fbpx
notino popust

Nevjerojatna MSG sfera u Las Vegasu koštala je 2,3 milijarde dolara za izgradnju

msg-sfera-featured-v1

Spektakularna nova MSG Sphere Arena, kolosalna struktura koja stoji 2,3 milijarde dolara, upravo je otkrivena u Las Vegasu. 

Arena, s impresivnim kapacitetom sjedala za 20.000 ljudi, potpuno je ukrašena LED ekranima koji osvjetljavaju Vegas strip na dosad neviđeni način.

Ovaj ogromni prostor nije samo najveća okrugla struktura na svijetu, već drži i rekord za najveću sferu na globalnoj razini. S obzirom na astronomske troškove, ne čudi što je srušila nekoliko svjetskih rekorda.

Tijekom proslave Četvrtog srpnja u Americi, Sphere Entertainment Co. pokazao je zapanjujuće sposobnosti ekrana. Prikazali su gledateljima patriotski prikaz Dana nezavisnosti, a zatim ekscentrične vizuale oka i druge napredne animacije.

Guy Barnett, viši potpredsjednik za strategiju brenda i kreativni razvoj, opisao je Exosphere kao “živu arhitekturu” i “kao ništa što postoji bilo gdje u svijetu”. Rich Claffey, glavni operativni direktor Sphere, izrazio je svoje oduševljenje, izjavivši: “Apsolutno je zadivljujuće pogledati gore i vidjeti što je pred vama”.

Izvorno, trošak ove nevjerojatne strukture procijenjen je na oko 1,2 milijardu dolara u 2018. godini. Međutim, konačni trošak porastao je na masivnih 2,3 milijarde dolara. Ekipa iz Sphere očekuje da će tijekom vremena povratiti ovu ogromnu investiciju kroz prihod od oglašavanja.

29 rujna, Sphere će prvi put dočekati obožavatelje uz U2 koncert. Očekuje se da će prostor biti domaćin različitim sportskim utakmicama i događajima, uključujući UFC borbe. Unutra, izvođači će nastupati uz pozadinu 16K LED TV-a koji okružuju kupolu, a publika će doživjeti predstavu s sjedalima koja vibriraju i sinkroniziraju se s događajima na ekranu.

U međuvremenu, u Ujedinjenom Kraljevstvu postoje planovi za izgradnju replike Vegas Sphere u Londonu, blizu Olimpijskog parka 2012. Madison Square Garden Company, mozak iza Vegas Sphere, predložio je projekt. Međutim, lokalni stanovnici i zastupnik u parlamentu izrazili su zabrinutost zbog potencijalnog svjetlosnog i bučnog zagađenja. Kao odgovor, MSG je obećao instalirati zaslone za zamračivanje za obližnje domove i postaviti telefonsku liniju za pritužbe.

Tagovi

Komentariši