fbpx
notino popust

Izvještaj svjedoka pred Kongresom o “ne-ljudskim biološkim materijalima” pronađenim na mjestima navodnih padova NLO-a

Kongres NLO
Photo: YouTube

Bivši obavještajni dužnosnik tvrdi da je američka vlada skrivala dugogodišnji obrambeni program koji prikuplja i vrši obrnuti inženjering neidentificirane leteće objekte (NLO) i da je pronašla “ne-ljudske biološke materijale” na mjestima navodnih padova NLO-a.

Dolazi visoko očekivano svjedočenje Davida Gruscha, bivšeg člana U.S. Air Force panela za neidentificirane anomalne pojave, poznatih i kao neidentificirane zračne pojave (UAP). Ovo svjedočenje dio je nastojanja Kongresa da pritisne obavještajne agencije na veću transparentnost oko postojanja NLO-a. Tema je sve više pod povećalom javnosti, posebno zbog porasta prijavljenih opažanja od strane vojnog osoblja i pilota u recentnim godinama.

Iako je izvanzemaljski život dugo bio obavijen stigmom, zbunjenošću i tajnovitošću, zakonodavci s obje strane političkog spektra okupili su se oko potrebe za više istraživanja ove teme kao nacionalno pitanje sigurnosti.

“UAP-ovi, bez obzira na to što oni bili, mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju našoj vojsci i civilnom zrakoplovstvu, a to moramo razumjeti”, rekao je demokratski zastupnik Robert Garcia iz Kalifornije. “Trebali bismo poticati više izvješćivanja, a ne manje o UAP-ovima. Što više razumijemo, bit ćemo sigurniji.”

Davajući zakletvu na saslušanju pododbora Doma zastupnika u srijedu, Grusch je rekao zakonodavcima da vjeruje kako američka vlada posjeduje UAP-ove na temelju svojih intervjua s 40 svjedoka tijekom četiri godine, tvrdeći da je informiran o “programu oporavka i program obrnutog inženjeringa NLO-a koji traje desetljećima” tijekom svog rada na pregledu klasificiranih programa. Rekao je da mu je odbijen pristup tim programima kada je to zatražio i optužio vojsku za zloupotrebu sredstava kako bi zaštitila te operacije od nadzora Kongresa.

Pentagon odbacuje Gruscheve tvrdnje o programu oporavka i obrade NLO-a. “Do danas, Ured za rješavanje anomalija na svim područjima (AARO) nije pronašao nikakve provjerljive informacije koje bi potvrdile tvrdnje da su u prošlosti postojali ili trenutno postoje programi vezani za posjedovanje ili obradu izvanzemaljskih materijala”, rekla je Sue Gough, glasnogovornica Pentagona, za TIME u izjavi. “Ministarstvo je u potpunosti posvećeno otvorenosti i odgovornosti prema američkom narodu, što mora uravnotežiti sa svojom obvezom zaštite osjetljivih informacija, izvora i metoda”, nastavila je izjava. “DoD se također obvezao na pravovremeno i temeljito izvješćivanje Kongresa.”

Tijekom svog svjedočenja, Grusch je dodao da zna za “više kolega” koji su fizički ozlijeđeni zbog aktivnosti UAP-a i ljudi unutar američke vlade, ali nije htio podijeliti više detalja. Također je rekao da su “ne-ljudske biološke materijale” pronašli na navodnim mjestima padova NLO-a kad su ga pitali o pilotima letjelice.

Na saslušanju u srijedu nisu svjedočili službenici vlade, iako je Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonova ureda za UAP-ove, u travnju rekao potpododbora Senata da američka vlada prati 650 potencijalnih slučajeva neidentificiranih zračnih pojava, prikazujući videozapise iz dva od tih slučajeva. Tijekom tog javnog svjedočenja, Kirkpatrick je naglasio da nema dokaza o izvanzemaljskom životu i da njegov ured nije pronašao “nepobitne dokaze” o objektima koji se suprotstavljaju poznatim zakonima fizike.

Saslušanje je označilo značajan trenutak osvjetljavanja neobjašnjenih objekata na nebu, ali nije pružilo mnogo odgovora. Koordinator Nacionalnog vijeća za sigurnost John Kirby je prošli tjedan priznao da NLO-ovi stvaraju probleme za američko zrakoplovstvo, posebno za obuku pilota. 

“Kada piloti pokušavaju obavljati obuku u zraku i vide ove stvari, nisu sigurni što su i to može utjecati na njihovu sposobnost usavršavanje njihovih vještina. Tako da je već imalo utjecaj ovdje”, rekao je Kirby na brifingu Bijele kuće. “Želimo doći do dna toga. Želimo bolje razumjeti.”

Na Capitol Hillu raste, bipartizanski interes za reforme. Uredbe u Senatovoj verziji ovogodišnjeg Zakona o ovlaštenju nacionalne obrane zahtijevale bi od federalnih agencija da predaju zapise vezane uz UAP-e panelu s ovlastima za deklasifikaciju.

“Ako su UAP-ovi strane bespilotne letjelice, to je hitan problem nacionalne sigurnosti”, rekao je Graves. “Ako je nešto drugo, to je pitanje za znanost. U svakom slučaju, neidentificirani objekti su zabrinutost za sigurnost letenja.”

Prema izvješću Ureda direktora Nacionalne obavještajne službe iz siječnja, savezna vlada je zabilježila 510 vidljaja NLO-a od 2004. godine.

Komentariši