fbpx
notino popust

10 Najboljih i najprodavanijih inverter klima za grijanje

8 najprodavanijih inverter klima za grijanje

Tehnologija klima uređaja znatno je napredovala posljednjih godina, a inverter klime postale su pravi izbor za učinkovito i ekonomično grijanje prostora čak i pri vrlo niskim vanjskim temperaturama, spuštajući se do -25°C. Međutim, odabir pravog inverter klima uređaja može biti izazovan zadatak, s obzirom na mnoge faktore koji utječu na konačnu odluku.

Dok su vrhunski klima uređaji od poznatih japanskih proizvođača poput Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Panasonic i Hitachi pružali najvišu kvalitetu i komfor, njihova cijena često nije bila pristupačna širem krugu potrošača. Srećom, tržište je evoluiralo, donoseći povoljnije modele inverter klima uređaja koji su optimizirani za grijanje i pružaju izvanredne performanse po pristupačnoj cijeni.

U nastavku, razmotrit ćemo faktore na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira najboljeg inverter klima uređaja za grijanje kako biste donijeli informiranu i ekonomičnu isplativu odluku. Ovaj tekst pomoći će vam da pronađete uređaj koji će osigurati najbolje grijanje i maksimalan komfor uz minimalne troškove.

Zašto je inverter klima je dobra za grijanje?

Inverter tehnologija je ključna za visoku energetsku efikasnost i efikasno grijanje u klima uređajima. Evo kako inverter klime postižu bolje performanse u grijanju u usporedbi s tradicionalnim klima uređajima sa on/off motorom:

 1. Konstantno reguliranje brzine kompresora: Inverter klime imaju kompresor koji radi konstantno, ali prilagođava brzinu rada prema stvarnim potrebama za zagrijavanjem prostorije. To znači da kompresor radi s promenljivom brzinom, povećava brzinu kada je potrebno postići željenu temperaturu i smanjuje je kada se ta temperatura održava. Ovaj proces omogućava učinkovitije grijanje jer se izbjegava konstantno uključivanje i isključivanje kompresora, što troši više energije.
 2. Energetska učinkovitost: Kao rezultat konstantnog rada kompresora pri promjenljivim brzinama, inverter klime troše manje energije u poređenju sa standardnim uređajima. Standardni uređaji sa on/off motorom troše više energije jer se kompresor često uključuje i isključuje, a svaki put kada se uključi, potrebna je veća količina energije.
 3. Upravljanje temperaturom: Inverter klime održavaju konstantnu temperaturu u prostoriji bez naglih oscilacija. To znači da će temperatura ostati stabilna, bez pregrijavanja ili prehlađivanja, što je posebno važno za udobnost i štednju energije.
 4. Rad pri niskim temperaturama: Inverter klime su posebno dizajnirane da efikasno rade i pri niskim spoljašnjim temperaturama. Neki modeli čak imaju grijače u spoljnoj jedinici koji pomažu održavanju efikasnog rada čak i pri vrlo niskim temperaturama, što je rijetko slučaj kod standardnih uređaja.

U suštini, inverter klime su pogodne za grijanje jer omogućavaju preciznu kontrolu temperature, štede energiju i efikasno rade čak i pri niskim temperaturama. Sve ove prednosti čine ih popularnim izborom za grijanje u hladnijim klimatskim uslovima.

Top 10 najprodavanijih inverter klima uređaja za grijanje

Inverter klima uređaji postali su sve popularniji izbor za grijanje i hlađenje prostora zbog svoje visoke energetske učinkovitosti i sposobnosti održavanja ugodne temperature tijekom cijele godine. Međutim, s toliko različitih modela i proizvođača dostupnih na tržištu, odabrati pravu inverter klimu za vaše potrebe može biti izazovno.

Da bivam olakšali ovu odluku, predstavit ćemo vam deset najprodavanijih inverter klima uređaja za grijanje, istražujući njihove tehničke karakteristike, prednosti i funkcije koje ih čine popularnim izborom među potrošačima. Bez obzira tražite li klima uređaj za vaš dom, ured ili drugi prostor, ova lista će vam pružiti pregled najboljih opcija na tržištu.

Mitsubishi klima uređaj Electric Super Inverter Plus

Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 2.5 kW (MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG), možemo opisati ovu klimu na sljedeći način:

Ovaj klima uređaj je visoko učinkovit model proizvođača Mitsubishi Electric, koji je dizajniran za hlađenje i grijanje prostora veličine od 20 do 25 metara kvadratnih. Njegova sposobnost hlađenja iznosi 2,5 kW, dok se za grijanje može koristiti sa snagom od 3,2 kW.

Klima uređaj ima energetski razred A+++, što znači da je izuzetno energetski učinkovit i štedljiv.

Jedna od značajki ovog uređaja je ugrađeni WiFi sučelje, koje omogućuje daljinsko upravljanje putem mobilnog uređaja. Također, može se dodatno nadograditi žičanim upravljačkim sučeljem. Klima koristi ekološki prihvatljiv rashladni medij R32 i naprednu invertersku tehnologiju, što doprinosi visokoj energetskoj učinkovitosti.

energetska efikasnost mitshubishi klima uređaja

Upravljanje uređajem je jednostavno putem infracrvenog daljinskog upravljača, a nudi i brojne funkcije za povećanje udobnosti. Automatsko pomicanje vertikalnih i horizontalnih lamela osigurava ravnomjeran protok zraka po prostoriji, dok funkcija Econo Cool prilagođava količinu zraka prema temperaturi izlaznog zraka, što dodatno povećava energetsku učinkovitost.

Ovaj klima uređaj također nudi napredne funkcije kao što su tjedni timer, “i save”, automatski restart i automatska promjena režima rada, što omogućuje veću kontrolu i uštedu energije.

Klima uređaj ima filerski sustav s ionima srebra i dodatnim filtrom za pročišćivanje i aromatiziranje zraka, što osigurava visoku kvalitetu zraka u prostoru. Noćna postavka smanjuje svjetlosne indikatore, isključuje zvučnu signalizaciju i smanjuje buku rada vanjske jedinice za tiho noćno hlađenje ili grijanje.

Ukupno, klima uređaj Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 2.5 kW pruža visoku učinkovitost, udobnost i kontrolu uz visokokvalitetno pročišćen zrak, što ga čini odličnim izborom za klimatizaciju manjih prostora.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina (kW): 0,9 – 3,4
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 8,6 / A+++
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 101
 • Raspon učina grijanja (kW): 1,0 – 4,1
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 4,8 / A++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 310
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 101
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 299×798×219
 • Razina buke – hlađenje unutarnje jedinice (dBA): 19/42
 • Razina buke – grijanje unutarnje jedinice (dBA): 19/45
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dodatne opcije: Tjedni programator
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 550×800×285
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 31
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 59
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 57

Daikin klima uređaj FTXP20M9/RXP20M Comfora

Klima uređaj Daikin FTXP20M9/RXP20M Comfora je visoko učinkovit inverter klima uređaj namijenjen hlađenju i grijanju prostora površine od 5 do 25 kvadratnih metara. Odlikuje se visokom energetskom učinkovitošću, s energetskom klasom A++ za hlađenje i grijanje, što ga čini ekonomičnim uređajem.

Ovaj klima uređaj je opremljen brojnim funkcionalnostima koje omogućuju udobno i energetski učinkovito korištenje. Neki od značajki uključuju:

Daikin klima uređaj FTXP20M9/RXP20M Comfora

Daikin Residential Controller: Omogućuje daljinsko upravljanje klima uređajem putem pametnog telefona ili tableta, što vam omogućuje kontrolu temperature čak i kada niste kod kuće.

3-D istrujavanje zraka: Ova funkcija kombinira okomito i vodoravno automatsko kretanje zračnih klapni kako bi osigurala ravnomjernu distribuciju hladnog ili toplog zraka u prostoru.

energetska efikasnost daikin klima uređaja

Tihi rad: Unutarnja jedinica radi gotovo neprimjetno tiho, što omogućuje udobno okruženje bez buke.

Različiti načini rada: Uključujući Eco način rada za smanjenje potrošnje struje, zadani noćni način rada za udobno spavanje, samo ventilatorski način rada i snažni način rada za brzo hlađenje ili grijanje.

Filtracija zraka: Klima uređaj je opremljen različitim filtrima koji hvataju alergene, čestice prašine i neugodne mirise, što osigurava čist i svjež zrak u prostoru.

24-satni vremenski program: Omogućuje programiranje rada uređaja tijekom 24 sata prema vašim potrebama.

Infracrveno daljinsko upravljanje: Daljinski upravljač omogućuje jednostavno pokretanje, zaustavljanje i reguliranje klimatizacijskog uređaja iz udobnosti vašeg kauča ili kreveta.

Ovaj klima uređaj ima kompaktne dimenzije, a instalacija se može izvesti u prostorima različitih veličina. S energetski učinkovitom tehnologijom, tišim radom i praktičnim funkcijama, Daikin FTXP20M9/RXP20M Comfora je pouzdan izbor za klimatizaciju manjih prostora.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32/675,0/0,55/0,37 kg/TCO2Eq
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 3,0 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 6,79 / A++
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 101 kWh/a
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 4,1 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 5,92 / A++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 293 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 103 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 286×770×225
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dodatne opcije: 24-satni vremenski program
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 550×765×285
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 31 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 65 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 60 dBA

Toshiba klima uređaj SHORAI

Toshiba SHORAI je klima uređaj srednje klase koji nudi iznimnu energetsku učinkovitost, napredne filtere za zrak i visoko kvalitetne upravljačke komponente za prostor od 26 do 35m2. Evo nekoliko ključnih prednosti i opisa ovog uređaja:

Izvanredna energetska učinkovitost: Toshiba SHORAI je klima uređaj visoke energetske učinkovitosti. S energetskim razredom A+++ za hlađenje i A+++ za grijanje, ovaj uređaj pomaže u smanjenju potrošnje električne energije i troškova grijanja i hlađenja.

Toshiba klima uređaj SHORAI

3D-Airflow: Ovaj uređaj ima funkciju 3D-Airflow koja omogućuje ravnomjernu distribuciju zraka u prostoriji. To osigurava ugodnu temperaturu bez neugodnih propuha.

Filteri za čist zrak: Toshiba SHORAI dolazi s nizom filtera za zrak koji pomažu u održavanju čistog i zdravog zraka u vašem domu. To uključuje filtere za prašinu, plazma filter s ionizatorom te opcionalne trake filtera s aktivnim ugljenom i katehinom.

energetska efikasnost toshiba klima uređaja

Eco-Friendly: Ovaj uređaj koristi radnu tvar R-32 s niskim stakleničkim potencijalom, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom. Također, ima način rada Eco koji smanjuje potrošnju struje.

Tihi način rada: Svi volimo tišinu u svojim domovima, a Toshiba SHORAI vam omogućuje uživanje u tišini zahvaljujući tišem načinu rada za unutrašnje i vanjske jedinice.

Praktičan daljinski upravljač: Uz uređaj dolazi komforni infracrveni daljinski upravljač koji omogućuje jednostavno upravljanje funkcijama klima uređaja. Također, ovaj uređaj je WiFi-ready, što znači da ga možete kontrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu ili tabletu.

Sedmični vremenski programator: Toshiba SHORAI ima sedmični vremenski programator s brojnim postavkama, omogućujući vam da prilagodite klimatizaciju vašeg prostora prema vašim potrebama.

Maksimalna udobnost: Ovaj klima uređaj nudi brojne opcije za prilagodbu rada, uključujući režim rada Quiet, režim rada Tiho, funkciju zaštite od mraza i još mnogo toga. Također, ima mogućnost automatskog ponovnog pokretanja nakon gubitka napajanja.

Sve te karakteristike čine Toshiba SHORAI klima uređajem visoke kvalitete i izvrsnog performansa, koji će vam pružiti ugodno i zdravo okruženje u vašem domu.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 4,1 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 8,60 / A+++
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 142 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 352 kWh/a
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 5,10 / A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 728 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 293×800×226
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dodatne opcije: sedmični vremenski program
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 550×780×290
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 31 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 59 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 56 dBA

Panasonic klima uređaj KIT-XZ25-VKE

Panasonic klima uređaj KIT-XZ25-VKE, iz serije Etherea, nudi visoku energetsku učinkovitost, ugodno okruženje, i čisti zrak. Evo ključnih karakteristika ovog uređaja:

Tehnologija nanoe™ X: Ovaj klima uređaj koristi tehnologiju nanoe™ X za pročišćavanje zraka. Elektrostatički atomizirane čestice vode nano veličine koriste nanotehnologiju za učinkovito pročišćavanje zraka u prostoriji.

Ova tehnologija pomaže u uklanjanju mikroorganizama iz zraka, uključujući bakterije, viruse i plijesni, čime se osigurava čista i zdrava unutarnja sredina.

Panasonic klima uređaj KIT-XZ25-VKE

WiFi Povezivost: Panasonic Etherea klima uređaj je opremljen ugrađenom WiFi povezivošću, što omogućuje upravljanje uređajem putem pametnog telefona pomoću Panasonic Comfort Cloud aplikacije. Također, podržava integraciju s glasovnim asistentima kao što su Google Assistant i Amazon Alexa.

Elegantan Dizajn: Unutarnje jedinice imaju jednostavan i elegantan dizajn prilagođen europskim interijerima, dolazeći u mat bijeloj ili srebrnoj boji.

energetska efikasnost panasonic klima uređaja

Energetska Učinkovitost: Panasonic Etherea klima uređaj ima visoku energetsku učinkovitost s A+++ razredom za hlađenje i grijanje. Ovo znači da će vam pomoći u smanjenju potrošnje električne energije i smanjenju računa za energiju.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 2,5 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 8,5 / A+++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 2,7 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 5,10 / A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 741 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 103 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 295×919 x194
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 542x780x289
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 31 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 61 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 54 dBA

Hitachi klima uređaj RAC-DJ25/RAK-DJ25

Hitachi klima uređaj RAC-DJ25/RAK-DJ25, G-RAC serija klima uređaja nudi visoku učinkovitost i jednostavnu upotrebu, a dolazi s nizom opcija koje pridonose ugodnom okruženju u vašem domu.

Evo nekoliko ključnih karakteristika ovih uređaja:

Integrisan Wi-Fi kontroler: Uređaji su opremljeni integriranim Wi-Fi kontrolerom koji omogućava daljinsko upravljanje.

Hitachi klima uređaj RAC-DJ25/RAK-DJ25

To znači da možete kontrolirati svoj klima uređaj putem pametnog telefona ili drugih uređaja s internetom, što pruža dodatnu praktičnost.

Wasabi filter: Ugrađeni Wasabi filter ima sposobnost uništavanja 99,9% bakterija. To doprinosi čišćem zraku u vašoj prostoriji i boljoj kvaliteti zraka.

Bešuman rad: Uređaji su dizajnirani da rade tiho, pružajući visoke performanse bez nepotrebnog buke. Ovo je posebno važno za održavanje tišeg i ugodnijeg okoliša.

Frost Wash funkcija: Ova funkcija pomaže u održavanju čistoće uređaja, čime se produžuje njegova trajnost i učinkovitost.

energetska efikasnost hitachi klima uređaja

Garantovani kapacitet na niskim temperaturama: Uređaji mogu održavati svoj kapacitet hlađenja čak i pri niskim temperaturama do -15°C, što ih čini prikladnim za različite uvjete.

Nagrade za dizajn: G-RAC serija je dobitnik REDDOT nagrade za dizajn u 2022. godini, što naglašava njihov estetski privlačan izgled i inovativni dizajn.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 2,5 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 7,5 / A++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 2,5 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 6,0/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 313 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 117 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 280x780x222
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 530x660x278
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 31 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 61 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 55 dBA

Midea klima uređaj All Easy Pro MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW  

Klima uređaj Midea All Easy Pro MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW je moderan i visokoučinkovit uređaj za hlađenje i grijanje prostora. Evo detaljnog opisa njegovih značajki i prednosti:

Energetska učinkovitost: Ovaj klima uređaj pripada energetskoj klasi A+++/A++, što znači da je izuzetno energetski učinkovit. To vam pomaže u smanjenju potrošnje električne energije i računa za struju, čime čuvate okoliš i štedite novac.

Midea klima uređaj All Easy Pro MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW  

Kapacitet hlađenja i grijanja: Sa sposobnošću hlađenja od 3,5 kW i grijanja od 3,8 kW, ovaj uređaj je prikladan za prostorije različitih veličina i brzo može postići željenu temperaturu.

Zvučna izolacija: Unutarnja jedinica ima razinu buke od samo 40 dB(A), što znači da radi tiho i neće ometati vašu svakodnevnu aktivnost. Također, vanjska jedinica ima nisku razinu buke kako bi osigurala miran okoliš.

energetska efikasnost midea klima uređaja

Filter: Uređaj dolazi s različitim filterima, uključujući karbonski filter i super gusti filter, koji učinkovito uklanjaju prašinu, pelud i neugodne mirise iz zraka, čineći zrak u prostoriji čišćim i zdravijim za disanje.

Automatski restart: U slučaju nestanka struje, uređaj će automatski vratiti prethodno postavljene parametre, čime se osigurava kontinuirana udobnost.

Timer funkcija: Timer omogućuje postavljanje vremena kada će se uređaj automatski uključiti ili isključiti, što vam pomaže da upravljate potrošnjom energije i temperaturom u prostoriji.

Turbo način rada: Turbo način rada omogućuje brže postizanje željene temperature, što je korisno kada želite brzo ohladiti ili zagrijati prostor.

Wi-Fi kontrola: Ugrađeni Wi-Fi kontroler omogućava daljinsko upravljanje uređajem putem pametnog telefona ili tableta koristeći aplikaciju. Također je kompatibilan s uslugom Voice Assistant za još veću praktičnost.

Midea All Easy Pro MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW je sveobuhvatan klima uređaj s visokom energetskom učinkovitošću, naprednim značajkama za kontrolu zraka i praktičnim opcijama za udobnost. Ovaj uređaj je dizajniran kako bi zadovoljio potrebe modernih domaćinstava i pružio ugodan i zdrav životni prostor.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 3,5 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 8,5 / A+++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 3,8 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 5,1/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 686 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 144 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 795×225×295
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 805×330×554
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 28 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 65 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 59 dBA

Hisense klima uređaj Apple Pie Pro 12K

Hisense klima uređaj Apple Pie Pro 12K je moderna i energetski učinkovita unutarnja jedinica klima uređaja koja nudi udobnost i kontrolu temperature u vašem prostoru. Evo ključnih značajki i informacija o ovom uređaju:

Temperaturni raspon: Možete postaviti temperaturu u rasponu od -20°C do 24°C u režimu grijanja i od -15°C do 43°C u režimu hlađenja. To vam omogućuje prilagodbu temperature prema vašim potrebama.

Hisense klima uređaj Apple Pie Pro 12K

Kapacitet hlađenja i grijanja: Ovaj uređaj ima kapacitet hlađenja od 3,5 kW i kapacitet grijanja od 3,3 kW, što ga čini prikladnim za prostorije različitih veličina.

Energetska učinkovitost: Uređaj ima visoku energetsku učinkovitost s razredom A+ za grijanje i EER od 3,5, što doprinosi smanjenju potrošnje energije.

Brzine ventilatora: Ima tri brzine vanjskog ventilatora i sedam brzina unutarnjeg ventilatora za prilagodbu protoka zraka i razine buke.

energetska efikasnost hisense klima uređaja

Funkcije i opcije: Uređaj nudi niz korisnih funkcija kao što su automatski restart, samodijagnostika, tihi rad (minimalna buka od 19 dB(A)), turbo mod za brzo hlađenje i grijanje, memorija pozicije usmjerivača zraka, zaštita od zamrzavanja te tajmeri za automatsko isključivanje i uključivanje. Također ima Wi-Fi opciju za daljinsko upravljanje putem pametnog telefona.

Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo: Koristi rashladno sredstvo R32 koje je ekološki prihvatljivo i ima manji utjecaj na ozonski omotač.

Dimenzije i instalacija: Dimenzije aparata su 95 x 27,2 x 20,7 cm, a težina iznosi 9 kg. Maksimalna duljina cjevovoda između unutarnje i vanjske jedinice je 20 m, a maksimalna visinska razlika između njih je 10 m.

Energetska učinkovitost: Uređaj ima visoku energetsku učinkovitost, omjer SEER za hlađenje iznosi 6,1, a omjer SCOP za zagrijavanje iznosi 4. COP (koeficijent izvedbe) iznosi 3,9.

Dodatne informacije: Uređaj također ima zatamnjeni LED displej, mogućnost glasovnog upravljanja, funkciju samočišćenja te opcije kao što su prozračivanje, turbo rad i noćni režim rada.

Ovaj Hisense klima uređaj Apple Pie Pro 12K pruža učinkovito hlađenje i grijanje, jednostavno upravljanje i niz funkcija koje čine vašu klimatizaciju ugodnom i prilagodljivom.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 3,5 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 6,1 / A++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 3,5 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 5,1/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 878 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 201 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 950×270×200
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 715×482×240
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 9 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 63 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 56 dBA

VIVAX COOL klima uređaj ACP-09CH25AERI+

VIVAX COOL klima uređaj ACP-09CH25AERI+ je visokoučinkovit i ekološki prihvatljiv uređaj za hlađenje i grijanje prostorija. Evo detaljnog opisa njegovih značajki:

Energetska učinkovitost: Ovaj klima uređaj pripada energetskoj klasi A+++ za hlađenje i A++ za grijanje, što znači da je izuzetno energetski učinkovit.

VIVAX COOL klima uređaj ACP-09CH25AERI+

SEER (sezonski energetski faktor hlađenja) iznosi visokih 9,3, dok SCOP (sezonski energetski faktor grijanja) iznosi 4,6. Ovo će vam pomoći u značajnoj uštedi energije i smanjenju računa za struju.

Kapacitet: Ovaj set unutarnje i vanjske jedinice namijenjen je za hlađenje i grijanje prostorija od 5 do 25 m2, što ga čini idealnim za manje prostorije, kao što su spavaće sobe, radne sobe ili dnevni boravci.

Područje rada: U modu grijanja, ovaj uređaj može raditi u ekstremno niskim temperaturama, od -25°C do 24°C, dok u modu hlađenja može raditi u širokom rasponu temperatura, od -15°C do 50°C.

energetska efikasnost vivax klima uređaja

3D inverter tehnologija: Ovaj uređaj koristi posebnu 3D inverter tehnologiju koja omogućuje znatne uštede energije, tihi rad i dugotrajnu kvalitetu. To znači da ćete dobiti visokoučinkovit uređaj koji će pružiti stabilnu i ugodnu temperaturu u prostoriji.

Filter: Unutarnja jedinica ima bio filter i ionizator, što je čini iznimno pogodnom za osobe osjetljive na nečistoće zraka. To će pomoći u održavanju zraka u prostoriji čišćim i zdravijim za disanje.

Wi-Fi kontrola: Uz dodatni Wi-Fi modul, možete kontrolirati svoj klima uređaj putem mobilne aplikacije. To vam omogućuje upravljanje funkcijama, postavljanje timera i dijagnosticiranje potencijalnih problema s udaljene lokacije.

Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo: Uređaj koristi rashladno sredstvo R32, koje je sigurno za okoliš i ima manji utjecaj na globalno zagrijavanje u usporedbi s nekim drugim rashladnim sredstvima.

VIVAX COOL klima uređaj ACP-09CH25AERI+ kombinira visoku energetsku učinkovitost, ekološku svijest i napredne značajke kako bi vam pružio ugodan i zdrav prostor za život ili rad. Ovaj uređaj predstavlja odličan omjer uloženog i dobivenog te se ističe na tržištu klima uređaja.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 2,6 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 9,3 / A+++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 2,7 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 6,0/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 630 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 98 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 887×337×610
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 765×303×555
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 29 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 60 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 55 dBA

LG klima uređaj DualCool (R32) DUAL Inverter

LG DualCool (R32) DUAL Inverter 5 kW klima uređaj s tišim radom, samočišćenjem sterilizacijom i elegantnim dizajnom. Ima DUAL Inverter kompresor s 10 godina jamstva, što omogućuje brže hlađenje i uštedu energije.

Također ima nisku razinu buke, kontrolu potrošnje električne energije te optimalno strujanje zraka. Brza i jednostavna instalacija, visokoučinkovito rashladno sredstvo R32 i brojne druge značajke čine ovu klimu atraktivnim izborom.

LG klima uređaj DualCool (R32) DUAL Inverter

Evo ključnih karakteristika LG DualCool (R32) DUAL Inverter 5 kW klime:

Niska razina buke: Jedinstveni ukošeni ventilator i DUAL Inverter kompresor osiguravaju gotovo nečujan rad.

Kontrola potrošnje električne energije: LG Aktivna energetska regulacija omogućuje prilagodbu potrošnje električne energije.

Optimalno strujanje zraka (Comfort Air): Usmjerava zrak dalje od osoba u prostoriji za veću udobnost.

Brza i jednostavna instalacija: Dizajnirana za jednostavnu i učinkovitu instalaciju, smanjujući potrebno vrijeme i radnike.

energetska efikasnost LG klima uređaja

Visokoučinkovito rashladno sredstvo R32: Ekološki prihvatljivo s manjim potencijalom globalnog zagrijavanja.

Smart Diagnosis: Omogućuje praćenje i rješavanje problema putem pametnog telefona.

Dodatne funkcije: Uključuju 6 vertikalnih položaja krilca, filter za dvostruku zaštitu, način rada za ugodno spavanje, automatsko čišćenje, Gold Fin™ premaz za otpornost na koroziju i brzo zagrijavanje.

Sustav filtriranja: Skuplja prašinu i uklanja alergene za čišće i zdravije okruženje.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 5,0 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 7,0 / A++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 3,9 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 4,3/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 1270 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 250kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 837×189×308
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 717×230×495
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 28 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 65 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 60 dBA

Gree klima uređaj Lomo Economical GWH12QB

Gree klima uređaj Lomo Economical GWH12QB-K6DNB4A/GWH12AGB-K6DNA1A je visokoefikasan klima uređaj koji će vam omogućiti ugodnu temperaturu u vašem prostoru.

Evo detaljnijeg opisa ovog uređaja:

Učinak hlađenja: Ovaj klima uređaj može pružiti učinak hlađenja od 3,2 kW, što je idealno za prostorije do 35 m2.

Gree klima uređaj Lomo Economical GWH12QB

Energetski razred hlađenja: Gree klima uređaj ima visoku energetsku učinkovitost i spada u energetski razred A++, što znači da će vam pomoći u uštedi energije.

Potrošnja električne energije: Ovisno o uvjetima, potrošnja električne energije kreće se između 0,12 i 1,40 kW/h.

Učinak grijanja: Učinak grijanja ovog uređaja iznosi 3,4 kW, što će vam pomoći održavati toplinu u prostoriji od 30 m2.

energetska efikasnost gree klima uređaja

Energetski razred grijanja: Grijanje je ocijenjeno s energetskim razredom A+, što znači da je energetski učinkovit.

Potrošnja električne energije: Slično kao kod hlađenja, potrošnja električne energije ovisi o uvjetima i kreće se između 0,12 i 1,50 kW/h.

Gree klima uređaj Lomo Economical GWH12QB-K6DNB4A/GWH12AGB-K6DNA1A pruža visoku energetsku učinkovitost, tihi rad i mogućnost hlađenja i grijanja u različitim uvjetima. Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32 dodatno doprinosi njegovoj održivosti.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 2,6 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 6,1 / A++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 2,7 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 5,1/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 933 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 184 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 275x790x200
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 596×842×320
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 31 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 62 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 55 dBA

Kako odabrati najbolju inverter klimu za grijanje?

Izbor inverter klime za grijanje može biti značajan korak u osiguravanju ugodne temperature u vašem domu tokom hladnih zimskih dana. Evo nekoliko ključnih faktora koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira inverter klime za grijanje:

 1. Kapacitet klima uređaja: Prvi i najvažniji faktor je odabrati klimu koja ima odgovarajući kapacitet za vaš prostor. Kapacitet se obično mjeri u kilovatima (kW) ili britanskim termalnim jedinicama (BTU/h). Pravilno dimenzioniranje klima uređaja osigurava da će vaša klima efikasno zagrijavati prostor bez nepotrebnog trošenja energije.
 2. Energetska efikasnost invertera: Pogledajte energetsku oznaku na klima uređaju kako biste procijenili njegovu energetsku efikasnost. Oznaka SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) odnosi se na efikasnost hlađenja, dok SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) ocjenjuje efikasnost grijanja. Veći SEER i SCOP brojevi ukazuju na veću efikasnost, što znači manje troškove energije.
 3. Dodatne funkcije i opcije: Razmislite o dodatnim funkcijama koje želite u svom klima uređaju. Neke od opcija uključuju daljinsko upravljanje, timer, mogućnost programiranja, Wi-Fi povezivost, filtriranje zraka i mnoge druge. Odabir funkcija ovisi o vašim željama i potrebama.
 4. Buka: Razmislite o nivou buke koji vam je prihvatljiv za unutarnju i vanjsku jedinicu klima uređaja. Inverter klime obično su tiše od starijih modela, ali još uvijek može biti razlike u buci između različitih marki i modela.
 5. Cijena: Kao i kod svake kupovine, budžet je važan faktor. Postavite realna očekivanja i pronađite inverter klimu koja se uklapa u vaš budžet. Imajte na umu da iako je početna investicija važna, dugoročno možete uštedjeti na energiji odabirom energetski efikasnijeg uređaja.

Pri odabiru inverter klime za grijanje, pažljivo razmislite o ovim faktorima kako biste pronašli uređaj koji će zadovoljiti vaše potrebe za grijanjem, biti energetski efikasan i dugotrajan, te se uklopiti u vaš budžet.


Klima1stKlaas inverter klima uređaj 2026 EEK

Klima1stKlaas inverter klima uređaj 2026 EEK je visoko učinkovit klima uređaj koji nudi niz korisnih karakteristika:

Energetska Učinkovitost: Ima visoku energetsku učinkovitost i spada u klasu A++ (A+++ – D), što znači da troši manje električne energije i smanjuje troškove.

Kapacitet za Grijanje i Hlađenje: Klima uređaj ima kapacitet hlađenja od 9000 BTU/h i snagu grijanja od 2610 W (9000 BTU/h), čineći ga pogodnim za prostore do 100 m³.

Klima1stKlaas inverter klima uređaj 2026 EEK

Savršen za Sobe Različitih Veličina: S obzirom na kapacitet i učinkovitost, može biti koristan kako za manje tako i za veće prostore.

Daljinski Upravljač: Dolazi s daljinskim upravljačem za jednostavno podešavanje postavki.

Niska Razina Buke: Unutarnja jedinica radi tiho, s razinom buke od 50 dB, što omogućava mirno okruženje.

Moderan Dizajn: Bijela unutarnja jedinica ima suvremeni i elegantni dizajn koji se lako uklapa u različite interijere.

Energetska Učinkovitost Grijanja: Klima uređaj je energetski učinkovit i pri grijanju, s klasom A+ (A+++ – D).

Jednostavna Instalacija: Dizajniran je za brzu i jednostavnu instalaciju.

Mjerač Vremena: Ima funkciju mjerača vremena za precizno upravljanje radom klima uređaja.

Aplikacija za Kontrolu: Možete ga kontrolirati putem aplikacije za dodatnu praktičnost. Ovaj klima uređaj kombinira učinkovitost, moderni dizajn i praktične značajke kako bi osigurao ugodan prostor tijekom cijele godine.

Tehničke specifikacije i karakteristike

 • Radna tvar: R32
 • Raspon rashladnog učina: Minimalni 1,0 kW – Maksimalni 2,6 kW
 • SEER (Energetski razred za hlađenje): 6,3 / A++
 • Raspon učina grijanja: Minimalni 1,3 kW – Maksimalni 2,6 kW
 • SCOP (Energetski razred za grijanje): 4,3/ A+++
 • Godišnja potrošnja energije za grijanje (kWh): 144 kWh/a
 • Godišnja potrošnja energije za hlađenje (kWh): 144 kWh/a
 • Dimenzije unutarnje jedinice (V׊×D) mm: 698 x 255 x 190 mm
 • WiFi: WiFi ugrađen
 • Dimenzije vanjske jedinice (V׊×D) mm: 715 x 492 x 240 mm
 • Težina vanjske jedinice (Kg): 24 kg
 • Razina buke vanjske jedinice (dBA): 60 dBA
 • Razina buke unutarnje jedinice (dBA): 50 dBA

Najčešća pitanja pri odabiru klime za grijanje

Odabir pravog klima uređaja može biti izazovan, ali je ključan kako biste osigurali ugodnu klimu u svom prostoru. Evo odgovora na neka od vaših pitanja:

1. Kojeg proizvođača odabrati: Kvalitetan proizvođač je ključan jer osigurava pouzdanost i dugotrajnost klima uređaja. Proizvođači poput Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Panasonic i Hitachi spadaju među najpouzdanije. Istraživanje recenzija i ocjena korisnika također može pomoći u odabiru.

2. Koju snagu: Snaga klima uređaja treba biti prilagođena veličini prostora koji želite klimatizirati. Veći prostor zahtijeva klimu veće snage. Obično se kapacitet mjeri u kilovatima (kW) ili britanskim termalnim jedinicama (BTU/h). Postoji mnogo online kalkulatora koji vam mogu pomoći da odredite pravu snagu za vaš prostor.

3. Koje opcije i mogućnosti: Odaberite klima uređaj s opcijama koje su vam bitne. To uključuje funkcije poput daljinskog upravljanja, programiranja vremena, Wi-Fi povezivosti, energetske efikasnosti, filtara za čišćenje zraka i slično. Ovisno o vašim potrebama, odlučite koje opcije su vam najvažnije.

4. Gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu: Postavka klima uređaja važna je za njegovu efikasnost. Unutarnja jedinica treba biti postavljena na mjestu gdje će ravnomjerno distribuirati zrak po prostoru. Vanjska jedinica treba biti postavljena na mjestu gdje će dobro cirkulirati zrak i biti zaštićena od ekstremnih vremenskih uvjeta.

5. Tko će ugraditi klima uređaj: Profesionalna instalacija je ključna za pravilno funkcioniranje klima uređaja. Preporučljivo je angažirati stručnjaka za instalaciju kako biste bili sigurni da je uređaj ispravno postavljen i povezan.

6. Što je sa garancijom: Provjerite garancijske uvjete proizvođača i osigurajte da klima uređaj dolazi s odgovarajućom garancijom. Garancija obično pokriva održavanje i popravke tijekom određenog vremenskog razdoblja.

7. Što sve spada u garanciju: Detaljno proučite što je uključeno u garanciju. To može uključivati samo dijelove. Budite sigurni da razumijete što garancija pokriva i koliko dugo traje.

Pravilno razmatranje ovih faktora i temeljito istraživanje prije kupovine klima uređaja pomoći će vam da donesete ispravnu odluku i osigurate da vaša investicija u klimatizaciju bude zadovoljavajuća i dugotrajna.

Isplati li se uložiti u inverter klimu za grijanje

Isplativost inverter klime za grijanje ovisi o različitim faktorima, uključujući vaše potrebe za grijanjem, klimatske uvjete u vašem području, veličinu prostora koji želite grijati, energetsku učinkovitost uređaja, cijenu električne energije i budžet koji ste spremni izdvojiti za kupnju i instalaciju. Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir:

 1. Klimatski uvjeti: Ako živite u području gdje su zime blage, možda vam inverter klima nije potrebna jer standardni klima uređaj može osigurati dovoljno grijanja. Međutim, ako su zime hladne i trebate učinkovit način grijanja, inverter klima može biti isplativa opcija.
 2. Veličina prostora: Inverter klime su posebno učinkovite u manjim prostorima. Ako trebate grijati veći prostor, možda će vam trebati više inverter klima jedinica ili drugo grijanje, što može povećati troškove.
 3. Energetska učinkovitost: Inverter klime su poznate po svojoj energetskoj učinkovitosti. Ako odaberete visoko energetski učinkovit model, možete značajno smanjiti troškove grijanja u usporedbi s nekim drugim sustavima grijanja.
 4. Troškovi instalacije: Troškovi instalacije inverter klime mogu varirati ovisno o modelu i složenosti instalacije. Važno je uzeti u obzir i ove troškove prilikom procjene isplativosti.
 5. Cijena električne energije: Troškovi električne energije u vašem području igraju ključnu ulogu u određivanju isplativosti inverter klime. Ako je cijena električne energije relativno niska, inverter klima može biti konkurentna u odnosu na druge sustave grijanja.

U konačnici, isplativost inverter klime za grijanje ovisi o vašim osobnim uvjetima željama i prioritetima. Preporučujemo da se konzultirate s profesionalcem za grijanje i klimatizaciju kako biste dobili specifične savjete za vašu situaciju i odabrali najbolje rješenje za vaše potrebe.

Komentariši