fbpx
notino popust

Top 8 najboljih trimera za travu za jednostavno održavanje vrta

trimer za travu

Trimer za travu je alat za održavanje travnjaka koji se koristi za urezivanje teško dostupnih područja gdje kosilica ne može doći. Trimeri za travu koriste oštre niti ili noževe kako bi brzo i precizno održavali travnjak. Postoje različiti tipovi trimera za travu, poput električnih, benzinskih i akumulatorskih, te različiti modeli s različitim karakteristikama koje se mogu prilagoditi različitim potrebama održavanja travnjaka.

Prednosti korištenja trimera za travu u vašem vrtu

Neki od glavnih prednosti trimera za travu su njihova jednostavnost korištenja, fleksibilnost i manevriranje, sposobnost dosezanja teško dostupnih mjesta, kao i mogućnost prilagođavanja visine reza. Također su ekološki prihvatljiviji od benzinskih rezača i mogu biti manje bučni i manje zahtjevni za održavanje.

akumulatorski trimer prednosti

Kako odabrati trimer za travu: Savjeti za odabir savršenog alata za vaš vrt

Pri odabiru trimera za travu treba uzeti u obzir nekoliko čimbenika:

 1. Vrsta posla – za manje vrtove i manje poslove može biti dovoljan manji i jednostavniji trimer, dok će za veće površine i češće poslove biti potreban jači i kvalitetniji trimer.
 2. Snaga – odabir snage trimera ovisi o veličini vrta i težini posla koji treba obaviti.
 3. Vrsta pogona – trimere može pokretati benzin, struja ili baterija. Benzin je snažniji, ali teži i bučniji, dok su električni i baterijski tiši i lakši za uporabu.
 4. Težina i ergonomija – trimer bi trebao biti lak za držanje i uporabu. Ergonomski dizajnirani trimeri s manje vibracija smanjuju umor tijekom rada.
 5. Dužina oštrice – dužina oštrice trimer će odrediti koliko će brzo i učinkovito moći odraditi posao.
 6. Debljina niti – deblja nit je bolja za guste i tvrde površine, dok je tanja nit prikladnija za lakši posao.
 7. Praktičnost – jednostavnost uporabe, čišćenja i održavanja su također važni čimbenici pri odabiru trimera.
 8. Cijena – cijena trimera ovisi o njegovoj snazi, vrsti pogona, veličini i kvaliteti. Treba uzeti u obzir i troškove održavanja i popravka.
 9. Brand – odabir branda može biti važan faktor pri odabiru trimera, jer poznati brandovi često nude kvalitetnije proizvode i bolju podršku korisnicima.
 10. Trimeri mogu imati različitu dodatnu opremu, poput raznih nastavaka za različite vrste obrezivanja, produžne osovine za teško dostupna mjesta, dodatne ručke za bolju kontrolu, remene za nošenje, torbe za pohranu i sl.
 11. Recenzije i iskustva – čitanje recenzija drugih korisnika i traženje preporuka može pomoći u odabiru pravog trimera za potrebe i želje.
akumulatorski trimer za travu

Top 8 Trimera za Travu – Odaberite najbolji za vaš vrt!

Tražite savršen alat za održavanje travnjaka? Pregledali smo tržište i sastavili popis od 8 najboljih trimera za travu. Trimeri za travu su neizostavan alat za održavanje urednog travnjaka i uređenog vrta. Kako bi vam olakšali odabir, izdvojili smo najboljih 8 trimera za travu s različitim značajkama i cijenama. Odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i uživajte u savršeno podrezanoj travi.

1. Einhell Power X-Change Akku-Sense AGILLO

Einhell Power X-Change Akku-Sense AGILLO 18/200 je visoko kvalitetan akumulatorski motorni trimer sa litij-ionskim baterijskim sustavom.

Trimer ima snažan prednji motor i visokokvalitetni kalem za strunu za gustu vegetaciju i visoku travu.

Kontrola brzine omogućuje rad specifičan za primjenu, a rukohvat za dvije ruke je univerzalno podesiv za optimalno rukovanje.

Einhell Power X-Change

Trimer također ima udoban remen za nošenje, mekani rukohvat za ergonomiju i lagano aluminijsko kućište za rad bez umora. Osovina se lako razdvaja za jednostavan transport i skladištenje, a trimer se napaja 18 voltnom Power X-Change baterijom, koja je dostupna zasebno.

2. Bosch AdvancedGrassCut 36

Bosch AdvancedGrassCut 36 je snažan i praktičan bezkabelni trimer za travu, idealan za divlje rastuće površine.

Sistem rezanja s dvije niti osigurava visoku učinkovitost i kvalitetu rezanja, a poluautomatski navoj omogućuje nesmetan rad.

Dodatna podesiva ručka i produženo mekano hvatanje osiguravaju udobno podrezivanje u svakom položaju. Zaštita biljaka štiti biljke od oštećenja tijekom preciznog i nježnog podrezivanja. Napomena: ne dolazi s akumulatorom.

Bosch AdvancedGrassCut 36

3. Makita DUR181Z

Makita DUR181Z je praktičan i kompaktan akumulatorski trimer za travu bez kabela i bez potrebe za punjačem.

Ovaj trimer širine reza do 260 mm je idealan za obrezivanje manjih površina u domu i vrtu.

Osovina se može teleskopski podesiti za 180 mm, a glava za rezanje se naginje u 5 koraka i zakreće za 180 °, što olakšava obrezivanje rubova.

Makita DUR181Z

4. GARDENA SmallCut Li-23R

GARDENA SmallCut Li-23R akumulatorski trimer za travu savršen je alat za oblikovanje rubova trave i teško dostupnih područja u vrtu.

Zahvaljujući svojoj maloj težini i ergonomskoj ručki, lako se koristi.

Sistem rezanja RotorCut jamči učinkovite rezultate, a integrirana litij-ionska baterija omogućuje jednostavno punjenje.

GARDENA SmallCut Li-23R

5. Kärcher LTR 18-30

Kärcher LTR 18-30 B je praktični trimer za travu s baterijskim pogonom, savršen za precizan rez i čišćenje rubova trave uz staze i terase.

Nudi automatsko prilagođavanje duljine niti, teleskopsku ručku i drugu ručku podesivu po visini za udobno i ergonomsko rukovanje.

Zaštita trake sprječava slučajno oštećenje biljaka, a kut nagiba se brzo i lako prilagođava za podrezivanje trave ispod niskih prepreka.

Kärcher LTR 18-30

6. Skil 0732

Skil 0732 je snažan električni trimer za travu pogodan za većinu poslova održavanja travnjaka.

Ima jednostavan sustav rezanja s 2 navoja i funkciju Tap & Go za lako oslobađanje niti tijekom rada.

Dizajn drške Easy Storage omogućuje praktično vješanje alata na Skil šinu za odlaganje.

Skil 0732

7. ALPINA Outdoor ATR 20 Li

ALPINA Outdoor ATR 20 Li – lagan, fleksibilan i jednostavan za korištenje.

Ovaj akumulatorski trimer za travu ima kalem s automatskim produženjem linije, nagibnu glavu za rezanje, zaštitnu šipku i punjivu bateriju s radnim vremenom do 20 minuta.

Ergonomska ručka i podesiva ručka petlje omogućuju lako rukovanje.

ALPINA Outdoor ATR 20 Li

8. Metabo FSB 36-18 LTX BL 40

Metabo FSB 36-18 LTX BL 40 je tihi i snažni akumulatorski trimer za travu s dugotrajnim radnim vremenom.

Nudi beskonačno promjenjivu kontrolu brzine i jednostavno podešavanje konca kratkim tapkanjem po glavi kalema.

Sa svojom metalnom kućištu zupčanika i dodatnom zaštitnom šipkom, trimer je robustan i siguran za upotrebu, a gumirana područja za držanje i dodatni sigurnosni prekidači osiguravaju udobnost i sigurnost rada.

Metabo FSB 36-18 LTX BL 40

Zaključak

Trimeri za travu nude mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne alate za košnju trave. Akumulatorski trimeri su popularni zbog svoje praktičnosti, bez potrebe za kabelom i manje buke, dok su električni trimeri s kabelom često snažniji i pogodni za veće površine.

Znate li da je prvi trimer proizveden prije više od 60 godina u Japanu? Američki trimer s nitima, koji se sada koristi diljem svijeta, izumio je George Ballas iz Houstona u Teksasu nakon što je došao na ideju promatrajući četkice za čišćenje u automatskim praonicama automobila. Interesantno je kako se inovativni koncepti mogu roditi iz najneočekivanijih izvora i dovesti do stvaranja korisnih alata za svakodnevnu upotrebu.

Pri odabiru trimera, važno je uzeti u obzir faktore poput širine rezanja, snage motora, ergonomije i praktičnosti korištenja. Bez obzira na vaše potrebe, postoji mnogo kvalitetnih trimera na tržištu koji mogu učiniti posao lakšim i ugodnijim.

Komentariši