fbpx
notino popust

Top 7 streaming servisa za nezaboravno gledanje omiljenih filmova i serija

Streaming servisi

Streaming servisi su postali nezaobilazni deo naše svakodnevnice. Sve više ljudi se odlučuje za ovaj način gledanja televizije, a postoje mnoge opcije na raspolaganju. Uz streaming servise, omiljeni sadržaj možete gledati kad god i gdje god poželite. Bez obzira na to jeste li u pokretu ili u udobnosti svog doma, uvijek ćete imati nešto zanimljivo za pogledati. za ovaj način gledanja televizije, a postoje mnoge opcije na raspolaganju.

U ovom tekstu ćemo se fokusirati na nekoliko najpopularnijih servisa: Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime, Pickbox, Moviemix i SkyShowtime. Pokušaćemo vam objasniti koje su prednosti i mane ovih servisa kako biste mogli da donesete odluku koji od njih odgovara vašim potrebama.

Netflix

Netflix je jedan od najpopularnijih streaming servisa, a to ne čudi, s obzirom na to da nudi veliki izbor filmova i serija, originalnih produkcija i ekskluzivnih sadržaja. Netflix ima korisnički interfejs koji je lako razumljiv i intuitivan, tako da možete lako pronaći ono što tražite. Takođe, Netflix nudi priliku za kreiranje više profila u okviru jednog naloga, što je odlično za porodično gledanje. Međutim, Netflix nije baš idealan za ljude koji žele da gledaju novije filmove, jer se uglavnom fokusira na starije naslove.

Netflix nudi tri različita paketa koje korisnici mogu odabrati prema svojim individualnim potrebama. Osnovni paket košta 7,99 eura i omogućava istovremeno gledanje na jednom zaslonu. Standardni paket košta 9,99 eura i omogućava istovremeno gledanje na dva zaslona u HD razlučivosti. Premium paket košta 11,99 eura i omogućava istovremeno gledanje na četiri zaslona u Ultra HD razlučivosti.

Ova platforma nudi širok izbor američkih, europskih i azijskih filmova, kao i popularnih TV serija, poput “Squid Game”, “Money Heist”, “Ozark”, and “Emily in Paris”.

Prednosti Netflix-a:

 • Mogućnost gledanja u različitim kvalitetama ovisno o paketu pretplate
 • Impresivan broj filmova i serija, s više od 3000 filmova i gotovo 1500 serija dostupnih u Hrvatskoj
 • Kvaliteta vlastite produkcije – Netflix je osvojio mnoge nagrade, uključujući 8 Oscara, 37 Emmyja i 4 Zlatna globusa

Mane Netflix-a:

 • Usluga može biti skupa za neke korisnike, posebice za one koji žele gledati u najboljoj kvaliteti i na više zaslona istovremeno
 • Neki korisnici mogu biti nezadovoljni nedostatkom određenih naslova ili žanrova u katalogu, jer se to može razlikovati ovisno o regiji ili dogovorima o licenciranju sa studijima
Netflix

HBO Max

HBO Max je drugi popularni streaming servis koji nudi ekskluzivne sadržaje kao što su serije Game of Thrones, Sopranos i mnoge druge. HBO Max nudi širok izbor filmova, serija, dokumentaraca i animiranih filmova. Ono što HBO Max izdvaja od drugih servisa je mogućnost gledanja novih filmova istovremeno sa bioskopskim prikazivanjem. Međutim, cijena HBO Max-a je nešto viša od ostalih servisa.

Cijena pretplate na HBO Max bit će nešto skuplja od cijene pretplate na prethodnoj platformi HBO GO. Korisnicima koji već imaju aktivnu pretplatu na HBO GO, ponudit će se prebacivanje na novu platformu uz nižu mjesečnu pretplatu od 4,66 eura mjesečno. Cijena mjesečne pretplate iznosi 6,99 eura, što je pristupačna cijena u usporedbi s drugim popularnim streaming servisima.

Za one koji žele uštedjeti novac, dostupna je i godišnja pretplata koja iznosi 54,99 eura. To znači da će korisnik platiti cijenu osam mjeseci pretplate, a dobiti će pristup usluzi tijekom cijele godine. Ova opcija predstavlja značajnu uštedu u odnosu na mjesečnu pretplatu.

Jedna od prednosti pretplate na HBO Max je fleksibilnost otkazivanja pretplate u bilo kojem trenutku, što znači da se pretplata može otkazati bez ikakvih dodatnih troškova.

Ovi filmovi će biti dostupni na platformi samo 45 dana nakon njihove kino premijere, što će privući mnoge ljubitelje filmova.

Napomena: Navedene cijene i dostupnost HBO Max-a su trenutno važeće za određena područja i mogu se razlikovati u različitim zemljama i regijama.

Prednosti HBO-a:

 • Sadržaj na HBO može se gledati u Full HD kvaliteti
 • Impresivan broj filmova i serija, s preko 1000 filmova i oko 200 serija dostupnih
 • Kvaliteta vlastite produkcije – HBO je osvojio mnoge nagrade, s čak 34 Emmy nagrade samo u jednoj godini

Mane HBO-a:

 • Usluga može biti skupa za neke korisnike, s mjesečnom pretplatom od 5,99 eura u Hrvatskoj
 • Katalog se može razlikovati ovisno o regiji i vremenskom razdoblju, pa neki korisnici mogu biti nezadovoljni nedostatkom određenih naslova ili žanrova
HBO Max

Disney+

Disney+ je servis koji nudi najveću kolekciju Disney animiranih filmova i serija, Marvel i Star Wars filmova. Disney+ je takođe idealan za porodično gledanje, jer nudi sadržaj za sve uzraste. Ovaj servis je relativno nov, ali već ima veliku popularnost. Međutim, Disney+ nema širok izbor originalnih sadržaja kao što to ima Netflix.

Disney+ je streaming platforma koja će od 14. lipnja biti dostupna u Hrvatskoj po cijeni od 6,99 eura mjesečno za osnovni paket, koji je u cijeni sličan Netflixovom osnovnom paketu. Ako se odlučite za godišnji paket, cijena će iznositi 54,99 eura, što znači da će korisnik dobiti popust od gotovo 20% u odnosu na mjesečnu pretplatu.

Disney+ je posebno zanimljiv jer u svom katalogu nudi veliki izbor sadržaja iz vlastite produkcije, uključujući franšize kao što su Pixar, Star Wars i Marvel, kao i razne sadržaje National Geographica. To znači da Disney+ ima impresivan povijesni katalog sadržaja koji će privući mnoge ljubitelje filmova i serija.

Disney+ je jedna od najbrže rastućih streaming platformi posljednjih godina, s preko 13.000 epizoda raznih serija i filmskih naslova, što je oko 8.000 sati sadržaja. Također, ova platforma proširila se na mnoge zemlje diljem svijeta, a nedavno se proširila i na nekoliko zemalja u regiji, uključujući Albaniju, BiH, Crnu Goru, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Disney+ će sigurno privući mnoge gledatelje svojim bogatim izborom sadržaja, posebno među ljubiteljima filmova i serija koje produciraju Disney, Pixar, Star Wars i Marvel.

Prednosti Disney+:

 • Ogroman katalog sadržaja koji uključuje popularne franšize poput Star Warsa, Marvela, Pixar animiranih filmova i klasičnih Disneyjevih crtića.
 • Nudi velik izbor sadržaja s preko 13.000 epizoda serija i filmova, što je otprilike 8.000 sati sadržaja.
 • Mogućnost gledanja omiljenih sadržaja u 4K kvaliteti, ako vaša televizija i internet veza to podržavaju.
 • Mogućnost istovremenog gledanja na četiri zaslona i kreiranje do sedam profila na jednom računu.
 • Različiti sadržaji za djecu, tinejdžere i odrasle, što je pogodno za cijelu obitelj.
 • Mogućnost preuzimanja sadržaja za gledanje offline.
 • Relativno povoljna cijena pretplate u usporedbi s drugim streaming servisima.

Mane Disney+:

 • Sadržaj je uglavnom usmjeren na djecu i obiteljsku publiku, pa možda neće biti toliko zanimljiv za odrasle gledatelje koji preferiraju druge žanrove.
 • U nekim regijama, poput Hrvatske, neki naslovi su nedostupni zbog ograničenja autorskih prava.
 • U usporedbi s drugim streaming servisima, broj originalnih Disney+ serija i filmova je još uvijek relativno ograničen.
Disney+

Amazon Prime

Amazon Prime je streaming servis koji nudi mnogo više od samo gledanja filmova i serija. Uz Amazon Prime, dobijate i besplatnu dostavu na određene proizvode i pristup muzičkom sadržaju. Amazonova produkcija se može pohvaliti kvalitetnim serijama kao što su ‘Transparent’ i ‘The Marvelous Mrs. Maisel’. Njihov film ‘Manchester by the Sea’ je prvi film iz produkcije streaming platforme koji je dobio nominaciju za Oscara, a također i prvi takav film koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.

Amazon Prime Video je streaming platforma koja nudi širok izbor filmova i serija po cijeni od 5,99 eura mjesečno. Ako želite pristupiti i drugim pogodnostima koje nudi Amazon, kao što su besplatna dostava i streaming glazbe, možete dodati dva eura mjesečno za puni paket Amazon Primea.

Jedan Amazon Prime račun može istovremeno koristiti tri osobe, a isti sadržaj može istovremeno pratiti dvije osobe. Osim toga, Amazon Prime Video nudi mogućnost gledanja filmova i serija u 4K rezoluciji, što je sjajna opcija za ljubitelje kvalitetnog prikaza slike.

Iako Amazon Prime Video nudi veliki izbor naslova, važno je napomenuti da je veliki dio tih sadržaja usmjeren na američko tržište, pa neće svi naslovi biti dostupni u drugim zemljama, uključujući i Hrvatsku. Ipak, Amazon konstantno dodaje nove naslove u svoju kolekciju, što će sigurno privući pažnju ljubitelja filmova i serija.

Prednosti Amazon Prime Video:

 • Kvaliteta prijenosa – sadržaj je dostupan u 4K rezoluciji
 • Impresivan broj filmova – preko 15 000 naslova, što je daleko ispred konkurencije
 • Kvaliteta vlastite produkcije – Amazon se može pohvaliti s ukupno 115 nagrada za serije i filmove u svojoj produkciji, uključujući 3 Oscara

Mane Amazon Prime Video:

 • Katalog se može razlikovati ovisno o regiji i vremenskom razdoblju, pa neki korisnici mogu biti nezadovoljni nedostatkom određenih naslova ili žanrova
 • Usluga nije dostupna u svim državama, pa neki korisnici neće moći pristupiti sadržaju
Amazon Prime

SkyShowtime

SkyShowtime je novi streaming servis koji nudi uzbudljiv i raznovrstan sadržaj na jednom mjestu. Na ovoj platformi se nalaze svjetski poznati filmski studiji kao što su Universal Pictures, Dreamworks, Sky Studios, Peacock, Nickelodeon, SHOWTIME®, Paramount+, i Paramount Pictures.

SkyShowtime nudi velik broj novih ekskluzivnih serija i filmova, raznolik zabavan sadržaj za djecu i cijelu porodicu, priče iz stvarnog života i dokumentarce, te filmoteku prepunu najomiljenijih filmskih ostvarenja svih vremena. To znači da ova platforma nudi nešto za svakoga, bilo da volite akcijske filmove, drame, komedije ili dokumentarce.

SkyShowtime je još uvijek relativno novi streaming servis, ali s obzirom na bogatstvo i raznolikost svoje ponude, sigurno će privući pažnju mnogih gledatelja.

Cijena mjesečne pretplate iznosi samo 5,99 eura, što je manje od cijene nekih drugih popularnih streaming servisa poput Netflix-a i HBO-a.

SkyShowtime također nudi sedam dana besplatnog gledanja, što je izvrsna mogućnost za gledatelje da isprobaju uslugu prije nego što se odluče za pretplatu.

Prednosti SkyShowtime:

 1. Veliki izbor filmova i serija iz različitih filmskih studija na jednom mjestu.
 2. Mogućnost gledanja na različitim uređajima (aplikacija, internet, pametni TV).
 3. Do pet različitih korisničkih profila po jednom računu.
 4. Preuzimanje sadržaja za gledanje bez internetske veze.
 5. Kvalitetni video i audio sadržaj (HD kvaliteta s Dolby 5.1 Surround zvukom).
 6. Gledanje bez reklama.

Mane SkyShowtime:

 1. Trenutno nedostupan u nekim zemljama i regijama.
 2. Cijena pretplate može biti viša u odnosu na druge streaming platforme.
 3. Moguće su restrikcije u dostupnosti određenog sadržaja ovisno o regiji ili zemlji.
SkyShowtime

Moviemix

Moviemix je specifičan streaming servis namijenjen isključivo filmofilima. Nudi veliki izbor nagrađivanih filmova i dokumentaraca koji se često ne mogu pronaći na drugim platformama. Odabirom sadržaja ne koristi se algoritam, već pravi ljudi odabiru što će biti dostupno na servisu.

Moviemix nema serije, fokusiran je samo na filmove i dokumentarce, a besplatni probni period omogućuje svima da isprobaju njihovu ponudu prije odluke o pretplati.

Međutim, tehnički aspekti Moviemix-a nisu uvijek savršeni. Slika se može često smrzavati, a mobilna aplikacija može imati poteškoća u funkcioniranju. Stoga, iako je servis idealan za ljubitelje filmova, može biti manje popularan među širom publikom zbog usmjerenosti samo na filmove i tehničkih problema.

Cijene korištenja MOVIEMIX-a u eurima su sljedeće: mini paket iznosi 5,38 € mjesečno, midi paket iznosi 6,72 € mjesečno, a maxi paket iznosi 9,43 € mjesečno.

Novi korisnici MOVIEMIX-a mogu se besplatno registrirati na platformu i iskoristiti prvih 7 dana besplatnog korištenja. U tom periodu neće im biti naplaćena nikakva naknada. Nakon 7 dana, korisnici će morati odabrati jedan od tri paketa za koje se naplaćuje mjesečna pretplata. To znači da korisnici imaju tjedan dana vremena za odlučiti žele li nastaviti koristiti MOVIEMIX ili ne.

Prednosti Moviemix streaming servisa:

 • Specifičan izbor filmova i dokumentaraca koji se ne mogu pronaći na drugim platformama
 • Ponuda nagrađivanih filmova i festivalskih pobjednika
 • Mogućnost otkrivanja novih filmova koji nisu popularni u mainstream medijima
 • Prikazivanje izbora koji djeluje kao da je napravila osoba, a ne algoritam
 • Jeftin mjesečni paket za streaming usluge
 • Mogućnost gledanja na dva uređaja istovremeno

Mane Moviemix streaming servisa:

 • Tehnički problemi i klimava platforma
 • Nepostojanje prijevoda na hrvatski jezik
 • Nema serija u ponudi
 • Neće privući širu publiku koja traži mainstream filmove i serije.
Moviemix

Pickbox

Pickbox je streaming servis koji je prisutan na tržištu već neko vrijeme, no njegov sadržaj djeluje prilagođen ljudima koji vole jednostavne filmove i krimi-serije. Iako postoji i gomila kvalitetnih filmova i serija, to nije ekskluzivan sadržaj kojeg bi očekivali od streaming servisa.

Pickbox je streaming servis nudi neograničen pristup serijama i filmovima bez reklama i s titlovima. Postoje tri različita paketa, Start, Plus i Family, s različitim trajanjem i mogućnostima.

Paket Start košta 4,50 Eura mjesečno i omogućuje neograničen pristup sadržaju na dva uređaja istovremeno.

Paket Plus traje 6 mjeseci i košta oko 22,50 Eura, a korisnik može gledati sadržaj na tri uređaja istovremeno.

Paket Family traje 12 mjeseci i košta oko 39,00 Eura te omogućuje gledanje na četiri uređaja istovremeno, a korisnik ostvaruje uštedu od 6,19 Eura u odnosu na mjesečnu pretplatu.

Prednosti Pickboxa:

 • Neograničen pristup svim serijama i filmovima bez reklama i s titlovima
 • Mogućnost gledanja na više uređaja istovremeno, ovisno o odabranom paketu
 • Mogućnost gledanja putem računala ili mobilne i Smart TV aplikacije
 • Mogućnost plaćanja mjesečno ili na duže periode
 • Fleksibilnost u otkazivanju pretplate
 • Cijene pretplate relativno su povoljne

Mane Pickboxa:

 • Sadržaj nije uvijek najnoviji i ekskluzivan, već se često radi o već poznatim i dostupnim serijama i filmovima
 • Sadržaj nije uvijek visoke kvalitete, a nisu uvijek dostupni ni svi naslovi koji su prikazani na platformi
 • Tehničke poteškoće mogu se pojaviti, kao i problemi s aplikacijom na mobilnim uređajima
 • Platforma nije tako popularna kao neke druge konkurentske usluge, pa je moguće da neće privući velik broj korisnika.

Sve pretplate se plaćaju unaprijed za cijelo razdoblje trajanja, a korisnik može otkazati pretplatu bilo kada

Pickboxa

Zaključak

Svaki streaming servis ima svoje prednosti i mane, stoga je teško odrediti apsolutno najbolji servis, no upravo ta raznolikost ponude omogućava korisnicima da odaberu servis koji najbolje odgovara njihovim željama i potrebama.

Netflix se može pohvaliti velikom i raznolikom ponudom filmova i serija, originalnim sadržajem, vrhunskom kvalitetom prijenosa i personaliziranim preporukama. Međutim, nedostatak nedavnih filmskih naslova i pojačana konkurencija na tržištu mogu biti nedostaci.

HBO Max nudi odličan sadržaj s naglaskom na serije, visokom kvalitetom prijenosa i impresivnim brojem nagrada za svoju produkciju. Iako ima kvalitetan izbor originalnog sadržaja, nedostatak nedavnih naslova i ograničena ponuda filmova mogu biti nedostatak za neke korisnike.

Amazon Prime Video ima veliku ponudu filmova, nekoliko odličnih originalnih serija i sjajnu kvalitetu prijenosa. No, manjak sadržaja za gledatelje izvan SAD-a i ograničena dostupnost može biti problematična.

Disney+ je sjajan izbor za obitelji s puno animiranih filmova i omiljenih Disneyjevih klasika, te ekskluzivnim serijama poput “The Mandalorian”. Iako postoje kvalitetne serije i filmovi, ograničen izbor općeg sadržaja i manjak raznolikosti u ponudi mogu biti nedostaci ovog streaming servisa.

Moviemix se posebno ističe svojom specifičnom i rijetko viđenom ponudom filmskih naslova koje ne možete pronaći na drugim platformama, no tehničke poteškoće i ograničen broj gledatelja mogu biti nedostatak.

Pickbox ima raznovrstan izbor serija i filmova, od popularnih do manje poznatih naslova. Nedostatak ekskluzivnog sadržaja i relativno ograničena ponuda u odnosu na konkurenciju mogu biti velik nedostatak.

Svaki streaming servis ima svoje prednosti i mane, pa je najbolje prilagoditi odabir vlastitim potrebama i željama za sadržajem.

Komentariši