fbpx
notino popust

Šta se zapravo dešava između princa Williama i Kate Middleton

princ vilijam sa kate
Photo: Chris JacksonLAPRESSE

Rose Hanbury se nalazi na zvaničnoj listi gostiju za krunidbu kralja Charlesa, što znači da možemo očekivati da će internet ponovno biti preplavljen vjerovatno lažnim glasinama o navodnoj aferi sa princem Williamom. 

Prvi put smo se susreli s ovom pričom 2019. godine, kada su tabloidi postali opsjednuti sukobom između Kate, Williama i Rose, koja je slučajno plemkinja od Cholmondeleyja.  

Onda je odvojena dojava @DeuxMoi iz 2022. godine oživela optužbe za kraljevsko varanje i izazvala #PrinceOfPegging da počnu da se pojavljuju na Twitteru. 

Zatim je dojava korisnika @DeuxMoi u 2022. Godini ponovo oživio optužbe o preljubi u kraljevskoj porodici i izazvao trend #PrinceOfPegging na Twitteru. 

Članovi Cambridgea nikada nisu javno komentirali ovaj incident, ali ako ste zbunjeni ovim glasinama i njihovim porijeklom, mi smo tu da vam pomognemo. 

Prvo malo konteksta o prvoj glasini 

Američki časopis In Touch je u aprilu 2019. izvijestio da je William možda imao aferu s Rose, i da je Kate navodno suočila s tim, na što je on navodno “odmahnuo rukom” i rekao da u tome nema ničega. 

Ponavljam, ništa nije potvrđeno i nema stvarnih javnih dokaza da je William prevario, tako da su ovi izvještaji bili poprilično nesigurni. Prema riječima kraljevskog novinara Richarda Kaya iz Daily Maila, to su sve lažne vijesti. Napisao je: 

“Obje strane su razmišljale o tužbi, ali jer nijedan od izvještaja nije mogao ponuditi bilo kakve dokaze o tome o čemu se navodni spor zapravo radi, odlučili su ignorisati ove bolne glasine o svađi jer su lažne.”

princ vilijam sa kate
Photo: Photo: Chris JacksonLAPRESSE

Američko izdanje časopisa In Touch je u aprilu 2019. godine izvijestilo da bi William mogao imati aferu s Rose, i kada ga je navodno Kate suočila s tim, on je navodno odmahnuo rukom i rekao da nema ništa u tome.  

Ponavljamo, ništa nije potvrđeno, i nema stvarnih javnih dokaza da je William prevario, tako da su ovi izvještaji bili vrlo nesigurni. Prema riječima kraljevskog izvjestitelja Richarda Kaya iz Daily Maila, sve su to lažne vijesti.  

Napisao je: 

“Obe strane su razmatrale pravni postupak, ali pošto nijedan od izveštaja nije bio u stanju da ponudi bilo kakve dokaze o tome o čemu se radi u takozvanom sporu, odlučili su da ga ignorišu. Ove uvredljive glasine o posljedicama su jednostavno lažne.” 

Ko je zapravo Rose? 

Ona je bivši model i trenutna markiza koja živi s mužem, filmskim redateljem Davidom Rocksavageom, u Norfolku, Engleska. (Za one koji ne znaju, Google kaže da je “markiza” supruga nekoga tko je rangiran odmah ispod vojvode u britanskom plemićkom sistemu.) 

Rosein dom je prilično blizu imanja Anmer Hall u kojem žive Kate i William, i kreću se u istim društvenim krugovima. Budući da Rose živi na selu, vjerojatno je zato britanski tabloid The Sun počeo nazivati je “ruralnim rivalom” za Kate, kada su se stvari pogoršale. 

Pa šta je pošlo po zlu između Rose i Kate ako to nije u pitanju glasina o aferi? U martu 2019. godine, The Sun je izvijestio da je Kate bila uznemirena zbog priče koja je tvrdila da je ona rekla Williamu da izbaci Rose iz njihovog kruga jer su se Kate i Rose navodno posvađale. Osim toga, sve ostalo ostaje nepoznato. 

Photo: Max Mumby/Indigo//Getty Images

Šta je onda s @DeuxMoi dojavom? 

U osnovi, jedna osoba je objavila informaciju na ovom profilu za tračenje i tvrdila da je vanbračna veza člana britanske kraljevske porodice otvorena tajna, a razlog za aferu je strast za pegging (vrsta seksa).

Zato je na Twitteru postao popularan hašhtag #PrinceOfPegging. 

Očigledno je da ovo može biti potpuno lažno i čak i ako je istina, može se odnositi na drugog člana kraljevske porodice. Međutim, internet se odmah fokusirao na Williama, vjerovatno zato što ga je prije mučila lažna glasina o ruralnoj rivalnosti.

Photo: Instagram

Iako je Richard Kay rekao da nema pravnih radnji od strane kraljevske obitelji, The Daily Beast tvrdi drugačije. U svom izvještaju, navode da su upućeni da je dvor vršio pritisak da se uklone tvrdnje o aferi s Twitter naloga novinara Gilesa Corena. Ako se pitate o čemu je tačno pisao Giles iz Times of London, navodno je njegov tvit išao otprilike ovako: “Da, radi se o aferi. Nisam pročitao članak, ali znam za tu aferu. Svi znaju za nju, draga.” 

Prema The Daily Beastu, čini se da je barem jedan britanski medij dobio pravna upozorenja od odvjetnika koje su odobrili članovi kraljevske obitelji nakon što su objavili detalje tih glasina. Prema The Daily Beastu, jedno od pisma odvjetnika članova kraljevske obitelji navodno je izjavilo: 

“Pored toga što je lažno i izuzetno štetno, objavljivanje lažnih nagađanja o privatnom životu naših klijenata također krši njihovu privatnost prema Članku 8 Europske konvencije o ljudskim pravima.” 

Što je zapravo istina? 

Niko osim Williama, Kate i Rose zapravo ne zna što se stvarno dogodilo u njihovom prijateljstvu, ako se uopće nešto dogodilo, ali kada su kraljevske obitelji ugostile Donalda Trumpa u palači, Rose je bila tamo. 

kate i rose
Photo: WPA Pool//Getty Images

Ona je prisustvovala događaju sa suprugom, jer je odlazak na ovakve događaje u osnovi njegov posao. Kate i Rose nisu sjedile zajedno, ali činjenica da su bile u istoj sobi očigledno je dobar znak da između njih nema loših osjećaja. I činjenica da je Rose pozvana na krunidbu kralja Charlesa pretpostavlja se da znači da nema ničeg sumnjivog između njih. 

Komentariši