fbpx
notino popust

IZLAZI nam NOVA PlayStation konzola ove godine!

Novi slim PayStation

Svi vi gamer-i tamo mogli bi ste uživati u potpuno novoj PlayStation konzoli koja bi trebala biti puštena u prodaju ‘kasnije ove godine’.

Prema sudskom dokumentu koji je objavljen kao dio suđenja Federalne trgovinske komisije protiv Microsofta, Microsoft vjeruje da će Sony izdati PlayStation 5 Slim još ove godine

Da stvar bude bolja, konzoli će se pridružiti i bežični streaming uređaj koji će se bežično povezivati sa PS5 konzolom.

Sony još uvijek nije potvrdio takve tvrdnje. Dokumenti koji su se proširili online otkrivaju da je Microsoft možda prvi objavio nadolazeću PlayStation konzolu prije nego što je sama marka imala priliku to učiniti.

Spomenuto suđenje treba odrediti sudbinu predložene privremene zabrane protiv gotovo 70 milijardi dolara (£55 milijardi) akvizicije tvrtke Activision Blizzard, proizvođača igre Call of Duty.

Microsoft nije samo navodno otkrio dugo glasine o postojanju PlayStation 5 Slima, već je također naveo i njegovu navodnu cijenu.

ps5 slim
Photo: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images / Alex Pantling/Getty Images

U sudskim dokumentima, datiranim 22. lipnja, Microsoft tvrdi: “PlayStation također prodaje jeftiniju Digital Edition verziju za 399,99 dolara i očekuje se da će ove godine izdati PlayStation 5 Slim po istoj sniženoj cijeni.”

Govoreći o Projektu Q, Microsoft također piše: “Očekuje se da će Sony također ove godine izdati prijenosnu verziju PlayStationa 5 za manje od 300 dolara.”

U opisu teaser videa koji je postavljen na YouTube, PlayStation otkriva da je novi uređaj namijenjen “igranju igara instaliranih na vašem PS5 i “streaming-u” preko WiFi mreže”.

Sony je prethodno objasnio: “Projekt Q je poseban uređaj koji će se pokrenuti kasnije ove godine, a omogućuje vam igranje svake kompatibilne igre instalirane na vašoj PS5 konzoli putem udaljenog igranja preko Wi-Fi mreže.

“S vibrantnim LCD zaslonom od 8 inča koji podržava razlučivost do 1080p pri 60 frejmova u sekundi, uređaj pruža jasne vizuale i glatko igranje koje se struja s vašeg PS5 kada ste udaljeni od televizora.”

“Sve tipke i značajke bežičnog kontrolera DualSense, uključujući prilagodljive okidače i haptički povrat, nalaze se na samom uređaju.”

Iako Sony još nije potvrdio ništa konkretno, jasno je da je ta vijest izazvala totalno uzbuđenje među gamerima kako pise ladbible.com

Komentariši