fbpx
notino popust

Tuning Volkswagen Golf II GTi

Tuning Volkswagen Golf II GTi

Volkswagen Golf 2 njemački popularni model auta koji vole mnogi. Golf druge generacije osvajač je srca svih vozača i ljubitelja širom svijeta. Možda je nemoguće pronaći popularniji auto od ovog automobila za tako malo novca. Štaviše, ne samo na našoj teritoriji, već i širom svijeta. Samo je Buba popularnija. Stoga se ljubitelji tuninga prema malom Nijemcu odnose sa posebnom pažnjom.

Zašto tuning baš ovog auta?

Pravilno implementirana nadogradnja omogućit će radikalnu modernizaciju ne samo vanjskog dizajna automobila, već i vrlo ozbiljne promjene dinamičkih mogućnosti automobila u pravcu poboljšanja. 

Tuning broj 1 među automobilistima je ugradnja deflektora i spojlera. Imajte na umu da se svi elementi moderne nadogradnje ne mogu kreirati sami I poanta nije u tome da možda nema dovoljno znanja, iskustva, vještine i zdravog avanturizma, ali s obzirom na to da su greške u proizvodnji skupe, jednostavno nije dopušteno pogriješiti ni za mikron u izračunima.

Historija Golfa2

Prednosti ovog vozila

“Golf-2” ima dizel motor sa tri popularna slova GTI i snagom od 110 ks. od. Ova snaga idealna je za gradsku vožnju.

Zašto postoji potreba za podešavanjem?

Zbog, ugradnje spojlera koji omogućavaju transformaciju laminarnog protoka zraka u turbulentni. Postoje dvije glavne klase ugađanja, prednja i stražnja. Frontalni – “usne”, rep – “suknja”. Ali spojler nije sve, daleko je od cilja, također morate instalirati krilo. Svrha takve moderne nadogradnje je ojačati prijam kotača pritiskom na zadnji dio.

I na kraju posla, izgled automobila zahtijevat će završni detalj. A to bi mogla biti ugradnja krila. Pored pružanja spektakularnog izgleda, takva inovacija pomoći će u poboljšanju vučnih performansi.

Golf2

Golf 2 spojler

Razgovarajmo o ugradnji krila. Na određenim mjestima krilo se može realizirati u dvije instalacije, istovremeno kao spojler i kao krilo. Treba napomenuti da će instalacija radikalno pretvoriti vaš automobil u vanjskom dizajnu u trkaći automobil i ozbiljno će pomoći u ostvarenju vaše ambicije samoizražavanja.

Golf2 GTi

Trebalo bi da se nalazi pod uglom od 10-15 stepeni u odnosu na uzdužnu os mašine. Dio je izrađen od stakloplastike, ponekad od aluminijuma. Kada instalirate krilo, morate znati da što je dalja od dna tijela njegova instalacija to snažnija treba da napravite nosač.

Druga najpopularnija je ugradnja deflektora, koji osim estetske komponente ima i vrlo korisne funkcije, koje se izražavaju u raspodjeli protoka zraka u potrebnom smjeru.

Kao što smo već spomenuli instaliranje spojlera pomaže transformiranju laminarnog protoka zraka u turbulentni zrak. U većini slučajeva spojler je podijeljen u dvije vrste – prednji i stražnji. Prednja strana je usna, rep je suknja. Osim ugradnje spojlera, vanjsko podešavanje neće biti konačno bez ugradnje krila. Glavni cilj ugradnje krila je poboljšati prijanjanje točkova automobila s površinom puta , pritiskajući rep automobila.

U nekim slučajevima krilo može djelovati na dva načina, istovremeno kao spojler i kao krilo. Između ostalog, instaliranje zadnjeg krila pomoći će vašem automobilu da se izgledom pretvori u trkaći automobil i izdvojiti se od gomile ostalih na cesti. Ispravno krilo u presjeku , ima oblik koji podsjeća na obično krilo, po kojem je i dobilo ime.

Golf 2 svjetla, odbojnici i vanjsko podešavanje

Automobil uopće nije bio zamišljen kao sportski automobil, ali njegov potencijal mu je omogućio da blista u sportu, a bilo je malo ravnih Golfu 2.

Jedan je od najpopularnijih reli automobila kasnih 1980-ih. Oni koji se toga sjećaju trude se da se to ne zaboravi. Vlasnik je jednostavno ugradio nosače kraće za 32 mm, set sportskih opruga, naravno aluminijumske felne Momo, koje ljubitelji toliko vole. A sportski odbojnik Golf GTI ne zahtijeva nikakvo podešavanje.

Isto se odnosi i na zadnji branik Golf 2. Organski se stapa u sportsku sliku automobila. Adekvatna, skladna i cjelovita slika polu-sportskog automobila.

Tuning motora Golf 2

Ako vam treba ekonomičan Golf – molim vas, tu je motor od 1,2 litre, koji troši 5 litara benzina na sto km. Treba vam zvijer od 200 konja? Nema problema u verziji GTI, postoji i takav motor sa turbinom od 220 konja. Ima resursa, iako ne velikih i turbina ne traje dugo. Štoviše, s našim uljima i benzinom. Ali postoji takva mogućnost. A ko traži i više uvijek je tu chip tuning.

Volkswagen Golf druge generacije možda je popularniji u inostranstvu nego kod kuće. Automobil je solidan, iskren, čvrst i umjereno moćan. A po želji, svi mogu pokušati ostvariti svoje tajne strasti na starom Golfu, pružajući mu novi podešeni život. Sretno svima!

Golf V8 Motor

Moćna šestica u obliku slova V ispod haube, ubrzanje od 0 do 100 km / h za 6,5 ​​sekundi, savršeno odgovara. Teško je povjerovati da se ovdje radi o Golfu II GTi, koji je nedavno napunio 31 godinu. Prvotno ispod haube nalazio se osnovni 1,8-litarski EV motor sa osam ventila snage 112 ks. Vidjeli smo da je na Golf2 moguće ugraditi 2,8-litreni V-šest motor.

Odgovara Passatu B3 i u motorni prostor smjesti se bez problema. Zajedno s motorom, instalira se K&N filter, petostepeni “Passat” mjenjac, ispušni razvodnik jednake dužine. Kada se ispod haube smjestilo 174 konja, Golf je postao mnogo zabavniji za vožnju. Ubrzanje do sto dobiva za 6,5 ​​sekundi.  Neki čak stavljaju V6 motor od 280 konjskih snaga od Passata B6.

Ispravno izvedeno podešavanje značajno će transformirati ne samo izgled automobila, već i značajno poboljšati dinamičke karakteristike automobila. Najpopularnija opcija, koju prvenstveno koriste gotovo svi vozači, su spojleri. Treba odmah napomenuti da se svi elementi koji se mogu koristiti u vanjskom podešavanju ne mogu napraviti kod kuće. To nije zbog nedostatka vještine, već zbog činjenice da netačan proračun u njihovoj izradi može imati nepredvidive posljedice.

Samo će upotreba vanjskih elemenata povećati snagu motora u prosjeku za 20-30%. Istodobno, ne morate puno trošiti i ove transformacije neće vam trebati puno vremena i truda. Drugi način je mehaničko fino podešavanje motora. Kada se koristi ova metoda, mogu se razlikovati dva glavna pristupa – modifikacija glave motora i povećanje zapremnine motora. Treba napomenuti da se, kao što je gore navedeno, dvije naznačene metode međusobno sijeku i dopunjuju: prisilni motor zahtijevat će ugradnju učinkovitijih vanjskih elemenata.

Da bi se poboljšale specifikacije motora, potrebno je povećati njegov obrtni moment i maksimalnu snagu. Da biste to učinili, postoje dvije međusobno presijecajuće, ali potpuno različite metode efikasnosti. Prva ne zahtijeva bilo kakvu globalnu intervenciju u mehanizmu interne organizacije . Dovoljno je ugraditi sportsku bregastu osovinu, leptir za gas, nulti otpor filtra, prijemnik i ispušni sistem.

Unutrašnjost Golfa 2

Završivši s vanjskim izgledom automobila, možete prijeći na njegovu unutrašnjost. Ovdje ima puno mogućnosti transformacije. Cijelu unutrašnjost moguće je prekriti kožom, ali to će biti preskupo, pa se koža može koristiti kao ukrasni element. Enterijer možete ukrasiti u dvije boje, igrajući kontrast.

Tuning ovjesa Golf2

Tu je TAtehnix-20-80 ovjes sa vijcima. Automobil izgleda vrlo sportski kad se spusti na maksimum. Prednja usna takođe dodaje taj osjećaj, koji je inače kratkotrajan.

Neki zamijene obično staklo za staklo sa otvorima za odzračivanje. Većina želi staviti originalne diskove BBS RS. To su trodijelni diskovi za trkaće kotače … U dobrom stanju koštaju puno novca. 

Većina želi promijeniti sačuvani interijer za sportski od Recara, koji je instaliran na GTi. Volkswagen Golf 2 prvi je put krenuo u serijsku proizvodnju i postao omiljeni automobil ljubiteljima tuninga. To se odnosi ne samo na podešavanje izgleda, već i na sav hardver instaliran na automobilu.

Podešavanje nadzorne ploče instaliranjem bijele skale pomoći će dodati još više šarma cijeloj nadzornoj ploči.

Zamjena brojčanika odvija se na gotovo svakom podešenom Golfu, kao i neonska svjetla. Stvar ukusa. Poboljšanje funkcionalnosti unutrašnjeg osvjetljenja LED-ima dobar je potez, pogotovo jer je moderno i nije u suprotnosti s konceptom automobila. Kao i sa bojama enterijera. 

Završivši sa šminkanjem automobila, možemo sigurno pristupiti promjeni njegove unutrašnjosti. Postoji milijarda opcija. Najatraktivnija opcija je pokrivanje cijele unutrašnjosti kožom, ali ovo je vrlo skupo zadovoljstvo. 
Podešavanje kontrolne ploče je takođe fascinantna stvar. Nakon instaliranja bijele skale, atraktivnost značajno se povećava.

Mijenjanje farova da ili ne?

Evo još jedne potvrde da dobrom automobilu nisu potrebne globalne promjene u izgledu. Ovi četvrtasti farovi se većinom ne podešavaju. To je fabrička verzija. Ali postoje i oni koji žele i to promijeniti.

Golf2 Farovi

Većina ih nastoje instalirati sami. Takve promjene omogućit će atraktivniji izgled vozila, jer su farovi “oči” automobila.

Ali prije postupka morate pažljivo proučiti upute proizvođača. Farovi s osvjetljenjem u krugu izgledaju vrlo impresivno. Ali važno je da takvi reflektori budu opremljeni pravilno dizajniranim reflektorima kako bi se spriječilo odsjaj vozila koja dolaze.

Prikazane su žice prednjih svjetala u količini od šest komada kako bi se istakle dimenzije. A jednostavnim utikačem možete zaštititi uređaj od prašine. Da biste instalirali nova rasvjetna tijela, samo trebate umetnuti žarulju, ukopčati je i staviti elastičnu traku. Tada će konektor kliziti direktno na sijalicu.

Golf2 Off Road

Farovi moraju biti identični. Obavezno obratite pažnju ima li naznaka smjera, jer ponekad postoje opcije za desno i lijevo svjetlo. Radi praktičnosti na njima su obično naznačene strelice ili postoje odgovarajući natpisi.

Chip Tuning Golf 2

Jedan od najčešćih načina povećanja snage motora je pogon. Internu rezervu koju je proizvođač stavio u motor možete otvoriti na bilo kojem modelu Volkswagen. Primjenom reprogramiranja možete smanjiti potrošnju goriva povećanjem obrtnog momenta motora. Šta može pravilno izvedeno treptanje dati na kraju? elektronička jedinica upravljanja motorom:

  • Povećanje snage motora za 20-30%
  • Pokretnost i dinamičke karakteristike automobila će se povećati.
  • Vuča pri malim okretajima će se poboljšati.
  • Jednostavnost upravljanja pojavit će se kad je automobil potpuno napunjen.

Tuning “Golf-2” može se obaviti i bez odlaska u autoservis. Ovo ne samo da će biti ekonomski ekonomičnije, već i mnogo zanimljivije. Ljubitelj automobila samo se treba pridržavati preporuka stručnjaka. 

Chip Tuning Golf 2

Tuning ovjesa Golf 2

Postoje tone opreme za podešavanje Golfa, koje vam omogućavaju da spustite ovjes u razumnim granicama i podignete ga. I dalje možete pronaći pneumatiku koja je bila u modi prije deset godina. Izgleda vrlo impresivno, iako prilično beskorisno i skupo. Za ovaj novac bolje kupiti set aluminijumskih felni.

Zaključak

Tuning vozila široko se praktikuje među ljubiteljima auta. Rad s tako kvalitetnim i moćnim automobilom kao što je Volkswagen Golf-2 vrlo je obećavajući, jer automobil ima visokokvalitetne tehničke karakteristike. 

Ako želite, takav automobil možete podesiti vlastitim rukama, uzimajući u obzir preporuke stručnjaka.

olkswagen Golf-2

Pogledajte najbrži Golf 2 na svijetu snagom od 1300 ks

REFERENCE:

Komentariši