fbpx
notino popust

5 najboljih pročišćivača voća i povrća

najbolji prociscivaci voca i povrca

Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno perete voće i povrće prije nego što ga pojedete. Ali jeste li znali da čak i ako koristite običnu vodu iz slavine, na vašem povrću i voću i dalje mogu ostati štetni pesticidi, fungicidi i bakterije? U tom slučaju, pročišćivači voća i povrća mogu nam biti od velike pomoći.

Ovi uređaji uklanjaju pesticide, fungicide, voštane premaze i bakterije s vašeg voća i povrća koje sama voda često ne može ukloniti. Sve to radi bez dodavanja dodatnih kemikalija u vašu hranu. Tako se možete osjećati sigurnim zbog konzumiranja zdravog i čistog voća i povrća, znajući da činite sve što je moguće kako biste zaštitili sebe i svoju obitelj.

Pesticidi za povrće i povrće i drugi estrogeni potiču prerani pubertet kod vašeg djeteta i utječu čak i na razvoj dječjeg mozga i tjelesnog razvoja, rezultirajući smanjenim imunitetom. Pesticidi uzrokuju rak i poremećaje tjelesne funkcije.

Dugotrajno uzimanje pesticida u malim količinama može dovesti do kroničnih glavobolja, vrtoglavice, umora, znojenja, preranog starenja, ateroskleroze, kardiovaskularnih bolesti i drugih.

Jesu li pročišćivači voća i povrća učinkoviti u uklanjanju pesticida?

Tajna uspjeha uređaja za pranje ili pročišćavanje voća i povrća leži u njihovoj kombinaciji natrija, vode i elektrolize. Ove tri komponente zajedno djeluju kako bi uklonile prljavštinu, pesticide i druge nečistoće s vašeg voća i povrća, ne narušavajući pritom esencijalne hranjive tvari. Rezultat je svježe i zdravo voće i povrće, spremno za konzumaciju. Elektrolizirana voda pokazala se učinkovitijom od klora u ubijanju bakterija te smanjuje ukupno vrijeme potrebno za čišćenje.

U posljednjih nekoliko godina zabilježen je porast slučajeva trovanja hranom povezanih sa svježim voćem i povrćem. To je dijelom zbog otpornosti bakterija na kiselu sredinu. Međutim, elektrolizirana voda može uništiti te bakterije, pružajući sigurno voće i povrće za konzumaciju. Jedno istraživanje pokazalo je smanjenje ostataka pesticida na svježem povrću obrađenom elektroliziranom vodom.

Što uzeti u obzir prilikom kupnje pročišćivača voća i povrća?

Razmatrajući kupnju uređaja za pranje ili pročišćavanje, važno je pronaći model koji odgovara vašim potrebama. Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta, no kako odabrati pravi za vas? Evo nekoliko savjeta:

  • Provjerite može li uređaj ukloniti pesticide s vašeg voća i povrća. Pesticidi mogu biti potencijalno toksični za ljude, stoga je bitno odabrati uređaj koji ih efikasno eliminira.
  • Odaberite uređaj koji je nježan prema vašem voću i povrću. Neki uređaji mogu biti agresivni i oštetiti osjetljivu koru.
  • Razmislite o veličini uređaja. Za veće obitelji ili česte prijeme, veći modeli mogu biti praktičniji.
  • Ako tražite ekološki prihvatljiv uređaj, potražite one koji troše manje vode i energije. Ekološki prihvatljivost mjeri se prema potrošnji vode i energije.
  • Naposljetku, razmotrite svoj budžet. Uzimajući u obzir sve ove čimbenike, sigurno ćete pronaći uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

1) AquaPure

Ukratko

Lajger Ocjena:

4.6 /5

AquaPure Pesticide Purifier

AquaPure uklanja do 99% pesticida, bakterija i plijesni iz voća i povrća. Održavajući vašu hranu čistom i bezbjednom za jelo, a istovremeno poboljšava ukus uklanjanjem neželjenih hemikalija. Neophodan je za svako domaćinstvo koje kupuje sveže voće i povrće, posebno za one koji su osetljivi na pesticide, prljavštinu, plijesan i hemikalije ili imaju malu decu.

Ovaj uređaj koristi običnu vodu iz slavine i malo soli za stvaranje aktivnog rješenja koje efikasno eliminira pesticide i bakterije na ekološki održiv način, bez upotrebe iritantnih ili opasnih kemikalija.

Aquapure Pesticide Purifier recenzija

Posebno je učinkovit u uklanjanju bakterija Escherichia coli te pesticida cipermetrina i klorpirifosa. Dovoljno je staviti voće i povrće u pročišćivač, koji će potom ukloniti sve pesticide, osiguravajući vam i vašoj obitelji čistu i zdravu hranu.

Kako funkcionira AquaPure?

AquaPure koristi jedinstvenu kombinaciju natrijevih iona, vode i elektrolize za efikasno čišćenje namirnica. Ova metoda osigurava svježinu i čistoću bez čudnih mirisa ili neobičnih okusa. AquaPure je također prijenosan i jednostavan za upotrebu, što vam omogućuje da ga ponesete sa sobom bilo gdje.

Učinkovitost AquaPure u eliminaciji kontaminanata je 78% veća u usporedbi s drugim proizvodima na tržištu.

Ovaj inovativan pristup razgrađuje molekularnu strukturu kontaminanata, pretvarajući ih u bezopasne i netoksične tvari koje se lako ispiru vodom.

2) Purifier Home

Drugi pročišćivač na našem popisu, namijenjen svakodnevnom pranju voća i povrća, je Purifier Home. Ovaj uređaj koristi ionizacijsku tehnologiju koja vodu pretvara u plazma stanje. Taj proces rezultira stvaranjem vodeno-kisele baze koja učinkovito otapa pesticide i uništava mikrobe.

Pročišćivač voća i povrća Purifier Home upotrebljava spomenutu ionizacijsku tehnologiju kako bi iz vode stvorio ‘vodeno-kiselu bazu’. Kiselina prisutna u vodi ima izvanrednu oksidacijsku sposobnost, razlaže pesticide i uklanja mikrobe.

Opremljen je IPX7 vodootpornim dizajnom koji osigurava potpunu zaštitu od prodiranja vode i sprječava curenje, čime pruža dodatnu sigurnost pri upotrebi. Uređaj je jednostavan za korištenje – aktivira se pritiskom na gumb i može se koristiti za pročišćavanje voća, povrća, morskih plodova, bočica, posuđa i raznih drugih predmeta.

3) Heyjar

heyjar prociscivac

Ovaj pročišćivač spaja savremenu tehnologiju pročišćavanja s moćnom punjivom baterijom od 4400 mAh, omogućavajući vam da preskočite ručni proces čišćenja bez napora.

Zahvaljujući svom inteligentnom multifunkcionalnom dizajnu koji učinkovito uklanja do 99% štetnih kontaminanata, Heyjar osigurava da vaša hrana ostane sigurna.

Heyjar koristi elektrolizu za razbijanje molekula vode na H+ i OH- ione, istovremeno razbijajući kemijske veze koje drže nepoželjne čestice zajedno.

Nakon toga, duboka razgradnja omogućava OH- ionima da korodiraju preostale čestice i štetne patogene u vodi.

Da biste aktivirali pročišćivač, jednostavno pritisnite gumb koji se nalazi na donjoj poziciji uređaja. Heyjar može brzo očistiti hranu u trajanju od 10 minuta, omogućujući vam da uživate u čistom i sigurnom voću i povrću. Gornji poklopac se može skinuti radi temeljitog čišćenja nakon svake upotrebe.

Ugrađena punjiva baterija visokog kapaciteta od 4400mAh omogućuje do 25 upotreba kada je potpuno napunjena.

Na kraju, Heyjar koristi svoju inovativnu tehnologiju HClO za eliminiranje svih kontaminanata.

4) Sioenl

sioenl prociscivac

Sioenl je jedinstveni pročišćivač voća i povrća opremljen tehnologijom s dvostrukim jezgrom, što omogućava čišćenje u pola vremena u odnosu na klasične pročišćivače s jednim jezgrom.

Za optimalne rezultate preporučuje se upotreba vode s temperaturom ne višom od 40 stupnjeva i u količini vode ne većoj od 3 litre.

Sioenl ima dvije brzine: pritiskom gumba aktivirate prvu brzinu i započinjete čišćenje u trajanju od 4 minute, ili možete odabrati drugu brzinu za temeljito čišćenje od 7,5 minuta. Ovaj napredni uređaj omogućuje vam brže i učinkovitije čišćenje vaših namirnica.

Uređaj koristi visokoenergetsku tehnologiju pročišćavanja pomoću OH-iona za brzo razlaganje štetnih tvari na bezopasne komponente, i to bez upotrebe kemikalija.

Posebno je učinkovit u prodoru u duboke pukotine, sigurno uklanjajući do 99% ostataka štetnih sastojaka iz hrane.

5) Gonrair

Gonrair prociscivac

Gonrair je uređaj koji brzo i učinkovito uklanja prljavštinu, nečistoće i ostatke pesticida s voća, povrća, morskih plodova, mesa i kuhinjskih alata.

Pročišćivač funkcionira na principu elektrolize, uspješno eliminirajući do 99% zagađivača i drugih nečistoća bez upotrebe kemikalija, pri čemu ne ostavlja neugodne mirise ili okuse.

Zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, uređaj je lako koristiti s bilo kojim spremnikom.

Čistač voća i povrća opremljen je ugrađenom punjivom baterijom kapaciteta 4000mAh. Dizajniran je s USB magnetnim punjenjem, a za njegovo potpuno punjenje potrebno je oko 4 sata. Uređaj je također vodootporan prema IPX7 standardu, što ga čini sigurnim za upotrebu. Novi uređaj za čišćenje voća mora biti potpuno napunjen prije prve upotrebe.

Za korištenje uređaja, pritisnite gumb za napajanje i stavite ga u posudu s 3-5 litara vode na 8 minuta kako biste započeli proces čišćenja namirnica. Ako uređaj nije stavljen u vodu unutar 4 sekunde nakon uključivanja, automatski će se isključiti.

Komentariši