fbpx
notino popust

Axkid Minikid 2: Sigurna i udobna dječja autosjedalica

recenzija axkid minikid 2 autosjedalice

Axkid Minikid 2 je autosjedalica koja omogućava siguran i udoban prijevoz za malu djecu, postavljajući se okrenuta prema stražnjem dijelu vozila. Ova sjedalica je dizajnirana za djecu do težine od 25 kg i visine do 125 cm, čime se osigurava njihova sigurnost i udobnost tijekom vožnje. Sjedalica se instalira upotrebom sigurnosnog pojasa i donjih vezica, što omogućava čvrsto i stabilno postavljanje u vozilu bez potrebe za Isofixom. Posebno je pogodna za obitelji s djecom većom od prosječne veličine, kao i za one koji trebaju postaviti tri autosjedalice u jednom redu.

Proizvedena od strane Axkid, uglednog švedskog proizvođača sa sjedištem u Gothenburgu, osnovanog 2009. godine, ova autosjedalica odražava njihovu posvećenost maksimalnoj sigurnosti djece tijekom putovanja.

Axkid neprestano naglašava važnost putovanja djece u smjeru suprotnom od smjera vožnje što je dulje moguće, čime se dodatno povećava sigurnost djece u slučaju prometne nesreće. Axkid Minikid 2 predstavlja izvrstan izbor za roditelje koji traže visokokvalitetnu, sigurnu i fleksibilnu autosjedalicu za svoje dijete.

Koja su ograničenja težine i visine za Axkid Minikid 2?

Axkid Minikid 2 autosjedalica postavlja standarde u sigurnosti i udobnosti za djecu tijekom vožnje, nudeći značajke koje ga razlikuju od konkurencije. Ova autosjedalica je dizajnirana za djecu težine od 0 do 25 kg, s preporukom da se koristi od šest mjeseci starosti sve do približno šeste godine života, čime se osigurava dugotrajna upotreba. Njegova visina naslona omogućava djeci da putuju okrenuta prema stražnjem dijelu vozila, što je pet puta sigurnije, sve do visine od 125 cm, pružajući time najdužu moguću upotrebu u takvom položaju među autosjedalicama sličnih karakteristika.

Koje su sigurnosne značajke Axkid Minikid 2?

axkid minikid 2 znacajke autosjedalice

Axkid Minikid 2 se ističe svojom naprednom Axkid Side Impact Protection (ASIP) zaštitom od bočnih udara, koja je razvijena u suradnji s prestižnim institutom ADAC u Njemačkoj. Ova tehnologija osmišljena je da apsorbira energiju sudara, štiteći dijete od mogućih ozljeda. Sjedalica također uključuje potpornu nogu i jedinstvene užadi za zatezanje koji omogućavaju čvršću i stabilniju instalaciju, smanjujući rizik od rotacijskih sila tijekom sudara.

axkid minikid 2 certifikati

Instalacija autosjedalice može biti zahtjevnija zbog potrebe za korištenjem sigurnosnih pojaseva, no Axkid Minikid 2 olakšava ovaj proces zahvaljujući inovativnim užadima za samo-zatezanje koje osiguravaju jednostavno i sigurno svakodnevno korištenje.

Ovo sjedalo ne samo da zadovoljava, već i premašuje standarde sigurnosti, što dokazuje prolazak kroz rigorozni “Swedish Plus test” te priznanja poput “Dobrog odabira” od Folksama i visoko rangiranje u kategoriji stražnjeg okretanja u testu Mother & Baby.

Udobnost Axkid Minikid 2

Axkid Minikid 2 autosjedalica ističe se svojom prilagodljivošću i udobnošću, omogućavajući roditeljima da pronađu idealan položaj za svoje dijete tijekom vožnje. Zahvaljujući mogućnosti prilagodbe prostora za noge, Minikid 2 se lako može prilagoditi kako bi odgovarao kako manjim tako i većim automobilima, osiguravajući optimalnu udobnost i sigurnost za dijete, bez kompromisa na prostoru za noge odraslih osoba ispred.

Kada se suočite s izazovom ograničenog prostora, Minikid 2 nudi fleksibilnost instalacije, bilo da je to bliže naslonu stražnjeg sjedala za manje prostora za noge ili s rubom koji visi preko sjedala za dodatni prostor. U oba slučaja, djeca mogu uživati u udobnosti, bilo da su im noge prekrižene ili ih oslanjaju o naslon, dok pet različitih položaja nagibne nogice pruža dodatne opcije za udobnost, osiguravajući da se autosjedalica može savršeno prilagoditi dobi, veličini i potrebama vašeg djeteta.

Međutim, ako se Minikid 2 postavi u vozilu s nagnutim naslonom stražnjeg sjedala, postoji moguć

nost da glava djeteta padne naprijed dok spava, što može biti neugodno, iako ne predstavlja sigurnosni rizik za djecu stariju od 6 mjeseci. U takvim situacijama, dodatni naslon za naginjanje može se nabaviti kako bi se omogućio bolji nagib, iako to može uzrokovati smanjenje dostupnog prostora za noge za putnika ispred.

Inovacija u dizajnu Minikid 2 također uključuje automatsku prilagodbu naslona za glavu i unutarnjeg pojasa, što osigurava da je pojas uvijek pravilno podešen prema visini i veličini djeteta, olakšavajući roditeljima provjeru pravilne instalacije.

Iako su postavke nagiba autosjedalice fiksne i zahtijevaju deinstalaciju sjedala za promjene, ova značajka je dizajnirana tako da minimizira potrebu za čestim prilagođavanjima, s preporukom da se prilagodbe nagiba obavljaju tek jednom godišnje kako dijete raste. Ovo je mala cijena za osiguravanje dugotrajne udobnosti i sigurnosti vašeg djeteta tijekom vožnje.

Sveukupno, Axkid Minikid 2 je iznimno prilagodljiva i udobna autosjedalica koja ne samo da pruža sigurnost i zaštitu, već i osigurava da vaše dijete uživa u svakom putovanju, bez obzira na trajanje vožnje ili veličinu vozila.

Kako postaviti Axkid Minikid 2 autosjedalicu?

Axkid Minikid 2 autosjedalica postavlja se u vozilo koristeći standardni sigurnosni pojas s tri točke spajanja, eliminirajući potrebu za Isofix sistemom. Ovo omogućava fleksibilnost prilikom instalacije u različitim tipovima vozila.

Za dodatnu stabilnost u slučaju sudara, autosjedalica uključuje dva specijalna donja remena. U vozilima poput Volva, ovi remeni se lako pričvršćuju na unaprijed postavljene kuke. U ostalim modelima automobila, remeni se mogu sigurno postaviti ispod prednjih sjedala ili provući kroz određene dijelove prednjeg sjedala, bez potrebe za dodatnim alatima ili pričvršćivačima.

S obzirom na težinu od 11,4 kg, Axkid Minikid 2 može predstavljati izazov prilikom premještanja između automobila, ali je zato dizajniran da omogućava bržu instalaciju u odnosu na druge autosjedalice iste kategorije koje se također pričvršćuju sigurnosnim pojasom. Za one koji često prenose autosjedalicu između različitih vozila, preporučuje se nabavka dodatnih setova remena za vezanje kako bi proces bio što jednostavniji.

Kada je Minikid 2 jednom pravilno postavljen, osigurava visoku razinu sigurnosti. Sigurnosni pojas se vodi kroz prednji dio autosjedalice, čime se izbjegava ometanje tijekom smještaja ili vađenja djeteta iz autosjedalice. Za detaljne upute o instalaciji, korisnicima se savjetuje pregled videa koji Axkid pruža, što omogućava razumijevanje svih koraka potrebnih za sigurno i pravilno postavljanje autosjedalice u vozilo.

Ovaj pristup instalaciji čini Axkid Minikid 2 izuzetno praktičnim izborom za roditelje koji traže sigurnu, pouzdanu i fleksibilnu autosjedalicu za svoje dijete, sposobnu za prilagodbu različitim vozilima i situacijama putovanja.

Održavanje Axkid Minikid 2 autosjedalice

Za čišćenje i održavanje Axkid Minikid 2 autosjedalice, važno je pažljivo ukloniti presvlake kako bi se izbjegla oštećenja. Presvlake su dizajnirane s višestrukim elementima za pričvršćivanje, uključujući čičak trake, elastične trake koje se kače na specifične kukice i kopče, te plastični štap s pet igala, što čini postupak skidanja pomalo složenim.

Da biste sigurno uklonili presvlake bez rizika od gubitka malih komponenti ili oštećenja materijala, preporučljivo je koristiti blage alate poput stražnje strane noža za maslac ili žlice. Ovi alati mogu pomoći u nježnom izvlačenju igala ili drugih dijelova bez oštećenja tkanine.

Budite posebno oprezni s malim dijelovima presvlake kako se ne bi izgubili tijekom procesa čišćenja. Spremite ih na sigurno mjesto dok presvlaka nije na autosjedalici. S obzirom na potencijalnu složenost ovog zadatka, Axkid pruža video upute koje detaljno objašnjavaju kako pravilno ukloniti presvlake. Pregled videa prije početka procesa može vam znatno olakšati postupak i osigurati da se sve radi ispravno, čime se minimizira rizik od oštećenja.

Nakon što su presvlake uklonjene, mogu se oprati prema uputama proizvođača, često na niskim temperaturama u perilici rublja, kako bi se osiguralo da materijal ostane netaknut i da presvlake zadrže svoj oblik i funkcionalnost. Nakon pranja i sušenja, presvlake se mogu vratiti na autosjedalicu, prateći upute za ponovno sastavljanje kako bi se osiguralo da su sve komponente sigurno pričvršćene.

Usporedba Axkid Minikid 2 s prethodnim modelom

Axkid Minikid 2, poznat kao vrhunski izbor među autosjedalicama, sada dolazi s novim oblikovanjem naslona za glavu, koji je produžen za dodatnih 2 cm. Minikid 2 time osigurava da djeca mogu uživati u prednostima sigurnijeg putovanja, okrenuta prema stražnjem dijelu vozila, još duže. Ova promjena nije samo tehnička nadogradnja; predstavlja još jedan korak u osiguravanju maksimalne sigurnosti za naše najmlađe putnike.

Uz poboljšanja u konstrukciji, Minikid 2 donosi i novitete u dizajnu i materijalima. Tekstilne presvlake su redizajnirane u svim varijantama boja, sada s rastezljivim materijalom koji olakšava postavljanje i zamjenu. Ovaj novi materijal ne samo da poboljšava estetiku autosjedalice, već i podiže razinu udobnosti za dijete, čineći putovanja automobilom ugodnijim iskustvom.

Za najmlađe korisnike, Minikid 2 je unaprijeđen s debljim uloškom, dodatnih 10 mm, čime se osigurava optimalan i siguran položaj za djecu od najranije dobi. Ova pažljiva prilagodba detalja pokazuje Axkidovu predanost pružanju sigurnosti i komfora za sve uzraste.

Kada uspoređujemo Axkid Minikid 2 s njegovom Premium inačicom, primjetne su razlike koje se tiču više od samo vizualnih detalja. Axkid Minikid 2 Premium izdvaja se dodatnim umetkom u presvlaci, nudeći ne samo vizualno privlačniji izgled s usklađenim detaljima i završnom obradom, već i poboljšanu udobnost za dijete. Ovaj premium dodir ne samo da pruža sofisticiran osjećaj za roditelje već i osigurava da dječje putovanje bude što ugodnije.

Ove nadogradnje i razlike između modela svjedoče o Axkidovoj posvećenosti inovacijama i poboljšanju iskustva vožnje za djecu i njihove roditelje, čineći Minikid 2 i Minikid 2 Premium izborima koji postavljaju nove standarde u dječjoj auto sigurnosti.

Je li moguće rotirati autosjedalicu Axkid ONE 2?

Axkid ONE 2 autosjedalica ne dolazi s mogućnošću rotacije, što bi, prema mišljenjima mnogih roditelja, bila izuzetno korisna značajka za olakšavanje postupka smještanja i izvlačenja djeteta iz vozila, posebno kada se radi o zaštiti leđa. Prethodni modeli autosjedalica koji su imali mogućnost rotacije pokazali su se kao velika prednost u smislu praktičnosti i ergonomije. Međutim, dizajn i struktura okvira autosjedalice Axkid ONE 2 konstruirani su s prioritizacijom sigurnosti, što znači da uvođenje rotacijske funkcionalnosti možda ne bi bilo izvedivo bez potencijalnog kompromitiranja sigurnosnih standarda.

Iako je podizanje i smještanje manje djece relativno jednostavno zbog njihove manje težine, roditelji se mogu suočiti s izazovima kad je riječ o starijoj i samostalnijoj djeci, posebice onima u dobi od oko 18 mjeseci, koji mogu pokazivati veći otpor prilikom postavljanja u autosjedalicu. Odsutnost rotacijske značajke zahtijeva dodatan napor prilikom smještanja djeteta u autosjedalicu, što može biti izazovno za roditelje, posebno kada se pokušavaju nositi s djecom koja su sve više mobilna i nezavisna.

Je li Axkid Minikid 2 kompatibilan s mojim automobilom?

Za postavljanje autosjedalice Axkid Minikid 2 u vašem vozilu, ključno je da vaš automobil posjeduje standardni sigurnosni pojas s tri točke vezivanja. Osim toga, trebat će vam i specijalizirani remeni za pričvršćivanje, koji se mogu sigurno postaviti ispod prednjih sjedala ili kroz odgovarajuće otvore na sjedalima.

Važno je napomenuti da se autosjedalica koja se postavlja suprotno od smjera vožnje nikako ne smije postavljati na sjedalo koje je ispred aktiviranog zračnog jastuka. Također, autosjedalica se ne smije postavljati na mjesto gdje bi mogla biti postavljena preko otvora za spremište u podu vozila.

Za provjeru kompatibilnosti Axkid Minikid 2 s vašim automobilom, posjetite službenu stranicu Axkid gdje se nalazi popis odobrenih vozila: Axkid Kompatibilnost. Uzmite u obzir da se neka vozila prodana izvan Europe možda neće nalaziti na popisu kompatibilnih vozila na europskim stranicama. Ukoliko ne pronađete svoje vozilo na listi, preporučuje se da direktno kontaktirate proizvođača za više informacija.

Koje su dimenzije Axkid Minikid 2?

axkid minikid 2 velicina

Autosjedalica Axkid Minikid 2 karakterizira težina od 11,4 kg, što je čini snažnom i stabilnom opcijom za sigurnost vašeg djeteta u vozilu. Njene dimenzije su prilagođene kako bi osigurale udobnost i sigurnost za djecu do 25 kg težine. Visina autosjedalice je 58 cm, omogućavajući dovoljno prostora iznad glave djeteta za rast i komfor. Širina na najširem dijelu iznosi 45 cm, pružajući dovoljno prostora za udobno sjedenje, dok dubina od 70 cm u najuspravnijem položaju osigurava adekvatnu potporu i sigurnost čak i za veću djecu. Ove mjere čine Axkid Minikid 2 idealnom za obitelji koje traže dugotrajnu, sigurnu i udobnu autosjedalicu.

Zaključak

Axkid Minikid 2 izdvaja se kao vrhunski izbor među autosjedalicama, nudeći iznimnu dugovječnost i kompaktnost. Zahvaljujući svom uskom dizajnu, ovaj model omogućava smještaj do tri dječja sjedala u nizu u mnogim vozilima, čineći ga izuzetno praktičnim rješenjem za obitelji s više djece.

Posebno se preporučuje za djecu koja su viša od prosjeka, pružajući im udobnost i sigurnost čak i kada prerastu standardne dimenzije dječjih sjedalica predviđene za težinu do 18 kg ili visinu do 105 cm. Minikid 2 je prilagodljiv i može pratiti rast vašeg djeteta, osiguravajući da ostane sigurno i udobno smješteno sve do dobi kada je spremno za prijelaz na sjedalo pojačivač.

Osim što je pohvaljen za visoke sigurnosne standarde, Minikid 2 se također ističe jednostavnošću instalacije u usporedbi s drugim tržišnim rješenjima za autosjedalice koje se montiraju pomoću sigurnosnog pojasa i namijenjene su djeci do 25 kg. Ako često mijenjate autosjedalicu između vozila, Minikid 2 će vam u tom procesu pružiti brzinu i lakoću.

Jedina primjedba koja se može čuti od korisnika odnosi se na to da je skidanje i ponovno postavljanje presvlaka autosjedalice prilično zahtjevno. Unatoč tome, ovaj nedostatak lako biva zasjenjen brojnim prednostima koje Axkid Minikid 2 nudi, čineći ga izvrsnim izborom za roditelje koji traže dugotrajnu, sigurnu i fleksibilnu autosjedalicu za svoje rastuće dijete.

Komentariši