fbpx
notino popust

Tom Cruise, sa 61 godinu, neustrašivo izvodi zadivljujuću akrobaciju

Tom Kruz akrobacije
Photo: Paramount Pictures

Tom Cruise je ostavio ekipu filma Mission Impossible: Dead Reckoning u “apsolutnom teroru” kada je izveo “smrtonosni” trik na setu.

Šezdesetjednogodišnjak je poznat po izvođenju vlastitih divljih kaskaderskih akrobacija, a za jedan od filmova čak se popeo vanjskom stranom Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu, smještene u Dubaiju.

U najnovijem nastavku franšize Nemoguća misija, fanovi će vidjeti kako njegov lik Ethan Hunt koristi brzo letenje – što uključuje korištenje malog paragliderskog krila za brzo spuštanje s velikih visina.

“Radi se o vrlo lijepom i osjetljivom sportu”, podijelio je Tom Kruz u videu o tome kako se je snimao film.

“Radit ćemo spirale i slijećemo brzinom od preko 80 kilometara na sat”, izjavio je glumac.

Glumac je proveo godine u treningu za ovaj trik, koji je možda i najopasniji do sada.

U videu iz iza scene, Christopher McQuarrie, redatelj filma, izjavio je da je brzo letenje jedan od najopasnijih sportova na svijetu.

“Iako može izgledati slično, brzo letenje nije isto što i padobranstvo. Padobranstvo je prilično predvidljivo. Brzo letenje je vrlo nepredvidljivo”, objasnio je.

“Letenje blizu stijena izgleda predivno. Iza kulisa dok se snimao film, svi smo bili u totalnom strahu i panici.”

Cruise također vozi motor u provaliju u ovom novom filmu.

“Sada na ovom filmu imamo moto koji glasi: ‘To je užasna ideja. Kada počinjemo?'”, rekao je McQuarrie u intervjuu za ABC News.

“Što se nešto čini manje razborito, to je znak da smo na pravom tragu. U ovom filmu vidite Tom i mene kako primjenjujemo sve što smo naučili iz svih prethodnih filmova – ne samo Misija nemoguća – već i Top Gun, Edge of Tomorrow. Sve filmove koje smo radili zasebno i zajedno primjenjujemo na ovaj.”

Na premijeri filma , Tom Kruz je rekao da je film rezultat godina napornog treninga.

“Iza mene su godine treninga… jer letim mlažnjacima, helikopterima, avionima. Skačem sam iz aviona, padobranac, vozim utrke automobila, motore”, rekao je Kruz.

(Ovaj film) je kulminacija svih mojih vještina… Ima puno toga što se događa… (ali) najvažniji dio je uhvatiti kadar i prenijeti priču.

Glumac je također rekao da ovaj film podiže franšizu na novu razinu.

Svaki film je drugačiji – dajemo vam Misiju nemoguću, ali razmjera i emocije ovog filma – zaista je epska avantura”, rekao je.

“Cijela franšiza je dovela do ovoga i mislim da je ovo naš najveći trenutak. Ako niste gledali Misiju nemoguću, nije važno, dobit ćete sjajnu avanturu.”

Glumac je tumačio tajnog agenta Ethana Hunta u šest drugih filmova Misija nemoguća, a prvi je izdan 1996. godine.

Film NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA – PRVI DIO trenutno je prikazan u kinima u Australiji a kod nas 8 jula 2023. godine.

tom kruz kaskader
Photo: Paramount Pictures

Komentariši