fbpx
notino popust

The Witcher 3: Wild Hunt – Igra godine

The Witcher 3-Igra godine

Svojim prvim pojavljivanjem na tržištu, smatrali smo da je The Witcher vrlo čvrst RPG naslov pomalo nezgodnog, borbenog, profesionalnog lovca na čudovišta kojeg smo općenito previdjeli zahvaljujući vrhunskoj atmosferi u igri i glavnom protagonistu, Geraltu iz Rivije. Geralt je bio prilično arogantan lik, ženstven, sarkastičan i ironičan koji ima sijedu kosu, ali  i svoj posao, ubijanje stvorenja i čudovišta. Geralt iz Rivije radio je to besprijekorno, bez obzira na njegov težak karakter.

Nešto o programerima ove igre

Poljski studio CD Projekt RED umalo je zatvorio vrata i stavio ključ u bravu zbog Witchera, nakon neuspješne proizvodnje na konzoli, na koji je potrošio više novca nego što je donio izvorni PC naslov. Problem je nastao nakon otkazivanja rada na verziji igraće konzole, a poljski studio bio je prisiljen vratiti sav utrošeni novac svom tadašnjem izdavaču Atariju.

Srećom, zahvaljujući dobro osmišljenim projektima (GOG.com) i povlačenju novca iz europskih fondova, Poljaci su uspjeli nekako izaći, stvorivši nastavak koji je osigurao sredstva potrebna za razvoj posljednjeg naslova u franšizi. To je ujedno i posljednji naslov u franšizi, duboko sumnjamo u to, ali vjerujemo da je The Witcher 3: Wild Hunt Geraltova posljednja bitka za Riviju.

Wild Hunt je brutalan, okrutan, opasan i što je najvažnije bez nepotrebne cenzure. Uz Fallout, Witcher će možda biti i najokrutniji RPG naslov u kojem ćete igrati, u kojem ćete često morati unijeti mnoge (ne) moralne sumnje koje će utjecati na tok igre u nekom trenutku igre, a vi ćete udariti glavom zašto ranije niste odabrali neki drugi odgovor. Ali upravo je ljepota ovakvih igara koja će vam prilično reći što misle o vašem liku.

Witcher 3 Wild Hunt kratki opis

Geralt je pripadnik elitne škole Vuka smatra se da je jedan od najsmrtonosnijih lovaca na vještice ikad obučen on je takođe lovac na glave, majstor, lovac na vještice u svijetu koji je krenuo po zlu. U čudovišnom svijetu on je neophodna protuteža. Njegova je glavna zadaća eliminirati stvorenja koja predstavljaju prijetnju društvu. Lov na čudovišta njegov je posao – i posla je uvijek dosta.

Čudovišta dolaze u svim oblicima i veličinama. Da biste se suočili sa njima, izuzetno moćnim ili pametnim stvorenjima, krenut ćete u posebne zadatke kako biste saznali o njihovom stilu i ponašanju. Prijetnja čudovišta je stvarna i snažna. Na svom putu naići ćete na čitava područja koja su preplavila zvijeri, ljudi i nečovjeci koji su tu nekad živjeli.

Divlji lov Geralt Rivia

Ako odlučite riskirati smrt, vaš će posao biti istrebljenje svakog ko vam stane na put i ponovno učiniti ta mjesta sigurnim.

U trećem naslovu Geralt je stariji, zreliji, mudriji, ali još uvijek izuzetno fizički sposoban, kako u negativnom pogledu na čudovišta koje ubija u svrhu svoje profesije, tako i u pozitivnom pogledu na nježniji spol, što je uvijek bilo lako na Geraltovu gorko-slatkom šarmu. Kako i ne, budući da je u pitanju mutant, čudovište čija je svrha loviti druga čudovišta. To je vjerojatno primamljiva “opasnost” kojoj se malo žena uspijeva oduprijeti.

Žene su, pak, središnje mjesto trećeg naslova, a posebno se radi o Ciri, djevojci koju Geralt traži i spašava. Naime, tamni oblak apokalipse nazvan ” Wild Hunt” nadvija se nad Ciri, popularni mit popularan u sjevernoj i srednjoj Europi, uglavnom prikazan kao skupina jahača demona u divljjoj potjeri koja, prema starim vjerovanjima, najavljuje dolazak velike kuge i drugih bolesti, ili rat. ” Wild Hunt” općenito je najlakše povezati s jahačima apokalipse, a upravo s takvim simpatičnim likovima Geralt se mora susresti tijekom avantura u trećem naslovu.

The Witcher 3 otvoreni svjetovi

The Witcher 3 trofeji

U otvorenom svijetu Divljeg Lova zacrtajte sebi vlastiti put do avanture igrajte kao lovac na glave, postavite sebi ciljeve i birajte svoja odredišta. Nastavite nakon lova na gadno čudovište ili pomozite princu da obavi prljav posao – bez obzira za koji stilom spske potrage žudite Witcher će vam ga pružiti. Samo odaberite točku na horizontu i upustite se u nepoznato. Imat ćete svog pouzdanog konja za poziv kad god zatrebate. Napunite ga trofejima uzetim od golemih zvijeri koje lovite ili galopirajte u borbu kako bi srušili one koji vam stoje na putu.

Također ćete ići tamo gdje vas nijedan konj ne može pratiti, roniti ispod valova kako biste sakupili morsko bilje i pretraživali zaboravljene brodolome u potrazi za izgubljenim blagom. Plovit ćete svojim čamcem kroz oluje, ploviti mimo neprijateljskih morskih čudovišta i uz opasne obale prepune valova. Ova je zemlja bogata misterijom i avanturama – obilazite je prema vašoj volji.

U Wild Huntu posjetit ćete Novigrad, mračne uličice, pozlaćenu metropolu s trulim srcem gdje se sve kulture i klase dodiruju, suočavaju se sa  hladnoćom opuštenih otoka Skelligea i izazivaju mračne sile koje lutaju, opustošena ratom močvare. Dok obilazite različite regije, osjetit ćete i vidjeti svijet kako se mijenja. Promjenu ćete čuti i na usnama ljudi: i u Skelligeu pljačkaši će se hvaliti svojim racijama, u Novigradu će bogati i siromašni tračati o pogubljenjima i kućama zadovoljstva, dok će se seljani moliti tiho šaputaće mračnim, drevnim bogovima.

Kada je riječ o veličini svijeta, sve igre otvorenog svijeta često se uspoređuju sa Skyrimom. Zaista, Skyrim je doista ogromna igra sadržajna i vjerojatno jedan od najboljih RPG naslova ikad, ali kad netko kaže da ima igru ​​koja je čak 20% veća od Skyrima, to je ogromno.

“Ladies of the Wood” jedan je od najboljih, ali i jedan od najuznemirujućih i najuzbudljivijih zadataka koje sam ikad igrao

Novi Witcher je ogromna ogromna igra. Kamo god se okrenete, sigurno ćete naići na nešto što će biti zanimljivo ili korisno za razvoj karaktera, bilo da se radi o prikupljanju sastojaka za stvaranje napitaka, ubijanju nekih stvorenja ili rješavanju problema za lokalno stanovništvo. Općenito, u ovoj je igri vrlo lako „zaglaviti“, a sati provedeni ispred vašeg računala (ili igraće konzole) upravo će vam proletjeti zahvaljujući fantastičnoj mehanici igranja. Mehanika igranja vrlo je dobra ravnoteža između glavnih zadataka koje trebate obaviti i slobodnog vremena kada možete lutati i raditi što god želite.

Slobodno vrijeme

Ali upravo to „slobodno vrijeme“ koje imate na raspolaganju otkriva koliko su apsolutno sjajni sporedni igrači i koliko su me podsjetili na neke priče koje sam kao dijete čuo od svojih djedova i baka. Na primjer, “Ladies of the Wood” jedan je od najboljih, ali najuzbudljivijih zadataka koje sam ikad igrao, ali neću vas govoriti detalje ako niste igrali igru. Također, imajte na umu dok igrate da Geralt mora biti spreman za neke zadatke.

Razvoj likova uglavnom se svodi na uobičajene faktore, poput prikupljanja bodova iskustva kako bi se podigla Geraltova razina i učinila je još moćnijom. Podizanjem razine, Geralt je u stanju otključati i aktivne i pasivne vještine koje mu pomažu u borbi, a svaka je vještina u boji označena bojom.

The Witcher3 borba

Ako otključate ili pronađete Mutagen i kombinirate ga s pravom bojom vještina, iste se vještine mogu „poboljšati“ kako bi bile učinkovitije. Ali postoji i Witcherova alkemija. Skupljajući biljke i sastojke, Geralt stvara alkoholne napitke svojim alkemijskim vještinama koje mu donose različite sposobnosti i čine veliku prednost u borbi protiv začaranih stvari.

Konjske utrke, tuče u konobi, kartaške igre – stanovnici svijeta Vještica znaju se dobro provesti. Odmorite se od lova na čudovišta samo da se pridružite zabavi ili osvojite neku kovanicu kako biste poboljšali svoje ciljeve. U novom preokretu večeri uz vatru, iskušajte ruku u gwentu, dubokoj i korisnoj igri unutar igre. Izmisljeni od strane patuljaka i igrajući se za zabavu ili novac, ovo jednostavno, ali uzbudljivo zabavno vrijeme omogućit će vam da sjednete odmorite nakon borbe i jednostavno uživate.

The Witcher 3 mutacije, oprema, saveznici i neprijatelji

Mutacije

Vještice mutacije ih obdaruju nevjerojatnom brzinom, refleksima i snagom te poboljšavaju njihova čula, omogućujući im da vide više, čuju više, više opažaju … Pomoću ovih pojačanih osjetila, Geralt može pratiti wyvern u mraku noći, slijediti miris tjednima – parfem i pare. Witcher’s Signs, još jedan skup vještina Geraltovog repertoara, snažne su borbene čarolije koje poprimaju različite oblike, od zaštitnih barijera, preko bujica plamena, do čarobnih zamki i još mnogo toga.

Napokon tu se nalazi i Geraltov medaljon od vuka, simbol njegove škole vještica. Ova privjesak upozorava ga na obližnju čaroliju i čudovišta – neprocjenjiva je pomoć lovcu čudovišta. Većina ovih vještina može se razviti za dodatne efekte i povećati potenciju, što Geralt čini još strašljivijim borcem.

Oprema

Kao lovcu na čudovišta, Geralt je na raspolaganju opsežni arsenal oružja. Od mačeva i sjekira do samostrela i jedinstvene opreme koja je dostupna samo od najboljih majstora, alati iz Geraltove trgovine omogućuju mu da izađe na kraj na mnogo načina. Geraltov širok raspon oklopa apsorbira i fizičke i magične napade i tako vodi vješticu u smrt, a moćna ulja i bombe daju mu dodatnu prednost u borbi.

The Witcher 3 oprema

Zahvaljujući svojoj obuci u alkemiji, Geralt može sakupljati rijetko bilje na svom putu i koristiti ih za uzgoj posebnih, vrlo toksičnih vrsta. Njegovi napici bi ubili svakog običnog čovjeka, ali Geraltove mutacije dopustile su mu da ih metabolizira. Pružaju mu sposobnosti koje uključuju gledanje u mraku, brže kretanje, udaranje dodatnom snagom … i još puno, puno više.

Saveznici i neprijatelji

Neprijatelj vašeg neprijatelja je vaš prijatelj – ne možete si priuštiti da vam je stalo do nekog oni ili su nemilosrdni ili su na drugi način opaki. Geralt je profesionalac, a ako vam pomogne da posao obavi, prihvatit će pomoć lopova i brucoša, kao i čarobnjaka i veselog patuljka. U svom radu, također može postati meta. Oni s različitim programima šalju svoje špijune, ubojice i razbojnike za njim. Budući da snage reda uglavnom ne vole vještice, nećete moći računati na stražare ili vojnike koji vam pritegnu u pomoć. Sami ste – i u žestokoj borbi.

The Witcher 3 priča (vaša misija)

U Divljem lovu, vi kao Geralt krenete na svoje najepičnije i najopasnije putovanje dosad. Vaša misija – pronaći dijete proročanstva, djevojku ashenske kose, živo i visoko isparljivo oružje koje svi žele kontrolirati. Ulozi nikada nisu bili veći: Krv starije dobi koja teče dječjim žilama može donijeti konačni kraj. Sudbina svjetova leži na vama.

The Witcher 3 misija

Svijet Čarobnjaka obiluje užicima. Uživajte u kafanama i kabaretima, igrajte karte, pijte s prijateljima i romantičnim damama … ili ostanite vjerni ljubavi svog života – moćnoj čarobnici Yennefer iz Vengerberga.

Geraltova misija zahtijevat će od njega teške odluke. Vještice se trude ostati neutralne, ali često odlučuju o sudbini drugih. A rijetko su ovi jednostavni izbori između dobra i zla. U ovom moralno sivom svijetu, odluke koje donose mogu nagovijestiti razmjere života i smrti. Wild Hunt ima više završetaka koji proizlaze iz izbora koje donosite tijekom igre. S tri opsežna epiloga i višestrukim svjetskim krajnjim stanjima, igra pruža neusporedivu ponovljivost.

Geraltove avanture osmišljene su kao akcijski RPG naslov, i kao takve trebale bi ponuditi zabavnu borbenu igru. Prvi naslov nije pretjerano proslavljen s ovog aspekta, stvar se drastično poboljšava u nastavku, a treća i posljednja Geraltova avantura donijela je sjajne vijesti u tom pogledu. Mehanika borbe ne zahtijeva previše vježbanja iz razloga što je to kombinacija većine koju ste već vidjeli ako igrate druge naslove u žanru.

The Witcher 3: Wild Hunt je vjerojatno jedan od grafički najnaprednijih naslova na tržištu

Zapravo je vrijeme važno. Kratkim pritiskom lijeve tipke miša brzo se udari, a držanjem iste tipke stvara sporiji, ali mnogo moćniji napad na protivnika. Desni gumb miša koristi se za blokiranje protivničkih napada, a ako pritisnete gumb neko vrijeme, Geralt će spriječiti napad i nanijeti štetu neprijatelju. Upotrebom tipki ALT i SPACE na tipkovnici također možete izbjeći protivnika, ali pritiskom na dugme Space troši se dragocjena izdržljivost potrebna za izvođenje čarobnih napada.

The Witcher 3 grafika

Ako pogodite sve ispravno i ako imate dovoljno moćno oružje, Geralt može čak i napola srušiti protivnika konačnim udarcem, ostavljajući upečatljiv prizor na vašem zaslonu.

Govoreći o upečatljivim scenama, Witcher 3: Wild Hunt vizualno je izuzetno impresivna igra, a vjerojatno je i jedan od grafički najnaprednijih naslova na tržištu, a zahvaljujući mnogim grafičkim modifikacijama na PC platformi može biti još ljepša. Putovanje svijetom Wild Hunt, prelijepi krajolik, izmjenjivanje dana i noći, trava i drveće se lagano njišu nošene vjetrom ostavit će vas bez daha. Prednosti ove igre su ogroman svijet, fenomenalni likovi, sjajan gameplay i grafika koja ostavlja bez daha. Jedino što vam može malo predstavljati problem je što je hardverski zahtjevna igra.

Zaključak

Ako imate na raspolaganju malo slobodnog vremena, uzmite bolovanje ili godinu dana odmora i igrajte ovo remek djelo poljskog programera. Iako glavna potraga možda nije tako nevjerojatna kao i ostatak igre, igra nudi toliko dodatnog sadržaja i popratnih događaja koji će zadržati smješak dugo na vašem licu.

Komentariši