Japana, što ju čini izuzetno teškom za pronaći izvan tih regija. Ovo ograničeno izdanje dodatno pojačava njezinu ekskluzivnost i vrijednost među kolekcionarima.

Ono što Abend Barbie Gala čini posebnom jest njezin jedinstveni izgled. Ova Barbika ima predivnu crnku kosu, predstavljajući simbol raznolikosti, što je važno za sve ljubitelje Barbie lutaka. Ali njezina kruna ljepote je najskuplja haljina ikad uključena u francusku liniju lutaka, što zasigurno dodaje na njezinu posebnom statusu.

Kada je posljednji put izašla na aukciju 2006. godine tokom Christie’s aukcije, postigla je impresivnu cijenu od 13.673 dolara. Ova cijena svjedoči o njezinoj izuzetnoj vrijednosti i traženosti među kolekcionarima, te očarava sve koji su spremni uložiti u ovu prekrasnu lutku.

To nam pokazuje koliko je Abend Barbie Gala cijenjena i poželjna među kolekcionarima širom svijeta.Kupiti ovu rijetku i prekrasnu Barbie lutku može biti izuzetno izazovno, pogotovo ako razmatramo njezinu visoku cijenu.

No, za one s dubljim džepom, ovo bi bila prava prilika da imaju u svom vlasništvu pravu kolekcionarsku dragocjenost.

U konačnici, Abend Barbie Gala ostaje simbol ekskluzivnosti, elegancije i ljepote koja nadmašuje granice obične igračke. Njezina posebnost i povijesna važnost u svijetu Barbie lutaka čine je draguljem u svakoj kolekciji i izazivaju divljenje kod svih zaljubljenika u ovu prekrasnu seriju lutaka.

Abend Barbie Gala

Lorraine Schwartz Barbie

Barbi lutka Lorraine Schwartz, poznata i kao “Bling Barbie,” predstavlja izuzetno posebno izdanje Barbie lutke koje je nastalo kao rezultat suradnje između Mattela i 12 članova Vijeća modnih dizajnera Amerike. Ovaj skup je imao humanitarni cilj – proizvesti 12 jedinstvenih i luksuznih Barbie lutaka, koje bi bile prodane na dobrotvornoj aukciji kako bi se prikupio novac za važne svrhe.

Od svih 12 Barbie lutaka koje su stvorene, Lorraine Schwartz Barbie izdvojila se kao prava zvijezda, kako po ljepoti tako i po cijeni koju je postigla na aukciji. Iako su sve lutke bile popularne i tražene, “Bling Barbie” je ostvarila najvišu cijenu od svih. Ž

Interesantno je primijetiti da iako je lutka Lorraine Schwartz nosila prave dijamante procijenjene na vrijednost od 25.000 dolara, prvobitno ju je netko uspio kupiti za “samo” 7.500 dolara. To je zaista visoka cijena za Barbie lutku, ali daleko je manja od vrijednosti dragulja koji je nosila.

Ovo iznenađenje na aukciji samo je dodalo na intrigantnosti ove posebne Barbie lutke. Nakon aukcije, sadašnji vlasnik ne pokazuje nikakve znakove da se želi odreći ove ekskluzivne ljepotice. Budući da je Lorraine Schwartz Barbie izuzetno rijedak komad i da je nosila prave dijamante, to je čini jednim od najcjenjenijih i najtraženijih kolekcionarskih predmeta među ljubiteljima Barbie lutaka.

Sljedeća aukcija ove Barbie lutke bit će bez sumnje fascinantna jer će se vidjeti koliko će vrednovati njena izuzetna i ekskluzivna vrijednost na tržištu kolekcionarstva. Njezina ljepota, povezanost s renomiranim dizajnerima i blistavi dragulji čine je remek-djelom koje je osvojilo srca kolekcionara i oduševilo ljubitelje mode diljem svijeta.

Ako sanjate o vlasništvu nad ovom izvanrednom Barbie lutkom, budite spremni na izazov jer je konkurencija vjerojatno žestoka. Ipak, bez obzira na njenu buduću cijenu, Lorraine Schwartz Barbie ostaje nevjerojatan primjerak koji kombinira svijet mode i igračaka na najluksuzniji način.

Lorraine Schwartz Barbie

Karl Lagerfeld Barbie

Dragi ljubitelji mode i kolekcionari, ako ste obožavatelj Chanela i želite ući u svijet ekskluzivnih i rijetkih kolekcionarskih predmeta, onda je ova Barbie lutka definitivno nešto što će vas oduševiti!

Ova posebna Barbie lutka, nazvana Karl Lagerfeld, predstavlja vrhunski spoj svijeta igračaka i visoke mode. Dizajnirana je u čast čuvenog modnog dizajnera Karla Lagerfelda, kreativnog direktora modne kuće Chanel. Izdana je 2014. godine međutim, Lagerfeld je imao posebne vizije za ovu ljepoticu.

Njegova odlučnost i uticaj na modni svijet doveli su do odluke da ova Barbie bude posebna i ekskluzivna, pa je tako postala lutka s platinastim etiketom. Samo 999 primjeraka je ikada napravljeno, što je čini izuzetno rijetkim kolekcionarskim predmetom. Kao pravi zaljubljenik u modu, Lagerfeld je znao kako osigurati da ova Barbie bude poželjan kolekcionarski komad.

Kada je prvi put puštena u prodaju, ova Barbie lutka gotovo je trenutno rasprodana, potvrđujući svoj status visoko traženog predmeta. Njezin izuzetno ograničen broj primjeraka, zajedno s činjenicom da je dizajnirana u suradnji s legendarnim Karlom Lagerfeldom, čine je pravim biserom među Barbie lutkama.

Nažalost, zbog ograničenog broja primjeraka i velike potražnje, danas je gotovo nemoguće pronaći ovu lutku. No, ako ste spremni investirati i ući u svijet kolekcionarstva na eBayu, možda ćete imati sreće i pronaći je tamo.

Vrijedi napomenuti da cijene na ovom tržištu mogu biti znatno više od njezine prvobitne cijene, ali za prave zaljubljenike u modu i kolekcionare, to je jedinstvena prilika da posjeduju remek-djelo koje je stvoreno u čast jednog od najvećih modnih vizionara.

U svakom slučaju, ova Barbie lutka Karl Lagerfeld ostaje jedan od najsjajnijih dragulja u svijetu kolekcionarstva, simbol luksuza, stila i nasljeđa Karla Lagerfelda koji će vječno živjeti kroz ovu izvanrednu kreaciju.

Ako sanjate o unikatnom komadu koji spaja modu i igru, ovo je bez sumnje lutka koja će očarati vašu dušu i srce. Sretno u potrazi za ovom rijetkom ljepoticom i uživajte u svakom trenutku s vašom Barbie kolekcijom!

Karl Lagerfeld Barbie

Barbie lutke

Drago mi je da ste uživali u našoj listi najvrednijih Barbie lutaka na svijetu! Barbie lutke oduvijek su bile popularne i omiljene među djecom, ali ova lista pokazuje da neke od njih mogu postati prave rijetke kolekcionarske vrijednosti.

Možda ste se i vi igrali s Barbie lutkama kao dijete, ali vjerojatno niste ni sanjali da bi neke od njih mogle postati tako skupe kao one na ovoj listi!

Ako ste slučajno sačuvali neke od ovih Barbika iz prošlih vremena, mogli biste provjeriti njihovo stanje jer se neki primjerci procjenjuju na impresivnih 27.450 dolara! Tko zna, možda je vaša Barbie lutka iz djetinjstva postala pravi rijedak dragulj koji vrijedi više nego što ste ikada očekivali.

Barbie lutke

Barbie lutke očigledno nisu samo igračke – one su postale pravo blago među kolekcionarima, a neke od njih čak su postigle rekordne cijene na aukcijama. Njihova ljepota, posebni dizajni i ekskluzivni dodaci poput pravih dijamanata čine ih zaista posebnima i željenima među ljubiteljima Barbie svijeta.

Ako ste ikada sanjali o posjedovanju jednog od ovih vrijednih primjeraka, možda ćete se osjećati kao da imate pravog rariteta u svijetu igračaka. No, bez obzira na to jeste li kolekcionar ili samo zaljubljenik u Barbie lutke, ova lista nas podsjeća da se ljepota, umjetnost i luksuz mogu naći u najnevjerojatnijim oblicima i mjestima, uključujući i svijet malenih plastičnih lutaka koje su očarale srca mnogih generacija.

Komentariši