fbpx
notino popust

Recenzija Samsung Galaxy Fit3: Pametna narukvica koja neće opteretiti vaš budžet

samsung fit3
Photo: Samsung

Prije nekoliko godina, fitness narukvice bile su pravi hit. Međutim, u posljednje vrijeme sve rjeđe ih viđamo, dok su pametni satovi stekli znatno veću popularnost.

Razloga za ovu promjenu ima nekoliko, a jedan od glavnih je financijske prirode. Tvrtke ostvaruju veće prihode od prodaje skupljih pametnih satova, dok su profitne marže na jeftinijim fitness narukvicama znatno niže. Zbog toga tržište fitness narukvica brzo opada.

Ova potpuno nova Samsung Galaxy Fit 3 narukvica potvrđuje smanjenu prisutnost fitness narukvica na tržištu.

Iako je riječ o novom modelu fitness narukvice koji zvuči zanimljivo, Samsung neće prodavati Galaxy Fit 3 u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i mnogim europskim zemljama. Službenih objašnjenja za ovu odluku nema, no može se pretpostaviti da je razlog sve veći fokus na pametne satove.

No, da li korisnici propuštaju nešto vrijedno pažnje? Koristeći Galaxy Fit 3 nekoliko dana, stekao sam nekoliko dojmova. Nastavite čitati kako biste saznali više o novitetima koje Galaxy Fit 3 nudi i je li ovaj pristupačni fitness tracker zapravo skriveni dragulj koji Samsung nije ponudio na mnogim svojim tržištima.

Što je novo u vezi Galaxy Fit 3

 • Veliki AMOLED zaslon
 • Može pratiti san i više od 100 vježbi
 • Ali nema GPS-a ugrađenog
 • Do 13 dana trajanja baterije
 • Podrška za Bluetooth 5.3
 • Pristupačna cijena od 65 eura
samsung galaxy fit3 znacajke
Photo: Samsung

Samsung Galaxy Fit 3 Unboxing

Samsung Galaxy Fit 3 dolazi u kompaktnoj bijeloj kartonskoj kutiji. Na gornjoj strani kutije nalazi se slika proizvoda zajedno s njegovim nazivom. Strane kutije sadrže vrlo malo informacija, dok se na dnu može pronaći naljepnica s serijskim brojem Galaxy Fit 3 i detaljima o vremenu i mjestu proizvodnje.

Sadržaj pakiranja uključuje:

 • Fitness narukvicu Galaxy Fit 3
 • Proprietarni kabel za punjenje
 • Karticu jamstva
 • Letak s informacijama o proizvodu i sigurnosnim uputama

Prije prve upotrebe, preporučuje se da napunite fitness tracker. Također je potrebno instalirati aplikacije Galaxy Wearable i Samsung Health na svoj pametni telefon. Ove aplikacije su neophodne za korištenje svih funkcionalnosti trackera.

Dizajn i specifikacije hardvera

Samsung Galaxy Fit3 dolazi s povećanim dizajnom u odnosu na svoje prethodnike, te uključuje veći dodirni zaslon od 4 cm. Zaslon je svijetli AMOLED panel s rezolucijom od 256 x 402 piksela. Uređaj je pravokutan sa zaobljenim rubovima, a na desnoj strani se nalazi gumb za početak/uključivanje te mali otvor za barometar.

Na stražnjoj strani su smješteni kontakti za punjenje, optički senzor otkucaja srca, te dva gumba za otpuštanje remena. Nažalost, Samsung koristi proprietarni sustav pričvršćivanja remena, što ograničava izbor na zamjenske remene koje proizvodi samo Samsung. Kućište trackera je od aluminija i teži samo 18,5 grama, a s remenima težina iznosi 38 grama.

Galaxy Fit3 ne uključuje napredne senzore kao što su EKG ili mjerenje krvnog tlaka, ali nudi sljedeće senzore:

 • Akcelerometar: za mjerenje kretanja i ubrzanja, uključujući broj koraka.
 • Barometar: za mjerenje atmosferskog tlaka, koristan u planinarenju i drugim vanjskim aktivnostima.
 • Girokompas: za praćenje pokreta i orijentacije.
 • Optički senzor otkucaja srca: za mjerenje pulsa i razine kisika u krvi.
 • Senzor svjetla: za automatsko prilagođavanje svjetline zaslona.

Galaxy Fit3 dostupan je u sivoj, srebrnoj i ružičasto-zlatnoj boji, a model koji testiram je sivi koji izgleda vrlo elegantno. Uređaj je certificiran sa IP68 i 5ATM vodootpornosti, što znači da može izdržati prašinu i kišu, te plivanje do dubine od 50 metara, ali nije prikladan za ronjenje ili aktivnosti pod visokim vodenim tlakom.

Za povezivanje koristi Bluetooth verziju 5.3, ali ne sadrži NFC čip niti ugrađeni GPS, već se oslanja na povezani GPS koji zahtijeva pametni telefon za praćenje lokacije. Također, nije kompatibilan s iPhone uređajima, iako radi s Android telefonima, s nekim funkcijama ograničenim samo na Samsung Galaxy uređaje.

Baterija od 208 mAh trebala bi omogućiti do 13 dana rada s jednim punjenjem, a prema tvrtki, punjenje od 1% do 65% traje oko 30 minuta. Ove specifikacije obećavaju, i s nestrpljenjem očekujem provesti mjerenja u stvarnim uvjetima i podijeliti rezultate u kasnijim dijelovima ovog pregleda.

Vježbanje

samsung galaxy fit3 sportovi
Photo: Samsung

Vježbanje s Samsung Galaxy Fit 3 nudi značajne mogućnosti unatoč jednom ključnom nedostatku: nedostatak ugrađenog GPS-a. Narukvica se može povezati s GPS-om vašeg telefona putem Bluetootha, što može biti nezgodno ako preferirate trčati ili vježbati bez dodatnog tereta telefona. Ovo ograničenje nije rijetkost u svijetu fitness narukvica, jer mnogi modeli u istom cjenovnom rangu također izbjegavaju ugradnju GPS-a.

Međutim, Galaxy Fit 3 ističe se po brojnim podržanim vježbama. Narukvica podržava praćenje više od 100 različitih vježbi, što ju čini izuzetno svestranim uređajem za sve koji se bave raznolikim oblicima tjelesne aktivnosti. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da precizno prate svoje aktivnosti i napredak, bez obzira radi li se o uobičajenom trčanju, plivanju, vožnji bicikla, jogi ili nekom specifičnijem obliku vježbanja.

Zdravlje i San

samsung galaxy fit3 zdravlje
Photo: Samsung

Samsung Galaxy Fit 3 donosi inovativan i zabavan pristup praćenju sna pomoću svoje karakteristične funkcije koja korisnicima dodjeljuje “san životinju” na temelju njihovih navika spavanja. Ova značajka, iako nije znanstveno potkrijepljena, dodaje element igre i osobnosti u analizu sna, čineći je zanimljivijom i interaktivnijom. Evo što svaka od osam životinja predstavlja:

 • Bezbrižan lav: Dodijeljen osobama koje redovito spavaju više od preporučenih osam sati.
 • Osjetljivi jež: Opisuje osobe koje često drijemaju tijekom dana, a aktivne su noću.
 • Nervozni pingvin: Oznaka za one koji se lako bude i teško ponovno zaspu.
 • Mrzovoljna krtica: Za ljude koji su aktivni noću i preferiraju spavanje tijekom dana.
 • Oprezni jelen: Predstavlja osobe s prekinutim snom tijekom noći.
 • Opušteni morž: Za one koji mogu ostati budni duže od većine, ali zatim lako spavaju više od osam sati.
 • Aligator u lovu: Za osobe poput noćnih radnika koji su stalno na oprezu dok spavaju.
 • Iscrpljena ajkula: Opisuje osobe s vidljivim nedostatkom sna koje ne mogu nadoknaditi izgubljeni san zbog posla ili drugih obaveza.Osim zabavne klasifikacije, Galaxy Fit 3 pruža detaljne informacije o trajanju i fazama spavanja, omogućavajući korisnicima da dublje razumiju svoje obrasce spavanja i kako oni utječu na njihovo svakodnevno funkcioniranje i zdravlje.

Baterija i Punjenje

samsung galaxy fit3 baterija

Baterija u Samsung Galaxy Fit 3 ima kapacitet od 208 mAh, što je znatno manje u usporedbi s kapacitetom baterije Apple Watch Serije 9. Međutim, zahvaljujući jednostavnom operativnom sustavu i odsutnosti ugrađenog GPS-a, Galaxy Fit 3 uspijeva ponuditi impresivno trajanje baterije. Samsung tvrdi da uređaj može trajati do 13 dana s jednim punjenjem pod optimalnim uvjetima, što ga čini idealnim za korisnike koji preferiraju uređaje s manjom potrebom za čestim punjenjem.

U realnom korištenju, trajanje baterije može varirati. Ako koristite opciju stalno uključenog zaslona ili intenzivno koristite uređaj, prosječno trajanje baterije može se smanjiti na otprilike četiri dana. To još uvijek omogućuje prilično dugotrajnu upotrebu prije nego što je potrebno ponovno punjenje.

Što se tiče samog punjenja, to se obavlja pomoću priloženog proprietarnog Samsungovog 2-pinskog kabela. Kabel uključuje magnete koji osiguravaju da se lako i sigurno pričvrsti na uređaj, čime se olakšava proces punjenja. Ovaj način punjenja, iako možda nije kompatibilan s univerzalnim punjačima, osigurava brzo i učinkovito punjenje uređaja.

Zaključak

Samsung Galaxy Fit3 predstavlja vrhunac dosadašnjih Samsungovih napora u kreiranju fitness narukvica i smatra se jednim od najatraktivnijih fitness trackera na tržištu. Uz cjenovno pristupačan pristup, ovaj uređaj nudi odličan omjer cijene i kvalitete, unatoč određenim ograničenjima.

Glavne prednosti Galaxy Fit3 uključuju:

 • Veći i bolji zaslon u odnosu na prethodnika Galaxy Fit2, što poboljšava čitljivost i korisničko iskustvo.
 • Pristojno trajanje baterije koje omogućuje višednevnu upotrebu bez potrebe za čestim punjenjem.
 • Jednostavnost korištenja, čineći ga pristupačnim i lako razumljivim za širok raspon korisnika.

Samsung Health aplikacija, koja prati ovu narukvicu, nudi mnoštvo korisnih značajki koje korisnicima pomažu u praćenju i poboljšanju zdravlja i kondicije. Dok narukvica možda ne nudi napredne zdravstvene analize kao neki skuplji modeli, ona zadovoljava osnovne potrebe većine korisnika koji traže pouzdan i efikasan fitness tracker.

Dodatno, za najbolje korisničko iskustvo preporučuje se upotreba Galaxy Fit3 u kombinaciji s Samsung Galaxy pametnim telefonima ili tabletima, iako je kompatibilan s većinom Android uređaja.

Ukupno gledajući, Galaxy Fit3 predstavlja izvrsnu opciju za one koji traže kvalitetnu fitness narukvicu po pristupačnoj cijeni, posebice za korisnike koji ne traže najnaprednije zdravstvene funkcije.

Komentariši