fbpx
notino popust

Eksperiment završio neuspješno nakon što je sebi ubrizgavao krv vlastitog sina

Photo: YouTube/ Bryan Johnson

Bryan Johnson, tehnološki mogul i stručnjak za biohacking, otkrio je da više neće zamjenjivati krvnu plazmu sa svojim sinom tinejdžerom jer nije primijetio nikakve prednosti za tijelo.

Johnson već neko vrijeme pokušava zaustaviti starenje svog tijela.

Ovaj tehnološki mogul troši 2 milijuna dolara na strogi dnevni režim koji nadgleda tim od 30 liječnika.

On je rekao za BBC: “Moje lijevo uho ima 64 godine, testovi kondicije pokazuju da sam star 18 godina, moje srce ima 37 godina, snaga mišića dijafragme je kao kod 18-godišnjaka.

“Šalim se kada kažem da želim postati kao 18-godišnjak. Moj sin ima 17 godina, pa ga uvijek zadirkujem i kažem: ‘Kad postanem mlađi, želim biti kao ti’.”

Da bi postigao rezultate, osim svakodnevnog vježbanja, Johnson slijedi strogu vegansku prehranu s ukupno 1.977 kalorija dnevno i posljednji obrok jede u 11 sati ujutro, uz više od 100 dodataka prehrani.

Međutim, prošlog je tjedna 45-godišnjak objavio na Twitteru da prestaje s zamjenom krvi sa sinom.

biohaker bryan johnson vaga
Photo: Instagram/@bryanjohnson

Nakon što je u prošlosti primio transfuziju krvi od nepoznate osobe, ovaj put se Johnson odlučio na isto s 17-godišnjim sinom Talmageom i ocem Richardom (70) prije dva mjeseca.

Trio je otputovao u kliniku u Dallasu, gdje su Richardu i Talmageu izvađena litra krvi, koja je potom podijeljena u seriju plazme te crvenih i bijelih krvnih stanica i trombocita.

Talmageova plazma je ubrizgana u Johnsonove vene, a Johnsonova plazma je dana Richardu.

Međutim, Johnson je rekao da je prekinuo eksperiment jer nije vidio nikakve koristi od tretmana.

Photo: YouTube/@Bryan Johnson

“Moguće je da zamjena plazme mladih ljudi može biti korisna za biološki starije populacije ili određene uvjete. Međutim, u mom slučaju, ne donosi dodatne koristi uz postojeće intervencije.

“Alternativne metode zamjene plazme ili frakcija mlade plazme mogu biti obećavajuće.

“Rezultati mog oca su još uvijek u tijeku.”

Tvrdnje da plazma mladih tijela može poboljšati zdravlje starijih generacija već neko vrijeme postoje.

Studije na tu temu provedene su na miševima, iako stručnjaci kažu da su rezultati neodređeni i da je isprobavanje na ljudima prilično opasno.

Charles Brenner, biokemičar u Nacionalnom medicinskom centru City of Hope u Los Angelesu, rekao je: “Nismo dovoljno naučili da bismo tvrdili da je ovo održivo liječenje za ljude.”

Dodao je: “Meni je to odbojno, bez dokaza i relativno opasno.”

Johnson je započeo svoju misiju protiv starenja, koju je nazvao Projekt Blueprint, nakon što je prodao svoju tvrtku za obradu transakcija Braintree Payment Solutions, eBaju za 800 milijuna dolara u gotovini.

bryan johnson twitter
Photo: Twitter

Također je prošao kroz razvod i dobio 27 kilograma na dijeti kolačića i pizze.

To je dovelo do depresije, suicidalnih misli i nasilnih promjena raspoloženja, a on je priznao da je to bilo kao da ima unutarnjeg demona.

Nastavio je: “Mi smo doslovno ludi kao vrsta. Ovisni smo o nezdravoj hrani, alkoholu, drogama i cigaretama.

“Sve nas to čini lošim. Mi smo u ratu sami sa sobom. Kako se možemo nadati da ćemo spasiti planetu, preživjeti kao vrsta, ako ne možemo uspostaviti mir s našim vlastitim tijelima?”

Johnson je dodao: “Loše sam se brinuo o sebi, pa sam pomislio, što ako pustim svoje tijelo da samo odluči kako želi živjeti?

“Što ako podaci, a ne emocije, upravljaju načinom na koji jedem i spavam?”

Komentariši