fbpx
notino popust

Twitter službeno mijenja ime u X

twitter x
Photo: Pexels/Twitter

Društvena mreža koju svi poznajemo i volimo sada ima potpuno novo ime.

Elon Musk je najavio da će Twitter biti preimenovan u X i da će se riješiti prepoznatljivog loga place ptice.

Ovaj potez je potvrdio preko vikenda i rekao je da je vrijeme korisnicima da se oproste od Twitter brenda i “svih ptica”.

elon musk tweet za novi x logo
Photo: Elon Musk/Twitter

Slovo X je očito posebno važno za tehnološkog milijardera jer ga je koristio za Tesla X, SpaceX, pa čak i nazvao svoje dijete X Æ A-Xii (tko bi to mogao zaboraviti).

“Nisam siguran koji su ga suptilni tragovi odali, ali sviđa mi se slovo X,” napisao je tehnološki milijarder.

Linda Yaccarino, izvršna direktorica ove društvene medijske platforme, nazvala je preimenovanje “izuzetno rijetkom stvari” i “drugom prilikom za ostavljanje snažnog dojma”.

“Twitter je ostavio ogroman dojam i promijenio način komunikacije. Sada će X ići još dalje”, napisala je u tweetu.

“Ovoj transformaciji stvarno nema granica. X će biti platforma koja može pružiti, pa… sve.”

Musk je ranije spomenuo ideju da X postane ‘aplikacija za sve’ kada je prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara.

Web stranica X.com sada preusmjerava na twitter.com i privremeni logotip je već postavljen.

Novi logotip je bio najavljen na Muskovom računu u kratkom videozapisu od tri sekunde s debelim bijelim X-om koji je prekrivao stari Twitter logo.

Dizajniran od strane korisnika @ajtourville, novi logotip je inspiriran Art Deco pokretom nakon što je Musk pozvao svoje sljedbenike da predstave nove dizajne logotipa.

U prijenosu uživo na aplikaciji, Musk se ispričao slušateljima zbog preimenovanja Twittera u X, rekavši “žao mi je što je to trajalo tako dugo” i “trebalo je to učiniti puno ranije”.

Međutim, mnogi korisnici nisu impresionirani ovom promjenom.

twitter prelazi u x
Photo: Twitter

U vrijeme Muskovog preuzimanja procijenjeno je da bi do 32 milijuna korisnika moglo napustiti aplikaciju, a mnogi su se okrenuli Meta Threads-u, koji je upravo dostigao 100 milijuna korisnika.

Musk je dobio kritike zbog nekoliko promjena na ovoj društvenoj medijskoj platformi, poput sustava provjere, ograničavanja broja tweetova koje korisnik može vidjeti svaki dan i pretplatničke usluge.

twitterov novi x logo
Photo: Elon Musk/Twitter

“Iskreno, obožavam negativne komentare na ovoj platformi,” objavio je Musk, “To je daleko bolje od nekog bahatog ureda za cenzuru!”

Oh, i više se neće nazivati “tweet-om”. U okviru ove promjene sada se to naziva “slanje X-a”. Lako klizi s jezika.

Sretno X-sanje!

Komentariši