fbpx
notino popust

Ulike recenzija: ipl uređaj za uklanjanje dlačica

Ulike ipl uredjaj za uklanjanje dlacica

U današnjem svijetu, uklanjanje dlačica je važan dio njege. Tradicionalne metode, poput depilacije voskom i brijanja, često su dugotrajne i mogu izazvati iritacije neugodnosti na koži. Kao odgovor na ove izazove, mnogi traže inovativna rješenja za brzo i efikasno uklanjanje dlačica.

Šta je Ulike?

Ulike je vodeći brend u području uređaja za uklanjanje dlačica. Njihova svrha je pružiti sigurno, efikasno i dugotrajno rješenje za uklanjanje dlačica koje se može koristiti u udobnosti vlastitog doma.

Ulike je prvi koji je uveo tehnologiju hlađenja sa safirnim kontaktom za uklanjanje dlačica kod kuće.

Ulike se oslanja na tehnologiju Intense Pulsed Light (IPL) koja emitira svjetlosnu energiju apsorbiranu od strane folikula dlake.

Ta energija se potom pretvara u toplinu, oštećujući folikule i smanjujući rast dlake.

Sapphire Air serija uređaja ima pet različitih nivoa energije kako bi se osigurala adekvatna pokrivenost svih dijelova tijela gdje dlaka raste. Možete prilagoditi svoj tretman odabirom odgovarajućeg nivoa energije za postizanje najboljih rezultata na različitim dijelovima tijela.

Ako želite bezbolno brzo i efiksano uklanjane dlačica naručite Ulike.

Šta očekivati od Ulike uređaja za uklanjanje dlačica?

Redovnom upotrebom Ulike uređaja za uklanjanje dlačica možete očekivati sljedeće rezultate:

Nakon 1-4 sedmice:

Dlake će postati tanje, mekše i rast će usporiti. Ovo je prvi znak da tretman daje rezultate.

1 do 4 sedmica Ulike

Nakon 5-8 sedmica:

Dlake će postati rjeđe i primjetno će se smanjiti. U ovom trenutku, primijetit ćete da dlačice rastu sporije i da je potrebno manje napora za njihovo uklanjanje.

5 do 8 sedmica Ulike

Nakon 9-12 sedmica:

Dlake će gotovo nestati, a vaša koža će postati glatka i sjajna. Ovo je krajnji cilj tretmana uklanjanja dlačica uz pomoć Ulike uređaja.

9 do 12 sedmica Ulike

Ukratko: 90% smanjenje dlačica za samo 4 sedmice. Vidljivi rezultati nakon 2 sedmice. Dugotrajni rezultati, klinički testiran i preporučen od strane dermatologa. Ono što je nekada bilo dostupno samo u klinikama, sada je efikasno i siguran izbor za samostalan tretman kod kuće.

Da li je ipl uređaj siguran?

Ulike je izuzetno siguran uređaj za uklanjanje dlačica koji se pažljivo fokusira na korisnika. Evo nekoliko bitnih faktora koji potvrđuju njegovu sigurnost:

 1. Odobrenje FDA: Ulike je dobio odobrenje od strane američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), što jamči njegovu sigurnost i pouzdanost za kućno uklanjanje dlačica.
 2. Klinički testirano: Prošao je kroz rigorozne kliničke testove kako bi se osigurala njegova efikasnost, sigurnost i zadovoljstvo korisnika, uključujući procjenu performansi i potencijalnih nuspojava.
 3. Preporuka dermatologa: Dermatolozi, medicinski stručnjaci specijalizirani za zdravlje kože, preporučuju korištenje Ulike uređaja.
 4. Indikator ugrađenog senzora kože: Ulike je opremljen ugrađenim senzorom kože koji osigurava da uređaj emitira svjetlosne impulse samo kada je pravilno postavljen, smanjujući rizik od slučajnog izlaganja osjetljivim područjima, kao što su oči.

Ulike je dizajniran s naglaskom na sigurnost kako bi korisnicima pružio pouzdan i efikasan način uklanjanja dlačica kod kuće.

Ulike uređaji

Ulike nudi nekoliko izvanrednih uređaja za uklanjanje dlačica. Ovdje su dva od najboljih uređaja:

Sapphire AIR+ uređaj za uklanjanje dlačica:

Sapphire AIR+ ovaj uređaj za lasersko uklanjanje dlačica je odobren od strane FDA i garantuje uklanjanje dlačica u roku od 4 sedmice.

Koristi inovativnu tehnologiju Ice-Cooling koja štiti kožu od pregrijavanja tokom tretmana.

To rezultira bezbolnim i visoko efikasnim tretmanom uklanjanja dlačica.

Ulike Sapphire Air+
 • Tretman cijelog tijela: 15 minuta
 • 0,8s/bljesak (bljeskovi u sekundi)
 • 5 nivoa snage
 • 78% smanjenje gustoće dlake za 4 sedmice
 • vidljivo smanjenje dlačica za 3 sedmice
 • 294gr težina
 • dimenzije 17 cm x 6 cm x 4 cm

Sapphire AIR3 IPL uređaj za uklanjanje dlačica:

Sapphire AIR3 nudi tri različita načina rada prilagođena različitim dijelovima tijela.

Soft način rada je idealan za osjetljiva područja, dok je režim tijela pogodan za veće površine.

Power režim je optimiziran za borbu protiv tvrdokornih dlačica.

Ova svestrana opcija omogućava korisnicima da prilagode svoje iskustvo uklanjanja dlačica prema svojim potrebama.

Ulike Sapphire Air3
 • Tretman cijelog tijela: 12 minuta
 • 0,7s/bljesak (bljeskovi u sekundi)
 • 3 nivoa snage
 • 90% smanjenje gustoće dlake za 4 sedmice
 • vidljivo smanjenje dlačica za 2 sedmice
 • 271gr težina
 • dimezije 18 cm x 6 cm x 3 cm

Oba uređaja su pouzdana i učinkovita rješenja za uklanjanje dlačica, pružajući korisnicima mogućnost da postignu glatku i sjajnu kožu kod kuće.

Kako Ulike uređaji djeluju?

IPL (Intense Pulsed Light) tehnologija

Ulike uređaj za uklanjanje dlaka koristi IPL (Intense Pulsed Light) tehnologiju kako bi postigla učinkovito uklanjanje dlačica. Ovako uređaj funkcioniše:

 1. Ciljanje melanina: IPL svjetlo se apsorbira u melanin (pigment) prisutan u folikulima dlake. Melanin apsorbira svjetlosnu energiju i pretvara je u toplinu.
 2. Prekidanje ciklusa rasta: Toplina generirana unutar folikula dlake uzrokuje oštećenje folikula. To dovodi do toga da folikul dlake uđe u stanje mirovanja i prestane proizvoditi novu dlaku.
 3. Smanjenje rasta dlaka: Kosa koja raste iz oštećenih folikula postaje tanja i raste sporije. Redovni IPL tretmani smanjuju rast dlaka na tretiranim područjima.
 4. Sprječavanje ponovnog rasta: Kontinuirani tretmani mogu rezultirati smanjenjem ili čak potpunim zaustavljanjem ponovnog rasta dlaka na tretiranim područjima.

IPL tretman je efikasan za trajno uklanjanje dlaka, ali zahtijeva seriju tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati. Također je važno imati na umu da je IPL tretman najefikasniji na dlakama koje su tamnije od boje kože, jer melanin u dlaci apsorbira svjetlost.

IPL (Intense Pulsed Light) tehnologija

IceTouch tehnologija

IceTouch tehnologija koja se koristi u uređajima za uklanjanje dlačica marke Ulike temelji se na kliničkom kontaktnom hlađenju safirom. Ova patentirana tehnologija donosi niz prednosti:

 1. Povećava udobnost: Hlađenje safirom pruža osjećaj hlađenja na koži tokom tretmana, čime se povećava udobnost korisnika. Osobe koje koriste uređaje sa IceTouch tehnologijom osjećaju manje nelagodnosti tokom tretmana.
 2. Smanjuje nuspojave: Hlađenje safirom također pomaže smanjiti potencijalne nuspojave kao što su crvenilo, iritacija ili opekotine kože. Ovo je posebno važno kako bi se osigurala sigurnost tretmana.
 3. Povećava efikasnost: Kombinacija hlađenja i IPL tehnologije povećava efikasnost liječenja uklanjanja dlačica. Koristeći ovu tehnologiju, uređaji mogu pružiti optimalne rezultate tretmana.

Uz IceTouch tehnologiju, Ulike uređaji za uklanjanje dlačica pružaju korisnicima napredno iskustvo uklanjanja dlačica koje je udobno, sigurno i efikasno.

IceTouch tehnologija

Sapphire Ice tehnologija

Ulike koristi Sapphire tehnologiju za hlađenje tokom tretmana. Safir je poznat po svojoj sposobnosti da propušta svjetlost i dobro provodi toplotu, što ga čini idealnim materijalom za hlađenje tokom tretmana uklanjanja dlačica.

Ova tehnologija osigurava da pacijenti imaju udobno iskustvo tokom tretmana i da se minimizira pojava nuspojava.
Sapphire Ice-hlađenje u uređajima za uklanjanje dlačica marke Ulike djeluje na sljedeći način:

 1. Aktivacija sistema hlađenja: Kada korisnik uključi uređaj, aktivan sistem hlađenja unutar uređaja također se aktivira. To znači da se hlađenje počinje odmah nakon što se uređaj pokrene.
 2. Brzo zamrzavanje safirnog prozora: Kako bi se postigla najbolja udobnost i sigurnost tokom tretmana, safirni prozor uređaja se brzo hladi i zamrzava. Ovo se obično događa u roku od nekoliko sekundi.
 3. Zaštita kože: Zamrznuti safirni prozor ima blag i hladan kontakt s kožom tokom tretmana. Ovo hlađenje štiti kožu od pregrijavanja i nelagodnosti tokom izlaganja svjetlu.
 4. Povećana efikasnost: Pored toga što pruža udobnost i sigurnost, Sapphire Ice-hlađenje također pomaže u povećanju efikasnosti tretmana. Hlađenje omogućava precizno usmjeravanje svjetlosnih impulsa na folikule dlake, što dovodi do boljih rezultata.

Kako ga koristiti?

Preporučuje se korištenje ovog proizvoda tri puta sedmično tokom prvog mjeseca kako biste postigli najbolje rezultate. Nakon toga, možete ga koristiti jednom u dvije sedmice ili jednom mjesečno za održavanje i popravke po potrebi.

Prilagodbe u učestalosti korištenja možete napraviti prema rastu vaše dlake, posebno ako primijetite deblju dlaku ili tvrdokorna područja. Važno je pratiti reakciju vaše kože i prilagoditi se kako biste izbjegli nelagodnost ili neželjene efekte.

Da li se trebate brijati?

Da, preporučujemo da obrijete područje tretmana prije korištenja IPL uređaja. Brijanje dlake na odgovarajuću dužinu pomoći će IPL tehnologiji da se efikasno fokusira na folikule dlake i postigne najbolje rezultate.

Da li Ulike uklanja dlačice trajno?

Uklanjanje dlačica uređajem Ulike nije trajno, ali može rezultirati dugotrajnim rezultatima s redovnom upotrebom. Obično se vidljivi rezultati mogu primijetiti u roku od 4 sedmice konstantne upotrebe. Međutim, kako biste postigli trajno uklanjanje dlačica, preporučuje se korištenje uređaja tijekom 8 sedmica ili duže.

Gdje ga možete koristiti?

Možete koristiti svoju IPL uređaj na većini dijelova tijela, uključujući noge, ruke, pazuh, bikini zonu i lice. Međutim, trebate izbjegavati korištenje uređaja neposredno iznad očiju ili na genitalnim područjima.

Za osjetljive dijelove kao što su bikini zona, unutrašnja strana bedara i zadnjica, preporučuje se korištenje uređaja na nižem energetskom nivou kako biste izbjegli nelagodu ili iritaciju kože.

Ulike gdje se moze korisiti

Poznate ličnosti i Ulike

Bezbolan, brz i ultra efikasan, ovaj inovativni kućni alat iz Ulike radi na održavanju epidermalne temperature tokom tretmana, eliminirajući bilo kakav osjećaj peckanja uzrokovan IPL bljeskom.

Elle

Ulike Air 3 manje je bolan i pristupačniji od lasera za uklanjanje dlaka.

Marie Claire

Za razliku od nekih uređaja koji mogu izgorjeti kožu, Ulike Sapphire Air ima znatno hladniju glavu, što ga čini ugodnijim i praktično bezbolnijim za korištenje. Postat ćete opsjednuti rezultatima.

British Vogue
Poznate licnosti Ulike

Ono što je odlično kod ovog uređaja je to što je dizajniran da smanji temperaturu tokom upotrebe kako bi pružio umirujući osjećaj hlađenja koji također blokira štetno UV svjetlo.

Oprah

Ulike je omiljeni IPL uređaj za uklanjanje dlaka koji radi na hlađenju najvišeg sloja vaše kože na 50 stepeni Farenhajta (10 stepeni  celzijusa) kako bi se smanjio rizik od potencijalnih opekotina.

Bazzar

Šta kažu ljudi koji su ga koristili?

Više od 4.000.000 zadovoljnih korisnika

Korištenje uređaja bilo je tako jednostavno i bezbolno. Konačno se osjećam kao da sam pronašla nešto što djeluje na moju dlaku i osjetljivu kožu, a ne protiv nje.

U poređenju sa drugim metodama uklanjanja dlačica, najbolje mi je koliko dugo traje. Sada se osjećam mnogo sigurnije i svakako ću ga preporučiti svojoj porodici i prijateljima.

Nekada sam plaćala fensi brijače ili išla na laser, što je bilo nezgodno i stvarno me umaralo. Budući da mogu koristiti Ulike kod kuće, konačno osjećam kontrolu nad svojim uklanjanjem dlačica po prvi put.

Ulike prije i poslije

Osjećam veliku iritaciju nakon brijanja i depilacije. Koristeći Ulike, svidjelo mi se da kada nekoliko dlačica izraste, to mi uopće nije izazivalo nelagodu.

Depilacija voskom je moja omiljena metoda za uklanjanje dlačica u bikini liniji, ali za to je potrebno mnogo vremena i planiranja unaprijed. Air 3 mi je dao iste rezultate, ali mi je pojednostavio rutinu, čineći mi život mnogo lakšim.

Ulike bikini zona uklanjanje dlacica

Tako sam sretna što sam pronašla Ulike IPL! Imala sam tako sjajno iskustvo s njim, i tako je dobar osjećaj konačno pronaći metodu i brend kojem mogu vjerovati za dugotrajno uklanjanje dlačica.

Ulike muskarci uklanjanje dlacica

Lako i efikasno imam guste dlake ispod pazuha i za 3 sedmice nakon što sam 6 puta koristila uređaj broj mojih dlačica se smanjio za 75%.

Ulike pazusi

Uvijek sam bila nesigurna sa svojim pazusima. Čak ni na dan kad sam ih obrijala, nikada nisu izgledale kao da sam ih obrijala taj dan. Ali otkad sam probala ipl… ne mogu vjerovati da ovo nikad prije u životu nisam imala.

Ulike recenzije kupaca

Gdje možete kupiti Ulike uređaj?

Najpouzdanija opcija je kupovina direktno na njihovoj službenoj web stranici. To osigurava autentičnost proizvoda i omogućuje pristup ekskluzivnim promocijama i popustima koje Ulike može ponuditi kupcima koji kupuju izravno s njihove stranice.

Osim toga, Ulike uređaje možete pronaći kod ovlaštenih prodavača. To uključuje poznate internetske trgovine poput Amazona te fizičke prodavnice specijalizirane za kozmetičke proizvode. Kada kupujete od ovlaštenih prodavača, obratite pažnju na to da su prepoznati od strane Ulike kako biste izbjegli krivotvorene ili nekvalitetne proizvode.

Također, povremeno možete provjeriti službenu web stranicu Ulike kako biste saznali o trenutnim promocijama, akcijama i posebnim ponudama. To vam može pomoći da uštedite prilikom kupovine uređaja za uklanjanje dlačica.

Zaključak

Kupovina Ulike uređaja za uklanjanje dlačica može vam donijeti mnoge prednosti. Ovaj uređaj koristi IPL tehnologiju koja je odobrena od strane FDA, klinički testirana i preporučena od strane dermatologa, što garantuje siguran i efikasan tretman uklanjanja dlačica kod kuće.

Ulike je prilagodljiv sa pet energetskih nivoa i različitim režimima rada, što ga čini pogodnim za različite dijelove tijela. Također, možete očekivati rezultate kao što su tanja i sporija rastuća dlaka nakon samo nekoliko tretmana.

Korištenjem Ulike uređaja možete postići glatku i sjajnu kožu, osjećati se samopouzdano i uživati u dugotrajnim prednostima tretmana u udobnosti svog doma.

Komentariši