fbpx
notino popust

Najbolji kućni printeri u 2024-oj

najbolji-printer-naslovna

Izbor pisača može zvučati jednostavno. Ali čim počnete istraživati sve dostupne opcije, donošenje odluke može brzo postati zastrašujuće. Trebate li osnovni pisač samo za ispis, ili želite i skenirati i kopirati? A što je s faksiranjem, skeniranjem i ispisivanjem iz oblaka, ili čak skeniranjem i slanjem e-pošte? Kako odabrati između tintnog i laserskog tehnologije? Šta je stvarna razlika između modela od 200 eura i modela od 500 eura?

U nastavku ćete naći naše najbolje testirane odabire u raznim kategorijama.

HP OfficeJet Pro 8034e

HP OfficeJet Pro 8034e

Najbolji svakodnevni printer za većinu korisnika

Vrsta pisača: Inkjet

Funkcije: ispis, kopiranje, skeniranje, faksiranje, dvostrani ispis, mobilni/bežični ispis

Brzina: 20 stranica po minuti crno-bijelo, 10 stranica po minuti u boji

Officejet Pro 8035 je inkjet pisač koji može proizvesti crno-bijele dokumente brzinom ispisivanja od 20 stranica po minuti (str/min). Dok ispisuje sadržaj u boji, izbacuje stranice brzinom od 10 str/min. Aplikacija HP Smart olakšava postavljanje i ispisivanje sa bilo kojeg operativnog sistema: Mac, iPhone, Windows PC ili Android uređaja.

Ovaj sve-u-jednom pisač proizveo je kvalitetne crno-bijele i obojane printove na običnom i teškom papiju. Od svih pisača u ovom vodiču, Officejet Pro 8035 je ispisivao najbolje boje na sjajnom fotografskom papiru, čineći ga jednako korisnim kao pisačem za fotografije kao i za poslovnu ili školsku upotrebu. Fotografije koje je ispisao bile su jasne, imale su izvrsne boje i nisu bile previše svijetle ili tamne.

Za skeniranje, može držati do 35 listova papira u svojem automatskom dodavaču dokumenata i skenirati dokumente i fotografije veličine (8.5×14) iz dodavača. Možete spremiti skenirane dokumente na računar ili ih poslati na USB flash pogon. Skenovi se po defaultu spremaju kao fotografije, ali lako je prilagoditi postavke i sačuvati dokumente u formatu pogodnijem za čitanje.

Čest problem s printerima je da ako se spremnici za tintu ne postave pravilno, slike i tekst mogu se ispisivati pod uglom. Nepostavljanje se može dogoditi nakon završetka velikog posla ispisivanja ili ako su glave spremnika za tintu prljave. Officejet Pro 8035 ima pametno rješenje: Možete ispisati testnu stranicu za poravnanje i zatim je skenirati skenerima. Aparat zatim skenira stranicu za poravnanje i provjerava poravnanje umjesto vas.

Relativno je tih za pisač, i lako je instalirati i ukloniti njegove spremnike za tintu.

Unatoč svim stvarima koje volimo kod ovog pisača, nije bez svojih nedostataka. Iritirajuće je što aplikacija HP Smart stalno maltretira da postavim HP račun, pogotovo jer za korištenje aplikacije ili pisača nije potreban račun. Dodatno, ladica za papir je malo na klimavoj strani.

Prednosti

 • Dobar ispis fotografija na papiru bilo koje težine
 • Korisnički prijateljski
 • Aplikacija HP Smart dobro radi

Nedostaci

 • Nestabilna ladica za papir

HP Envy 6055

HP-Envy-6055

Najbolji za cijenu

Vrsta printera: Inkjet

Funkcije: Ispis, kopiranje, skeniranje, dvostrani ispis, fotografije bez ivica, mobilno/bežično ispisivanje

Brzina: 10 stranica po minuti crno-bijelo, 7 stranica po minuti u boji

HP Envy 6055 možda izgleda kao svemirski brod, ali radi kao pravi radnik. Tokom testiranja, pokazao se više nego sposobnim za ispis oštrih crno-bijelih dokumenata, brzo i uredno, sa macOS-a, Windows-a, iOS-a i Android uređaja.

Ovaj inkjet pisač u boji ispisuje dokumente brzinom od 10 stranica po minuti crno-bijelo i 7 stranica po minuti u boji. Svega sa dva kertridža boje, bilo je izuzetno lako postaviti ga. Kako bi osigurala da vaš sadržaj koji ispisujete uvijek izgleda najbolje moguće, Envy 6055 nudi mogućnost provjere poravnanja pisača sa skenerima, na sličan način kao što to radi Officejet Pro 8035.

Iako Envy 6055 ne dolazi sa ugrađenim ekranom za navigaciju kroz proces postavljanja pisača, izvrsna HP Smart aplikacija za iOS i Android uređaje više nego nadoknađuje ovu manu i brzo sam se pokrenuo.

Iako Envy 6055 nije pružio tako dobre rezultate prilikom ispisa na sjajnom fotografskom papiru: fotografije su izlazile s prugama i vidljivim trakama tinte. Također je razočaravajuće bilo to što je prilikom ispisa na teži papir od 16 kilograma, tekst je mrljao i razmazivao se u papir. I, iako HP tvrdi da Envy 6055 može rukovati sa dvostranim ispisom (poznatim i kao “duplex ispis”), mi nismo uspjeli da to postignemo.

Unatoč ovim manama, ako tražite jeftiniju opciju koja dobro obavlja osnovne zadatke ispisa, Envy 6055 bi mogao vrijediti vašeg razmatranja.

Prednosti

 • Odličan za osnovne zadatke ispisa
 • Aplikacija HP Smart je dobro dizajnirana

Nedostaci

 • Obojena svjetla su jedini pokazatelj problema

Epson EcoTank ET-4760

Epson-EcoTank-ET-4760

Vrsta pisača: Inkjet

Funkcije: Ispis, kopiranje, skeniranje, dvostrani ispis, faks, bežično

Brzina: 15 stranica po minuti crno-bijelo, 8 stranica po minuti u boji

Epson ET-4760 sa dimenzijama 41.7 x 50.3 x 25.4 centimetara neće zauzeti puno prostora u vašem kućnom uredu.

Epson Ecotank serija inkjet pisača se ističe po tome što ne koristi klasične tintne spremnike/kertridže. Umjesto toga, spremnici se pune pomoću bočica tinte koje su dostupne pojedinačno ili kao dio kompleta, prema potrebi.

Ovo može biti neuredna operacija, ali Epsonove bočice za punjenje zaključavaju se na vrhu spremnika kako bi se spriječilo prosipanje tinte. Svaki spremnik pisača može držati 65 mililitara tinte.

Sjajne fotografije veličine 10×15 centimetara dolaze iz ET-4760 oštre i jasne. Skenirane slike i kopirane fotografije vjerno reproduciraju svoje originale. Printer također lijepo obavlja ispisivanje jednostranih i dvostranih dokumenata na običnom papiru. Prateća Epson iPrint aplikacija nudi jednostavno korisničko iskustvo na Android i iOS uređajima.

Nažalost, fotografije skenirane pomoću ET-4760 su izgubile malo na svojoj rezoluciji, i nažalost nismo mogli pronaći objašnjenje za to. Također, pisač se nije dobro nosio s težim papirom. Naposljetku, ako planirate ispisivati nešto sa USB sticka, potražite drugi uređaj jer ET-4760 nije opremljen USB priključkom.

Prednosti

 • EcoTank tintu je lako napuniti
 • Korisne prateće aplikacije

Nedostaci

 • Slaba reprodukcija skeniranih predmeta
 • Malo loš ispis na težem papiru

Epson XP-6100

Epson-XP-6100

Vrsta printera: Inkjet

Funkcije: Ispis, kopiranje, skeniranje, dvostrani ispis, fotografije, bežično

Brzina: 15.8 stranica po minuti crno-bijelo, 11.3 stranica po minuti u boji

Kada smo testirali Epson XP 6100, proizveo je čitljive tekstualne dokumente na običnom i debelom papiru. Kopije koje je napravio od skeniranih isprintanih materijala bile su prihvatljive. Također se relativno dobro nosio s ispisivanjem fotografija, ali ni njegove kopije ni fotografije nisu bile nešto posebno.

Epson iPrint aplikacija za Android i iOS dobro je funkcionirala s XP 6100. Printer dolazi s praktičnom, posebnom e-mail adresom koja vam omogućava ispisivanje dok ste van kuće slanjem e-maila sa nalogom za ispisivanje na pisač. Kada se vratite u svoj kućni ured, čekaće vas ispisani primjerci.

Oni koji planiraju koristiti XP 6100 uglavnom za ispis s mobilnih uređaja vjerojatno će biti zadovoljni. Međutim, njegov softver za Windows i Mac računare bio je zbunjujuć i iritantan za korištenje. Tokom testiranja s Windows laptopom, softver XP 6100 bi tvrdio da je pisač povezan i spreman za ispis, ali zapravo ne bi radio. Bilo je potrebno tri pokušaja prije nego što smo uspjeli zaista povezati i isprintati dokument.

Prednosti

 • Dobro ispisuje tekstualne dokumente
 • Pristojan ispis fotografija

Nedostaci

 • Neuredna zamjena tintnih spremnika
 • Slaba bežična povezanost

Canon Pixma TS5320

Canon-Pixma-TS5320

Vrsta pisača: Inkjet

Funkcije: Ispis, kopiranje, skeniranje, dvostrani ispis, fotografije, bežično

Brzina: 13 stranica po minuti crno-bijelo, 6.8 stranica po minuti u boji

Ovaj višenamjenski Canon Pixma je popularan proizvod među korisnicima. Bežičan je, s funkcijom AirPrint koja olakšava korištenje za korisnike Apple uređaja. Nismo testirali ovaj tačno model iz prve ruke, ali korisničke recenzije su uglavnom vrlo pozitivne, ističući jednostavnost korištenja i odličan kvalitet ispisa.

Podržava širok spektar mogućnosti povezivanja, uključujući AirPrint, Bluetooth, USB i Wi-Fi vezu. Radi se o manjem pisaču, tako da ne bi trebao zauzimati puno prostora, a čini se da dobro obavlja većinu projekata vezanih za fotografije. Dolazi s parom tintnih kartuša, ali zamjenske kartuše će naravno dodatno koštati; svaka košta otprilike 25 eura.

Prednosti

 • Ispisuje do 13 stranica u minuti
 • Četiri metode povezivanja
 • Mali i elegantan dizajn

Nedostaci

 • Brzo troši tintu

Xerox C230/DNI

Xerox-C230-DNI

Vrsta printera: Laser

Funkcije: ispis, dvostrani ispis, bežično

Brzina: 24 stranice u minuti za format Letter, 22 stranice u minuti za format A4 (i crno-bijelo i u boji)

Nismo testirali ovaj određeni color laser pisač od Xeroxa, ali tvrdi da nudi performanse prijateljske za kancelariju i dobro je prihvaćen online. Kako je reklamirano, trebao bi moći držati do 250 listova papira odjednom i brzo printa.

Može ispisivati na različite vrste kartona, a možete prilagoditi nivo tamnoće kako biste sačuvali toner, što vam omogućava uštedu novca i brigu o okolišu. Recenzenti vole kvalitetu ispisa.

Prednosti

 • Ispisuje do 24 stranice u minuti
 • Može držati do 250 listova papira
 • Može ispisivati na kartonu

Nedostaci

 • Uključeni toner možda neće dugo trajati

Kako odabrati najbolji kućni printer

Vrsta ispisivanja i koliko toga planirate ispisati može vam pomoći da odlučite koji tip pisača trebate kupiti.

Laser i Inkjet: u čemu je razlika?

Dva najčešća tipa printera za kućni ured su inkjet i laserski pisači.

Laserski pisači: Kao što njihovo ime sugerira, laserski pisači koriste laserske zrake kako bi projicirali ono što ispisujete na metalni cilindar zvan bubanj. Statički elektricitet na bubnju privlači praškasti toner iz tintnog spremnika pisača na bubanj. Pod utjecajem lasera, toner se topi na papiru. Topljenje tonera stvara jak i prepoznatljiv miris.

Dobra vijest je da jedan toner bubanj može proizvesti između 6000-7500 ispisanih stranica prije nego što ga treba zamijeniti. Loša vijest je da zamjena tonera laserskog pisača može biti prilično skupa. S obzirom na to koliko često ispisujete i koliko vam je važna brzina, ulaganje u laserski pisač može biti isplativo.

Ako ne ispisujete puno, ulaganje u laserski pisač je odlična ideja. Toner spremnici se ne suše kad se ne koriste kao što to mogu tintni spremnici inkjet pisača. Iako su laserski pisači najpoznatiji po ispisivanju crno-bijelih dokumenata, postoje modeli koji ispisuju u boji i postali su pristupačniji u posljednjih nekoliko godina.

Inkjet pisači: Inkjet pisači potiskuju kapljice tinte na papir, bilo putem vibracija, topline ili električnog naboja. Ovo je obično ekonomičniji proces od laserskog ispisivanja, ali može biti neuredniji i dovodi do pruga na ispisanim slikama i tekstovima jer se boje ne suše tako brzo kao što valjak može gurnuti papir kroz pisač.

Kvaliteta papira može značajno utjecati na kvalitetu ispisivanja inkjet pisača. Papir posebno dizajniran za upotrebu s inkjet pisačem bolje upija tintu od standardnog pisača ili fotokopir papira, što rezultira manje prugastim slikama i oštrijim tekstom.

Zamjenski kertridži i ukupni troškovi

Troškovi printera nisu ograničeni samo na cijenu same mašine. Tinte i toneri za pisače su skupi, i nije neuobičajeno da novi printer dolazi s manjom početnom tintnom kartušom, što znači da ćete morati kupiti nove kertridže još prije nego što biste očekivali.

Trošak zamjene tinte ili tonera, zajedno s količinom ispisivanja, može utjecati na stvarnu cijenu vašeg pisača.

Na primjer, ispisivanje 6.500 kolor kopija na HP Color LaserJet Pro M479dw košta oko 0,07 centi po stranici. Isti dokument na HP OfficeJet Pro 8035, koji je inkjet pisač, ima cijenu od oko 0,13 centi po stranici.

To se ukupno svodi na ukupnu uštedu od 390 eura. Štaviše, XL kartuše za OfficeJet Pro 8035 mogu isprintati samo oko 825 stranica prije nego što ih treba zamijeniti, što dodaje ukupnom trošku ispisa.

Jednostavnost upotrebe

Dobar pisač trebao bi biti jednostavan za postavljanje, s jednostavnim uputama. Trebao bi vam omogućiti povezivanje printera s Wi-Fi ruterom vašeg doma za bežično ispisivanje ili direktno povezivanje s računarom putem USB-a. Korištenje bi trebalo biti intuitivno: Njegovo sučelje ne bi trebalo prikazivati kriptične poruke ili greške koje morate tražiti na internetu.

Što više veza i uređaja pisač može rukovati, to će biti praktičniji. Lijepo je moći ispisivati izravno s pametnih telefona, tableta, Wi-Fi omogućenih kamera i računara. Ispisivanje izravno s USB uređaja ili SD kartica također je korisna značajka. Skeniranje, kopiranje i ispisivanje dokumenata ili fotografija s bilo kojeg uređaja trebalo bi biti intuitivno.

Postoje i druge praktične značajke koje su korisne. Automatski dvostrani ispis može vam uštedjeti puno problema. Druge značajke, poput faksa, mogu vam biti važne ili ne, ovisno o vašim potrebama.

Zaključak

Nakon što smo istražili neke od najpopularnijih pisača na tržištu, HP OfficeJet Pro 8035 je naš izbor za najbolji kućni printer. Jednostavan je za postavljanje, jednostavan za korištenje i proizvodi čiste crno-bijele ili obojene dokumente. Dobro skenira i izrađuje izvrsne kopije svega što mu pružite.

Ako vam je budžet ograničen, HP Envy 6055 je odličan izbor. Iako nije baš jednostavan za korištenje kao naš prvi izbor, odlično obavlja ispisivanje jednostavnih crno-bijelih dokumenata s oštrim tekstom, brzo. Međutim, manje smo impresionirani s obojenim dokumentima koje proizvodi.

Komentariši