fbpx
notino popust

8 novih serija koje možete gledati ovog mjeseca na TV-u, Netflixu, Peacocku, HBO-u i drugim streaming servisima

8- eksluzivnih novih serija na streaming servisima

U januaru, televizija tradicionalno donosi bogat izbor novih emisija i sadržaja za gledanje, što je idealno za sve ljubitelje televizije. Prva sedmica ovog mjeseca obećava uzbudljive premijere i povratke omiljenih serija i filmova, a kako biste saznali šta možete očekivati, evo uvoda u neke od najzanimljivijih novih emisija i sadržaja koji će biti dostupni na streaming servisima.

True Detective: Night Country (Pravi detektiv) HBO

Pravi detektiv: Noćna zemlja (ili “True Detective: Night Country”) zvuči kao još jedna uzbudljiva sezona ove kriminalističke antologije, koja je poznata po svojim dubokim karakterima i kompleksnim pričama. Povratak serije nakon petogodišnje pauze obećava da će donijeti još jednu priču s vrhunskim glumačkim izvedbama.

Jodie Foster u glavnoj ulozi kao detektivka Liz Danvers dodaje prestiž seriji, a postavljanje radnje u surovo i udaljeno okruženje Aljaske obećava jedinstvenu atmosferu i izazove. Nestanak osmorice ljudi iz arktičke istraživačke stanice stvara misteriozan i napet zaplet, a detektivi Danvers i Evangeline Navarro će se suočiti ne samo s izazovima istrage, već i s vlastitim tamnim stranama i demonima.

True Detective (Pravi detektiv) je poznat po tome što istražuje duboke teme i karaktere, a ova sezona će, izgleda, biti u skladu s tim obrascem. Za ljubitelje serije, povratak s novom pričom i talentiranom glumačkom postavom može biti uzbudljiv, a očekivanja su visoka za još jednu složenu i zanimljivu sezonu.

La Brea NBC

Serija se čini vrlo intrigantnom, posebno za ljubitelje naučne fantastike i misterioznih priča. Dinosaurusi i vremenski portali dodaju elemente akcije i tajni, što može biti privlačno gledateljima.

Takođe, činjenica da je ovo treća i poslednja sezona može povećati napetost i interesovanje, jer gledatelji očekuju sretan završetak priče. Priča o Gavinu koji traži Evu i pronalaženju novog doma u krajoliku od 10.000 pne obećava uzbudljivu i napetu akciju, a tragične posledice mogu dodati dubinu i emotivnu napetost priči.

S obzirom na sve ovo, “La Brea” se čini kao serija koja će zadovoljiti obožavaoce žanra i ostaviti ih nestrpljivim za njen završetak.

Criminal Record (Kriminalni dosije) Apple TV Plus

Kriminalni dosije ili Criminal Record britanska kriminalistička drama koja se bavi složenim odnosima između dvoje detektiva i starog slučaja ubistva. Serija donosi interesantan kontrast između iskusnog veterana detektiva i mladog ambicioznog policajca, stvarajući dinamičku priču koja se bavi pitanjima pravde i moralnosti.

Detektiv narednica June Lenker, odlično odigrana od strane Cush Jumbo, pokreće istragu na osnovu anonimnog telefonskog poziva, dovodeći u pitanje osuđivanje čoveka koji je priznao ubistvo. Glavni inspektor detektiv Daniel Hegarty, čiji lik igra Peter Capaldi, je na početku oprezan prema njoj, ali kako istraga odmiče, suočava se s izazovima i uznemirujućim spoznajama koje dovode u pitanje sve što je mislio da zna.

Ova serija obećava intrigantnu i napetu priču, istražujući složenost kriminalističke istrage i ljudske prirode. Svojim karakternim razvojem i misterijom starog slučaja, “Kriminalni dosije” može privući ljubitelje kriminalističkih drama i priča koje se bave moralnim dilemama.

The Trust: A Game of Greed (Povjerenje: Igra pohlepe) Netflix

Umjesto da se takmičari eliminišu jedan po jedan, ovdje imaju priliku da zajednički osvoje četvrt miliona dolara, ali uz dodatak anonimnih glasova koji mogu odlučiti ko će napustiti igru.

Ova postavka stvara intrigantnu dinamiku među takmičarima, jer se moraju oslanjati jedni na druge kako bi osvojili veći dio nagrade, ali istovremeno moraju paziti na potencijalne izdaje i igre iza leđa. Testovi ličnosti i timski zadaci mogu dodatno uneti napetost i nepovjerenje među učesnicima.

Rijaliti serije koje se bave ljudskim interakcijama i psihološkim dinamikama često privlače gledaoce, pa se može očekivati da će “The Trust: A Game of Greed” privući pažnju ljubitelja ovog žanra. Pitanje ko će na kraju osvojiti četvrt miliona dolara i kako će se odvijati međusobne igre i savezi među takmičarima čini se zanimljiva serija za pogledati.

Echo (Disney +)

Echo zvuči kao još jedna uzbudljiva dodatna priča u Marvelovom Cinematic Universe (MCU) i čini se da će donijeti fokus na lik Maye Lopeza, poznatog i kao Echo. Ovaj Marvelov spin-off, omogućava gledaocima da se više upuste u pozadinu i priču o ovom intrigantnom liku.

Maya Lopez, glumica Alaqua Cox, predstavlja složen lik, gluva indijanska Choctaw i bivša vođa kriminalne bande, čije povezanosti sa Wilsonom Fiskom (Vincent D’Onofrio) obećavaju duboke intrige. Njen put prema ponovnom povezivanju sa svojim nasleđem i suočavanju sa prošlošću dodaju dubinu priči.

Važno je napomenuti da, iako ova serija ima svojstvenu priču, Marvel često unosi elemente koji doprinose širem MCU-ju, pa se može očekivati da će “Echo” doneti neke veze ili reference sa drugim Marvelovim filmovima i serijama.

S obzirom na bogatstvo Marvelovog svemira i popularnost likova iz stripova, Echo će verovatno privući pažnju obožavaoca MCU-a i pružiti im dublji uvid u lik i priču Maye Lopeza.

Ted Peacock

Serija Ted, koja je spin-off popularnih filmova o plišanom medvjediću Tedu, donosi dodatnu priču o ovom neobičnom liku iz pera Setha MacFarlanea. Ovaj put, umjesto filma, publika će moći pratiti Tedove avanture kroz seriju, koja je postavljena kao prequel i smještena u 1993. godinu.

Glavni lik, Ted, ponovno će biti glasan od strane Setha MacFarlanea, a serija će se fokusirati na njegov život nakon što je njegov trenutak slave prošao. Sada živi u Framinghamu, Massachusetts, sa svojim mladim prijateljem Johnom Bennettom, koji ima samo 16 godina. Odnos između Teda i Johna je duboko prijateljski, iako je Ted daleko od običnog uzora za tinejdžera, sa svojim navikama psovanja i drogiranja.

Smještanje radnje u 1993. godinu može dodati elemente nostalgije i specifičnog vremena u seriju, a dinamika između Teda i Johna obećava humorističke trenutke i dubinu likova. Ova serija će vjerovatno privući ljubitelje originalnih filmova i humor Setha MacFarlanea.

The Traitors (Izdajice) Peacock

Izdajice ili The Traitors se čini kao intrigantan i uzbudljiv rijaliti šou, posebno za ljubitelje ovog žanra. Ovaj format donosi nekoliko interesantnih elemenata u svijet rijaliti televizije.

Glumačka ekipa je podeljena na dvije grupe – “Izdajnici” i “Vjernici”, pri čemu se prvi trude eliminisati članove druge grupe svake noći. Ovo stvara dinamičnu igru izdaje i povjerenja, gde svaki takmičar mora paziti na svoje postupke i odabrati svoju stranu pažljivo.

Domaćin Alan Cumming je dodatna vrednost serije i doprinosi šarmu i dinamici šoua. Takođe, prisustvo različitih reality TV ličnosti, uključujući poznate imena iz Survivor-a, The Bachelor-a, Real Housewives of Atlanta, Dancing With the Stars i RuPaul’s Drag Race, obećava zanimljive međuljudske dinamike i sukobe.

Izdajice donose kombinaciju strategije, drame i intrige, što može privući publiku koja voli gledati kako se takmičari bore za novčanu nagradu dok se suočavaju sa izdajama i prevarama.

Fool Me Once (Ako me prevariš) Netflix

Fool Me Once je uzbudljiva serija o novopečenoj samohranoj majci koja se suočava s misterijem nakon što vidi svog preminulog muža živog i zdravog. Serija, koja je kreacija autora bestselera Harlana Cobena, obećava puno napetosti i tajni koje će otkriti istinu o događajima.

Ova misteriozna priča donosi elemente trilera i neizvesnosti, a režiju potpisuje dobitnik BAFTA nagrade, David Moore. Seriju je adaptirao Danny Brocklehurst, koji je već sarađivao s Cobenom na drugim projektima.

Glumačka postava, koja uključuje Michelle Keegan, Richarda Armitagea, Adeel Akhtar i Joannu Lumley, obećava snažne izvedbe i dodaje dubinu priči.

Pulsirajući i šokantan, “Fool Me Once” istražuje teme tajni i obmana koje mogu spojiti i razdvojiti ljude, obećavajući uzbudljivu avanturu za gledaoce.

Šta na kraju pogledati?

Izbor šta gledati na kraju zavisi od vaših interesovanja i raspoloženja. Evo nekoliko različitih predloga:

  • Akcioni film: Ako želite uzbuđenje i akciju, možete pogledati neki aktuelni akcioni film koji vam se dopada. Opcije se često menjaju, pa proverite šta je dostupno na platformama poput HBO, Netflix-a, Amazon Prime-a ili Disney+.
  • Serija: Ako preferirate duže priče, možete odabrati neku popularnu seriju koju do sada niste gledali. Od kriminalističkih drama do komedija, izbor je bogat.
  • Dokumentarac: Ako ste više zainteresovani za sticanje znanja ili saznavanje nečega novo, možete pogledati neki dokumentarni film ili seriju o temi koja vas zanima.
  • Klasik film: Ako želite iskusiti klasiku filma, možete odabrati neki stariji film koji ste možda propustili, poput “Kuma,” “Casablanca,” ili “Forest Gump.”
  • Serija za opuštanje: Za opuštanje možete odabrati neku laganu i humorističku seriju koja će vas nasmejati i opustiti.
  • Knjiga: Ako niste sigurni šta gledati, možda je trenutak za čitanje neke dobre knjige. Književnost može pružiti jedinstveno iskustvo i inspirisati vas.
  • Muzika: Ako želite promeniti ritam, možete poslušati omiljenu muziku, koncertni film ili dokumentarac o muzičarima.

Sve u svemu, izbor zavisi od vaših ličnih želja i trenutnog raspoloženja. Važno je da uživate u tome što gledate ili čitate. Ili ako želite nešto sasvim novo pogledajte onda našu listu osam najboljih serija u mjesecu januaru koje izlaze na streaming servisima.

Komentariši