fbpx
notino popust

Top 5 benzinskih motornih pila za obavljanje teških poslova rezanja i piljenja drva

najbolje benzinske motorne pile

Ako ste u potrazi za najboljom benzinskom motornom pilom tu smo da vam pomognemo. Bez obzira na to tražite li snagu, trajnost ili prilagodljivost, na tržištu postoji niz fantastičnih opcija. No, kako odabrati onu pravu za vas? Ne brinite, uz naše korisne savjete za odabir najbolje benzinske motornih pila, bit ćete sigurni da ćete pronaći savršen alat za vaše potrebe.

Naučite više o najboljim opcijama na tržištu, prednostima svakog modela i kako pravilno koristiti vašu novu benzinsku motornu pilu. Uz našu pomoć, nećete moći dočekati da se bacite na svoje poslove s najboljom benzinskom motornom pilom u rukama!

Kako odabrati najbolju benzinsku motornu pilu: Savjeti i informacije koje morate znati

Kada je u pitanju odabir najbolje benzinske motorne pile, postoje neki faktori koje je važno uzeti u obzir. Evo kratke liste svega što je važno uzeti u obzir pri odabiru najbolje benzinske motorne pile:

 1. Veličina i snaga pile – odabrati pilu koja je prave veličine i snage za posao koji planirate obaviti
 2. Vrsta lanca – različite vrste lanaca pile mogu biti bolje prilagođene različitim vrstama poslova
 3. Veličina lanca – odabrati veličinu lanca koji će se najbolje uklopiti u veličinu i snagu pile. Broj zubi – razmotriti broj zubi na lancu pile, što može utjecati na snagu i brzinu pile
 4. Održavanje lanca – provjeriti koliko je lako održavati i zamijeniti lanac pile
 5. Frekvencija uporabe – razmotriti koliko često ćete koristiti pilu i koliko daleko će biti od izvora napajanja
 6. Prilagodljivost pile – provjeriti mogućnosti prilagodbe pile za različite vrste poslova
 7. Dodatne opcije – razmotriti dodatne opcije, poput ugrađenog automatskog podmazivanja, brzine promjene lanca, ergonomije i slično
 8. Trajnost i kvaliteta proizvodnje – odabrati pile izrađene od kvalitetnih materijala i koji će trajati dugi niz godina uz redovito održavanje
 9. Jamstvo i uvjeti održavanja – provjeriti jamstvo i uvjete održavanja prije nego što donesete konačnu odluku
 10. Ergonomija i sigurnost – odabrati pile koja je ergonomična i sigurna za korištenje kako bi se izbjegle ozljede
 11. Brzina i efikasnost – razmotriti brzinu i efikasnost pile za obavljanje poslova brzo i učinkovito
 12. Recenzije i ocjene – provjeriti recenzije i ocjene drugih korisnika kako bi se osiguralo da odabrana pila ima pozitivnu reputaciju i zadovoljava potrebe korisnika.
 13. Održavanje – neki korisnici će tražiti pile koje su jednostavne za održavanje i koje se lako mogu servisirati.
 14. Potrošnja goriva – neki korisnici će tražiti pile koje troše manje goriva kako bi smanjili troškove goriva i povećali vrijeme rada pile.
 15. Cijena rezervnih dijelova – neki korisnici će tražiti pile čije su rezervni dijelovi jeftini i lako dostupni.
 16. Razina buke – neki korisnici će tražiti pile koje su tiše kako bi se smanjila razina buke tijekom rada pile.
 17. Cijena – uzeti u obzir cijenu pile i usporediti je s drugim opcijama na tržištu kako bi se pronašla najbolja vrijednost za novac. Brand – neki korisnici se fokusiraju na određene marke ili proizvođače kada kupuju pile, na temelju njihove reputacije i prethodnog iskustva s proizvodima te marke.

Top 5 najboljih benzinskih motornih pila za učinkovit i siguran rad

Benzinske motorna pile su snažni alati koji vam mogu olakšati posao rezanja drveta, bez obzira radite li u šumi ili u svom dvorištu. Međutim, s toliko mnogo opcija dostupnih na tržištu, odabir prave benzinske pile može biti izazov. U ovom članku predstavljamo vam top 5 najboljih benzinskih motornih pila koje će vam pružiti učinkovit i siguran rad.

1. Stihl Farm Boss

Stihl Farm Boss je jedna od najimpresivnijih benzinskih motornih pila na tržištu. Ovaj model pile ima veliku snagu, što znači da može obaviti poslove koji zahtijevaju veliku snagu i koji traju dugo.

Sa svojim 50,2 cc motorom, Farm Boss radi 20% duže od svih svojih prethodnika, a istovremeno smanjuje ispuštanje isparenja i uklanja veće čestice zraka prije nego što dođu do motora.

To znači da ćete s ovom pilom u ruci uštedjeti vrijeme i novac, a također ćete biti ekološki osviješteni.

Stihl Farm Boss

Stihl Farm Boss je također izuzetno praktična pila. Sustav protiv vibracija omogućuje vam stabilan rad i pomaže u smanjenju umora pri radu, što je važno za duže projekte i radove. Zatezač sa bočnim pristupom omogućava vam brzo podešavanje lanca, što je također izuzetno korisno ako želite postići optimalnu izvedbu. Duljina šipke od 20 inča omogućuje vam izrezivanje gotovo svega na što naiđete, tako da se ne morate brinuti o ograničenjima veličine.

No, ono što je najvažnije, Stihl Farm Boss je vrlo pouzdana pila. Recenzenti opisuju ovu pilu kao radni konj i zvijer, što ukazuje na njezinu sposobnost da se uhvati u koštac sa svim vrstama poslova. Stihl Farm Boss je pouzdan i svestran alat za bilo kojeg korisnika koji traži snagu, trajnost i učinkovitost u radu. To je definitivno investicija koja se isplati, a rezultati će vas ostaviti zadovoljnima i zahvalnima.

2. Einhell GC-PC 1335/1

Einhell GC-PC 1335/1 I benzinska motorna pila je kvalitetna i snažna pila koja se lako nosi s poslovima u kući i vrtu.

Sa OREGON mačem i lancem, ovaj model pile omogućava rezanje grana i drveta za ogrjev s lakoćom.

Benzinski dvotaktni motor s obostrano poduprtom radilicom pruža snažan pogon, a brojne funkcije tehničke podrške omogućuju jednostavno i sigurno korištenje pile. Antivibracijska funkcija smanjuje udarce tijekom rada i pomaže u očuvanju snage korisnika.

Einhell GC-PC

Za jednostavan start pomoću “Primer” i Auto-Choke funkcije. Digitalno paljenje osigurava brz i dinamičan odziv gasa, a zaštita od povratnog udara s trenutnom kočnicom lanca pruža optimalnu sigurnost za korisnika.

Pila ima hvatač lanca za smanjenje rizika od iskakanja lanca, a veliki i robusni metalni graničnik za kandže osigurava sigurno i udobno vođenje pri radu. Automatsko podmazivanje lanca osigurava dovoljno ulja za lanac.

Šipka i lanac čuvaju se čistima u skladištu u osiguranom štitniku šipke. Einhell GC-PC 1335/1 I je pouzdana i svestrana benzinska motorna pila koja će udovoljiti potrebama korisnika koji traže snagu i kvalitetu po razumnoj cijeni.

3. CrossTools CKS 1200 VX

CrossTools CKS 1200 VX benzinska motorna pila je idealna za sve poslove rezanja drveća i piljenja u vrtu. Automatsko podmazivanje lanca osigurava dug vijek trajanja pile.

Ergonomski oblikovana ručka i antivibracijski sustav čine rad manje stresnim tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

S motornom pilom se može jednostavno upravljati, a besmisleno paljenje (CTL) omogućuje jednostavan start bez napora. Pila ima dijafragmu karburatora i koristi bezolovni benzin (90 oktana) s obujmom od 37,2 ccm i 2-taktnim motorom.

CrossTools CKS

Rezervoar za benzin ima kapacitet od 310 ml, dok je rezervoar za ulje 210 ml. Duljina rezanja je 350 mm, a snaga pile iznosi 1,2 kW / 1,6 KS. Karike lančanog pogona iznose 52, a korak lanca je 3/8″. CrossTools CKS 1200 VX je svestrana i pouzdana benzinska motorna pila koja će vam pomoći u obavljanju svih poslova piljenja u vašem vrtu, bilo da se radi o manjim ili zahtjevnijim poslovima.

4. STIGA CS 540 14”

STIGA CS 540 14” benzinska motorna pila je jednostavna za pokretanje, a istovremeno je moćna i pouzdana.

Pogonjena snažnim 2-taktnim motorom zapremine 38,5 cm³ i snagom od 1,6 kW, ova motorna pila može podnijeti čak i najzahtjevnije poslove piljenja.

Dužina mača od 35 cm opremljena visokokvalitetnim lancem vodi lanac brzinom od 23 m/s, dok kućište motora od magnezija osigurava brzo hlađenje i dulji vijek trajanja stroja.

STIGA CS

Antivibracijski sustav s 5 opruga smanjuje vibracije na minimum i povećava udobnost pri radu. Sustav automatskog prigušivanja omogućuje brzo pokretanje stroja u samo nekoliko poteza, dok ključ i alat za odvijač uvijek ostaju pri ruci ispod stražnje ručke. STIGA CS 540 14” benzinska motorna pila je idealna za kućne radove piljenja, bilo da se radi o obaranju stabala ili cijepanju drva i trupaca.

5. Husqvarna 450 Rancher

Husqvarna 450 Rancher je motorna pila koja ne samo da izgleda strašno, već je i izuzetno funkcionalna. Sa snagom od 3,2 konjske snage, ovaj motor ima snagu da obavlja najzahtjevnije poslove.

Ali to nije sve – dizajniran je da smanji ispuštanje dima, što znači da nećete morati da se borite s oblakom dima svaki put kada upalite svoju pilu.

Duljina šipke od 20 inča daje vam dovoljno prostora za rezanje, a tehnologija protiv vibracija čini rad nešto manje napornim.

Husqvarna 450 Rancher

Sistem za čišćenje vazduha također pomaže u produženju vijeka trajanja motora, uklanjajući prljavštinu i prašinu prije nego što uopšte stignu do motora. Ukratko, Husqvarna 450 Rancher je strašno dobra motorna pila koja će vam pomoći da obavite sve poslove u vašem vrtu ili šumi bez ikakvih problema.

Benzinske motorne pile vs. Električne i akumulatorske

Prednosti i mane benzinskih, električnih i akumulatorskih motornih pila su važne činjenice koje treba uzeti u obzir pri odabiru odgovarajuće pile za vaše potrebe. Benzinske pile su moćne i pouzdane, dok su električne i akumulatorske pile praktične i jednostavne za upotrebu.

Međutim, svaka vrsta pile ima svoje prednosti i mane, pa je važno pažljivo razmotriti svoje potrebe prije donošenja odluke. U nastavku ćemo detaljno razmotriti prednosti i mane svake vrste pile kako biste mogli donijeti informiranu odluku o tome koju motornu pilu odabrati.

Benzinske motorne pile: Prednosti:

 • Visoka snaga i performanse
 • Veća mobilnost i fleksibilnost
 • Mogućnost rada bez struje
 • Nema ograničenja po pitanju duljine vremena rada
 • Moguće su veće dubine reza
 • Dug vijek trajanja

Mane:

 • Visoka razina buke i vibracija
 • Potrebno je održavati i mijenjati ulje i gorivo
 • Zagađenje okoliša ispušnim plinovima. Međutim, danas postoje modele koji smanjuju emisije ispušnih plinova korištenjem napredne tehnologije
 • Troškovi održavanja i popravaka mogu biti visoki

Električne motorne pile: Prednosti:

 • Čiste i tihe
 • Niski troškovi održavanja
 • Lakše su za pokretanje
 • Nema potrebe za punjenjem gorivom
 • Manje su teške i manje vibriraju

Mane:

 • Potrebno je raditi blizu utičnice ili uz produžni kabel
 • Nisu pogodne za rad na otvorenom prostoru
 • Snaga i trajanje rada ovisi o snazi

Akumulatorske motorne pile: Prednosti:

 • Bez kabla i neovisne o izvoru napajanja
 • Manje su teške i manje vibriraju
 • Bez emisije ispušnih plinova
 • Niski troškovi održavanja

Mane:

 • Potrebno je redovito punjenje baterija
 • Trajanje rada ovisi o kapacitetu baterije
 • Niža snaga i manje performanse u usporedbi s benzinskim motornim pilama
 • Troškovi baterija i zamjene mogu biti visoki

Komentariši