fbpx
notino popust

Top 4 najbolje električne motorne pile za kućnu upotrebu

elektricna motorna pila

Električne motorne pile su popularan izbor za mnoge ljude zbog njihove jednostavne upotrebe i održavanja, kao i pristupačne cijene. Ove pile su također tiše i manje štetne za okoliš od svojih kolega s gasnim motorima, što ih čini idealnima za održavanje kućnih vrtova i drugih manjih projekata.

Kada koristite motornu pilu s gorivom, to vam je poput gromoglasnog rock koncerta, dok je upotreba motorne električne pile poput pozadinske glazbe u omiljenom restoranu.

Umjesto da se borite s osjećajem kao da ste u industrijskoj zoni dok koristite motornu pilu na gorivo, električna motorna pila pruža tiho i mirno iskustvo koje vas ostavlja da se usredotočite na svoj rad.

Električne motorne pile su popularan izbor za mnoge ljude zbog njihove jednostavne upotrebe i održavanja, kao i pristupačne cijene. Ove pile su također tiše i manje štetne za okoliš od svojih kolega s gasnim motorima, što ih čini idealnima za održavanje kućnih vrtova i drugih manjih projekata.

Kako odabrati najbolju električnu motornu pilu: savjeti na šta obratiti pažnju pri kupovini

Kupnja električne motorne pile može biti zbunjujuća jer postoji mnogo različitih modela na tržištu. Međutim, uz nekoliko savjeta i smjernica, možete pronaći najbolju pilu za svoje potrebe. Pri odabiru električne motorne pile, važno je obratiti pažnju na snagu, duljinu oštrice, težinu, ergonomiju, zaštitu od povratnog udarca, proizvođača i još mnogo toga.

U ovom članku pružit ćemo vam detaljne smjernice koje će vam pomoći da odaberete najbolju električnu motornu pilu za vašu radionicu ili kućnu upotrebu.

Kako odabrati najbolju električnu motornu pilu

Snaga

Odaberite pilu s dovoljnom snagom za vaše potrebe. Trebate uzeti u obzir snagu motora i brzinu lanca. Za manje poslove u vrtu, 1200 W je dovoljno, dok za zahtjevnije zadatke trebate više od 2000 W. Visoka brzina lanca znači brži i učinkovitiji rad, ali i više opasnosti. Također, trebate razmotriti težinu i duljinu mača, kao i prisutnost dodatnih funkcija poput automatskog podmazivanja lanca i sigurnosnih značajki.

Kabl

Ako kupujete motornu pilu sa kabelom, provjerite duljinu kabla i uvjerite se da će biti dovoljno dug za vaše potrebe. Također je važno uzeti u obzir kvalitetu kabla i utikača kako bi se osigurala sigurnost i dugotrajnost. Prekratak kabel može otežati rad, dok preduge kabele mogu dovesti do zapetljavanja i povećane opasnosti od nezgoda.

Duljina oštrice

Iako dulja oštrica omogućava rezanje debljih materijala, važno je odabrati duljinu oštrice koja odgovara vašim potrebama i iskustvu. Preduge oštrice mogu biti teže kontrolirati, dok prekratke oštrice mogu ograničiti vašu sposobnost za rezanje.

Težina

Kod odabira električne pile, važno je uzeti u obzir njezinu težinu kako bi se osiguralo jednostavno rukovanje i manevriranje. Preteška pila može uzrokovati zamor i neugodnosti tijekom dugotrajnog rada.

Automatsko podmazivanje lanca

Dodatno, važno je odabrati pilu s jednostavnim sustavom za podmazivanje ulja kako bi se osigurao konstantan protok ulja za podmazivanje lanca. Također, važno je provjeriti postoji li mogućnost lakoće i brzine zamjene lanca, kao i prilagodbe napetosti lanca bez potrebe za alatom. Na kraju, važno je odabrati renomiranog proizvođača i provjeriti uvjete garancije kako bi se osigurala dugotrajna i pouzdana upotreba pile.

Ergonomija

Ergonomski dizajn i udobna ručka važni su za smanjenje umora i bolova u rukama i leđima tijekom dužeg rada s pilom. Također, odaberite pilu s zaštitom od povratnog udarca koja pomaže u sprječavanju ozljeda u slučaju neočekivanog povratnog udara. Važno je uvijek koristiti zaštitnu opremu za sigurnost prilikom rada s električnom motornom pilom.

Preporučljivo je isprobati pilu prije kupovine kako biste provjerili jesu li ručka i dizajn udobni za vaše ruke i leđa. Svaki pojedinac ima drugačiju veličinu i oblik ruku, stoga je važno osigurati da se odabere pila koja vam najbolje odgovara kako bi se smanjio umor i bol tijekom uporabe.

Ako nije moguće isprobati pilu prije kupovine, preporučljivo je pročitati recenzije drugih korisnika kako bi se stekao bolji dojam o ergonomiji i udobnosti piljenja.

Proizvođač

Odabir motorne pile od renomiranog proizvođača s dobrim povratnim informacijama i recenzijama može značiti razliku između trajnosti i pouzdanosti u usporedbi s manje poznatim brendovima. Stoga je važno provjeriti recenzije drugih korisnika i uključiti u svoju odluku robne marke koje su se dokazale na tržištu motornih pila.

Cijena

Odaberite pilu koja odgovara vašem budžetu, ali pazite da ne štedite previše i da kupite nekvalitetan proizvod.

Najbolje električne motorne pile za kućnu upotrebu

Usporedno s benzinskim motorima i akumulatorskim modelima, električne motorne pile nude svoje prednosti, poput manje buke, manje težine i jednostavnije upotrebe. U ovom članku, predstavljamo vam četiri najbolje električne motorne pile na tržištu.

1. Makita UC3541A

Makita UC3541A električna motorna pila ima snagu od 1800 W i duljinu mača od 350 mm, što je idealno za piljenje drva i manjih stabala.

Promjena lanca i podešavanje napetosti lanca su mogući bez alata, a poboljšana pumpa za ulje osigurava ravnomjernu opskrbu uljem bez obzira na temperaturu i viskozitet.

Ručka s gumenom podloškom, laka kontrola razine ulja i snažna nazubljena traka za optimalno prianjanje omogućuju optimalno rukovanje i veliku lakoću održavanja.

Makita UC3541A elektricna motorna pila

2. Einhell GC-EC 1935

Einhell GC-EC 1935 je snažna i pouzdana električna motorna pila za piljenje drva za ogrjev, prorjeđivanje i rušenje manjih stabala.

Opremljena je kvalitetnom šipkom i lancom iz OREGON-a za optimalnu učinkovitost rezanja, a lanac se može zatezati i mijenjati bez alata.

Pruža zaštitu od povratnog trzaja s mehaničkom trenutnom kočnicom lanca i razinu ulja u spremniku za ulje možete lako provjeriti zahvaljujući velikom kontrolnom staklu.

Einhell GC-EC 1935 elektricna motorna pila

Robusni metalni graničnik pandže osigurava sigurno vođenje i služi kao oslonac pri piljenju debla koja leže ravno. Kabel je zaštićen od oštećenja zbog napetosti zahvaljujući kabelskom rasterećenju koje osigurava dugotrajnost električne motorne pile.

3. Bosch Home and Garden UniversalChain 35

Bosch Home and Garden UniversalChain 35 je električna motorna pila s moćnom izvedbom rezanja od 1800 W i brzinom lanca od 12 m/s.

Jednostavna je za korištenje s mogućnošću zatezanja lanca i promjene šipke pile bez alata.

Redizajnirani oblik tijela i poklopac mača omogućuju lakše čišćenje nakon upotrebe.

Bosch Home and Garden UniversalChain 35 elektricna motorna pila

4. STIGA CS 122c 16

STIGA CS 122c 16″ električna motorna pila snage 2200 W s 40 cm dugim Oregon mačem i lancem savršena je za kućnu upotrebu, posebice za piljenje drva za ogrjev.

Zahvaljujući dobroj ravnoteži i niskim vibracijama, rad s ovom pilom je udoban.

Automatska pumpa za ulje omogućuje optimalno podmazivanje lanca, a ručna kočnica lanca pruža dodatnu sigurnost.

Bez potrebe za alatom, lanac se može brzo zategnuti, a u paketu dolazi i zaštitnik za mač za dodatnu sigurnost.

STIGA CS 122c 16 elektricna motorna pila

Električne motorne pile vs akumulatorske motorne pile

Kao što smo već spomenuli, oba tipa motornih pila imaju svoje prednosti i nedostatke. Električne motorne pile su obično manje i lakše od svojih akumulatorskih kolega, a njihova snaga i trajanje ovisi o izvoru napajanja. S druge strane, akumulatorske motorne pile nude veću mobilnost i ne zahtijevaju kabel ili izvor napajanja, ali mogu biti skuplje i imaju ograničeno trajanje baterije.

Kada se radi o performansama, električne motorne pile mogu biti jednako snažne kao i neke manje motorne pile, dok su akumulatorske pile obično manje snage i prikladne za manje zadatke. Ipak, nedavni napredak tehnologije baterija omogućuje akumulatorskim pilama da se suoče s većim i težim poslovima.

Konačni izbor između električne i akumulatorske motorne pile ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Ako vam je potrebna mobilnost i radite manje zadatke, akumulatorska motorna pila može biti bolji izbor. Ako vam je potrebna veća snaga i imate konstantan izvor napajanja, električna motorna pila može biti bolja opcija.

Prednosti električne motorne pile

Prednosti električne motorne pile

Električne motorne pile su laganije, lakše za nošenje i jednostavnije za upotrebu u usporedbi s motornim pilama na gorivo. Njihov motor radi bez potrebe za gorivom, što olakšava održavanje i nema potrebe za miješanjem ili dopunjavanjem goriva. Također, nema prljavog karburatora, što znači manje posla oko održavanja.

Komentariši