fbpx
notino popust

Top 8 akumulatorskih škara za živicu za jednostavno i precizno šišanje bez napora

akumulatorske skare za zivicu

Osim što služe kao ukrasni elementi, živice pružaju privatnost, zaštitu od vjetra i buke te služe kao prepreka za sprečavanje neželjenog prolaza. No, kako bi živice zadržale svoju funkciju i izgled, važno ih je redovito održavati i urediti.

U tom smislu, alat koji može biti od velike pomoći su škare za oblikovanje grmova i živice, koje omogućuju precizno oblikovanje i uređivanje živice u željeni oblik i veličinu. U nastavku ćemo istražiti neke od ključnih značajki i prednosti škara za oblikovanje grmova i živice.

Želite li vašoj živici dati uredan i profesionalni izgled, a istovremeno olakšati svoj posao, razmislite o upotrebi škara za oblikovanje grmova i živice. Ovi praktični alati koriste oštre noževe koji s lakoćom režu i oblikuju različite vrste biljaka.

Jedna od najpopularnijih vrsta škara za oblikovanje živice su akumulatorske škare. One nude bežično i lako rukovanje, bez ograničenja i bez kabela. Uz dugotrajnu bateriju, možete raditi satima bez prekida.

Osim toga, neke akumulatorske škare dolaze s dodatnim značajkama poput mehanizma za samooštrenje noževa, što ih čini idealnim za dugoročnu upotrebu bez potrebe za čestim oštrenjem. Bilo da ste profesionalni vrtlar ili samo želite održavati svoju živicu, škare za oblikovanje grmova i živice su savršen alat za postizanje željenog izgleda vašeg vrta ili okućnice.

aku skare za zivicu prednosti

Kako odabrati najbolje akumulatorske škare za živicu: savjeti i smjernice

Evo nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira akumulatorskih škara za živicu:

  1. Snaga baterije: Provjerite trajanje baterije i vrijeme punjenja kako biste bili sigurni da će biti dovoljno snage za vaše potrebe.
  2. Veličina oštrice: Dulja oštrica omogućuje preciznije oblikovanje i rezanje debljih grana, ali može biti teže manevrirati. Odaberite veličinu oštrice prema vašim potrebama.
  3. Ergonomski dizajn: Pobrinite se da škare imaju udobnu ručku i ergonomski dizajn kako biste smanjili umor i bol u rukama i leđima tijekom dužeg rada.
  4. Težina: Pobrinite se da škare budu lagane i lako se drže kako biste mogli raditi bez prekida.
  5. Snaga i brzina: Provjerite snagu i brzinu škara kako biste bili sigurni da su dovoljno snažne za rezanje debljih grana.
  6. Održavanje: Provjerite je li škare lako održavati i čistiti kako bi trajale što duže.
  7. Robusnost: Odaberite škare koje su izrađene od čvrstih i trajnih materijala kako bi se mogle nositi s izazovima vašeg posla.
  8. Sigurnosne značajke: Provjerite postoje li sigurnosne značajke, poput automatskog zaustavljanja ili zaštite od povratnog udara, kako biste se zaštitili od ozljeda tijekom rada.
Kako odabrati najbolje akumulatorske škare za živicu

Najbolje Bežične Škare za Živicu: Pregled 8 Modela sa Najboljim Značajkama.

Kad se radi o održavanju vrta ili živice, jedan od neophodnih alata koji će vam pomoći da postignete željeni izgled su akumulatorske škare za živicu. Ovi uređaji nude praktičnu bežičnu slobodu, uz malu težinu i niske vibracije, što ih čini idealnim za šišanje i oblikovanje živica bez prevelikog napora.

Uz različite značajke, duljine noževa i kapacitete baterija, postoje mnoge opcije na tržištu. U ovom članku ćemo predstaviti top 8 akumulatorskih škara za živicu koje se trenutno nalaze na tržištu.

1. Einhell GC-CH 1846

Einhell GC-CH 1846 Li Kit (1×2,0Ah) akumulatorske škare za živicu su praktične i snažne uređaje za održavanje živica, grmlja i grmova u velikim imanjima i vrtovima.

Opremljene su novim baterijskim sustavom Power X-Change od 18 V s 2,0 Ah baterijom koja osigurava produljeno trajanje rada.

Ove škare za živicu imaju indikator razine baterije s tri LED diode i integrirani sigurnosni prekidač za dvije ruke koji zaustavlja noževe za manje od 1 sekunde kada se prekidač otpusti.

Einhell GC-CH

Noževi su zaštićeni aluminijskim poklopcem za noževe, a metalni zupčanik osigurava dug radni vijek. Komplet GC-CH 1846 Li Kit uključuje brzi punjač i kutiju za sigurno i praktično transportiranje ili pospremanje uređaja.

2. Bosch Home and Garden UniversalHedgeCut 18-55

Bosch Home and Garden UniversalHedgeCut 18-55 su lagane, ali snažne akumulatorske škare za živicu.

Nude jedinstveni mehanizam protiv blokiranja koji sprječava zaglavljivanje oštrica kod otpornih materijala.

Inovativni sustav Quick Cut omogućuje brzo i učinkovito rezanje s 2.800 poteza/min. Dizajnirana je s promišljenošću i sofisticiranim zaštitom noževa. Uz škare za živicu dolaze 2 x 18V baterija i punjač.

Bosch Home and Garden UniversalHedgeCut

3. Makita DUH523RF

Makita DUH523RF je izvrsna akumulatorske škare za živicu s niskim vibracijama i iznimno laganom konstrukcijom.

Ove škare za živicu imaju nerđajući nož s obostrano naoštrenim uglovima te jednostavan prikaz kapaciteta akumulatora.

Uz škare za živicu dolaze punjač za brzo punjenje DC18RC, Li-ionska baterija BL1830B Li 18 V / 3 Ah, i kutija za odlaganje.

Makita DUH523RF

Ova akumulatorske škare za živicu nude veliku slobodu kretanja i tihi rad, što je idealno za okruženja koja su osjetljiva na buku. Zahvaljujući praktičnoj konstrukciji i maloj vibraciji, ovo je savršen alat za oblikovanje živica i grmova u vrtovima, dvorištima i parkovima.

4. GARDENA EasyCut 40/18V P4A

GARDENA EasyCut 40/18V P4A je lagane i praktične akumulatorske škare za živicu idealne za manje i srednje velike živice.

Ergonomski dizajn s integriranim prekidačem i laserski rezanim noževima omogućuje precizne i brze rezove bez napora.

Zaštita od zaustavljanja na kraju noža štiti oštrice tijekom rezanja blizu tla ili zidova, a LED zaslon prikazuje status napunjenosti baterije.

GARDENA EasyCut

Set dolazi s punjačem i 18V POWER FOR ALL litij-ionskom baterijom koja se brzo puni i kompatibilna je s drugim uređajima vodećih proizvođača.

Vrijeme rada je oko 70 minuta, a baterija se može koristiti u različitim uređajima, što je praktično i ekonomično rješenje.

5. Metabo HS 18 LTX 55

Metabo HS 18 LTX 55 je lagane i tihe akumulatorske škare za živicu koja pružaju učinkovit i jednostavan način šišanja živica i grmlja.

Dijamantno brušeni noževi osiguravaju čisti rez, a poseban oblik suze zubaca oštrice sprječava pobjegle grane tijekom reza.

Dodatni sigurnosni prekidač i brzo zaustavljanje noža osiguravaju visoku razinu zaštite korisnika. Uključeni su 2 akumulatora i punjač za praktičnu upotrebu.

Metabo HS 18 LTX 55

6. Kärcher HT 650/36

Kärcher HT 650/36 Bp su lagane i praktične akumulatorske škare za živicu koje omogućuju jednostavno oblikovanje i obrezivanje živica i grmlja.

Noževi su laserski rezani i dvostrano dijamantno brušeni za precizne i čiste rezove, a dvostupanjska kontrola brzine rezanja omogućuje prilagodbu zadatku.

Integrirani sustav protiv blokiranja sprječava prekide u radu i povećava sigurnost, a okretna ručka omogućuje nježno rezanje stranica živice.

Kärcher HT 650/36

Ove škare se isporučuju bez akumulatora i punjača, ali je dostupan inovativni sustav nošenja koji povećava udobnost i duljinu korištenja bez umora.

7. TOOLCRAFT

TOOLCRAFT akumulatorske škare za živicu su praktične i kompaktne, s težinom manjom od 2 kilograma.

Prekidač za rukovanje škarama samo s obje ruke pruža dodatnu sigurnost. Laserski rezana oštrica ima brzinu do 1200 okretaja u minuti, a duljina oštrice iznosi 41 cm.

Brzina u praznom hodu je 20.000 o/min, a promjer rezanja je 18 mm. Baterija omogućuje rad bez dosadnog petljanja s kablovima. Toolcraft akumulatorske škare za živicu su idealne za šišanje manjih i srednje velikih živica te grmlja u vrtu.

8. STIGA HT 100e

STIGA HT 100e akumulatorske škare za živicu su snažne, precizne i lako upravljive bežične škare za živicu s duljinom rezanja od 50 cm i razmakom između zubaca oštrice od 25 mm.

Škare za živicu opremljene su laserski izrezanom oštricom s dvostrukim rezom i zaštitom vrha mača za siguran rad.

Ručka se može podesiti za 180° u 3 položaja, što omogućuje savršeno rukovanje za okomite ili horizontalne rezove.

STIGA HT 100e

Uključena STIGA baterija E 22 (20 volti, 2 Ah) osigurava do 40 minuta rada, a set uključuje i štitnik za mač i punjač. Ove škare za živicu idealne su za održavanje živice pod kontrolom i čine vrtlarstvo zabavnim i jednostavnim.

Zaključak

S akumulatorskim škarama za živicu u rukama, briga o vašem vrtu više nije težak zadatak. Zahvaljujući time što nemaju kabla, možete podrezati grmlje i živice bez problema oko kabela ili ispušnih plinova. A sada, možete usredotočiti svoju energiju na uređenje vrta u kojem će vaše biljke procvjetati poput najljepših cvjetova u parku.

Osim toga, akumulatorske škare za živicu su i ekološki prihvatljivije od benzinskih modela koji emitiraju ispušne plinove. Također, ne treba zanemariti činjenicu da su akumulatorske škare za živicu pogodne za različite razine vrtlarenja – od hobista do profesionalaca. S napretkom tehnologije, baterije postaju sve izdržljivije i dugotrajnije, što omogućuje rad na većim površinama. Bez obzira na vaše iskustvo u vrtlarenju ili veličinu vrta, akumulatorske škare za živicu mogu vam olakšati posao i učiniti održavanje vrta još ugodnijim.

Komentariši