fbpx
notino popust

Recenzija Mi Body Composition Scale 2 Pametne Vage

Mi Body Composition Scale 2 recenzija vage

Pametna vaga ne bi trebala biti komplicirana za korištenje. Bez obzira koliko se na papiru čini pametnom, Mi Body Composition Scale 2, brenda Xiaomi, fokusira se na minimalizam. Ne izgleda ništa specijalno i za običnog korisnika ne radi mnogo. Zapravo, osim ako niste preuzeli Xiaomi Mi Fit aplikaciju, može vam biti oprošteno da mislite da je Mi Body Composition Scale 2 obična digitalna vaga.

Međutim, mnogo toga se dešava ispod njegove kaljenog staklenog poklopca. Nemojte ga miješati s jednostavnijom Xiaomi Mi Smart Scale 2, Mi Body Composition Scale 2 koristi bioelektričnu analizu impedanse (BIA) kako bi vam pružila podatke o vašoj težini, mišićnoj masi, BMI-u, koštanoj masi, tjelesnoj masti, bazalnom metabolizmu i vodi.

Prednosti:

 • Elegantan, minimalistički dizajn vage
 • Podržava 13 tjelesnih mjerenja
 • Ima solidnu aplikaciju za praćenje

Nedostaci:

 • Koristi 4 AAA baterija za napajanje
 • Povezivanje samo putem bluetooth
 • Displej prikazuje samo težinu

Dizajn

Mi Body Composition Scale 2 dizajn
Photo: Xiaomi
 • Bijeli LED ekran
 • Vaga prikazuje samo težinu
 • Baterija (4 AAA baterije, nisu uključene)

Mi Smart Scale ima predivan, minimalistički dizajn koji odgovara njegovoj proračunskoj cijeni. To nije samo tanjur od stakla postavljen na neke noge: donja strana ugodno se uklapa u svoju sjajnu, kaljenu staklenu površinu, a ekran je osvijetljen svijetlim bijelim LED svjetlima. U središtu ljestvice nalazi se diskretni, zrcalni Mi logo, a u uglovima četiri srebrna diska.

Ako niste upoznati s tehnologijom pametne vage, evo kako to funkcionira. Kada stojite na diskovima bosim stopalima, u vaše tijelo se šalje mali električni naboj. Vaga može mapirati sastav vašeg tijela mjeranjem otpora na koji naiđe.

Ne možete to osjetiti i potpuno je sigurno za većinu ljudi, iako svatko s pejsmejkerom ili drugim medicinskim implantatom treba razgovarati sa svojim liječnikom prije upotrebe.

Pametne vage ne moraju nužno biti potpuno točne u određivanju sastava vašeg tijela, ali sve dok su dosljedne, mogu biti vrlo koristan dio putovanja za fitness. Ako vaša motivacija opada, otvaranje aplikacije kako biste vidjeli svoj napredak može vam pružiti pravi poticaj.

Međutim, Mi vaga tvrdi da je najmanje točna, s navodnom preciznošću od 100 g. Tijekom testiranja uspoređivali smo je s drugim vagama i vjerujemo da je bila pouzdana. Međutim, potrebno je nekoliko pokušaja da se pravilno kalibrira, pa se pripremite na neke nevjerojatne brojeve prilikom prvog koraka na nju.

Mi vaga se napaja s 4 AAA baterije. Ako razmišljate o kupnji, stavite i paket baterija u svoju košaricu – jer ne dolazi s njima. To je prvi znak da se radi o proračunskoj vagi.

Korištenje Mi vage

Mi Body Composition Scale 2 koristenje
Photo: Xiaomi
 • Bluetooth veza samo
 • Do 16 profila
 • 13 mjerenja tijela

Nakon umetanja baterija i preuzimanja besplatne aplikacije Mi Fit (dostupna za Android i Apple), samo trebate skinuti čarape i skočiti na vagu.

Vaga radi putem Bluetooth veze i nema WiFi opciju. To znači da morate imati otvorenu aplikaciju kako biste se prijavili za vaganje. Međutim, s pozitivne strane, to znači da nema dosadne faze sinhronizacije WiFi-ja. To jednostavno radi odmah.

Na prvom koraku možete kreirati profil za sebe. Vaga može podržati do 16 odvojenih profila, a bez WiFi opcije manje je vjerojatno da će se statistike poslati na krivi račun. Samo se pobrinite da drugi članovi obitelji koji koriste vagu nisu u blizini i prijavljeni na aplikaciju prilikom vaganja.

Sama vaga će prikazati samo vašu težinu (možete odabrati između kg i lbs), ali aplikacija će vam također prikazati vaš BMI, postotak tjelesne masti, mišićnu masu, postotak proteina i vode, koštanu masu, visceralnu masnoću, starost tijela i idealnu tjelesnu težinu.

Također će vam prikazati bazalni metabolizam, što vam omogućuje da vidite koliko kalorija vašem tijelu treba dnevno da bi održalo svoju trenutnu težinu. (Manje korisno, aplikacija opisuje vaš tip tijela s čudnijim opcijama kao što su “debelo-postavljeno” i “nedostaje vježbanje”. Ovo se čini nepotrebnim i korisnici mogu smatrati uvredljivim ili odbojnim.)

Aplikacija također definira ključne statistike i obavještava vas jesu li unutar normalnog raspona ili ne, razdvajajući ih u metrike kojima treba posvetiti pažnju ili postići ciljeve. Tu je i odjeljak “povijest” s jasnim, jednostavnim grafikonima koji prate vaš napredak.

Sve to čini solidan izbor za opću upotrebu, ali gdje aplikacija doista dolazi do izražaja je za ljude koji već koriste Xiaomi ekosustav. Ako koristite Mi Band ili Mi sat, već ćete imati aplikaciju Mi Fit, što znači da su vaše ostale zdravstvene statistike, uključujući praćenje sna i vježbanja, udaljene samo klikom.

Mi Body Composition vaga na našim prostorima košta 29,99 eura i može se pronaći u većini online prodavnica, što je čini vrlo pristupačnom opcijom.

Kupi ako

Treba ti nova vaga.

Toliko je nenametljiv da mislimo da svako ko razmišlja o kupovini vage za kupatilo treba da pogleda nešto poput Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Nije skupo i automatski će se sinhronizirati s Apple Health i Google Fit putem aplikacije Mi Fit, bez potrebe za dodatnim koracima.

Ako živite u velikoj porodici u kojoj vas dosta prati težinu.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 je sposoban identificirati do 16 osoba na temelju njihovih tjelesnih mjera. Također ima “režim za goste” kako bi se izbjeglo nenamjerno narušavanje nečijeg programa mršavljenja.

Ne kupuj ako

Samo želiš znati svoju težinu.

Iako ovaj proizvod možeš koristiti samo za mjerenje tjelesne težine, ako nemaš potrebu za saznanjem o stvarima poput mišićne mase, BMI-a, koštane mase i tjelesne masnoće, onda se okreni pristupačnijoj opciji – Xiaomi Mi Smart Scale 2.

Želite notifikacije vašeg telefona.

Mi Body Composition Scale 2 uploaduje svoje podatke na telefon, ali vam ne šalje obaveštenje svaki put kada se snimi nova težina.

Zaključak

Opcija USB punjenja bila bi poželjnija od baterijskog napajanja, a bilo bi lijepo vidjeti više mjerenja na samoj vagi. Međutim, ako možete praviti kompromise u tim točkama, Mi Body Composition Scale 2 je dobar izbor za svakoga: vrlo je pristupačne cijene i dobro dizajniran.

Međutim, ako već koristite Mi pametni sat ili fitness narukvicu, to je vrlo preporučljivo.

Za više opcija, pogledajte naš pregled najboljih pametnih vaga koje smo testirali, ili pogledajte naše recenzije za Mi Band 6 i Mi sat.

Komentariši