fbpx
notino popust

Hollywood smile: Sve što trebate znati o postupku i cijeni za savršen osmijeh

Holivudski-osmijeh

Želite li i vi blistav osmijeh kao holivudske zvijezde? Otkrivamo vam različite kozmetičke i funkcionalne stomatološke tretmane koji će vam pomoći u postizanju savršenog osmijeha.

Uz napredak u tehnologiji i dostupnost dentalnih zahvata, sada i vi možete imati idealan osmijeh! U ovom članku saznajte sve o tretmanima za holivudski osmijeh, njihovoj cijeni i postupku.

Šta je  Hollywoodski osmijeh?

“Hollywoodski osmijeh” je izraz koji se koristi za opisivanje savršenog, blistavog osmijeha s bijelim i ravnomjerno raspoređenim zubima. Ovaj izraz obično se odnosi na postupak korekcije oblika i boje zuba kako bi se postigao taj izgled.

Hollywoodski osmijeh obično se postiže primjenom kozmetičke stomatologije, kao što su izbjeljivanje zubi, zubne implantate, nevidljive alignere, korekcija desni, keramičke ljuskice ili ortodontska terapija. Ovaj postupak može biti skup, ali mnogi ljudi smatraju da je vrijedan uloženog novca jer im daje samopouzdanje i privlačniji izgled.

Hollywoodski osmijeh

Kako postižemo Hollywood smile?

Hollywoodski osmijeh postiže se kozmetičkim stomatološkim postupcima koji se koriste za korekciju oblika i boje zuba, čime se postiže blistav i savršeno ravnomjeran osmijeh. Neki od postupaka koji se često koriste za postizanje Hollywoodskog osmijeha su:

  1. Izbjeljivanje zubi: Postupak izbjeljivanja zubi koristi se za uklanjanje mrlja i žutosti sa zubi te za dobivanje bijelijeg osmijeha. Može se izvršiti kod kuće uz pomoć različitih izbjeljivača zubi ili kod stomatologa uz pomoć jačih izbjeljivača.
  2. Kompozitni zubni ispuni (bijele plombe): Ovi ispuni se koriste za popunjavanje različitih nepravilnosti i oštećenja na zubima, poput rupa, pukotina i oštećenja zbog erozije. Kompozitni ispuni su estetski privlačni jer se mogu prilagoditi boji zuba i stvoriti ravnomjeran osmijeh.
  3. Keramičke ljuskice: Keramičke ljuskice su tanke ljuskice koje se lijepe na prednju stranu zuba kako bi se ispravile nepravilnosti poput nejednake veličine, oblika ili boje zuba. Ovaj postupak se često koristi za stvaranje Hollywoodskog osmijeha.
  4. Ortodontska terapija: Ortodontska terapija se koristi za ispravljanje nepravilnosti u zagrizu i položaju zuba. Postupci poput fiksnih ili mobilnih zubnih aparatića, jasni ortodontski retencijski uređaji i kirurški postupci mogu pomoći u stvaranju ravnomjernog osmijeha.
  5. Također postoji digitalna procedura za stvaranje Hollywoodskog osmijeha koja koristi digitalnu tehnologiju za izradu 3D modela zuba i kreiranje virtualnog prikaza kako bi se vidjelo kako bi osmijeh izgledao nakon određenih postupaka.

Važno je naglasiti da se odabir odgovarajućih postupaka ovisi o individualnim potrebama i ciljevima svakog pacijenta. Stoga, prije bilo kojeg kozmetičkog stomatološkog postupka, važno je posjetiti stomatologa kako bi se procijenila stanje zuba i pružile preporuke o postupcima koji su najbolji za postizanje željenog rezultata.

Koliko vremena je potrebno za izradu holivudskog osmijeha?

Stvaranje Hollywoodskog osmijeha ovisi o individualnim potrebama svakog pacijenta i može se razlikovati ovisno o vrsti i broju postupaka koje je potrebno izvesti. Na primjer, izrada holivudskog osmijeha uz pomoć keramičkih ljuskica može trajati između jednog i tri tjedna, ovisno o vrsti i količini ljuskica koje je potrebno izraditi, dok izbjeljivanje zubi može se obaviti u samo nekoliko sati ili tjedana.

Ortodontski tretman:

Ortodontski tretman može trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina, ovisno o potrebama pacijenta i vrsti korektivne opreme koja se koristi.

Fiksni zubni aparatić se obično nosi od godinu do tri godine, ovisno o težini nepravilnosti u zagrizu i položaju zuba. Jasni ortodontski retencijski uređaji također se mogu koristiti za korekciju manjih nepravilnosti, a postupak traje između nekoliko mjeseci do godinu dana.

Ortodontska terapija može biti preporučena kao dio tretmana za Hollywoodski osmijeh ako postoji nepravilno poravnanje zuba ili drugi dentalni nedostaci koji bi mogli utjecati na izgled vašeg osmijeha.

Asimetrična srednja linija znači da se gornji i donji lukovi zuba ne podudaraju, što može dovesti do nepravilnog položaja zuba i neurednog izgleda. Neravne linije desni mogu također pridonijeti neurednom izgledu osmijeha. Zbijeni ili krivo postavljeni zubi također mogu utjecati na estetiku osmijeha.

Ortodontska terapija uključuje korištenje aparatića ili drugih ortodontskih pomagala kako bi se prilagodio položaj zuba i vilice.

zubni aparatic

Čišćenje kamenca i poliranje zuba:

Čišćenje kamenca i poliranje zuba je jednostavan postupak koji se može obaviti za samo nekoliko sati. Ovaj postupak obično se izvodi tijekom redovitog stomatološkog pregleda i može se obaviti u stomatološkoj ordinaciji. Pacijentu se preporučuje redovito održavanje oralne higijene kod kuće kako bi se spriječila daljnja nakupina kamenca.

Čišćenje zubi je jedan od osnovnih elemenata makeovera osmijeha i ključan je za održavanje zdravlja zuba i desni. Skidanje kamenca je postupak koji se koristi kako bi se uklonile naslage i kamenac sa zuba, posebno uz rub desni. Kamenac je tvrda naslaga koja se nakuplja na zubima i može uzrokovati upalu desni, parodontalnu bolest, kao i druge probleme sa zubima i ustima.

Čišćenje kamenca je važno kako bi se spriječio daljnji razvoj bolesti desni i propadanje zuba. Također, uklanjanjem kamenca uklanjaju se i mrlje na zubima koje se ne mogu ukloniti redovitim pranjem zuba.

Zdrave desni su ključne za lijepi osmijeh, stoga je važno paziti na njihovo stanje. Desni bi trebale biti blijedoružičaste boje, bez upale i krvarenja.

Izbjeljivanje zubi:

Postupak izbjeljivanja zuba može se obaviti u stomatološkoj ordinaciji ili kod kuće, ovisno o vrsti izbjeljivača koji se koristi. Izbjeljivanje zubi u ordinaciji obično traje između jednog i dva sata, ovisno o intenzitetu željene boje. Kod kućne uporabe, postupak obično traje nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o vrsti i koncentraciji izbjeljivača koji se koristi.

Izbjeljivanje zubi

Zamjena zuba:

Zamjena zuba je važan dio stomatološkog tretmana za holivudski osmijeh, posebno ako pacijentu nedostaju zubi na nekom istaknutom mjestu. Postoje dvije najpopularnije opcije za nadoknadu zuba koji nedostaju: zubni implantati i zubni most.

Zubni implantati su najbolja opcija za zamjenu zuba ne samo estetski, već i funkcionalno. Ovaj postupak uključuje ugradnju titanskog vijka koji zamjenjuje stvarni korijen zuba koji nedostaje. Nakon što se vijak integrira sa kosti, na njega se postavlja nadomjestak ili krunica koja izgleda i djeluje poput prirodnog zuba. Implantati ne samo da izgledaju prirodno, već i sprječavaju gubitak koštane mase koji nastaje kada nedostaje zub. To čini zamjenski zub jačim i dugotrajnijim.

Zubni most se može koristiti za zamjenu jednog ili više zuba koji nedostaju. Most se obično sastoji od umjetnih zubi koji su pričvršćeni na susjedne zube. Ako je potrebno zamijeniti nekoliko zuba u nizu, može se koristiti most od tri umjetna zuba koji se postavljaju na dva implantata. Ova opcija je pristupačnija od ugradnje tri zasebna zubna implantata.

Obje opcije za zamjenu zuba mogu poboljšati izgled osmijeha i funkcionalnost usta. Međutim, stomatolog će uzeti u obzir pojedinačne potrebe pacijenta i razmotriti najbolju opciju za nadomještanje zuba koji nedostaju

Ukratko, vrijeme potrebno za stvaranje Hollywoodskog osmijeha ovisi o vrsti i broju postupaka koje je potrebno izvesti i individualnim potrebama svakog pacijenta. Pacijenti se trebaju konzultirati sa svojim stomatologom kako bi odabrali najbolje postupke za postizanje željenog rezultata i saznali više o trajanju i cijeni svakog postupka.

Kako postići Hollywoodski osmijeh u pet jednostavnih koraka?

Stvaranje Hollywoodskog osmijeha može uključivati nekoliko koraka, ovisno o individualnim potrebama pacijenta. Neki od uobičajenih koraka koji se mogu uključiti u postupak stvaranja Hollywoodskog osmijeha su sljedeći:

  1. Korak 1: Prvi korak u stvaranju Hollywoodskog osmijeha je kontaktiranje stomatologa koji će vam pomoći da postignete željeni izgled osmijeha. Stomatolog će obaviti pregled vaših zuba, procijeniti stanje vašeg zdravlja i predložiti odgovarajuće postupke za postizanje željenog rezultata.
  2. Korak 2: Okvirna cijena Hollywoodskog osmijeha na temelju stanja zuba. Nakon pregleda vaših zuba, stomatolog će vam dati procjenu troškova postupka. Cijena Hollywoodskog osmijeha može varirati ovisno o vrsti postupaka koji će se izvesti, stanju zuba i drugim čimbenicima.
  3. Korak 3: Snimanje i brušenje zuba za holivudsku intervenciju osmijeha. Nakon što se utvrdi plan tretmana, sljedeći korak je snimanje zubi i brušenje kako bi se pripremili za postupke poput keramičkih ljuskica ili kompozitnih ispuna. Stomatolog će ukloniti mali dio zubne cakline kako bi se postigla bolja prihvatljivost materijala za popunjavanje.
  4. Korak 4: Probe budućeg holivudskog osmijeha. Nakon brušenja zuba, stomatolog će izraditi privremene ljuskice ili ispune kako bi se pacijentu dao predodžba o budućem izgledu. Ovo omogućuje stomatologu i pacijentu da procijene izgled i osiguraju da su postupci usklađeni s očekivanjima pacijenta.
  5. Korak 5: Finalna izrada zuba za Hollywoodski osmijeh. Nakon što se postigne dogovor o izgledu i obliku ljuskica ili ispuna, stomatolog će izraditi trajne zubne ljuskice ili ispune i privremeno ih pričvrstiti na zube. Nakon što se pacijentu potvrdi izgled, ljuskice ili ispuni se trajno učvršćuju na zube.

Ljuskice vs. Hollywood smile: razlike i postupak tretmana, te je li bolan?

Ljuskice i Hollywood smile su dvije različite opcije za uljepšavanje osmijeha. Ljuskice su tanki listići od porculana ili kompozitnog materijala koji se zalijepe na prednju stranu postojećeg zuba kako bi se korigirao oblik, veličina ili boja zuba. To je manje invazivan postupak od Hollywood smile-a, koji uključuje kompletnu protetsku rekonstrukciju vilica korišćenjem navlaka, faseta ili čak implanata.

Što se tiče boli, većina pacijenata ne osjeća nikakvu bol tijekom tretmana za Hollywood smile jer se koristi lokalna anestezija koja omogućava bezbolan proces. Mogu se osjetiti manje nelagode tijekom pripremne faze tretmana, kao što je brušenje zuba, ali to se može ublažiti analgeticima.

Kod postupka za ljuskice, također se koristi lokalna anestezija kako bi se osiguralo da je pacijent ugodno tijekom postupka. Obično se taj postupak smatra manje invazivnim od Hollywood smile-a te može uzrokovati manje nelagode tijekom procesa brušenja zuba ili privremene faze prije stavljanja ljuskica.

U svakom slučaju, prije bilo kojeg tretmana, stomatolog će pažljivo pregledati stanje vaših zuba i preporučiti najbolji postupak za vaše potrebe i želje, kao i objasniti potencijalne rizike i nelagode.

Ljuskice vs. Hollywood

Hollywoodski osmijeh cijena

Ukratko, stvaranje Hollywoodskog osmijeha može uključivati nekoliko koraka, ovisno o potrebama pacijenta. Pacijenti se trebaju konzultirati sa svojim stomatologom kako bi saznali više o postupcima koji su im potrebni i kako bi dobili procjenu troškova i trajanja postupka.

Hollywood Smile je popularan tretman koji omogućava postizanje savršenog, bijelog osmijeha kroz ugradnju porculanskih navlaka koje prekrivaju površinu zuba.

Cijena holivudskog osmijeha ovisi o tretmanu, materijalima i pacijentu, stoga je nemoguće dati preciznu cijenu bez konzultacije sa stomatologom.

U ordinaciji Dr. Smile u Zagrebu, cijene pojedinačnih radova za holivudski osmijeh kreću se od 106,00 Eura za izbjeljivanje zubi laserom, do 1.593,00 Eura za ortodontsku terapiju nevidljivim aparatićima, 238,00 Eura za zubnu krunu (cirkon-keramika), 244,00 Eura za zubnu ljuskicu (porculan), 558,00 Eura za zubni most (cirkon-keramika) i 1.133,00 Eura za implantološki komplet (zubni implantat + nadogradnja + krunica).

U stomatološkoj ordinaciji Stardent, ovaj tretman je moguće obaviti za svega pet dana, uz cijenu od 5 999 Eura za All inclusive Package.

Cijena uključuje sve potrebne postupke, uključujući stomatološki pregled, RTG dijagnostiku, analizu i planiranje Hollywood Smile-a, anesteziju, brušenje zuba i otiske, 24 privremene plastične Caad Cam krunice, cementiranje, fotografisanje, te garanciju na postupak. Također, u cijenu je uključen i najam automobila na 5 dana, kao i smještaj u apartmanu na 5 dana.

Postupak Hollywood Smile-a se može prilagoditi individualnim potrebama pacijenta, a konačna cijena može varirati ovisno o broju zuba koji su uključeni u postupak, vrsti i materijalu koji se koristi za navlake, te drugim čimbenicima. Pacijenti se trebaju konzultirati sa stomatologom kako bi saznali više o postupku, trajanju i cijeni tretmana te kako bi se procijenile njihove individualne potrebe.

Zubna Ordinacija Cvejanović

Cijena za 28 krunica (14 po vilici) metalokeramičkih krunica iznosi 2800 Eura. Opcija 2 uključuje 12 metalokeramičkih krunica bočno i 16 bezmetalnih krunica za osam prednjih zuba po cijeni od 4400 Eura.

Bezmetalne krunice koštaju 200 Eura po krunici, pa je cijena za 28 krunica 5600 Eura. Konačno, izrada 20 keramičkih vinira (fasete) u obe vilice košta 220 Eura po viniru, što iznosi 4400 Eura za 20 vinira (10 po vilici).

Za radove sa upotrebom implantata, na cijenu se dodaje 450 Eura (implant 350 Eura + abatment 100 Eura). Jedan implant može nositi do dvije krunice, a implantati se plaćaju u I fazi, dok se krunice plaćaju u II fazi.

Cijena se može razlikovati ovisno o individualnim potrebama pacijenta i vrsti postupka koji se koristi.

Čuvajte svoj osmijeh

Kada dobijete novi predivan osmijeh, ne želite ga izgubiti zbog nebrige o zubima! Stoga, pobrinite se da redovito održavate svoje zube, uključujući četkanje zubi dva puta dnevno i svakodnevno čišćenje koncem između zuba.

Ali nemojte zaboraviti ni na uravnoteženu prehranu koja će pomoći u održavanju zdravlja vaših zubi i cjelokupnog zdravlja tijela. Osim toga, ne propuštajte redovite posjete stomatologu – oni su važni za održavanje vašeg zdravlja zubi i desni. Stomatolog će vas savjetovati o najboljim načinima njege zubi i desni te pomoći da održite svoj novi predivan osmijeh dugi niz godina.

blistav osmijeh

Zaključak

Holivudski osmijeh predstavlja savršen, bijeli osmijeh koji se postiže kozmetičkim i funkcionalnim stomatološkim tretmanima. Tretmani uključuju izbjeljivanje zubi, ljuskice, ortodontsku terapiju i nadomjestak zuba.

Holivudski osmijeh je postao dostupan i za obične ljude, uz različite opcije i cijene za postizanje savršenog osmijeha. Redovito održavanje oralne higijene ključno je za dugotrajni učinak holivudskog osmijeha.

Odluka o tome da li se holivudski osmijeh isplati ovisi o individualnim potrebama i željama pacijenta. Cijene tretmana mogu biti visoke, ali konačna odluka o isplativosti ovisi o tome koliko je osoba spremna uložiti u svoj osmijeh i koliko cijeni estetski izgled.

Važno je imati na umu da holivudski osmijeh nije samo kozmetička opcija, već i funkcionalna, jer može pomoći u održavanju oralnog zdravlja i poboljšanju kvalitete života.

Komentariši