fbpx
notino popust

8 najboljih stolnih roštilja za roštiljanje kod kuće

Stolni rostilj

Stolni roštilji su savršeno rješenje za one koji žele uživati u ukusnoj hrani s roštilja u svojoj kući, na terasi ili balkonu. Mogu biti kompaktni i praktični, a istovremeno pružaju jednaku kvalitetu pečenja kao i veći roštilji. U nastavku vam predstavljamo deset najboljih stolnih roštilja koje biste trebali uzeti u obzir pri kupnji.

Prednosti korištenja stolnih roštilja

Stolni roštilji su praktični uređaji za kuhanje hrane koji imaju brojne prednosti u odnosu na klasične roštilje. Neke od prednosti korištenja stolnih roštilja su:

 1. Praktičnost: Stolni roštilji su mali i prenosivi, što znači da se lako mogu premjestiti i koristiti na različitim mjestima. Mogu se koristiti u kući, stanu, na balkonu, terasi ili čak i na putovanju.
 2. Sigurnost: Za razliku od klasičnih roštilja na ugljen ili plin, stolni roštilji su sigurniji jer ne proizvode vatru, iskre ili dim, što može biti opasno u zatvorenim prostorima.
 3. Čistoća: Stolni roštilji često dolaze s neprianjajućim premazom koji olakšava čišćenje. Također, ne proizvode puno pepela ili masnoće, što znači da je čišćenje nakon upotrebe puno jednostavnije.
 4. Brzina: Stolni roštilji se brzo zagrijavaju i imaju jednostavne kontrole temperature, što omogućava brzo pripremanje hrane.
 5. Raznolikost: Stolni roštilji često dolaze s dodacima poput tava za povrće ili rebraste površine za meso, što omogućava raznovrsnost u pripremi hrane.
 6. Zdravija hrana: Korištenjem stolnih roštilja moguće je pripremati zdraviju hranu jer se masnoće i ulja automatski odvode u ladice za sakupljanje masti, što smanjuje količinu masnoća u pripremljenoj hrani.

Najboljih 8 stolnih roštilja za uživanje u ukusnim obrocima kod kuće

Stolni roštilji su savršeni za brze i jednostavne obroke kod kuće ili na terasi. U ovom članku predstavljamo vam osam najboljih stolnih roštilja na tržištu s različitim značajkama, površinama za pečenje i temperaturnim podešavanjima. Bez obzira volite li rebrastu površinu za meso ili glatku za ribu i povrće, naći ćete roštilj koji odgovara vašim potrebama.

1. Blaupunkt GRT301

Blaupunkt GRT301 je vrhunski električni stolni roštilj koji vam omogućuje brzo i jednostavno pripremanje ukusnih jela.

Ovaj roštilj ima veliku i uklonjivu ploču za grijanje s dvije vrste površina – valovitu i ravnu – što omogućuje kuhanje velike količine hrane odjednom.

Ploča za grijanje je presvučena posebno razvijenim neljepljivim premazom koji ne sadrži štetne tvari, čime se jamči ravnomjerna priprema hrane.

Blaupunkt GRT301

Osim toga, valovita površina i neljepljivi premaz omogućuju pripremu hrane s minimalnom količinom masti, što smanjuje kalorije u jelu. Roštilj ima praktični termostat za prilagodbu temperature pečenja, a indikatorska lampica vas obavještava kada se uređaj zagrije. GRT301 roštilj je savršen za zdravu prehranu, jer višak masti se lako odvodi u ladice za kapanje, a priprema hrane ne na ugljenu smanjuje količinu štetnih tvari u hrani.

2. WMF KÜCHENminis

WMF KÜCHENminis stolni roštilj je odličan izbor za brzu i jednostavnu pripremu hrane za dvoje. S neprianjajućim premazom za roštiljanje, ne trebate koristiti dodatna ulja ili masti za pripremu hrane, što osigurava zdravu i nemasnu pripremu jela.

Roštilj također dolazi s dodatnom tavom za povrće, omogućujući vam da jednostavno pripremite meso i povrće zajedno bez miješanja sastojaka. Varijabilno podešavanje temperature s LED osvjetljenjem i uklonjiva ladica za kapanje koja se lako čisti u perilici posuđa čine ovaj roštilj praktičnim i jednostavnim za upotrebu.

WMF KÜCHENminis

3. Unold Barbecue

Unold Barbecue električan stolni roštilj je elegantan stolni roštilj s velikom površinom za pečenje od oko 35 x 25 cm.

Roštilj se može koristiti i iznutra i izvana gdje god postoji utičnica.

Stakleni poklopac, koji se može skinuti, služi kao zaštita od prskanja.

Roštilj nudi kombiniranu površinu za pečenje – rebrastu i glatku, što omogućava pečenje različitih vrsta hrane na istoj površini.

Unold Barbecue

Regulacija temperature do oko 210°C može se podešavati u pet stupnjeva pomoću regulatora temperature, a kontrolna lampica pokazuje kad se roštilj zagrijao.

Roštilj se može u potpunosti rastaviti, a posuda za sakupljanje masti i ploča za roštilj s keramičkim neljepljivim premazom mogu se ukloniti radi lakšeg čišćenja. Besplatni recepti su uključeni u upute za uporabu.

4. Tristar BP-2781

Tristar BP-2781 je praktičan i robustan električni stolni roštilj od nehrđajućeg čelika ili kao dodatni roštilj za obiteljske obroke. Kompaktne veličine, stane na bilo koji stol i pogodan je za maksimalno 4 osobe.

S termostatom i odvojivim kabelom za napajanje možete lako podesiti željenu temperaturu, a integrirani odvod automatski odvodi višak masnoće u hvatač masti za zdravije i hrskave obroke. Lako se čisti zahvaljujući neljepljivom premazu i mogućnosti pranja rešetke u perilici. Idealan za večere u stilu teppanyakija.

Tristar BP-2781

5. Steba VG 30 SLIM

Steba VG 30 SLIM je kompaktni i elegantni električni stolni roštilj s nelepljivom pločom od livenog aluminijskog roštilja veličine 48,5 x 26 cm. S visinom od samo 6 cm, idealan je za roštiljanje na malim površinama.

Regulacija temperature je bezstupanjska i omogućuje vam potpunu kontrolu nad roštiljem, a funkcija s malo masnoće automatski odvodi višak masnoće i tekućine u posudu za kapanje. Uz integrirani grijaći element i dulji od prosjeka kabel od 2 m, VG 30 SLIM je spreman za upotrebu u kratkom vremenu bez dugog čekanja ili potrebe za produžnim kabelima.

Steba VG 30 SLIM

6. Princess Dinner4All Circle

Princess Dinner4All Circle je inovativan stolni roštilj koje vam omogućuje kuhanje i zajedničku večeru bez miješanja okusa i alergena.

Sa središnjom jedinicom i četiri odvojene površine za pečenje, ovo je odličan izbor za obitelji s vegetarijancima i alergičarima na hranu.

Osim toga, praktična središnja jedinica s pladnjem za posluživanje čini čišćenje jednostavnim i prikladnim za korištenje u bilo kojem trenutku i bilo gdje.

Princess Dinner4All Circle

7. SOGO Human Technology

SOGO Human Technology električni stolni roštilj ima izgled kamena, što mu daje vrlo elegantan i modern izgled.

Roštilj je pogodan za pečenje mesa, ribe, povrća, krumpira, jaja, palačinki i ostalih namirnica. Ima veliku površinu za kuhanje dimenzija 26 x 46 cm, što vam omogućuje pripremu hrane za veće grupe ljudi.

Ugrađeni grijaći element omogućuje brzo i ravnomjerno zagrijavanje ploče za roštiljanje. Također, uređaj ima zaštitu od pregrijavanja, što osigurava sigurnost tijekom korištenja.

SOGO Human Technology

SOGO roštilj je također vrlo jednostavan za korištenje i lako se čisti nakon uporabe.

8. Clatronic BQ 2977

Clatronic BQ 2977 je stolni roštilj u modernom dizajnu koji omogućuje roštiljanje bez vatre i dima.

Roštilj ima prekidač za uključivanje/isključivanje sa svjetlosnim pokazivačem, tako da možete jednostavno upravljati roštiljem.

Rešetka za roštilj i grijaći element mogu se ukloniti radi lakšeg čišćenja, a površina roštilja je 35,5 x 24,5 cm, što je dovoljno za pripremu hrane za manje grupe ljudi.

Clatronic BQ 2977

Clatronic BQ 2977 je prikladan za upotrebu u zatvorenom prostoru ili na terasi i savršen je za one koji žele uživati u ukusnom roštilju u bilo koje doba godine.

Kako održavati stolne roštilje: savjeti i trikovi

Da bi vaš stolni roštilj ostao u dobrom stanju i osigurao dug vijek trajanja, važno je redovito ga održavati. Evo nekoliko savjeta za održavanje stolnog roštilja:

 1. Čišćenje ploče za roštilj: Nakon svake upotrebe, važno je očistiti ploču za roštilj. To možete učiniti mokrom krpom ili spužvom i blagim deterdžentom. Ako se hrana zaglavila na ploči, možete koristiti četku za čišćenje hrđe ili mrežicu za ribanje. Nakon čišćenja, dobro isperite ploču i osušite je.
 2. Čišćenje rešetke roštilja: Ako vaš stolni roštilj ima rešetku, trebali biste je očistiti nakon svake upotrebe. Rešetku možete očistiti četkom za roštilj i blagim deterdžentom. Nakon čišćenja, dobro isperite rešetku i osušite je.
 3. Čišćenje kapanja: Većina stolnih roštilja ima posudu za sakupljanje masti i drugih tekućina. Nakon svake upotrebe, trebali biste isprati posudu i očistiti je deterdžentom po potrebi.
 4. Održavanje grijaćeg elementa: Ako primijetite da se grijaći element počinje nakupljati hrđu ili drugi otpad, to može smanjiti učinkovitost roštilja. Ako je moguće, uklonite grijaći element i očistite ga mokrom krpom. Ako je potrebno, koristite četku za čišćenje hrđe. Pazite da ne koristite abrazivne materijale ili proizvode koji mogu oštetiti grijaći element.
 5. Redovno provjeravajte kabel za napajanje: Kabel za napajanje vašeg stolnog roštilja može se oštetiti tijekom vremena, što može dovesti do kvara uređaja. Redovito provjeravajte kabel i priključke na znakove oštećenja ili habanja. Ako primijetite da je kabel oštećen, zamijenite ga prije daljnje upotrebe roštilja.

Slijedeći ove savjete za održavanje, vaš stolni roštilj može vam pružiti godine ugodnih i ukusnih obroka.

Komentariši