fbpx
notino popust

Najveće filmske pogreške u popularnim filmovima koje nikada ne biste primijetili

Najvece filmske greske

U kino dvoranama ili udobno zavaljeni na kauču, filmovi nas vode na putovanja kroz nevjerojatne svjetove. No, i unatoč pažljivom uređivanju, čak i najveći filmski klasici skrivaju neke tajne.

U ovom tekstu, istražit ćemo 28 nevjerojatnih filmskih grešaka koje su prošle neopaženo u poznatim filmovima. Pogledajte bolje kako bi otkrili te sitne, ali zanimljive detalje koji su uspjeli promaknuti našem oku i ostaviti nas u čudu.

1. Kapetan Amerika: Prvi osvetnik (Captain America: The First Avenger)

U filmu “Captain America: The First Avenger” iz 2011. godine, primijetili ste da se Kapetan Amerika tijekom borbe pogođen mlaznicom i njegovo odijelo ozbiljno oštećuje. Međutim, kasnije u istoj sceni, ta šteta se čini popravljena bez ikakvog objašnjenja.

Captain America: The First Avenger
Foto: Paramount Pictures

Gospodar prstenova (The Lord of the Rings)

Gospodar prstenova: „Prstenova družina”, prvom filmu iz trilogije “Gospodar prstenova” redatelja Petera Jacksona, objavljenom 2001. godine. U tom filmu, koji se temelji na istoimenom romanu J.R.R. Tolkiena, protagonisti Frodo i Sam putuju kroz polje kukuruza na svom putovanju prema Mordoru.

The Lord of the Rings
Foto: New Line Cinema

No, u toj epskoj pustolovini, pažljivom oku nije promakla nevjerojatna greška – auto i oblak prašine u gornjem desnom kutu kadra.

Na početku “Gospodara prstenova: Dvije kule”, Merry i Pippin su uhvaćeni od strane orka i imaju lisice na rukama. Međutim, u jednoj sceni, Pippinove lisice iznenada nestaju, a zatim se opet pojavljuju.

Gospodara prstenova: Dvije kule
Foto: New Line Cinema

2. Hrabro srce (Braveheart)

Greške u filmskoj produkciji mogu se pojaviti i u filmovima koji se tematski smještaju u prošlost, kao što je slučaj s filmom “Hrabro srce”. U ovom slučaju, primijetili ste bijele automobile u pozadini na ulici koja očigledno nije bila zatvorena za snimanje.

Braveheart
Foto: Paramount Pictures

3. Spiderman: Daleko od kuće (Spider-Man: Far From Home)

U filmu “Spiderman: Daleko od kuće”, učenici odlaze u Veneciju. Kada krenu nazad, ulaze u autobus. Jedini problem: autobusi i druga motorna vozila zapravo nisu dopušteni u Veneciji.

Spider-Man: Far From Home
Foto: Sony Pictures

4. Posljednji samuraj (The Last Samurai)

U sceni u filmu “Posljednji samuraj”, Tom Cruise juri na svom konju usred grupe vojnika. Kada siđe s konja, konj udara jednog od vojnika u trbuh.

The Last Samurai
Foto: Warner Bros Pictures

5. Gladijator (Gladiator)

U filmu “Gladijator” iz 2000. godine, tokom bitke u Koloseumu , vidimo plinsku bocu nakon što se jedna od kočija prevrne.

Gladiator
Foto: DreamWorks Pictures

6. Terminator 3: Uspon mašina (Terminator 3: Rise of the Machines)

Greška kod promjene broja aviona koji se pojavljuju u filmu. Primjetit ćete kako se broj aviona mijenja ne samo jednom ili dvaput, već čak tri puta! Prvo je N3035C, zatim N3973F, da bi se na kraju ponovo vratio u N3035C.

Terminator 3: Rise of the Machines
Foto: Warner Bros Pictures

7. Igra prijestolja (Game of Thrones)

Internet je gotovo eksplodirao zbog Starbucks šolje za kafu koja je primijećena tokom posljednje sezone serije “Igra prijestolja”.

Drugi veći propust koji se dogodio u posljednjoj sezoni serije “Igra prijestolja” također je bio povezan s napitkom. Ovaj put, u obliku plastične boce za vodu koja se nalazila blizu stopala lika Samwella Tarlya.

Game of Thrones
Foto: MarketWatch

Nestala ogrlica

Nakon što je otkriveno u šestoj sezoni serije “Igra prijestolja” da Melisandre izgleda mlado samo zahvaljujući ogrlici koju nosi, obožavatelji su brzo ukazali na scenu iz ranijeg dijela serije. U četvrtoj sezoni, ona se prikazuje kao mlada žena Stannisovoj supruzi – iako ne nosi svoju ogrlicu.

Tijekom pete sezone, obožavatelji su primijetili nešto što izgleda kao neka vrsta punjača ispod noge lika Stannisa.

8. Ratovi zvijezda (Star Wars)

U jednom trenutku kada jurišnici ulaze u kontrolnu sobu, događa se neočekivana greška – jedan od jurišnika je malo previsok i nepravilno je procijenio visinu okvira vrata. Udara glavom u vrh okvira. 

Star Wars
Foto: Warner Bros Pictures

9. Zgodna žena (Pretty Woman)

U jednoj sceni filma ” Zgodna žena”, može se vidjeti Julija Roberts kako jede kroasan. Kamera se prebaci na Richarda Gerea, a kada se opet vrati na Roberts, kroasan u njenoj ruci se pretvorio u palačinku.

Pretty Woman
Foto: Touchstone Pictures

10. Prijatelji (Friends)

Obožavatelji serije “Prijatelji” primijetili su nekoliko grešaka tijekom godina. Jedna od primjetnijih grešaka dogodila se tijekom devete sezone u kojoj je jasno vidljivo da je Jennifer Aniston blizu ruba kadra.

Friends
Foto: Warner Bros Pictures

11. Pirati s Kariba (Pirates of the Caribbean)

Gdje je jedan lik s kaubojskim šeširom – uspio završiti u kadru, unatoč temi piratskog svijeta. Ova greška nije prošla neprimijećeno i postala je jedna od najpoznatijih i najsmješnijih filmskih gluposti moderne ere.

Pirates of the Caribbean
Foto: Walt Disney Pictures

12. Simpsoni

U epizodi “The Simpsons” naziva “And Maggie Makes Three,” može se vidjeti slika Maggie na zidu dnevne sobe dok Marge govori Homeru da je trudna s Maggie. Ups.

Simpsons
Foto: Gracie Films

13. Bad Boys

U filmu “Bad Boys” iz 1983. godine, kamerman koji je slučajno uhvaćen u kadru je očito velika greška, posebno ako je vidljiv tamo gdje se događa radnja.

Bad Boys
Foto: Sony Pictures

14. Pulp Fiction

U filmu “Pulp Fiction” redatelja Quentina Tarantina, uzbudljive i neočekivane situacije ne prestaju iznenađivati gledatelje. Jedan takav trenutak se odnosi na scenu nakon ubojstva Bretta, gdje se jedan od njegovih prijatelja pojavljuje iz kupatila s revolverom.

Ono što čini ovu scenu zapanjujućom jest činjenica da se rupa od metka pojavljuje na zidu prije nego što strijelac uopće uđe u sobu.

Foto: Miramax Films

15. Frozen

Nakon Elsininog pjevanja, trenutak kada Elsa baca tijaru i oslobađa svoju kosu. Ispod svjetala reflektora i zvukova pjesme, pažljivim okom možete uočiti trenutak kada kosa princeze Elze ostane zapetljana na neobičnom mjestu. Poput toga kako joj se kosa zakačila za rame.

Frozen
Foto: Disney Pictures

16. Jurski park (Jurrasic Park)

U jednom neobičnom trenutku, kad grabljivica ulazi u kuhinju, pažljivom oku neće promaći član ekipe koji diskretno pruža ruku kako bi osigurao stabilnost dinosaura.

Jurrasic Park
Foto: Universal Pictures

17. Matrix

U filmu “Matrix”, čini se da se ponavljaju određeni obrasci. Ovaj put, pažnja je usmjerena na trenutak kada sjajna kvaka jasno reflektira kameru koja snima scenu.

Matrix
Foto: Warner Bros Pictures

18. Indiana Jones Raiders of the Lost Ark

Ponekad se i najpoznatiji filmovi suočavaju s neočekivanim prisustvima na setu. U filmu “Raiders of the Lost Ark”, dok Indiana Jones tuguje i pije nakon što misli da je Marion mrtva, pažljivom oku neće promaći muškarac u farmerkama i majici koji se pojavljuje u pozadini.

Indiana Jones Raiders of the Lost Ark
Foto: Paramount Pictures

19. Indiana Jones and the Last Crusade

U sceni u kojoj Harrison Ford igra Indianu Jonesa i ima posjekotinu na licu, krv koja ne ostaje na istoj strani lica.

Indiana Jones Raiders of the Lost Ark
Foto: Paramount Pictures

20. Povratak u budućnost (Back to the Future)

U kultnom klasičnom filmu iz 80-ih, “Povratak u budućnost”, jedna od neobičnih i zabavnih grešaka pojavljuje se u sceni u kojoj Marty McFly (Michael J. Fox) bježi od Libijaca u vremenskom stroju DeLorean, izumom dr. Emmeta Browna. U toj sceni, očitavanje kilometraže na automobilu drastično varira dok juri kroz vrijeme.

Back to the Future
Foto: Universal Pictures

21. Nemilosrdni gadovi (Inglourious Basterds)

Film Quentina Tarantina “Inglourious Basterds” Uu jednoj sceni, njemački vojnik nosi uniformu koja se neprestano mijenja oznake iznad njegovog džepa nestaju i pojavljuju se iznova.

Inglourious Basterds
Foto: The Weinstein Company

22. Harry Potter i odaja tajni (Harry Potter and the Chamber of Secrets)

U filmu “Harry Potter i odaja tajni”, drugom dijelu ove čarobnjačke franšize, pažljivo oko može primijetiti kamermana koji je slučajno postao vidljiv lijevo od ekrana u jednoj od scena.

Harry Potter and the Chamber of Secrets
Foto: Warner Bros Pictures

23. Harry Potter i zatočenik Azkabana (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

U filmu “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”, pojavljuju se baterije koje se vide kroz odjeću.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Foto: Warner Bros Pictures

24. The Dark Knight Rises

U filmu “The Dark Knight Rises”, Bruce Wayne uzima kopiju novina kako bi pročitao o kradljivcu dragulja. Međutim, pažljivom oku neće promaći očigledna greška u kucanju u gornjem naslovu, gdje se umjesto “heist” (pljačka) krivo napisalo “hiest”.

The Dark Knight Rises
Foto: Warner Bros Pictures

25. Ratovi zvijezda: Imperija uzvraća udarac (Star Wars – The Empire Strikes Back)

U filmu “Ratovi zvijezda: Epizoda V – Imperija uzvraća udarac”, Harrison Ford kao Han Solo u jednoj sceni, on iznenada nosi jaknu.

Star Wars - The Empire Strikes Back
Foto: Warner Bros Pictures

26. Spašavanje vojnika Ryana (Saving Private Ryan)

Iako filmske ratne drame nastoje vjerno prikazati povijesno okruženje, ponekad mogu sadržavati netačne detalje. U ovom slučaju, kad je riječ o sceni u kojoj majka čeka vijesti o svojim sinovima kod telefona, primjećujete da telefonski kablovi poput onih prikazanih u filmu nisu bili dostupni tijekom Drugog svjetskog rata, već su se pojavili kasnije, u 1950-im.

Saving Private Ryan
Foto: DreamWork Pictures

27. Forrest Gump

U filmu “Forrest Gump”, postoji scena kada Forrest posjećuje Jenny i upoznaje svog sina. Daska za peglanje nekoliko puta mijenja položaj.

Forrest Gump
Foto: Paramount Pictures

28. Toy Story 2

Primijetili ste da u sceni prema kraju filma, kada “lažni” Buzz Lightyear prolazi kroz kanale klima uređaja, njegov pojas za pomoćne usluge nestaje i zatim se ponovo pojavljuje.

Toy Story 2
Foto: Buena Vista Pictures

29. The Incredibles

The Incredibles U crtanom filmu “The Incredibles” iz 2004. godine, koji je smješten u 1960-e, primijetili ste Boba Incrediblea koji gleda stare novinske isječke, pojavljuje datum.

The Incredibles
Foto: Disney Pictures

30. Ralje (Jaws)

Blokbuster “Ralje” 1975. godine je mnoge gledatelje toliko preplašio da su se bojali ući u vodu. Jedna od najnapetijih scena u filmu je kada lik Quint biva napadnut i pojeden od strane monstruoznog morskog psa.

  No, ako bolje pogledate, primijetit ćete da zapravo ima jastuk ispod leđa, vjerojatno da bi spriječio da zubi morskog psa prerezaju njega tijekom borbe. Sigurni smo da između mehaničkog morskog psa i vode na sve strane, ovo nije bila najudobnija scena za snimanje!

  Ralje
  Foto: Universal Pictures

  Video najvećih filmskih pogreški

  Kroz sve ove primjere, postaje jasno da čak i najveći filmski hitovi nisu pošteđeni grešaka. Bez obzira na pažljivo planiranje i produkciju, sitni detalji ponekad prođu neprimijećeno.

  No, upravo te neobične nesavršenosti dodaju ljudski element filmovima i podsjećaju nas da su i velike produkcije rezultat ljudskog rada. Iako nas neke od ovih grešaka mogu nasmijati ili iznenaditi, one nas također podsjećaju na čaroliju kinematografije i koliko je filmski svijet raznolik i dinamičan.

  Komentariši