fbpx
notino popust

Top 8 dentalnih tuševa za besprijekornu oralnu higijenu: Pronađite savršeni uređaj za svoje zube

najbolji-oralni-tusevi

Iako je četkica za zube neophodna u svakodnevnoj njezi zuba, ona nije dovoljna za uklanjanje svih nečistoća i plaka između zubi i oko zubnog mesa. Iako je važno koristiti interdentalnu četkicu ili zubni konac kao dio oralne higijene, mnogi ljudi se ne osjećaju ugodno prilikom njihove uporabe ili ih uopće ne koriste.

Stoga, dentalni tuševi postaju sve popularniji izbor jer pružaju jednostavan i učinkovit način za čišćenje teško dostupnih područja. Uz njihovu upotrebu, oralna higijena postaje lakša i učinkovitija, čime se smanjuje rizik od karijesa, gingivitisa i drugih oralnih problema. Saznajte više o najboljim dentalnim tuševima koji će vam pomoći u održavanju besprijekorne oralne higijene.

Oralni tuš

Oralni tuš je elektronski uređaj koji koristi jak mlaz vode za čišćenje zuba i usne šupljine. Ovaj uređaj se često koristi kao dodatak standardnoj rutini četkanja zuba i interdentalne njege, te može pomoći u uklanjanju bakterija i plaka koje četkica za zube ne može dosegnuti.

Osim toga, može biti koristan i za osobe s osjetljivim desnima ili onima koji imaju poteškoća s korištenjem konvencionalne četkice za zube. Oralni tuš pomaže uklanjanju bakterija i ostataka hrane iz teško dostupnih područja i pruža dodatnu zaštitu od karijesa i drugih problema sa zubima. Poznat je i jos kao dentalni tuš i tuš za zube.

dentalni tuš

Kako se koristi dentalni tuš?

Dentalni tuš je uređaj koji se koristi za uklanjanje nečistoća i plaka između zubi i oko zubnog mesa.

Korištenje oralnog tuša je vrlo jednostavno i vrlo lako može postati vaša dnevna rutina čišćenja zuba. Postupak uključuje sljedeće korake:

 1. Napunite spremnik s vodom ili otopinom za ispiranje usne šupljine prema uputama proizvođača.
 2. Postavite odgovarajući nastavak na uređaj.
 3. Uključite uređaj i usmjerite mlaz vode prema zubima, s posebnim naglaskom na područja koja su teško dostupna za četkanje, poput međuzubnih prostora.
 4. Usta blago zatvorite kako biste spriječili prskanje vode, ali i omogućili da voda slobodno istječe.
 5. Vrat tuša polako pomičite od zuba do zuba, pokrivajući cijelu čeljust s prednje i bočne strane. Preporučuje se početi s jedne strane bočnih zubi i napredovati prema drugoj strani.
 6. Nakon upotrebe, ispraznite preostalu vodu iz spremnika i temeljito očistite nastavke prema uputama proizvođača.

Oralni tuš se može koristiti nakon svakog obroka, a najmanje jednom dnevno. Redovita upotreba oralnog tuša može pomoći u uklanjanju plaka i nečistoća između zubi i oko zubnog mesa, te održavanju zdravlja zubi i zubnog mesa. Cijeli postupak traje svega jednu minutu, a rezultat su čisti i bijeli zubi, te zdravije zubno meso.

Top 8 dentalnih tuševa za vaše zube

Dentalni tuš, također poznat kao oralni tuš ili vodenim mlazom za čišćenje zuba, postaje sve popularniji uređaj u rutini oralne higijene. U ovom članku predstavljamo top 8 najboljih dentalnih tuševa za čišćenje zuba, koji nude različite funkcije i prilagođeni su različitim potrebama. Otkrijte koji dentalni tuš može biti savršen za vaše zube.

1. Oral-B Aquacare

Oral-B Aquacare je visokokvalitetni dentalni tuš koji koristi naprednu tehnologiju kako bi se učinkovito uklonili plak i nečistoće između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj uređaj ima jedinstveni mikro-masažer koji pomaže u jačanju zubnog mesa i poboljšanju cirkulacije krvi.

Oral-B Aquacare je vrlo jednostavan za upotrebu, a dolazi s različitim mlaznicama i tri načina rada kako bi se prilagodio različitim potrebama korisnika.

Oral-B Aquacare

Osim toga, ovaj dentalni tuš je vrlo tih i ima atraktivan dizajn koji će se lijepo uklopiti u bilo koji kupaonski prostor. Sve u svemu, Oral-B Aquacare je odličan izbor za sve koji traže učinkovit i jednostavan način za održavanje zdravlja zubi i zubnog mesa.

2. Waterpik Aquarius

Waterpik Aquarius je jedan od najboljih dentalnih tuševa na tržištu koji pruža izvrsne rezultate kada je riječ o oralnoj higijeni.

Ovaj uređaj ima širok raspon funkcija i opcija kako bi se prilagodio različitim potrebama korisnika.

Sa svojih 10 razina pritiska i 7 mlaznica, Waterpik Aquarius nudi vrhunsku učinkovitost i uklanja do 99,9% plaka između zubi i oko zubnog mesa.

Waterpik Aquarius

Osim toga, ovaj dentalni tuš ima veliki rezervoar vode od 650 ml koji omogućuje dužu upotrebu bez potrebe za ponovnim punjenjem. Waterpik Aquarius također ima tehnologiju pulsirajućeg mlaza vode koja pruža ugodno iskustvo korištenja, a mlaznice se mogu jednostavno mijenjati kako bi se prilagodile različitim potrebama korisnika.

Ukratko, Waterpik Aquarius je odličan izbor za one koji traže moćan i učinkovit dentalni tuš za besprijekornu oralnu higijenu.

3. Philips Sonicare AirFloss Ultra

Philips Sonicare AirFloss Ultra je jedan od najinovativnijih dentalnih tuševa na tržištu koji koristi zrak i vodu kako bi učinkovito uklonio plak između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj bežični dentalni tuš ima tri načina rada i koristi tehnologiju mikro-kapljica kako bi se smanjilo prskanje i osiguralo ugodno iskustvo korištenja.

Philips Sonicare AirFloss Ultra je jednostavan za upotrebu i dolazi s punjivom baterijom koja omogućuje više od 2 tjedna korištenja s jednim punjenjem.

Philips Sonicare AirFloss Ultra

Osim toga, ovaj dentalni tuš dolazi s različitim mlaznicama koje se mogu mijenjati kako bi se prilagodile različitim potrebama korisnika. Philips Sonicare AirFloss Ultra je vrlo praktičan i učinkovit dentalni tuš koji će zadovoljiti sve potrebe za održavanjem oralne higijene.

4. Aquasonic Aqua Flosser

Aquasonic Aqua Flosser je inovativni dentalni tuš koji pruža učinkovito čišćenje i uklanjanje plaka između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj bežični dentalni tuš ima pet načina rada i dolazi s sedam različitih mlaznica, što ga čini idealnim za prilagođavanje individualnim potrebama korisnika.

Aquasonic Aqua Flosser koristi pulsirajući mlaz vode i zraka koji učinkovito uklanjaju nečistoće i plak.

Aquasonic Aqua Flosser

Ovaj dentalni tuš je vrlo jednostavan za korištenje i dolazi s punjivom baterijom koja omogućuje dugotrajno korištenje bez potrebe za ponovnim punjenjem. Aquasonic Aqua Flosser je izvrstan izbor za sve koji traže učinkovito rješenje za oralnu higijenu koje će pružiti izvrsne rezultate u uklanjanju plaka i nečistoća između zubi i oko zubnog mesa.

5. Panasonic EW1511

Panasonic EW1511 je vrhunski dentalni tuš koji pruža učinkovito čišćenje i uklanjanje plaka između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj dentalni tuš ima tri načina rada i dolazi s pet različitih mlaznica, što ga čini idealnim za prilagođavanje individualnim potrebama korisnika. Panasonic EW1511 koristi pulsirajući mlaz vode koji učinkovito uklanja nečistoće i plak.

Osim toga, ovaj dentalni tuš ima mogućnost podešavanja jačine mlaza, što omogućuje korisnicima da prilagode snagu mlaza svojim individualnim potrebama.

Panasonic EW1511

Panasonic EW1511 je izvrsno rješenje za sve koji traže visokokvalitetni dentalni tuš koji će pružiti izvrsne rezultate u uklanjanju plaka i nečistoća između zubi i oko zubnog mesa.

6. H2ofloss

H2ofloss je odličan dentalni tuš s velikim spremnikom vode koji pruža ugodno iskustvo korištenja i učinkovito uklanja nečistoće i plak između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj dentalni tuš ima pet načina rada koji omogućuju korisnicima da prilagode snagu mlaza vode svojim individualnim potrebama.

H2ofloss koristi pulsirajući mlaz vode koji osigurava učinkovitije uklanjanje nečistoća i plaka između zubi i oko zubnog mesa.

H2ofloss

Osim toga, ovaj dentalni tuš dolazi s pet različitih mlaznica koje se mogu mijenjati kako bi se prilagodile različitim potrebama korisnika. H2ofloss je izvrsno rješenje za sve koji traže učinkovit i praktičan dentalni tuš za održavanje svoje oralne higijene.

7. MySmile

MySmile je izvrstan prijenosni dentalni tuš koji pruža učinkovito čišćenje i uklanjanje plaka između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj dentalni tuš je mali i prijenosan, što ga čini idealnim za korištenje kod kuće ili na putovanju.

MySmile koristi pulsirajući mlaz vode koji učinkovito uklanja nečistoće i plak između zubi i oko zubnog mesa. Osim toga, ovaj dentalni tuš ima tri načina rada koji omogućuju korisnicima da prilagode snagu mlaza vode svojim individualnim potrebama.

MySmile

MySmile dolazi s tri različite mlaznice koje se mogu mijenjati kako bi se prilagodile različitim potrebama korisnika. Ako tražite prijenosni i učinkovit dentalni tuš, MySmile je izvrsna opcija.

8. TrueLife AquaFloss Compact

TrueLife AquaFloss Compact je prijenosni dentalni tuš koji se lako prenosi i jednostavan za upotrebu.

Koristi kombinaciju pulsirajućeg mlaza vode i zraka kako bi učinkovito uklonio nečistoće i plak između zubi i oko zubnog mesa.

Ovaj dentalni tuš ima tri načina rada i tri različite mlaznice koje se mogu mijenjati kako bi se prilagodile individualnim potrebama korisnika.

TrueLife AquaFloss Compact

S obzirom na njegovu kompaktnu veličinu, TrueLife AquaFloss Compact je idealan za putovanja i korištenje na putu. Ako tražite prijenosni dentalni tuš koji je praktičan i učinkovit, TrueLife AquaFloss Compact može biti dobra opcija za vas.

Vrste dentalnih tuševa

Postoji nekoliko vrsta dentalnih ili oralnih tuševa koji se razlikuju po svojim karakteristikama i funkcijama. Neki od najčešćih tipova uključuju:

 1. Konvencionalni dentalni tuš: Ovo je osnovni model koji koristi mlaz vode pod pritiskom za uklanjanje plaka i ostalih nečistoća između zubi i oko zubnog mesa. Ovaj model obično ima različite vrste mlaznica koje se mogu prilagoditi različitim potrebama za čišćenje.
 2. Dentalni tuš s rotirajućim mlazom: Ovaj tip dentalnog tuša koristi mlaz koji se okreće u krug kako bi učinkovitije uklonio nečistoće između zubi i oko zubnog mesa. Rotirajući mlaz obično dolazi u različitim veličinama i oblicima za učinkovitije čišćenje različitih područja u ustima.
 3. Dentalni tuš s ultrazvukom: Ovaj model koristi pulsirajuće ultrazvučne valove kako bi uklonio plak i druge nečistoće između zubi i oko zubnog mesa. Ultrazvučni dentalni tuš obično dolazi s različitim nastavcima za različite funkcije čišćenja.
 4. Dentalni tuš s vodenim mlazom: Ovaj tip dentalnog tuša koristi mješavinu vode i zraka kako bi stvorio mlaz koji uklanja plak i druge nečistoće između zubi i oko zubnog mesa. Ovaj model je obično manje moćan od drugih tipova dentalnih tuševa, ali je nježniji prema zubnom mesu.

Dentalni ili oralni tuševi se također mogu podijeliti prema načinu napajanja. Neki od najčešćih načina napajanja uključuju:

 1. Električni dentalni tuš: Ovaj tip dentalnog tuša koristi struju za stvaranje mlaza vode pod pritiskom. Ovi modeli obično dolaze s punjivim baterijama koje omogućuju dugotrajno korištenje bez potrebe za mjenjanjem baterija.
 2. Prijenosni dentalni tuš: Ovaj tip dentalnog tuša koristi baterije za stvaranje mlaza vode pod pritiskom. Ovi modeli su obično manji i lakši od električnih modela, što ih čini idealnim za putovanja i korištenje u pokretu.

Prednosti oralnog tuša

Korištenje oralnog tuša ima brojne prednosti. Na primjer, oralni tuš je vrlo učinkovit u uklanjanju naslaga i prljavštine između zuba i iznad linije zubnog mesa, što može pomoći u sprječavanju karijesa i bolesti zubnog mesa. Također, oralni tuš je nježan prema zubnom mesu i ne oštećuje ga, za razliku od nekih drugih metoda čišćenja zuba poput zubnog konca.

Osim toga, oralni tuš nježno masira zubno meso, povećavajući prokrvljenost i poboljšavajući cirkulaciju krvi u tom području. To može pomoći u sprječavanju upalnih procesa i drugih problema s zubnim mesom, poput gingivitisa.

Oralni tuš posebno je koristan za osobe koje nose fiksne aparatiće za zube, jer dopire do svih skrivenih prostora na bravicama i oko žica aparatića, učinkovito uklanjajući nečistoće i nakupljene ostatke hrane. Ovaj moćni uređaj nezamjenjiv je u održavanju oralne higijene kod nošenja fiksnog aparatića za zube.

Oralni tuš može biti koristan za čišćenje implantata jer pulsirajući mlaz vode može ukloniti nakupine bakterija i ostale nečistoće koje se mogu nakupiti oko implantata. To može pomoći u sprečavanju upalnih procesa i održavanju zdravlja implantata.

Prilikom korištenja oralnog tuša za čišćenje implantata, treba paziti da se ne koristi prejaki mlaz vode, što može uzrokovati oštećenje implantata ili okolnog zubnog mesa. Umjesto toga, treba koristiti nježan mlaz i usmjeriti ga prema implantatu pod kutom.

Također, važno je redovito čistiti implantate i okolna područja četkanjem zubi i korištenjem zubnog konca. Oralni tuš ne zamjenjuje ove metode čišćenja, već ih dopunjuje kako bi se osiguralo potpuno čišćenje usne šupljine i održavanje zdravlja zubi i zubnog mesa.

Prednosti oralnog tuša

Kako odabrati najbolji dentalni tuš za održavanje zdravlja zubi i zubnog mesa?

Odabir pravog dentalnog tuša može biti izazovan jer postoji mnogo različitih vrsta i modela na tržištu. Kada birate dentalni tuš, evo nekoliko faktora koje biste trebali razmotriti:

 1. Vaše potrebe za čišćenjem: Ako imate osjetljive zube ili zubno meso, možda ćete trebati odabrati nježniji model dentalnog tuša. Ako imate fiksni aparatić za zube, možda će vam trebati model s više mlaznica koje se mogu prilagoditi čišćenju oko bravica i žica.
 2. Način napajanja: Odaberite dentalni tuš koji se najbolje uklapa u vaš način života. Ako često putujete, možda će vam biti potreban prijenosni dentalni tuš koji koristi baterije.
 3. Veličina rezervoara: Ako želite duže vrijeme koristiti dentalni tuš bez ponovnog punjenja, potražite modele s većim spremnikom za vodu.
 4. Mlaznice – odaberite dentalni tuš s različitim mlaznicama kako biste se mogli prilagoditi svojim potrebama i vrsti oralne higijene koju želite. Kako biste mogli prilagoditi jačinu mlaza i učinkovitije uklanjati nečistoće i plak između zubi i oko zubnog mesa.
 5. Cijena: Cijene dentalnih tuševa variraju ovisno o vrsti, marki i funkcijama. Postavite budžet i tražite modele koji su u skladu s vašim financijskim mogućnostima.
 6. Dodatne funkcije – razmotrite dentalne tuševe s dodatnim funkcijama poput mogućnosti podešavanja temperature vode ili timerom za oralnu higijenu. Neki dentalni tuševi dolaze s dodatnim dodacima poput nosača za mlaznice ili držača za spremnik vode, što može biti korisno za praktičnost i organizaciju.
 7. Preporuke stomatologa: Ako imate posebne potrebe za čišćenjem ili specifične zdravstvene probleme u ustima, razgovarajte sa svojim stomatologom o preporukama za odabir najboljeg dentalnog tuša za vašu situaciju.

Kada odaberete svoj dentalni tuš, važno je pravilno ga koristiti kako biste postigli najbolje rezultate u održavanju oralne higijene i zdravlja usne šupljine. Razgovarajte sa svojim stomatologom o tome kako najbolje koristiti vaš novi dentalni tuš i koliko često ga treba koristiti za najbolje rezultate.

Najpopularniji dodaci za oralne tuševe

Postoji širok izbor dodataka za oralne tuševe koji se mogu koristiti za prilagođavanje uređaja različitim potrebama i uvjetima. Neke od najčešćih vrsta dodataka uključuju:

 1. Različite vrste mlaznica – postoje različite vrste mlaznica koje se mogu koristiti za ciljano uklanjanje plaka i nečistoća između zubi i oko zubnog mesa. Neke od njih uključuju standardne mlaznice, mlaznice s fokusom na jednom zubu, mlaznice za jezik i mlaznice za čišćenje implantata.
 2. Mlaznice za osjetljive zube – ako imate osjetljive zube, postoje mlaznice koje su dizajnirane tako da su nježnije prema zubima i desni.
 3. Mlaznice za upotrebu ako imate zubne mostove krunice i implantate – ako imate mostove ili krunice i implantate, postoje mlaznice koje su dizajnirane za uklanjanje nečistoća između njih bez oštećenja materijala.
 4. Dodatni spremnici za vodu – neki oralni tuševi dolaze s ugrađenim spremnikom za vodu, ali postoje i dodatni spremnici koji se mogu kupiti kako bi se omogućilo dulje korištenje tuša bez potrebe za stalnim punjenjem.
 5. Torbe za nošenje – ako često putujete, postoje torbe za prijenos koje su posebno dizajnirane za nošenje oralnih tuševa i dodataka na siguran i organiziran način.

Svi ovi dodaci mogu pomoći u prilagodbi oralnog tuša vašim specifičnim potrebama i uvjetima, a mnogi se mogu lako nabaviti online ili u specijaliziranim prodavaonicama zdravstvenih proizvoda.

Oralni tuš: Isplati li se uložiti u ovaj uređaj za održavanje oralne higijene?

Odluka o kupnji oralnog tuša ovisi o vašim potrebama i željama u odnosu na vašu oralnu higijenu. Evo nekoliko pitanja koja bi vam mogla pomoći u odlučivanju:

 1. Imate li problema s nakupljanjem plaka ili nečistoćama između zubi i oko zubnog mesa? Ako je tako, oralni tuš može biti koristan uređaj za uklanjanje plaka i nečistoća.
 2. Imate li fiksni ortodontski aparat ili implantate? Ako je tako, oralni tuš može biti posebno koristan za čišćenje teško dostupnih područja u ustima.
 3. Jeste li skloni problemima sa zubima ili imate postojeće zdravstvene probleme u ustima? Redovita upotreba oralnog tuša može pomoći u sprečavanju upalnih procesa i karijesa, te održavanju zdravlja zubi i zubnog mesa.
 4. Želite li poboljšati svoju oralnu higijenu? Ako se želite pobrinuti za najbolje zdravlje zubi i zubnog mesa, oralni tuš može biti koristan uređaj za nadopunjavanje četkanja zubi i korištenja zubnog konca.
 5. Imate li financijska sredstva za kupnju oralnog tuša? Oralni tuševi mogu biti skuplji od drugih sredstava za oralnu higijenu

Zaključak

U konačnici, odluka o kupnji oralnog tuša ovisi o vašim potrebama i željama u odnosu na vašu oralnu higijenu. Ako smatrate da bi oralni tuš bio koristan za vaše zdravlje zubi i zubnog mesa, to može biti vrijedna investicija. U suprotnom, redovito četkanje zubi i korištenje zubnog konca su i dalje osnovne metode održavanja oralne higijene.

Postoje mnogi proizvođači oralnih tuševa na tržištu, uključujući Waterpik, Philips Sonicare i Oral-B. Mnogi od ovih proizvođača nude različite modele oralnih tuševa koji se razlikuju po snazi mlaza, veličini spremnika, broju mlaznica i drugim karakteristikama.

Kao i kod bilo koje metode čišćenja zuba, oralni tuš ne zamjenjuje redovito četkanje zuba i korištenje zubnog konca, već ih dopunjuje kako bi se osiguralo da vaša usna šupljina bude čista i zdrava.

Komentariši