fbpx
notino popust

10 najboljih pegli za ravnanje kose

pegla za kosu

Kovrdžava kosa je predivna, no njezino održavanje i styling može biti dugotrajno, teško i obično skupo. Bez obzira imate li čvrste kovrče, blage valove ili skakutave kovrče, ponekad želite postići glatki izgled bez muke na nekoliko dana. Posjedovanje pouzdanog alata, bilo da je riječ o pegli za kosu ili četki za sušenje, olakšava taj proces.

U ovom vodiču, fokusirat ćemo se na najbolje pegle za ravnanje kose koje su trenutno dostupne na tržištu. Bez obzira tražite li nešto što će vašim kovrčama pružiti savršenu glatkoću ili jednostavno tražite pouzdano sredstvo za brzo uređivanje prije izlaska, pokrit ćemo sve vaše potrebe. Od karakteristika koje trebate tražiti pri kupovini do naših top preporuka, cilj nam je pomoći vam da pronađete idealnu peglu za kosu koja će odgovarati vašem stilu i tipu kose.

Šta treba uzeti u obzir prilikom kupovine najbolje pegle za kosu

Osim materijala, neki od aspekata koji čine sjajnu peglu uključuju grijaći element … dobar vizualni digitalni termometar, kvalitet ploča i dužinu kabela. Najbolje pegle su one koje udobno sjede u vašim rukama, imaju ravnomjernu distribuciju topline i odabir temperature tako da ne oštetite kosu.

Evo što još trebate imati na umu:

Postavke grijanja: ravna pegla  s višestrukim postavkama grijanja omogućava više prilagođavanja i fleksibilnosti prilikom oblikovanja jer možete odabrati temperaturu koja odgovara vašem tipu/potrebama kose. Dobro je  imati opciju temperaturnog raspona za ravne pegle jer je to neophodno za sve tipove kose. Većina glačala se penje na 220-230 stepeni celzijusa, ali to ne znači da biste trebali pojačati toplinu do kraja!

Preporučujemo da uvijek počnete s nižom temperaturom i po potrebi povećate temperaturu jer temperature iznad 230 Celzija mogu uzrokovati razgradnju sadržaja proteina u kosi, što dovodi do nepopravljive štete. Iako ne postoje znanstvene smjernice o najboljim temperaturnim rasponima za različite teksture, izračunali smo prosjek svih temperaturnih prijedloga proizvođača za finu, srednju i gustu, grubu kosu:

  • Tipovi fine kose trebali bi se držati temperature od 115-165°C.
  • Srednji do normalni tipovi kose mogu se oblikovati na temperaturama od 165-188°C.
  • Gusta, gruba kosa može podnijeti temperature počevši od 200°C pa sve više.

Širina i dužina ploča: Ploče od 2,54 cm su idealne, jer uže ploče mogu olakšati detaljno stiliziranje (poput kovrčanja, savijanja ili stvaranja valova) i također su bolje za rad bliže korijenu kose. Jedan izuzetak: Ako je kosa izuzetno duga i samo želite ispraviti kosu, širina od 3,81 cm ili 5,08 cm može olakšati i ubrzati zadatak.

Dužina kabla: Ako planirate stilizirati kosu u kupaonici ili blizu utičnice, dužina kabla možda neće biti problem, ali ako nemate utičnicu pored ogledala, možda ćete htjeti odabrati duži kabel. Dužina kabla varira između 1,7 do 3,3 metra, s prosjekom od 2,5 metra — što je kabel duži, to ćete imati veću udobnost i doseg. Također, ako se kabel može okretati, to je odlična značajka jer omogućava lakše kretanje.

Automatsko isključivanje: Ljudi su često u žurbi i svi možemo zaboraviti isključiti glačalo kad kasnimo, tako da vam automatsko isključivanje osigurava malo mira. Automatsko isključivanje razlikuje se od marke do marke, ali obično traje od pet minuta do dva sata, što je zgodno kada se ne možete točno sjetiti jeste li isključili alat — ali ipak preporučujemo da isključite alat i odspojite ga iz utičnice nakon upotrebe tako da znate da je potpuno isključen.

1. Remington Keratin Protect S8540

remington keratin protect s8540

Pegla za kosu Remington Keratin Protect S8540 dizajnirana je da osigura savršeno stiliziranje vaše kose, čineći je ujedno zdravijom i sjajnijom. Zahvaljujući keramičkim pločama koje su obogaćene keratinom i bademovim uljem, svaki potez ovom peglom dodatno njeguje vašu kosu.

Za one koji se brinu o oštećenju kose zbog visoke temperature, pegla dolazi s posebnom PRO+ funkcijom koja automatski postavlja temperaturu na optimalnih 185 °C. Ovo osigurava da vaša kosa ostane savršeno ravna, ali i zdrava, glatka i snažna.

Karakteristike pegle uključuju naprednu njegu koja kosu čini glatkom i sjajnom, te izgledom zdravom. Specijalna funkcija omogućava oblikovanje kose na idealnoj temperaturi, što je veliki plus.

Što se tiče tehničkih specifikacija, pegla sadrži keramičke ploče punjene keratinom i bademovim uljem, duže ploče za ravnomjerniji pritisak tijekom upotrebe, te devet postavki temperature koje se kreću od 150 do 230 °C. Brzo je spremna za upotrebu, već nakon 15 sekundi, a automatsko isključivanje nakon 60 minuta pruža dodatnu sigurnost. Dodatne značajke uključuju mogućnost zaključavanja zaslona kako bi se spriječile neželjene promjene temperature, mogućnost blokiranja grijaćih ploča za lakše skladištenje, te praktični okretni kabel dužine 1,8 metara. U kompletu dolazi i navlaka otporna na toplinu, za sigurno skladištenje i transport.

2. ETA Fenité 3337 90000

eta fenite 3337 90000

Pegla ETA Fenité karakterizira se opružnim pločama koje se savršeno prilagođavaju svakom pramenu kose, ravna ih nježno i brzo, pretvarajući vaš izlazak iz kupaonice u kraljevski trenutak s kosom glatkom i mekom kao krunom.

Ova pegla za kosu omogućava nježno, jednostavno i ugodno ravnanje, štiteći kosu od prekomjerne topline i potencijalnih oštećenja. Rezultat je predivna, elastična i sjajna kosa koja savršeno klizi pod prstima.

Tehničke prednosti uključuju opružne ploče s keramičkom oblogom koje osiguravaju efikasno prilagodbu i ravnanje kose. Uz automatsku regulaciju temperature od oko 220 °C, pegla garantira dosljedne i savršene rezultate. PTC grijači omogućavaju brzo zagrijavanje pegle, dok svjetleći indikator pruža informacije o njenom statusu. Zahvaljujući okretnom kabelu dužine 1,8 metra, rukovanje je izuzetno lako, a praktična kukica za vješanje olakšava njeno spremanje. Sigurnost pri odlaganju pegle dodatno je osigurana funkcijom zaključavanja ploča. Sve to dolazi u elegantnom ljubičastom dizajnu, čineći ovu peglu ne samo funkcionalnom, već i stilskim dodatkom vašem prostoru.

3. Rowenta Karl Lagerfeld Easyliss SF161LF0

rowenta karl lagerfeld easyliss sf161lf0

Pegla za kosu Rowenta Karl Lagerfeld Easyliss SF161LF0 pruža mogućnost stvaranja i ravne i kovrčave frizure, nudeći pritom jednostavnost korištenja svakoga dana. Upravljanje peglom je pojednostavljeno zahvaljujući jedinstvenoj tipki koja omogućava odabir optimalne temperature od 200°C, čime se postiže brže stiliziranje kose. Plutajuće ploče obložene su turmalinom, mineralom koji prirodno emitira negativne ione, smanjujući tako statički elektricitet u kosi.

Ova pegla za kosu omogućava kreiranje različitih stilova frizura, od ravne do valovite i kovrčave, smanjujući pritom statički elektricitet za glatko i precizno oblikovanje. Postavka temperature od 200°C osigurava optimalne uvjete za stiliziranje, dok istovremeno sprečava kuštranje i ostavlja kosu predivnom i sjajnom, idealno za svakodnevnu upotrebu. Njen udoban i ergonomski dizajn, uz jednostavnu upotrebu, čini je praktičnim alatom u vašoj rutini ljepote.

Tehnički, pegla se ističe tankim plutajućim pločama premazanim turmalinom, koje se lako prilagođavaju debljini pramena, nudeći optimalan pritisak i smanjujući statički elektricitet za sjajnu kosu. Zahvaljujući svojoj svestranoj funkciji Straight & Curl, omogućava stvaranje različitih stilova frizura s jednostavnom postavkom temperature od 200°C za brzo stiliziranje. Dodatne značajke uključuju sistem zaključavanja ploča za sigurno skladištenje i rotirajući kabel koji se okreće za 360°, pružajući veću slobodu kretanja. U slučaju potrebe, pegla je jednostavna za popravak, što doprinosi njezinoj dugotrajnosti i praktičnosti.

4. L’Oréal Professionnel Steampod 4.0

loreal professional steampod 4.0

Profesionalna pegla za kosu L’Oréal Professionnel SteamPod 4.0 pruža širok spektar mogućnosti za oblikovanje kose, odlikujući se otpornim keramičkim pločama i naprednim senzorom topline. Ovaj senzor analizira toplinu 250 puta svake sekunde, garantirajući optimalnu temperaturu za ravnanje kose.

Zahvaljujući tehnologiji korištenja pare, proces ravnanja postaje lakši i efikasniji, smanjujući mehanička oštećenja kose za impresivnih 95%. Šire ploče omogućavaju precizno ravnanje bliže korijenu, osiguravajući da frizura ostane savršeno glatka od korijena do vrhova. U kompletu dolazi i set od tri češlja za različite tipove kose, kao i putna futrola otporna na toplinu za sigurno nošenje.

Karakteristike pegle uključuju sposobnost ravnanja svih tipova kose te stvaranja prekrasnih kovrča, smanjenje mehaničkog oštećenja tokom upotrebe, te osiguranje dugotrajnosti frizure. Kosu čini mekom, zaglađenom i sjajnom, a zanimljivo je da pegla efikasno radi čak i kada je spremnik za vodu prazan. Njen ergonomski dizajn čini je pogodnom za svakodnevnu upotrebu na svim tipovima kose.

Testiranja pokazuju da pegla sa SteamPod 4.0 tehnologijom omogućava dvostruko glađu kosu, tri puta brže oblikovanje i do 95% manje oštećenja kose nakon samo 15 korištenja. Tehnički aspekti uključuju L’Oréal Professionnel parnu tehnologiju koja osigurava kontinuirani tok suhe pare, široke keramičke ploče za lako ravnanje, pametnu regulaciju topline, tri razine temperature, kao i funkciju automatskog isključivanja i rotirajući kabel za jednostavno rukovanje.

Pakiranje sadrži tri specijalno dizajnirana češlja za različite stilove frizura, termozaštitne poklopce za bezbjedno ravnanje i putnu futrolu otpornu na toplinu, čineći SteamPod 4.0 idealnim alatom za savršeno oblikovanje kose gdje god se nalazili.

5. Philips Series 5000 BHS520/00

philips series 5000 bhs520 00

Pegla za kosu Philips Series 5000 BHS520/00, opremljena ThermoShield tehnologijom i keramičkim pločama obogaćenima arganovim uljem, omogućava glatko klizanje kroz kosu te do 50% brže ravnanje.

Funkcija ionizacije proizvodi milijune negativnih iona, smanjuje statički elektricitet i ostavlja kosu izuzetno glatkom i sjajnom.

Karakteristike uključuju mogućnost stvaranja savršeno glatkih frizura ili opuštenih “beach” valova, zahvaljujući ravnomjernom raspoređivanju topline po cijeloj površini ploča. Pegla ne uzrokuje oštećenja na vlaknima kose visokim temperaturama, čineći kosu sjajnom i glatkom, bez statičkog elektriciteta.

Tehnički detalji obuhvaćaju ThermoShield tehnologiju za održavanje konstantne temperature i prevenciju toplinskih oštećenja, pomične keramičke ploče koje osiguravaju jednoličan pritisak, dimenzije ploča od 25 × 105 mm, opciju podešavanja temperature od 120 °C do 230 °C, i brzo vrijeme zagrijavanja od samo 30 sekundi. Opremljena je kombinacijom kotačića za podešavanje topline i LED zaslona, funkcijom ionizacije za glađenje vlakana kose, hladnim vrhom za jednostavnu i sigurnu upotrebu, automatskim isključivanjem nakon 30 minuta, te okretnim kabelom duljine 1,8 metara. U paketu dolazi i praktična podloga otporna na toplinu.

6. Remington Sleek & Curl S6500

remington sleel curle s6500

Pegla za kosu Remington Sleek & Curl S6500 pruža vam slobodu kreiranja željene frizure. Zahvaljujući keramičkim pločama koje su nježne prema kosi, ova pegla osigurava da vaša kosa bude dvostruko glađa u odnosu na korištenje drugih pegli. Njen zaobljeni dizajn ne samo da omogućava ravnanje, već i kreiranje definiranih valova, dajući vam mogućnost da izrazite svoj autentični stil kroz savršeno stiliziranu kosu.

Ključne značajke uključuju sposobnost ravnanja i uvijanja kose, pri čemu pegla ostaje nježna prema kosi i čini je sjajnom i glatkom.

Tehnički aspekti obuhvaćaju ekstra duge keramičke ploče duljine 110 mm za učinkovitije ravnanje, zaobljene rubove za kreiranje savršenih valova, pregledan LCD zaslon za lako praćenje temperature, koja se može podesiti u rasponu od 150 do 230 °C. Dodatne funkcije uključuju brzo zagrijavanje u samo 15 sekundi, Turbo Boost za ekspresno postizanje maksimalne temperature, funkciju zaključavanja zaslona za spriječavanje slučajnih promjena, automatsko isključivanje nakon 60 minuta za veću sigurnost, okretni kabel za jednostavnije rukovanje, te mogućnost blokade grijaćih ploča za lakše skladištenje. Uz peglu dolazi i navlaka otporna na toplinu te savjeti za oblikovanje kose, čineći je izvrsnim alatom za svakodnevno kreiranje različitih stilova.

7. ghd Platinum+

ghd platinum plus

Pegla za kosu ghd Platinum+ štiti vaše vlasi od oštećenja korištenjem napredne tehnologije koja analizira debljinu kose te prilagođava temperaturu pomoću infinity senzora na plutajućim pločama, koje mjere toplinu 250 puta u sekundi. Njeno zaobljeno kućište olakšava oblikovanje frizura od elegantnih pramenova do kovrča, uvojaka, ili valova, čineći je savršenim alatom za svaki stil koji poželite.

Ova pegla automatski prepoznaje debljinu i brzinu stiliziranja vaše kose, omogućujući jednostavno oblikovanje svih tipova i dužina kose. Pruža dodatni sjaj, štiti boju kose i održava optimalnu temperaturu, osiguravajući ravnomjerno raspodjelu topline preko cijele ploče za stvaranje kako elegantno ravne tako i kovrčave frizure. Plutajuće ploče osiguravaju da ostaju u savršenom kontaktu s kosom, prilagođavajući temperaturu i nadzirući toplinu za zaštitu integriteta i snage vaše kose.

Tehničke karakteristike uključuju zaobljeno kućište za lako kreiranje valova i kovrči, šarku u obliku vilice koja drži ploče u optimalnom položaju, infinity senzore i Ultra-zone™ prediktivnu tehnologiju koja prepoznaje debljinu kose i brzinu oblikovanja, automatski prilagođavajući temperaturu do 250 puta u sekundi. Pegla radi na temperaturi od 185°C, idealnoj za oblikovanje, s precizno obrađenim plutajućim pločama i završnim sjajem visoke kvalitete za glatko peglanje i sjajnu kosu. Gumena zaštita od topline omogućava sigurno pohranjivanje odmah nakon upotrebe, automatsko isključivanje nakon 30 minuta neaktivnosti pruža dodatnu sigurnost, dok rotirajući kabel dužine 2,7 metara i univerzalni napon omogućavaju lako i globalno korištenje.

8. Remington Shine Therapy S8500

remington shine therapy s8500

Pegla za kosu Remington Shine Therapy S8500 predstavlja izvanredan alat za ravnanje i stiliziranje kose. Njene keramičke grijaće ploče obogaćene su marokanskim uljem i vitaminom E, a zagrijavanjem se mikročestice ovih sastojaka ravnomjerno oslobađaju u kosu, ostavljajući je izuzetno glatkom i sjajnom.

Glavne karakteristike uključuju mogućnost davanja kosi urednog izgleda uz smanjenje neželjenog kovrčanja, te povećanje sjaja kose za do 86%, kako su potvrdili neovisni korisnici. Pegla njeguje kosu bez da je čini teškom, temeljito je zaglađuje i ne isušuje, dok posebno dizajnirane grijaće ploče garantuju ravnomjerni pritisak.

Tehničke specifikacije uključuju fleksibilne grijaće ploče od napredne keramike dužine 110 mm, impregnirane mješavinom mikroregeneratora čija je trajnost jednakovrijedna životnom vijeku uređaja. Pegla nudi devet različitih razina temperature (od 150 do 230 °C), prilagodljivih tipu kose, uz iznimno brzo zagrijavanje u samo 15 sekundi. Funkcija “turbo boost” omogućava brzo postizanje najviše temperature, a digitalni zaslon i zaključavanje temperature povećavaju praktičnost korištenja. Za dodatnu sigurnost, uređaj se automatski isključuje nakon 60 minuta, a ima i opciju blokiranja grijaćih ploča za lakše skladištenje. Toplinsko otporna futrola omogućava brzo i sigurno pohranjivanje, dok okretni kabel i univerzalni napon čine peglu idealnom za upotrebu kod kuće i na putovanjima.

9. BaByliss PRO EP Technology BAB2512EPCE

babyliss pro ep technology bab2512epce

Oživite svoj stil s uvijačem za kosu BaByliss PRO EP Technology i dodajte svojoj frizuri dašak elegancije. Brzo i jednostavno kreirajte očaravajuće valove koji će trajati cijeli dan, bez oštećenja kose. Naprotiv, ovaj uvijač čuva vašu kosu zdravom, mekom i sjajnom. Učinite pripremu brzom i jednostavnom za besprijekoran izgled bez muke.

Značajke ovog uvijača uključuju sposobnost stvaranja živahnih valova, dodavanje volumena te očuvanje prirodne teksture i snage kose, ostavljajući je mekom i sjajnom. Ovaj uređaj je pogodan za sve tipove i duljine kose, osiguravajući dugotrajnu frizuru.

Tehničke prednosti uključuju inovativne ploče koje imaju trostruko duži vijek trajanja i trostruko glađu površinu, omogućavajući lako oblikovanje i duge pramenove. Značajka ADVANCED HEAT MANAGEMENT™ omogućava samoregulaciju temperature za konstantnu i preciznu kontrolu, dok EP TECHNOLOGY 5.0 pruža pločama veću izdržljivost na visoke temperature i osigurava ravnomjerno raspoređivanje topline. Uređaj dolazi s okretnim kabelom dužine 2,7 metra za lako rukovanje, pet razina temperature od 120 do 200 °C, prekidačem s kontrolnom lampicom, i snagom od 63 W.

10. Remington Shine Therapy set S8500GPl D5216

remington shine therapy set s8500gpi d5216

Remington Shine Therapy set, koji uključuje model S8500GPl D5216, idealan je izbor za one koji traže kompletnu soluciju za njegu kose. Ovaj set je dizajniran da zadovolji sve potrebe za oblikovanjem kose, pružajući visokokvalitetne alate u jednom paketu.

Set sadrži sušilo za kosu i peglu za kosu, kombinujući esencijalne alate za svakodnevno stiliziranje. Sušilo za kosu nježno suši kosu smanjujući rizik od oštećenja toplinom, dok pegla za kosu, opremljena keramičkim pločama i ionizacijskom funkcijom, omogućava glatko ravnanje ili kreiranje valova bez isušivanja ili oštećenja kose. Dodatna funkcija hladnog zraka na sušilu osigurava fiksaciju frizure za dugotrajni efekt.

Za kraj

Nadamo se da vam je ovaj pregled pomogao pronaći idealnu peglu za kosu koja odgovara vašim potrebama i budžetu, bilo da ste profesionalac u potrazi za najboljim od najboljih, osoba koja svakodnevno pegla kosu, ili netko tko povremeno stilizira kosu s jednim od ovih alata. Remington Keratin Protect S8540 ističe se kao naš najbolji sveukupni izbor, zahvaljujući svojoj sposobnosti da pruži izvanredne rezultate uz istovremeno očuvanje zdravlja vaše kose.

Komentariši