fbpx
notino popust

Korisnici se žale na kraće trajanje baterije nakon novog Apple ažuriranja

prazna baterija iphone
Photo: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images

Ljudi se masovno žale putem društvenih mreža kako su baterije na njihovim uređajima negativno pogođene najnovijim ažuriranjem Apple softvera.

Evo još jedne priče o Apple ažuriranju koje će vas natjerati da brzo provjerite svoj iPhone i trenutno stanje baterije. 

Ažuriranja softvera su tu s razlogom i za našu zaštitu, ali iPhone korisnici su poprilično ljuti kada im se baterija brzo prazni.

iphone baterija 11
Photo: Getty Images/ Jakub Porzycki/ Nur Photo

iOS 16.5.1 (a) ažuriranje je možda izašlo tek prošlog tjedna, ali vrlo brzo nakon toga slijedi još jedno ažuriranje iOS 16.5.1 (c).

Ali zašto je već tako brzo izbačeno još jedno ažuriranje?

Apple objašnjava da je iOS 16.5.1 (c) “Rapid Security Response” iOS, što je “novi tip softverskog izdanja za iPhone, iPad i Mac”.

“Oni donose važna sigurnosna poboljšanja između softverskih ažuriranja kao na primjer, poboljšanja za Safari web preglednik, WebKit framework ili druge ključne sistemske funkcije.

“Također se mogu koristiti za brže rješavanje određenih sigurnosnih problema, kao što su problemi koji bi mogli biti iskorišteni ili koji su prijavljeni da postoje”, navodi se.

U osnovi, iOS 16.5.1 (c) uključuje sva ista ažuriranja koja se nalaze u iOS 16.5.1 (a), ali s dodatnim dodatkom koji pomaže u rješavanju sigurnosnog problema koji je prijavljen kao problem koji ometa Safari preglednik kad korisnici iPhonea pokušavaju posjetiti stranice poput Zoom-a ili Facebooka, što potencijalno ugrožava sigurnost korisnikovog telefona.

iso secuity azuriranje
Photo: Apple

Unatoč tome što je najnovije iOS ažuriranje zapravo prilično važno i ključno za očuvanje sigurnosti uređaja, neki korisnici iPhonea tvrde da je njihova baterija pogođena.

Jedan korisnik na Twitteru je rekao: “Koji god tajni sastojak da su stavili u posljednje iPhone ažuriranje, ubija moju bateriju, mogu li samo prestati?”

“Otkako sam instalirao najnovije @Apple ažuriranje, moj telefon se jako zagrijava i baterija mi se brže prazni. Ima li još netko ovaj problem?” dodao je drugi.

Apple twitter komentari
Photo: Twitter/ @DeepakBarai16

I treći je komentirao: “Baterija na mom iPhoneu nikad nije bila tako loša do ovog ažuriranja, a imam iPhone 13 Pro. Do sada je uvijek bila odlična!.

Međutim, web stranica za poslovnu tehnologiju ZDNet kaže: “Normalno je imati pad, pa čak i prilično značajan pad u trajanju baterije nakon instaliranja iOS ažuriranja.

“iPhone mora obaviti nekoliko zadataka u pozadini nakon ažuriranja.

“To troši više baterije nego obično, ali trajanje baterije će se vratiti u normalu kada se svi ovi dodatni zadaci dovrše.”

Ako vam telefon postane spor, ZDNet preporučuje da ga ponovno pokrenete, ažurirate aplikacije ili provjerite trebate li potpuno zamijeniti bateriju.

Komentariši