fbpx
notino popust

Recenzija igre Harry Potter: Magic Awakened

Harry Potter Magic Awakened recenzija

Harry Potter igre trenutno se nalaze u čudnoj situaciji. Hogwarts Legacy, koji je dominirao ljestvicama ranije ove godine, pružio je tek prosječan i neinspirativan gameplay, a stvari su još gore kada se okrenemo mobilnim igrama. Od neuspješne AR igre Niantic-a, Harry Potter: Wizards Unite, do lukavog pokušaja izvlačenja novca koji je Zynga napravio s Harry Potter: Puzzles & Spells, situacija sa igrama na našim telefonima nije baš sjajna. Međutim, Harry Potter: Magic Awakened mijenja ovaj trend dajući primjer kako bi trebala izgledati prava Harry Potter igra, s puno šarma i čarolije svijeta koji se proteže cijelom igrom.

Nakon uvoda u kojem ćete pratiti stope naslovnog lika kroz Diagon Aleju i Ceremoniju sortiranja, bit ćete spremni započeti svoju avanturu u Hogwartsu. 

Igra sjajno dočarava Harry Potter svijet, a također dodaje zabavne nove značajke koje je čine izuzetno uzbudljivom za igranje na vašem mobilnom uređaju.

Smješten u razdoblje nakon događaja iz Harry Pottera, Magic Awakened stavlja vas u ulogu novog učenika u Hogwartsu, školi čarobnjaštva i vještičarenja, nastavljajući priču započetu u Hogwarts Legacy. Kao i u verziji za PC, vaš lik dobiva osobni poziv od Rubeusa Hagrida da pohađa školu. Dok se vaše putovanje odvija, otkrivate priče svojih školskih kolega, što čini srž kampanje igre, obogaćeno živopisnim animiranim scenama i napetim dijalozima koji poboljšavaju pričanje priče.

Igra Harry Potter: Magic Awakened kombinacija je MMO-a i RPG-a. Prilikom početka avanture u Hogwartsu, pružaju vam se opcije prilagodbe lika, omogućujući vam jedinstven izgled. Možete odabrati frizuru, boju kose, boju kože i neke druge karakteristike lica kako biste istaknuli svoj lik među ostalim igračima.

Jedinstveni borbeni sustav Magic Awakened-a temelji se na strategijskoj upotrebi karata za napade, obranu ili pojačanja, pažljivo prilagođenim za mobilne platforme. Možete se boriti u priči ili izazvati druge igrače na duele u formatu 1v1 ili 2v2. Uključivanje u različite kombinacije karata i strategije dovest će vas u duboko uzbudljive i taktičke bitke. S preko 70 prikupljivih karata i mogućnosti pripreme korisnih napitaka, igra nudi širok strategijski potencijal.

Umjesto tradicionalnog sustava kućnih ljubimaca, Magic Awakened uvodi sovu kao pratitelja koja vas prati tijekom vašeg čarobnjačkog putovanja. Ovo nije samo ugodan estetski dodatak, već pomaže i u igri pružajući važna obavještenja i pomoć u određenim zadacima. Ova značajka nedvojbeno podiže čarobnu atmosferu igre.

Harry Potter Magic Awakened karte
Photo:Harry Potter: Magic Awakened

RPG elementi Magic Awakened-a nude očaravajuće ovisno istraživanje poluotvorenog svijeta, bilo hodajući ili na metli. Kako napredujete, možete ojačati vaše karte, pronalaziti nove karte i proći kroz priču ili obavljati zadatke. Postoje dnevne nagrade i sustav karata za još više napretka. Dnevni zadaci ne oduzimaju previše vremena, pa možete igrati u svom ritmu. No, ako želite dobro kotirati u PvP rangiranju, trebat ćete pažljivo razmisliti o svojoj strategiji i posvetiti se igranju igre.

MMO elementi igre pružaju živahnu zajednicu, omogućujući vam susretanje s drugim igračima ili online prijateljima u čarobnom svijetu Hogwartsa. Također se možete pridružiti društvenom klubu kako biste se povezali s drugim igračima, sklapali prijateljstva i natjecali se s rang-listama.

Je li prilagođena za besplatno igranje? 

Značajna prednost Harry Potter: Magic Awakened je sustav karata koji uvodi element šanse prilikom stjecanja novih karata.

Ovaj sustav, iako prisutan u mobilnim igrama, uključuje upotrebu “Lucky Key” za otključavanje različitih nagrada, poput rijetkih, epohalnih ili čak legendarnih karata koje mogu pojačati vašu strategijsku prednost.

Harry-Potter-Magic-Awakened-igranje
Photo:Harry Potter: Magic Awakened

Na prvi pogled, ovo može ostaviti dojam da je Magic Awakened igra koja se mora plaćati kako biste pobijedili. Međutim, igra to uravnotežuje implementiranjem robustnog sustava rangiranja koji povezuje igrače slične vještine, osiguravajući natjecateljski integritet i jednaku osnovu. Osim toga, PvP nije jedini fokus Harry Potter: Magic Awakened, već ima i kampanju bogatu pričom koja nudi uronjeno iskustvo, pružajući brojne quests i misije koje možete obavljati u svom ritmu.

Zaključne misli Harry Potter: Magic Awakened nudi očaravajuće iskustvo igranja mobilnog MMORPG-a, spajajući čarobnu bit Harry Potter svemira s uzbudljivom dinamikom MMO igranja.

Uzimanjem i prilagođavanjem elemenata iz Hogwarts Legacy, nudi platformu koja uvodi jedinstveni sustav borbe s prikupljanjem karata i bogato MMO-RPG okruženje, koje će oduševiti ljubitelje Harry Pottera i ljubitelje MMO igara.

Iako na prvi pogled može izgledati kao igra u kojoj se plaća za pobjedu, to je vješto uravnoteženo fer rangiranim sustavom i fokusom ne samo na PvP-u, već i na pričom vođenoj kampanji. Ova kombinacija pruža cjelovito iskustvo igranja koje nadilazi moguće zamke sustava karata, osiguravajući jednaku osnovu i značajan naglasak na priči.

Komentariši