fbpx
notino popust

iRobot Roomba j7+ recenzija: budućnost čišćenja je stigla u vaš dom

iRobot Roomba j7+

U današnjem brzom tempu života, malo je stvari toliko cijenjeno kao slobodno vrijeme. Ako ste osoba koja cijeni svoje slobodno vrijeme, ali također želite čist i uredan dom, onda bi Roomba j7+ mogao biti vaš idealni saveznik.

Ovaj robotski usisivač ne samo da će vašem domu pružiti sjajno čišćenje, već će to učiniti s impresivnom tehnologijom i praktičnim funkcijama.

Performanse

Izgleda da iRobot Roomba j7+ ima izvanredne performanse kada je u pitanju mapiranje i razumijevanje vašeg doma, što čini vaše iskustvo čišćenja još praktičnijim.

Evo karakteristika njegovih performansi:

Cliff Detect Tehnologija: Roomba j7+ koristi senzore koji su sposobni detektirati promjene u visini ispred robota. Ovi senzori osjetljivo registriraju litice, stepenice ili platforme koje bi mogle predstavljati opasnost za usisivač.

iRobot Roomba j7+
Foto: iRobot

Kada Roomba detektira liticu, odmah će promijeniti smjer kretanja kako bi izbjegla opasnost. Ova tehnologija omogućava Roombi da sigurno manevrira oko stepenica i izbočina bez ikakvih rizika od prevrtanja ili oštećenja.

Aktivno Mapiranje i Razumijevanje Rasporeda: Kada aktivirate Roombu j7+, ona počinje aktivno mapirati vaš dom.

Ovo znači da koristi senzore i kamere kako bi stvorila detaljnu sliku vašeg tlocrta.

Ovaj proces omogućava usisivaču da razumije gdje se nalazi i kako se kretati u vašem prostoru.

iRobot Roomba j7+ mapiranje
Foto: iRobot

Učenje o Vašem Domu: Kako sve više koristite Roombu j7+, ona postaje pametnija. To znači da će se usisivač sve bolje prilagođavati vašem domu, njegovim specifičnim karakteristikama i rasporedu. To je korisno jer će se Roomba moći bolje nositi s promjenama u vašem okruženju.

Rad na Različitim Vrstama Podova: Roomba j7+ je prilagodljiva i učinkovita na različitim vrstama podova, uključujući pločice, tepihe, laminat i prostirke različitih visina. Pametno prepoznaje vrstu poda na kojem se nalazi i prilagođava svoje performanse kako bi pružila optimalno čišćenje.

Fleksibilno Planiranje Čišćenja: Funkcija rasporeda omogućava vam da prilagodite kako i kada Roomba j7+ čisti vaš dom.

Možete označiti određene sobe ili blokove koje ne želite da čisti ili jednostavno programirati Roombu da radi samo u određeno vrijeme.

Ovo je korisno ako želite da se fokusirate samo na određene dijelove vašeg doma.

iRobot Roomba j7+ ciscenje
Foto: iRobot

Procjena Vremena Čišćenja: Aplikacija vam omogućava da procijenite koliko će vremena Roombi trebati da očisti određenu oblast. Ovo je korisno jer vam daje kontrolu nad vremenom čišćenja i omogućava vam da planirate svoje aktivnosti u skladu s tim.

Sve ove funkcije čine Roombu j7+ izuzetno pametnim i prilagodljivim robotskim usisivačem koji vam olakšava održavanje vašeg doma čistim i urednim. S mogućnošću preciznog mapiranja, planiranja rasporeda i prilagodbe vrsti poda, ova Roomba će vam pružiti više slobodnog vremena i manje brige oko čišćenja.

To vam omogućava da robotskom usisivaču dopustite da autonomno obavlja svoj posao bez potrebe za nadzorom ili brigom o potencijalnim opasnostima.

Tehnologija samopražnjenja

Tehnologija samopražnjenja koju nudi Roomba j7+ uz pomoć svoje Clean Base automatske priključne stanice za odlaganje prljavštine je impresivan dodatak ovom robotskom usisivaču. Evo kako to funkcionira i zašto je to tako praktično:

Clean Base Automatska Priključna Stanica: Clean Base je elegantna stanica koja se lijepo uklapa u vaš dom i služi kao mjesto gdje Roomba j7+ može automatski odlagati prikupljenu prljavštinu nakon svakog čišćenja.

iRobot Roomba j7+ punjenje
Foto: iRobot

To znači da Roomba može obavljati više čišćenja prije nego što je potrebno prazniti spremnik, štedeći vam vrijeme i trud.

Pražnjenje u Priložene Vrećice: Clean Base koristi posebne vrećice za odlaganje prljavštine koje dolaze s uređajem. Ove vrećice hvataju i zadržavaju čestice prašine, peludi i plijesni, čime se osigurava da se prašina ne vraća u vaš dom tijekom procesa pražnjenja.

Higijensko Odlaganje: Odlaganje prljavštine putem Clean Base-a je izuzetno higijensko. Kada je vrijeme za zamjenu vrećice (Roomba sugerira da će to biti svakih 60 dana), dobit ćete obavijest putem aplikacije.

Tada jednostavno podignete vrećicu iz Clean Base-a, bacite je u smeće i stavite novu vrećicu. Važno je napomenuti da se u procesu odlaganja prljavštine ne obrađuju prašina, prljavština ili krhotine. To znači da nema rizika od ponovnog unošenja prljavštine u vaš dom.

Ova tehnologija samopražnjenja čini korištenje Roomba j7+ još praktičnijim i higijenskim. Ne samo da će vam omogućiti da zaboravite na praznjenje spremnika nakon svakog čišćenja, već će i osigurati da se prljavština sigurno i čisto odlaga izvan vašeg doma. To je pametan način kako da održavate vaš dom čistim bez suvišnog truda i brige.

Snaga usisavanja

Izgleda da je Roomba j7+ impresionirala svojom snagom usisavanja i sposobnošću da se nosi s različitim vrstama prljavštine i površina u vašem domu. Evo nekoliko karakteristika kod snage usisavanja ovog uređaja:

1. “10x Više Snage Usisavanja”: Iako Roomba ne navodi precizan broj vatirnog usisavanja, tvrdi da ima “10x više snage usisavanja” u usporedbi s prethodnim modelima serije Roomba 600. To ukazuje na znatno poboljšanu usisnu snagu koja je sposobna za učinkovito uklanjanje prljavštine i dlaka kućnih ljubimaca.

2. Trostepeni Sistem Čišćenja: Roomba j7+ koristi trostepeni sistem čišćenja koji uključuje četku za čišćenje ivica i dvostruke gumene četke sa više površina. Ova kombinacija četki i sustava za hvatanje prljavštine čisti različite vrste nereda i površina. Četka za čišćenje ivica omogućava čišćenje uz zidove i uglove, dok gumeni četke učinkovito podižu i usisavaju prljavštinu s različitih površina.

 Punjenje

Vijek trajanja baterije je ključni faktor za robotske usisivače jer određuje koliko dugo uređaj može raditi prije nego što se mora ponovno napuniti.

U vašem slučaju, Roomba j7+ ima vijek trajanja baterije od otprilike 85 minuta, što je prilično tipično za ovu klasu robotskih usisivača.

iRobot Roomba j7+ robotski usisivac
Foto: iRobot

Međutim, ono što je značajno i praktično kod Roomba j7+ je njegova sposobnost da se automatski vrati u Clean Base (stanicu za samopražnjenje) kako bi se napunila baterija. Ova funkcija se često naziva “Resume & Recharge” Evo kako to funkcioniše:

  1. Rad do Ispražnjenja Baterije: Roomba j7+ će raditi dok ne istroši veći dio svoje baterije, u vašem slučaju otprilike 85 minuta.
  2. Automatski se vraća na punjenje: Kada primijeti da mu je baterija pri kraju, Roomba će se automatski vratiti u svoju Clean Base stanicu za napajanje. Ovdje će se priključiti i započeti punjenje.
  3. Nastavak Od Tačke Prekida: Nakon što je baterija ponovno napunjena dovoljno da završi čišćenje, Roomba će se vratiti na tačku gdje je stala i nastaviti čišćenje od tog trenutka. Ovo znači da se nijedan dio vašeg doma neće propustiti.

Ova funkcija Recharge & Resume je izuzetno korisna jer omogućava Roombi da odradi svoj posao s minimalnim prekidima. Ne morate se brinuti o tome da ćete morati ručno ponovno pokrenuti usisivač ili pratiti njegovo punjenje. Roomba će samostalno upravljati svojom baterijom kako bi završila posao, čineći vaše iskustvo čišćenja praktičnim i bezbrižnim.

Povezivanje

Povezivanje Roomba j7+ s Wi-Fi mrežom i korištenje aplikacije iRobot pružaju vam naprednu kontrolu nad vašim robotskim usisivačem, što čini vašu svakodnevnu rutinu čišćenja mnogo jednostavnijom i prilagodljivijom. Evo kako to funkcionira:

Wi-Fi Povezivanje i Aplikacija: Da biste počeli koristiti Roombu j7+, morate je povezati s vašom Wi-Fi mrežom i preuzeti besplatnu aplikaciju iRobot na svoj pametni uređaj.

iRobot Roomba j7+ povezivanje
Foto: iRobot

Ova aplikacija dostupna je za pametne telefone i tablete i omogućava vam daljinsko upravljanje i praćenje Roomba j7+.

Jednostavno Korištenje Aplikacije: Aplikacija iRobot dizajnirana je da bude jednostavna za korištenje i intuitivna. Omogućava vam postavljanje rasporeda čišćenja, odabir određenih prostorija koje želite očistiti, blokiranje dijelova kako bi Roomba izbjegavala određene prepreke, i mnoge druge opcije.

Automatizacija s Lokacijom: Ako dopustite aplikaciji da pristupi vašoj lokaciji, možete iskoristiti funkciju automatskog pokretanja i zaustavljanja čišćenja. Na primjer, Roomba može automatski započeti čišćenje kada napustite kuću i zaustaviti se ako se vratite prije nego što završi.

Integracija s Pametnim Asistentima: Roomba j7+ može se povezati s pametnim asistentima kao što su Google Home i Amazon Alexa. To znači da možete jednostavno dati glasovne naredbe svojoj Roombi, a ona će ih izvršiti, što je posebno praktično ako nemate trenutni pristup svom pametnom uređaju.

Fleksibilno Čišćenje: Aplikacija omogućava fleksibilno čišćenje prostorija prema vašim željama. Možete odabrati koje sobe želite čistiti i postaviti raspored čišćenja koji odgovara vašim potrebama.

Povezivanje s Drugim iRobot Uređajima: Aplikacija također omogućava povezivanje s drugim iRobot uređajima, kao što je Roomba m6 mop. Ova integracija omogućava vam da koordinirate rad različitih uređaja kako bi postigli optimalne rezultate čišćenja.

Uz sve ove funkcionalnosti, iRobot Roomba j7+ se čini kao izvanredno praktičan i prilagodljiv uređaj za održavanje čistoće vašeg doma. Mogućnost daljinskog upravljanja, automatizacije i integracije s drugim uređajima čini ovaj robotski usisivač izuzetno pametnim i korisnim dodatkom za vaš dom.

Cijena Roomba j7+

  • Roomba Combo j7+ (c7558) 999,90 €
  • Roomba Combo j7 (c7158) 799,90 €
iRobot Roomba j7+ prodaja
Foto: iRobot

Zaključak

U zaključku, Roomba j7+ predstavlja izvanredan robotski usisivač koji se definitivno isplati. Ako se suočavate s izazovima održavanja čistoće u domu zbog kućnih ljubimaca, prljavštine ili nereda, ili jednostavno želite osloboditi vrijeme i energiju koje biste potrošili na usisavanje, ovo je investicija koja će vam olakšati život.

Roomba j7+ donosi niz prednosti:

1. Tehnološke Inovacije: S naprednom tehnologijom kao što su PrecisionVision navigacija, detekcija litica i Clean Base automatska priključna stanica za odlaganje prljavštine, Roomba j7+ postavlja visoke standarde za robotske usisivače.

2. Izvanredna Snaga Usisavanja: Snažna usisna snaga i trostepeni sistem čišćenja učinkovito uklanjaju različite vrste prljavštine, uključujući dlake kućnih ljubimaca i čestice prašine s različitih površina.

3. Praktičnost i Kontrola: Povezivanje s Wi-Fi mrežom i aplikacijom iRobot pruža vam naprednu kontrolu nad Roombom, omogućavajući vam da postavite raspored čišćenja, odaberete koje sobe želite očistiti i još mnogo toga.

4. Bezbednost i Efikasnost: Detekcija litica osigurava sigurno kretanje Roombe oko stepenica i izbočina, dok funkcija automatskog punjenja omogućava Roombi da se vrati na posao nakon punjenja.

Kao rezultat toga, Roomba j7+ je visoko preporučljiv uređaj za sve koji žele održavati čist dom bez previše napora. Ova investicija će vam omogućiti da se oslobodite dosadnih zadataka usisavanja i uživate u čistom i urednom okruženju. Roomba j7+ je pametna, efikasna i pouzdana opcija koju svakako vrijedi razmotriti.

Komentariši