fbpx
notino popust

Saznajte kako skinuti video sa YouTube-a koristeći ova 4 jednostavna načina

laptop youtube logo download ikona

YouTube je mjesto gdje svi uživamo u gledanju videa. Ponekad naiđemo na video koji nam se toliko svidi da ga želimo sačuvati na svojem uređaju kako bismo ga pogledali kasnije kad nemamo internet. Ako volite glazbu i želite sačuvati svoje omiljene pjesme, ili ako učite nešto novo i želite zadržati koristan video, ili jednostavno želite smiješan video za kasnije gledanje, ovaj vodič će vam pokazati kako preuzeti videozapise s YouTubea.

Preuzimanje videozapisa s YouTubea može izgledati malo zastrašujuće ako to nikada prije niste radili. Ali se ne brinite! Napravili smo ovaj vodič zaista jednostavnim kako bi ga svatko mogao razumjeti, bez obzira na vaše vještine s računalima ili telefonima. Ali zapamtite, obično je u redu preuzeti videozapise s YouTubea za vlastitu upotrebu, ali nije u redu koristiti ih za zaradu osim ako imate dopuštenje. To je protiv pravila YouTubea i može vam zadati probleme.

U sljedećim dijelovima ovog vodiča pokazat ćemo vam različite načine kako preuzeti videozapise s YouTubea. S ovim vodičem, moći ćete imati svoje omiljene videozapise spremne za gledanje kad god to želite!

Kako preuzeti YouTube video na PC ili Mac

Koristite YouTube Video Downloader Program

Otiđite na web stranicu 4K Video Downloadera i pod naslovom “4K Video Downloader” odaberite plavi gumb za preuzimanje koji odgovara operativnom sustavu vašeg računala – Windows, MacOS (10.13 ili noviji) ili Ubuntu. Nakon što se preuzme instalacijski program, pokrenite ga kako biste instalirali aplikaciju na svoje računar.

Ako nemate 4K ekran, nemojte se obeshrabriti zbog imena. Ovo je jedan od najprilagodljivijih i najjednostavnijih alata za preuzimanje videa, i radit će sa svim vašim video programima bez obzira na rezoluciju zaslona vašeg računala. Besplatna verzija ovog programa omogućuje preuzimanje pojedinačnih videozapisa u prilagodljivim kvalitetama, sve do 4K, podržava 3D i 360-stupanjske videozapise te može preuzeti titlove.

  1. Jednostavno otvorite u web pregledniku YouTube video koji želite preuzeti i kopirajte njegov URL s trake adrese na vrhu prozora preglednika.
youtube link
  1. Otvorite aplikaciju 4K Video Downloader koju ste upravo instalirali. U gornjem redu možete naći opcije skidanja kao što su kvaliteta, format videa, itd. Nema potrebe da ručno zalijepite URL – samo kliknite na dugme “Paste Link” (Zalijepi vezu) u gornjem lijevom kutu programa, a softver će automatski preuzeti URL s međuspremnika vašeg računala.
4k video downloader paste link
  1. Programu će trebati nekoliko trenutaka da obradi i skine video.
4k video downloader obrada videa
  1. Kad skine video možete pomaknuti miš preko njega i pojaviće se na desnoj strani ikona folders. Kliknite na ikonu da biste otvorili folder gdje se nalazi video snimak. Otvorite video sa programom poput VLC da biste mogli pogledati snimak.
4k video downloader prikazi u folderu

Besplatna verzija ovog programa dopušta 30 skidanja dnevno. Ako želite beskonačno skidati onda ćete morati kupiti licencu ili skinuti krekovanu verziju preko nekog torrent website-a. Najjeftinija licenca košta 15 eura i traje godinu dana.

Kako preuzeti YouTube video na iPhone ili iPad i Android

Pretplatite se na YouTube Premium

youtube premium na iphone 14 pro max
Foto: N.C.

YouTube Premium je pretplatnička usluga koja, između ostalog, omogućuje preuzimanje videozapisa izravno na vaš telefon putem YouTube aplikacije. Ovo će vas koštati oko 8 eura mjesečno.

Ovo je najlakši način za preuzimanje videa radi gledanja offline, a najbolje od svega, Google ga je odobrio, pa ovdje nema pravnih nejasnoća. Naravno, postoji jedan mali problem. Maksimalna rezolucija koju možete preuzeti u YouTube iOS aplikaciji je 1080p. Osim toga, zapravo ne možete zadržati te videozapise; značajka preuzimanja u YouTube Premium služi isključivo za gledanje videozapisa kada imate malo ili nimalo internetske veze.

Ne možete spremiti te videozapise izvan YouTube aplikacije, a oni su povezani i s vašom pretplatom na YouTube Premium i izvornim sadržajem. To znači da će ti preuzeti videozapisi nestati ako otkažete pretplatu na YouTube Premium ili ako izvorni video bude uklonjen s YouTubea. Ipak, ako vam je glavni razlog za preuzimanje YouTube videozapisa na vaš iPhone gledanje offline, onda je YouTube Premium najbrži i najbolji način za to.

Upotrijebite mobilne aplikacije

Ako želite preuzimati YouTube videozapise i zadržati ih na svom uređaju zauvijek, morat ćete koristiti alate drugih proizvođača jer sama YouTube platforma ne nudi tu mogućnost. Ako pretražite App Store na svom iPhoneu ili iPadu, pronaći ćete različite aplikacije koje vam mogu pomoći u tome, ali budite pažljivi i provjerite njihove detalje. Neke od ovih aplikacija su besplatne za preuzimanje, ali možda će za pristup svim značajkama zahtijevati dodatnu kupnju putem aplikacije ili pretplate.

Jedna aplikacija koju vrijedi pogledati je “Offline“. To je potpuno besplatna aplikacija bez skrivenih troškova. Ima neke reklame, ali nisu previše napadne. Najbolja stvar kod “Offline” je što nije ograničena samo na YouTube videozapise; možete je koristiti za preuzimanje sadržaja s Instagrama, TikToka, Facebooka, Twittera i Soundclouda. Preuzete datoteke možete pohraniti izravno u aplikaciju, izvesti ih u iCloud ili ih prenijeti na vaš Mac putem AirDropa.

Međutim, jedno ograničenje kod “Offline-a” je to što sprema video samo u maksimalnoj rezoluciji od 640×480. To bi trebalo biti dovoljno za gledanje videozapisa na iPhoneu bez internetske veze, a prednost je što možete spremiti mnogo videozapisa bez zauzimanja puno prostora. No, ako želite video visoke kvalitete za gledanje na većem zaslonu, ova aplikacija možda nije najbolji izbor.

Za korisnike Android uređaja postoji slična aplikacija pod nazivom “4K Video Downloader za Android“, koja vam omogućuje preuzimanje videozapisa s različitih platformi, uključujući YouTube, u višim rezolucijama.

Koristite Screen Record za snimanje YouTube videa

Od izlaska  iOS-a 11 2017. godine, imate mogućnost snimanja zaslona vašeg iPhonea ili iPada, uključujući YouTube videozapise, koristeći značajku nazvanu “Snimanje zaslona” (“Screen Record”). Ova značajka je ugrađena u vaš uređaj, pa je potpuno besplatna i jednostavna za korištenje. Isto tako je Google dodao tu opciju na Android uređaje 2020 godine sa Android 11.

Evo kako to učiniti na iPhone-u:

  • Otvorite YouTube video koji želite snimiti.
  • Okrenite svoj uređaj u položaj pejzaža (vodoravno).
  • Povucite prstom prema gore s dna zaslona kako biste otvorili “Control Center” (Centar za upravljanje).
  • Dodirnite dugme za snimanje koji izgleda kao krug unutar drugog kruga.
  • Kad video završi dodirnite dugme za snimanje kako biste prekinuli snimanje.
  • Snimljeni video bit će spremljen u Camera Roll

Sličan postupak je i na Android uređajima.

Preuzmite YouTube video na PC ili Mac i prenesite ga na iPhone ili iPad i Android

Postoje različite aplikacije, neke besplatne, neke plaćene, koje možete koristiti na računalu za preuzimanje YouTube videozapisa, kao što je 4K Video Downloader spomenut gore. Nakon što preuzmete video na računar, trebat ćete ih prebaciti na svoj iPhone. Iako to nije izravno preuzimanje na iPhone, ovo je dobar način za prebacivanje preuzetih videozapisa na iPhone ili iPad. Ovaj način također funkcionira za Android uređaje, ali način prebacivanja će biti malo drugačiji.

Da biste to učinili, slijedite korake spomenute ranije za preuzimanje YouTube videozapisa na računalo. Nakon toga, možete prenijeti video na svoj iPad ili iPhone pomoću AirDropa. Također, možete spremiti videozapise na cloud uslugu treće strane kao što su Google Drive, Dropbox ili čak iCloud. Kada ih tamo pohranite, možete ih gledati izvan mreže. Druga mogućnost je povezati svoj iPad ili iPhone s računalom pomoću Lightning kabela i obaviti prijenos na stari način.

Tagovi

Komentariši