fbpx
notino popust

Najbolji YSL Black Opium parfemi: Top 5 izbora

black opium parfem

Black Opium i dalje je jedan od najprodavanijih parfema za dame na planeti trenutno. Zbog toga je stvorio niz varijacija parfema koje se oslanjaju na uspjeh toga imena. To uvijek postavlja pitanje koji je najbolji Black Opium? U ovom postu, želim predstaviti svojih top 5 odabira koji se natječu za ovaj naslov.

Black Opium Le Parfum

Vraćajući se kako bih ažurirao ovaj popis nekoliko godina kasnije, sada smatram da je Le Parfum najbolji u ovoj seriji.

Ovo je vrlo vanilijasti izdanak stila Black Opiuma. Rano, manje je naglašen kruška i zelena mandarina, dok također ima dozu cimeta koji ide s različitim notama vanilije.

Daleko je glađi i čišći prikaz u odnosu na originalni EDP. Kava ovdje ne djeluje kao pečeni zrnati. Radije je to napitak od cimeta i vanilije, posebno na početku. Međutim, kava nije previše snažna u mješavini.

Topao, sladak i pomalo začinjen. Srednje jak miris i može trajati od 8 do 9 sati, što ga također čini jednim od najboljih izvođača u grupi.

Black Opium Illicit Green

Black Opium Illicit Green, iako originalni Black Opium ima bolju izvedbu od ovog, više mi se sviđa miris Illicit Green. Najviše me podsjeća na Neon iz serije, ali Zelen miriše bolje.

Lakši je i čišći u otvarajućim akordima s zelenom mandarinom, kruškom i smokvom. Vrlo je očigledno da je ovo Black Opium parfem, ali ima malo drugačiji pristup kako bi bio dovoljno različit.

U ovom primjerku osjetim više kave nego vanilije. Ali, to će pratiti smokva, cvijet naranče i pačuli u sušenju. Manje te početne svježine. I dalje, uživam u tome. Izvedba je u redu, samo ne i sjajna.

Yves Saint Laurent Black Opium

Nikada nisam bio veliki obožavatelj originalnog Black Opium EDP-a. Međutim, još uvijek je među najboljima u ovoj liniji, općenito.

Mislim da Neon, naveden u nastavku, miriše malo bolje. Iako, EDP ima znatno bolju izvedbu.

Ako ga do sada niste probali, početak može biti malo kaotičan. Bijeli cvjetovi, vanilija i cedar su nekako bačeni na vas.

Ali, postaje bolji kako stvari napreduju. Kada kava i vanilija preuzmu potpunu kontrolu, uz malo ružičastog papra… ovo je stvarno vrlo lijepo.

Izvedba zaista razdvaja ovaj parfem od ostalih varijacija. Više od 8 sati nošenja na koži, lako, i često doseže i više od 10 sati. Također je jači sa svojim mirisom.

Ponovno, možda ćete smatrati da drugi mirišu bolje za vas od originala, ali ovaj donosi kompletan paket.

Yves Saint Laurent Black Opium Neon

Ako su vam kava i vanilija previše jaki u originalnom EDP-u, Neon bi mogao biti opcija, jer te note nisu ni blizu tako jake.

Ovaj se otvara lijepom mješavinom pitajaje i esencije mandarine. Energično je i pomalo tropsko i jednostavno nije tako teško iskustvo kao EDP. Za početak nošenja, tu su voćne note s jačim cvijetom naranče i jasminom.

Sljedeća faza prilično je slična originalu. Malo drugačija raspodjela nota, s vrlo sličnim mirisom. Nije potpuno slab miris, već veći dio nošenja prilično je umjeren, i trajat će gotovo 7 sati.

Da je ovaj malo jači, sigurno bi bio na još boljem mjestu. Ipak, to je dobar parfem.

Black Opium Intense Yves Saint Laurent

 Na temelju imena, mogli biste pomisliti da bi ovo mogla biti pojačana verzija EDP-a… ali nije. Zapravo je puno nježniji, ali s 7-8 sati nošenja.

Ono što ga čini posebnim je jedinstvena mješavina koja koristi plavu absintu i ljubičicu. Gladan je s tim mirisom ljubičice koji je istaknut tijekom cijelog vremena nošenja. Sve to sjedi na kavi i vaniliji, što je drugačiji miris, ali nekako poznat tijekom sušenja.

Je li jedinstvenost nevjerojatna? Meni ne. Prilično je dobro, ali čak ni promjena poput ove nije je stavila na vrh popisa.

Je li Black Opium Illicit Green vrijedan pažnje?

Mnogi preferiraju Black Opium Illicit Green u odnosu na original. Voćne note su učinile čuda u tome da ovaj parfem ne bude puderast, što mnogima odgovara. Black Opium Illicit Green zadržava senzualnost originala, ali bolje odgovara osobnim preferencijama nekih korisnika. Često se preporučuje za nošenje tijekom jeseni, zime ili noću zbog svoje zavodljive i seksi prirode, što ga čini manje prikladnim za dnevno nošenje ili tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Pakiranje i boca

Za lansiranje Black Opium Illicit Green, YSL nije znatno odstupio od originalnog dizajna pakiranja i boce, osim što su dodali zelene detalje kako bi ga razlikovali od ostalih sličnih mirisa.

Trajnost mirisa

Nakon testiranja mirisa tri puta, primijećeno je da miris nije posebno dugotrajan. Iako može djelovati intenzivno na početku, miris brzo postaje suptilan. Slično iskustvo je zabilježeno i s originalnim YSL Black Opium parfemom. Anketiranje na društvenim mrežama potvrdilo je da većina ljudi dijeli ovo mišljenje.

Za one koji vole Black Opium parfeme i žele da im miris traje duže, preporučuje se nanošenje vazelina na pulsne točke prije prskanja parfema kako bi se produljila njegova postojanost.

Komentariši