fbpx
notino popust

11 najboljh turskih serija

turske serije

Turske serije privlače veliku pažnju ne samo u Turskoj, već i širom svijeta. Nedvosmisleno je da Turska svijetu nudi mnogo serija.

Turske serije, koje su pune drame, ljubavi i akcije, nalaze se među najboljim serijama i prikazuju se širom svijeta. Najgledanije turske serije u 2021. godini i ranije su: Pokucaj na moja vrata, Apartman nevinih, Tvoj rodni dom ti je sudbina, Jama i Dar.

Trenutno, Turska je, nakon Sjedinjenih Američkih Država, drugi najveći izvoznik serija na svijetu. Nakon Turske slijede Velika Britanija, Francuska i Njemačka. Više od 650 miliona gledatelja u preko 140 zemalja zainteresirano je za turske serije.

Općenito, epizode turskih serija traju između 90 i 120 minuta po epizodi tjedno. Neke serije sada imaju kraće epizode od jednog sata kako bi ispunili veliku potražnju i poboljšali kvalitetu, jer su se radnici žalili na tempo rada u industriji.

Muhteşem Yüzyıl | Sulejman Veličanstveni

https://youtu.be/DwX9ChMhTi0

Ova turska serija, koja se temelji na sultanu Sulejmana Veličanstvenog u Osmanskom Carstvu, jedna je od najpoznatijih povijesnih serija. Serija Sulejman Veličanstveni je prevedena na mnoge jezike i prati se u inozemstvu. Ovo je turska televizijska serija s ocjenom 6,6 na IMDb-u i okupila je više od 400 miliona gledatelja u više od 72 zemlje.

Çukur – Jama

Turska serija “Çukur” (Jama) govori o priči mladog Yamac-a iz utjecajne obitelji Kovova koja vlada u Çukuru. Çukur je jedno od rizičnih područja Istanbula. Kada Yamac vidi Senu, zaljubi se u nju i planira da se ubrzo vjenčaju. Kada Yamacova obitelj počne sumnjati da par želi napustiti njihov način života za građanski život, Sena odlazi u Çukur, gdje Yamac preuzima ulogu vođe obitelji.

Atiye – Dar

Atiye je umjetnica iz Istanbula. Ima običnu obitelj i zgodnog dečka. Sve je dobro na prvi pogled. Ona već od malih nogu slika čudan i originalan motiv, a ne zna zašto. Arheolog pronalazi simbol koji podsjeća na Atiye u ruševinama Gobeklitepea, jednog od najstarijih hramova na svijetu. Otkriće koje privlači pažnju Atiye, koja će učiniti sve da sazna više o ovom misterioznom simbolu, objavljuje se u novinama.

Fatmagül’ün Suçu Ne? – Izgubljena čast

Ova sjajna turska serija razvija se oko glavnih likova Fatmagul i Kerima. Jedne noći, Fatmagul je silovana od strane troje ljudi koji su bili pod utjecajem alkohola i droge. Ona očajnički pokušava ponovno započeti i oporaviti se nakon tih događaja uz pomoć Kerima, nijemog svjedoka ovog strašnog incidenta.

Diriliş: Ertuğrul – Uskrsnuće: Ertugrul

Ertugrul je poznat kao jedan od najuspješnijih povijesnih romana turske serije. Ova serija je stekla veliku publiku širom svijeta. Gleda se ne samo u Turskoj, već i na Bliskom istoku, u Europi i Aziji. Sjajna priča o Uskrsnuću Ertugrula vrti se oko hrabrog turskog borca iz 13. stoljeća po imenu Ertuğrul, poznatog i kao otac Osmanskog Carstva. Ova nevjerojatna serija ima šestu sezonu trenutno.

Kara Sevda – Crna ljubav

https://youtu.be/9L0qy8eDBgQ

Crna ljubav je sjajna turska serija koja govori o ljubavnoj priči Nihan, koja je rođena u bogatstvu, i Kemal Soydere, sinu obitelji srednje klase. U svom posljednjoj godini rudarskog inženjera, u njegov život ulazi bogata djevojka Nihan. Zbog financijskih razlika između njih, bilo je nemoguće da se zaljubi.

Ali oni prevladaju sve da bi bili zajedno sve do dana kada Kemal odlazi u rudnik u Zonguldaku. On nije znao da će njegova djevojka morati udati za Emira Kozcuoglua, koji je bio zaljubljen u Nihan još od djetinjstva. Nakon toga, Kemal se potpuno posveti svom poslu i jednog dana dobija unapređenje nakon nesreće u rudniku i zauzima visoku poziciju u tvrtki. Nekoliko godina kasnije, odlučuje se vratiti u Istanbul i suočiti se s Nihan i njihovom nedovršenom pričom. Ova serija je popularna u mnogim stranim zemljama i privlači veliku pažnju.

Zalim Istanbul – Surovi Istanbul

Jos jedna turska serija pod nazivom Surovi Istanbul govori o ženi koja živi u Antakiji i ima troje djece s svekrvom. Općenito, priča o turskoj seriji Surovi Istanbul dolazi izrekom “Nitko nije nevin grijeha za koji nije testiran”. Da biste saznali više o ovoj turskoj seriji, najbolje je pogledati sve njene epizode.

Erkenci Kuş – Između dvije vatre

Još jedna turska serija koja privlači pažnju stranaca je Između dvije vatre, koja ima komediju, akciju i romanse. Bez obzira govorite li turski ili ne, uživat ćete gledajući ovu zabavnu tursku seriju. Međutim, ako želite još više uživati, bolje je gledati seriju s engleskom sinhronizacijom ili titlovima.

Priča o Između dvije vatre, vrti se oko djevojke Sanem. Sanem ima dvije opcije, udati se ili dobiti pristojan posao. Iako joj je san postati spisateljica, njeni roditelji nemaju povjerenja u njene sposobnosti. Sve u svemu, to je slatka romantična serija s puno komičnih scena.

Masumlar Apartmanı – Apartman nevinih

Apartman nevinih je zanimljiva i nova turska serija sa TRT1 koja se temelji na istinitoj priči. Serija je adaptacija psihološkog romana dr. Gülsen Budayıcioglu. Ova priča se razlikuje od tipičnih događaja u turskim serijama i zavoljet ćete njene misteriozne epizode. “Masumlar Apartmanı” govori o dvije obitelji koje žive u istom stanu. Glavni lik je Han. On živi u ovom stanu sa svoje dvije sestre i bolesnim ocem. Gotovo svi ovi likovi pate od različitih psiholoških trauma.

Sen Çal Kapımı – Pokucaj na moja vrata

Pokucaj na moja vrata je romantična komedija i nova turska serija koja je započela 2020. godine i privukla je veliku pažnju svih u Turskoj i inozemstvu. U seriji Pokucaj na moja vrata, najljepša i najomiljenija glumica Hande Erçel igra glavnu ulogu zajedno s atraktivnim turskim glumcem Keremom Bursinom. Također se smatra još jednim velikim hitom turske serije, jer fanovi uvijek vole gledati Hande Erçelove romantične drame.

Doğduğun Ev Kaderindir – Tvoj rodni dom ti je sudbina

https://youtu.be/ol4iU9D8M5M

Još jedna turska serija poznata kao Tvoj rodni dom ti je sudbina, originalno pripada popularnom romanu “Camdaki Kız” (“Djevojka na prozoru”). Priča govori o sirotoj djevojčici Zeynep koju je posvojila bogata obitelj. Ova djevojčica puno pati u tom periodu. Kako odrasta, odlučuje se udati za bogatog muškarca, ali njezina siromašna biološka majka odbija i ne dopušta Zeynep da se uda za njega. Prema njoj, trebala bi se udati za čovjeka srednje klase po imenu Mehdi. Morate pogledati seriju da biste otkrili više o ovoj turskoj seriji!

Turske serije su producirane kako bi dosegle širok spektar publike u kratkom vremenu. U povijesti serija u Turskoj postoje i TV serije i filmovi koji dolaze iz Yesilcama. Zbog toga su turske TV serije vrlo poznate u Turskoj. Širok spektar ovih serija, koje se emitiraju na turskim kanalima, prikazuje se i na Bliskom istoku. Mnoge od ovih serija još uvijek se gledaju na YouTubeu ili drugim platformama. Također postoji mnogo popularnih i najboljih turskih serija na Netflix platformi. Turske TV serije na Netflixu možete pronaći u kategorijama znanstvene fantastike i ljubavi.

Komentariši