fbpx
notino popust

Sve što trebate znati o UNIQA osiguranju: vodič i pregled usluga

uniqa osiguranje

UNIQA osiguranje je dugogodišnji partner i pouzdan saveznik svojim klijentima u Hrvatskoj. Kao dio jedne od vodećih osigurateljnih grupa u Austriji i srednjoj i istočnoj Europi, UNIQA je poznata po kvaliteti, inovativnosti i vrhunskoj usluzi.

Svojim klijentima nudi širok spektar osiguravajućih proizvoda, uključujući osiguranje vozila, kuće, putničko i zdravstveno osiguranje, te osiguranje plovila. UNIQA je fokusirana na stvaranje dugoročnih odnosa sa svojim klijentima, pružajući im personaliziranu zaštitu od neželjenih situacija i rizika.

Osim toga, UNIQA koristi najnovije tehnologije kako bi osigurala brzu i učinkovitu isplatu šteta, te je uvijek spremna odgovoriti na potrebe svojih klijenata. Bez obzira na to putujete li u inozemstvo, bavite se ekstremnim sportovima ili jednostavno želite osigurati svoje najvrednije posjede. Saznajte sve o UNIQA osiguranju u nastavku teksta.

Auto osiguranje

Uz obvezno auto osiguranje, postoji nekoliko dodatnih pokrića koja mogu pružiti dodatnu zaštitu i mirnu vožnju. Među njima su zamjensko vozilo, UNIQA S.O.S. pomoć na cesti, zaštita bonusa, pravna zaštita, autonezgoda, AO plus, D kombinacija i H+ kombinacija.

Ako doživite prometnu nesreću, zamjensko vozilo vam pruža mogućnost korištenja rent-a-cara vozila dok se vaš automobil popravlja. UNIQA S.O.S. osiguranje vam pruža pomoć na cesti u slučaju kvara vozila ili prometne nesreće. Zaštita bonusa štiti vaš stečeni bonus po polici obveznog auto osiguranja. Pravna zaštita vam pruža naknadu troškova pravne zaštite kao posljedica uporabe vozila.

Ako ste zabrinuti za sigurnost svojih putnika, autonezgoda vam nudi dodatno osiguranje putnika u slučaju prometne nesreće.

Dodatna pokrića koja se nude uz obvezno auto osiguranje mogu pružiti dragocjenu zaštitu u neočekivanim situacijama. Na primjer, AO plus osiguranje štiti vaše vozilo od lomova i oštećenja stakala, a u isto vrijeme pruža dodatnu zaštitu vozaču u slučaju da ste krivi za prometnu nesreću.

Ako vozite na cestama gdje su divlje životinje česta pojava, D kombinacija osiguranja pruža dodatnu zaštitu od sudara s njima, kao i od lomova i oštećenja stakala. A H+ kombinacija osiguranja štiti vaše vozilo od štete uzrokovane udarom nepoznatog vozača ili pada snijega s krova, te vam nudi i druge korisne pogodnosti koje mogu olakšati život vlasniku automobila.

Bez obzira na to koju kombinaciju odaberete, ova dodatna osiguranja mogu vam pružiti dodatnu sigurnost i zaštitu za vaše vozilo u različitim situacijama.

Osiguranje imovine

Osiguranje nekretnine je važno jer vam pruža sigurnost i zaštitu od neočekivanih troškova uzrokovanih različitim nezgodama. Bez obzira radi li se o vašem stanu, kući ili apartmanu, osiguranje vam pruža zaštitu od opasnih situacija kao što su požari, poplave, provalije i izljevi vode, koje mogu ugroziti vašu imovinu.

Osiguranje stana je od vitalne važnosti jer je to jedna od najvrjednijih investicija u vašem životu. Osiguravajući svoj stan, zadržavate kontrolu nad vašom imovinom i financijskom sigurnošću, čak i u slučajevima neželjenih događaja koji mogu ugroziti vaš životni standard.

Zaštita kuće je jednako važna jer vam pomaže zaštititi vašu imovinu od rizika koji mogu prouzročiti štetu na građevinskom dijelu kuće i u kućanstvu. Odabirom odgovarajućeg pokrića, možete spavati mirno, znajući da ćete biti nadoknađeni za štetu u slučaju neželjenih događaja.

Osiguranje apartmana je posebno važno za iznajmljivače, jer vam pruža zaštitu od nepredviđenih troškova vezanih uz vašu imovinu i stvari u apartmanu, kao i imovinu vaših gostiju. To znači da se možete usredotočiti na turističku sezonu, umjesto da brinete o neočekivanim troškovima.

Zdravstveno osiguranje

UNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje omogućuje vam da bez brige oko financija, možete pristupiti specijalističkim pregledima, dijagnostičkim postupcima, ortopedskim i drugim medicinskim pomagalima, stomatološkim uslugama, fizikalnoj terapiji, malim operacijskim zahvatima i sistematskim pregledima.

Dopunsko A i A+B su vrste dopunskog zdravstvenog osiguranja koje nude UNIQA. Dopunsko A pokriva sve participacije i uključuje A listu lijekova, dok Dopunsko A+B također pokriva sve participacije, ali uključuje i B listu lijekova.

Oba plana omogućuju plaćanje participacija iskaznicom, a mjesečna premija za Dopunsko A iznosi 45 kuna (5,97 EUR), dok mjesečna premija za Dopunsko A+B iznosi 65 kuna (8,63 EUR). Ovi planovi dopunjuju obvezno zdravstveno osiguranje i pomažu vam u smanjenju troškova zdravstvene skrbi.

Osiguranje od nezgode

Osiguranje od nezgode vam pruža zaštitu od nepredvidljivih događaja. Standardni paket uključuje trajnu invalidnost, smrt uslijed nezgode i bolničku dnevnicu. Komforniji paket uključuje sve elemente Standardnog paketa, plus pokriće za hospitalizaciju, smrt uslijed prometne nezgode i naknadu za prijelom.

Exclusive paket uključuje sve elemente Standardnog i Komfornog paketa, plus pokriće za teško bolesna stanja i troškove nezgode. Obiteljski paket uključuje osiguranje za sve članove obitelji, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a uključuje smrt od bolesti, naknadu za prijelom, troškove nezgode i druge elemente.

Životno osiguranje

UNIQA životno osiguranje pruža financijsku sigurnost i zaštitu za vas i vašu obitelj. Mješovito osiguranje s višekratnim plaćanjem premije uključuje dodatna osigurana iznosa i dopunsko osiguranje od posljedica nezgode. Dvostruki osigurani iznos se isplaćuje u slučaju smrti uslijed nezgode ili bolesti.

Riziko osiguranje je vrsta životnog osiguranja koja pruža pokriće samo u slučaju smrti osiguranika. U slučaju smrti osiguranika, osiguranje isplaćuje unaprijed dogovoreni iznos novca, tzv. osigurani iznos, koji se isplaćuje nasljednicima ili korisnicima koje je osiguranik unaprijed odredio. Riziko osiguranje obično ima niže premije u usporedbi s drugim vrstama životnog osiguranja, jer ne uključuje štednju ili ulaganje kapitala. To ga čini pristupačnim za one koji žele osigurati financijsku sigurnost svojih najmilijih u slučaju njihove prerane smrti.

Životno osiguranje s pokrićem teških bolesti pruža dodatnu financijsku sigurnost u slučaju dijagnosticiranja teške bolesti kao što što su rak, srčani udar, moždani udar ili multiple skleroza.

Ovaj tip osiguranja omogućuje isplatu unaprijed određene svote novca u slučaju dijagnosticiranja jedne od pokrivenih bolesti, što može pomoći u pokrivanju troškova liječenja i oporavka. Uobičajeno pokrivene bolesti ovog tipa osiguranja uključuju neke od najčešćih uzroka smrtnosti u razvijenim zemljama, a svrha ovog osiguranja je pružanje financijske podrške u teškim trenucima.

Good4you

Good4you je proizvod osiguranja života koji omogućuje jednokratno plaćanje premije te garantirani iznos isplate po isteku ugovorenog roka osiguranja. Ovaj proizvod je idealan za sve koji žele osigurati financijsku sigurnost za sebe i svoje najmilije, kao i za one koji preferiraju jednostavno i brzo rješenje.

Nakon što uplatite jednokratnu premiju, osiguravajuća kuća vam garantira isplatu dogovorenog iznosa po isteku ugovora, bez obzira na to što se dogodilo tijekom perioda trajanja osiguranja. Osim toga, Good4you pruža vam i dodatnu sigurnost jer uključuje i opciju dopunskog osiguranja od posljedica nezgode.

UNILife18

UNILife18 je proizvod osiguranja života koji garantira isplatu naknade za slučaj smrti osiguranika. Uz to, ovaj proizvod osiguranja omogućava ugovaratelju da sudjeluje u ulaganju dijela premije za osnovno osiguranje u InterCapital Balanced investicijski fond, pri čemu se ulaganje vrši na temelju cijene udjela tog fonda.

Nakon umanjenja za ulaznu naknadu, dio premije se veže na cijenu udjela fonda, što znači da će se konačna isplata ovisiti o performansama investicijskog fonda u kojeg je dio premije uložen. To znači da ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja, ali istovremeno ima priliku ostvariti veću isplatu ako investicijski fond ostvari dobre performanse.

Investicijsko životno osiguranje

FidelisLife je investicijsko životno osiguranje koje vam omogućuje da uložite svoj novac u jedinice investicijskih fondova kako biste ostvarili optimalni učinak kamate na kamatu i osigurali si sigurnu financijsku budućnost.

To znači da dio vaše premije za osiguranje ulazi u fondove, a potencijalni rast vrijednosti ulaganja se može prenijeti na vas. Ovo osiguranje vam nudi fleksibilnost da prilagodite svoju strategiju ulaganja, primjerice mijenjajući vrijednosti jedinica investicijskih fondova ili premije, te čak možete prilagoditi svoje životno osiguranje vašim životnim okolnostima.

Osiguranje mobitela

UNIQA osiguranje mobitela nudi vam zaštitu od nepredviđenih troškova koji mogu nastati uslijed puknuća ekrana ili loma stakla na vašem mobilnom uređaju. Ovaj vid osiguranja vam omogućuje miran i bezbrižan život s mobilnim uređajem uz pokriće neplaniranih troškova popravka ili zamjene ekrana.

osiguranje mobitela uniqa

Putno osiguranje

UNIQA putno osiguranje pruža zaštitu od rizika koji mogu nastati na putovanjima, uključujući troškove liječenja, medicinski prijevoz, spašavanje, stomatološke troškove, gubitak, oštećenje ili uništenje prtljage te otkaz putovanja zbog bolesti ili više sile.

Osiguranje plovila

Osiguranje od nezgode uključuje pokriće za sve slučajeve nezgoda osoba tijekom boravka na plovilu, uključujući nezgode tijekom ulaska ili napuštanja plovila, kupanja i plivanja, skijanja na vodi i boravka na kopnu. Ovo osiguranje pruža osigurateljnu zaštitu u slučaju nezgoda tijekom 24 sata.

UniMAR paket je sveobuhvatno osiguranje za nautičare koje uključuje odgovornost voditelja broda, vuču skijaša i letača zmajem, držanje pratećeg plovila te kasko osiguranje brodice i jahte s opcijom ugovaranja dodatnog osiguranja za strojeve, opremu i elektroniku.

UniMAR osiguranje plovila

Cijene UNIQA osiguranja

Cijene UNIQA osiguranja ovise o vrsti osiguranja, pokriću, trajanju osiguranja i drugim čimbenicima.

UNIQA osiguranje nudi različite načine plaćanja, ovisno o vrsti osiguranja i pokriću. Moguće je plaćati jednokratno, mjesečno, kvartalno, polugodišnje ili godišnje. Također, UNIQA osiguranje nudi i mogućnost plaćanja putem trajnog naloga ili kreditne kartice. Za detaljnije informacije o načinima plaćanja, preporučujemo kontaktiranje UNIQA osiguranja putem internetske stranice ili direktno u poslovnici.

Moja UNIQA je online usluga koju nudi UNIQA osiguranje koja omogućuje klijentima da brzo i jednostavno upravljaju svojim osiguranjem putem interneta. Usluga omogućuje pristup informacijama o svom osiguranju, pregled statusa police, slanje zahtjeva za odštetu, provjeru i plaćanje računa te komunikaciju s UNIQA službom za korisnike.

Moja UNIQA je dostupna na web stranici UNIQA osiguranja te putem mobilne aplikacije koja je dostupna za Android i iOS uređaje. Ova usluga pruža brzu i jednostavnu mogućnost upravljanja osiguranjem, uštedu vremena te je dostupna u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

Komentariši