fbpx
notino popust

Najbolji Segway-Ninebot električni romobili – vrhunske performanse i orginalan dizajn

Najbolji Segway Ninebot električni romobili

U svijetu brzog razvoja tehnologije, električni romobili su postali popularan način prijevoza za mnoge ljude. Ako tražite ekološki prihvatljivo, praktično i zabavno prevozno sredstvo, Segway-Ninebot električni romobili su definitivno vrijedni pažnje.

Segway-Ninebot je renomirani brend koji je poznat po inovativnim dizajnima, vrhunskoj izdržljivosti i visokoj kvaliteti izrade. Njihovi romobili nude širok raspon modela koji zadovoljavaju potrebe svih vozača, bilo da su to odrasli ili djeca.

Što čini Segway-Ninebot romobile posebnim su njihove impresivne performanse. Snažni motori omogućavaju brz i glatki pogon, dok napredne baterije pružaju izdržljivost i domet za duže vožnje. Također, njihovi romobili često dolaze s pametnim funkcijama, poput povezivanja putem aplikacija, sigurnosnih značajki i prilagodljivih postavki vožnje.

Ako želite iskusiti slobodu i praktičnost električnih romobila, Segway-Ninebot je brend na koji se možete osloniti. Njihovi proizvodi kombinuju vrhunski dizajn, pouzdanost i vrhunske performanse kako bi vam pružili nezaboravno iskustvo vožnje.

Bez obzira da li ga koristite za svakodnevne poslove, putovanja ili jednostavno kao sredstvo za zabavu, Segway-Ninebot električni romobili će vas sigurno oduševiti svojim iznimnim karakteristikama.

U nastavku ćemo vam predstaviti neke od najboljih Segway-Ninebot romobila za odrasle i djecu, kao i isplativije alternative koje nude sjajne performanse i stilski dizajn. Bez obzira jeste li avanturistički vozač ili tražite siguran i zabavan način prijevoza, Segway-Ninebot ima romobil za vas.

Najbolji Električni romobili Segway-Ninebot za odrasle i tinejdžere

ModelSegway Ninebot E22Segway Ninebot ES2Segway Ninebot ES4Segway Ninebot F30Segway Ninebot KickScooter MAX G30
Domet14 km25 km45 km30 km65 km
Maksimalna brzina20 km/h25 km/h30 km/h25 km/h30 km/h
Maksimalna nosivost100 kg100 kg100 kg100 kg100 kg
Vrijeme punjenja3,5 sata3,5 sata7 sati5 sati6 sati
Težina13,5 kg12,5 kg14,4 kg13,5 kg18,7 kg
Motor300 W300 W300 W350 W350 W

Segway Ninebot KickScooter Max G30P

Ninebot Max G30P je vrhunski romobil u Ninebot asortimanu, dizajniran posebno za dugotrajna putovanja s udobnošću i sigurnošću vozača na prvom mjestu.

Iako možda nije najbrži romobil na tržištu, Ninebot Max nudi impresivan domet od 65km, što je izvanredno za vožnju na većim udaljenostima.

Max se ističe svojom čvrstom konstrukcijom i minimalističkim dizajnom. Ima veliku nosivost do 100kg i široku palubu za noge, što ga čini idealnim za vozače svih veličina i težina.

Segway Ninebot Max G30P

Opremljen je snažnim pogonskim sklopom sa stražnjim motorom od 350 W koji omogućava maksimalnu brzinu od 30 km/h.

Jedna od ključnih prednosti Ninebot Maxa je njegova impresivna trajanje baterije. S maksimalnim dometom od 65km, vozači mogu putovati dugim udaljenostima bez brige o pražnjenju baterije. Punjenje romobila traje samo 6 sati, što je vrlo praktično.

Ninebot Max ima tri različita načina vožnje (eko, standardni i sportski) koji omogućavaju vozačima da prilagode brzinu i produže trajanje baterije. Također, romobil je opremljen dvostrukim kočnicama – prednjom mehaničkom bubanj kočnicom i stražnjom električnom kočnicom, što pruža sigurno i dosljedno kočenje.

Gume na Ninebot Maxu su velike pneumatske gume od 35 cm (10 inča) koje pružaju dobru vuču i apsorbuju udarce površine. Također, gume su samoizlječive, što znači da su sposobne zatvoriti manje pukotine i održavati dobru performansu čak i u slučaju manjeg oštećenja.

Ovaj romobil također dolazi s ugrađenom aplikacijom koja se može povezati s mobilnim telefonom putem upravljačkog panela. Aplikacija omogućava prilagođavanje postavki vožnje i kontrolu osvjetljenja.

Iako Ninebot Max nije najlakši romobil s težinom od 18,7 kg, ima čvrst mehanizam za sklapanje koji olakšava skladištenje i prenošenje romobila.

LED svjetla: Skuter je opremljen LED svjetlima koja pružaju dobru vidljivost tijekom vožnje u mraku ili uvjetima slabog osvjetljenja. Ova svjetla povećavaju sigurnost vozača i omogućavaju im da budu vidljivi drugim sudionicima u prometu.

Cijena Ninebot Maxa G30P

Cijena Ninebot Maxa iznosi od 620 Eura do 1000 Eura, što ga čini najskupljim romobilom u Ninebot asortimanu, ali njegove performanse, trajanje baterije i udobnost opravdavaju tu cijenu. Za one koji traže romobil za dugotrajna putovanja, Ninebot Max je izvrstan izbor.

Alternativa

Turboant X7 Pro je isplativa alternativa Ninebot Maxu. Ovaj romobil nudi veću brzinu, lakšu težinu i sličan domet po znatno nižoj cijeni od 420 Eura. To je dobar izbor za one koji traže brži romobil s velikim dometom po povoljnijoj cijeni.

Segway Ninebot ES4

Ninebot ES4 je drugi najbolji romobil u Segway-Ninebot asortimanu, sličan Ninebot Maxu u pogledu maksimalne brzine i čvrste konstrukcije. Iako ima nešto manji domet od 28 milja, i dalje je dovoljan za većinu vozača.

ES4 je idealan izbor ako tražite vrhunski svestrani romobil s visokom kvalitetom po malo nižoj cijeni.

ES4 je opremljen snažnim motorom od 300 W koji omogućava maksimalnu brzinu od 30 km. Može se nositi s usponima do 15% i pruža dovoljno snage za vožnju po gradskim ulicama.

Segway Ninebot ES4

Romobil ima tri načina vožnje (eko, standardni i sportski) koji se mogu prilagoditi putem mobilne aplikacije Ninebot.

Domet ES4 je nešto manji u usporedbi s Ninebot Maxom, ali i dalje je impresivan s 45km po jednom punjenju. ES4 ima dvije baterije – jedna je unutar romobila, a druga je smještena na držaču. Ovo omogućava dulji domet, ali produžava vrijeme punjenja na 7 sati.

ES4 je lakši od Ninebot Maxa s težinom od 14kg, što ga čini prenosivijom opcijom. Romobil se može sklopiti radi lakšeg skladištenja i nošenja.

Jedna od razlika između ES4 i Maxa leži u dizajnu guma. ES4 ima čvrste gume umjesto pneumatskih guma. Čvrste gume su otporne na probušenje, ali pružaju manju apsorpciju udara u usporedbi s pneumatskim gumama.

ES4 je opremljen prednjim i zadnjim amortizerima kako bi se poboljšala udobnost vožnje. Romobil također ima LED displej na upravljaču za prikaz brzine i nivoa baterije.

Iako postoje neke razlike između ES4 i Maxa, ES4 zadržava visokokvalitetnu izradu i performanse Segway-Ninebot romobila.

Cijena Segway Ninebot ES4

Po cijeni od oko 500 Eura, ES4 nudi pristupačniju opciju s dobrim performansama i srednjim dometom. Ako tražite vrhunski romobil po nižoj cijeni, ES4 je odličan izbor.

Turboant X7 Pro je alternativa Ninebot ES4 romobilu. Ovaj romobil nudi veću brzinu, sličnu težinu i veći domet po značajno nižoj cijeni od 4920 Eura. Ako tražite pristupačniju opciju s dobrim performansama, Turboant X7 Pro je vrijedan izbor.

Segway Ninebot ES2

Ninebot ES2 je sjajan romobil za početnike koji nudi maksimalnu brzinu od 25km i maksimalni domet od 40km. O

Ovaj elegantan romobil je idealan za putnike koji žele uživati u bezbrižnoj vožnji bez gužvi. Iako je malo skuplji, ako tražite vrijednost za novac, možda biste trebali razmotriti Ninebot ES4 ili alternativne romobile izvan Ninebot asortimana.

ES2 je jednako čvrst kao i ostali romobili u Ninebot asortimanu, izrađen od lagane aluminijske legure koja može izdržati vozače do 100kg. Također ima IP54 ocjenu vodootpornosti, što znači da je otporan na vodu.

Segway Ninebot ES2

Sa svojom težinom od samo 12,5 kg, ES2 je vrlo lagan za nošenje ili korištenje u javnom prijevozu. Romobil se može sklopiti kako bi bio još prijenosniji, što ga čini idealnim za putovanje na posao.

ES2 je prikladan za početnike jer ima blažu krivulju ubrzanja u usporedbi s drugim Ninebot modelima. Ima motor snage 300 W koji omogućava maksimalnu brzinu od 25km. Iako nije tako moćan kao Ninebot ES4 i Max, ES2 se može nositi s usponima do 10%, iako će brzina pasti na tim usponima.

Domet ES2 je 25km, a vrijeme punjenja je brzo – samo 3,5 sata. Ako želite veći domet, imate opciju kupnje dodatnog baterijskog paketa koji može transformirati ES2 u ES4. Međutim, dodatna baterija se prodaje zasebno i košta 249,99 dolara.

ES2 dolazi s čvrstim gumama (8-inčne prednje i 7,5-inčne stražnje). Iako čvrste gume nisu najbolje u apsorpciji udaraca, romobil je opremljen prednjim i stražnjim amortizerima koji pomažu u smanjenju naprezanja. Ipak, preporučuje se vožnja po ravnom terenu i izbjegavanje velikih rupa.

Sigurnost je važna za Ninebot romobile, pa tako i za ES2. Romobil ima pametni sistem upravljanja baterijom kako bi se spriječilo pregrijavanje. Također ima dvostruki kočioni sustav – prednju električnu kočnicu i stražnju mehaničku nožnu kočnicu.

ES2 se može povezati s mobilnom aplikacijom Ninebot, koja omogućava prilagodbu boje osvjetljenja ispod palube, upravljanje tempomatom i druge prilagodbe. Romobil ima LED ekran na upravljaču koji prikazuje brzinu i nivo baterije.

Cijena Segway Ninebot ES2

Iznosi otrplike oko 620 Eura to 800 Eura. Iako je Ninebot ES2 malo skuplji, njegova čvrsta izrada, lakoća za nošenje i solidne performanse čine ga odličnim izborom za početnike i povremene putnike.

Alternativa

Ninebot ES2 Alternativa: Turboant X7 Pro . Brži je 32 km prema 25 km), ima sličnu težinu (15kg naspram 12kg), skoro duplo veći domet (48km prema 25km i daleko je jeftiniji 420 Eura.

Segway Ninebot E22

Ninebot E22 je odličan izbor za kratka putovanja na posao ili za obavljanje lokalnih zadataka.

Ovaj romobil je posebno pogodan za početnike i tinejdžere zbog svoje maksimalne brzine od 20km i dometa od 38km.

Ninebot E22 je praktičan električni romobil i odličan izbor za vozače s ograničenim budžetom. Ima neke od istih karakteristika kao i drugi romobili Ninebot, ali je pristupačniji.

Segway Ninebot E22

Namjenjen je vozačima koji žele pouzdan model za svakodnevne vožnje ili obavljanje lokalnih obaveza.

E22 dolazi s motorom snage 300 W, što mu omogućava da se nosi s brdima nagiba do 15%. Ima tri načina vožnje – sportski, standardni i ekonomični, tako da možete prilagoditi svoj stil vožnje i produžiti domet. Tvrdi se da može preći do 22 km s jednim punjenjem, ali treba imati na umu da će vožnja u sportskom režimu smanjiti domet za oko 35-40%. Vrijeme punjenja iznosi 3,5 sata.

E22 ima izdržljivu konstrukciju i vodootpornost IPX4, što ga čini otpornim na slabu kišu. Ima dvostruki kočioni sistem – električnu kočnicu i stražnju mehaničku nožnu kočnicu, što omogućava brzo i sigurno zaustavljanje. Također je opremljen prednjim svjetlom od 2,5 W za bolju vidljivost u noćnim vožnjama.

Romobil ima inovativne 9-inčne gume koje su veće od guma na drugim Ninebot modelima, pružajući stabilnost i bolju apsorpciju udaraca. Međutim, treba izbjegavati rupe jer gumene gume nisu jednako dobre kao pneumatike.

Težina romobila iznosi 13,5 kg, što ga čini lako prenosivim. Sklapanje je jednostavno i praktično za skladištenje ili nošenje u javnom prijevozu.

E22 ima integraciju s mobilnom aplikacijom koja omogućava praćenje brzine i stanja baterije. Također ima zvono za obavještavanje drugih sudionika u prometu o vašem dolasku. Tempomat je još jedna korisna opcija koja omogućava vožnju bez držanja pritisnute ručice gasa.

Cijena Segway Ninebot E22

Cijena E22 iznosi 600 Eura to 680 Eura, što ga čini pristupačnijim od drugih Ninebot modela za odrasle. Međutim, i dalje je skuplji u usporedbi s nekim drugim sličnim romobilima.

Ipak, Ninebot je poznat po kvaliteti i pouzdanosti svojih romobila, pa je E22 dobar izbor za neiskusne vozače koji traže pouzdan i praktičan model za svakodnevnu vožnju ili obavljanje lokalnih obaveza.

Alternativa

Jedna alternativa Ninebot E22 romobilu je GoTrax XR Elite. GoTrax XR Elite nudi nekoliko prednosti u usporedbi s E22 romobilom. Prvo, GoTrax XR Elite ima veću maksimalnu brzinu od 25km u odnosu na 20km kod E22. To znači da ćete moći postići veću brzinu i brže obaviti svoja putovanja.

Drugo, GoTrax XR Elite ima veći domet od 30km u odnosu na 22km kod E22. Ovo je korisno ako želite pokriti veću udaljenost bez potrebe za punjenjem baterije. Također, GoTrax XR Elite je značajno jeftiniji s cijenom od 300 Eura u usporedbi s Ninebot E22.

Segway Ninebot F30

Segway Ninebot F30 je električni skuter koji nudi pametan i ekološki način kretanja. Sa ovim skuterom možete izbjeći saobraćajne gužve, brzo stići na posao ili se jednostavno voziti uživajući u efikasnom i nesmetanom putovanju. Evo nekih sjajnih karakteristika ovog modela:

Domet i brzina: F30 ima impresivan domet od do 30 km, što vam omogućava da pređete velike udaljenosti bez potrebe za punjenjem. Također, može postići maksimalnu brzinu do 25 km/h, pružajući vam brzo kretanje.

Segway Ninebot F30

Pneumatske gume od 10 inča: Skuter je opremljen 10-inčnim pneumatskim gumama koje pružaju glatku vožnju. Ove gume mogu se nositi s raznim vrstama terena i pružaju udobnost tokom vožnje.

Sigurnost: F30 je dizajniran sa sigurnošću na umu. Baterija, sistem pogona i sistem električnih punjača su sertifikovani i testirani prema UL 2272 bezbednosnom standardu. Također, skuter ima dvostruki kočioni sistem koji se aktivira jednom djelovanjem ručice kočnice, pružajući vam pouzdanu zaustavnu snagu.

Paluba i upravljač: Skuter ima proširenu palubu koja omogućava udoban položaj tokom vožnje. Ova paluba također pruža optimalan dohvat gornjeg dijela tijela do komandi upravljača, što olakšava upravljanje skuterom.

Podesivi okvir i sklopivi dizajn: F30 ima sklopivi okvir koji se brzo otpušta, omogućavajući vam jednostavno skladištenje ili nošenje skutera kada nije u upotrebi. Ovaj dizajn čini skuter praktičnim za prevoz ili čuvanje u ograničenom prostoru.

Dodatne funkcije: Skuter ima nekoliko dodatnih funkcija koje olakšavaju vožnju. To uključuje sistem tempomata koji održava konstantnu brzinu, power Assist mod koji vam pomaže pri ubrzanju i LED displej komandne table za praćenje podataka o vožnji. Također, skuter se može zaključati putem mobilne aplikacije za dodatnu sigurnost.

Prednji far i kočiono svjetlo: Skuter je opremljen prednjim farom i kočionim svjetlom koje poboljšavaju vidljivost i sigurnost tokom vožnje u uvjetima slabog osvjetljenja.

Cijena Segway Ninebot F30

Može se naći od 510 Eura do 560 Eura. Segway Ninebot F30 je visokokvalitetni električni skuter koji kombinuje performanse, udobnost i sigurnost. Sa svojim impresivnim dometom, brzinom i brojnim funkcijama, ovaj skuter je odličan izbor za sve one koji žele pouzdan i efikasan način kretanja.

Najbolji Segway Ninebot električni romobili za djecu uzrasta od 6 – 14 godina

Model skuteraSegway Ninebot ZING E8Segway Ninebot ZING E10Segway Ninebot ZING E12
Preporučena dob6-10 godina11-12 godina13-14 godina
Maksimalna brzina13 km/h16 km/h18 km/h
Maksimalni domet10 km10 km16.4 km
Nosivost50 kg60 kg60 kg
Težina8 kg8.5 kg8.5 kg
Motor130 W150 W150 W
Vrijeme punjenjaOko 5 satiOko 4 sataOko 4 sata
Nagib7%7%7%

Segway Ninebot ZING E8

ZING E8 je vrhunski dječji romobil koji je posebno dizajniran za djecu u dobi od 6 do 10 godina. Ovaj romobil ima 3 načina vožnje, što ga čini idealnim izborom za početnike.

Maksimalna brzina koju može postići je 14km/h, pružajući uzbudljivu vožnju za mlađe vozače. Romobil je dostupan u dvije boje, što dodatno doprinosi zabavnom iskustvu vožnje.

Jedna od velikih prednosti ZING E8 romobila je njegov izgled koji će djeci izgledati prilično cool.

Segway Ninebot ZING E8

Dostupan je u dvije boje – nježnoj bebi roze i živopisnoj indigo plavoj, što će sigurno privući pažnju djece i njihovih prijatelja.

Romobil je izrađen od visokokvalitetne aluminijumske legure za vazduhoplovstvo, što ga čini izuzetno izdržljivim i laganijim s težinom od samo 17,6 lbs (7,98 kg). Ninebot je poznat po svojoj čvrstoj konstrukciji, pa se možete osjećati sigurno znajući da je ovaj romobil otporan na udarce i izdržljiv za dječju upotrebu.

ZING E8 je opremljen snažnim motorom od 130 W koji omogućava laganu vožnju. Romobil ima tri načina vožnje – sigurnosni režim, krstarenje i gas. Sigurnosni režim ograničava brzinu na 10 km/h kako bi djeca postepeno stekla samopouzdanje u vožnji. Krstarenje omogućava održavanje stalne brzine nakon kratkog ubrzanja, dok se u načinu rada gasa može koristiti lopatica za palac za kontrolu brzine.

Romobil ima trostruki sistem kočenja koji uključuje zadnju nožnu kočnicu, regenerativnu kočnicu i ručnu kočnicu. Ovi kočioni mehanizmi omogućavaju brzo i pouzdano zaustavljanje, a regenerativna kočnica čak doprinosi produženju vijeka trajanja baterije romobila.

ZING E8 može preći oko 10 km s jednim punjenjem baterije, što je dovoljno za avanture u susjedstvu. Romobil također dolazi s pametnim sistemom upravljanja baterijom kako bi se zaštitila baterija od prekomjernog pražnjenja i pregrijavanja.

Gume romobila su od čvrste gume i veličine su 8 inča (prednja guma) i 7,5 inča (stražnja guma). Ove gume su otporne na probijanje i omogućavaju vožnju po različitim površinama poput asfalta, trave, zemlje i pijeska. Romobil također ima prednji amortizer za apsorpciju udaraca s neravnih površina.

ZING E8 nema ugrađena prednja ili stražnja svjetla, ali ima reflektirajuću naljepnicu na stražnjem blatobranu radi povećane vidljivosti. Romobil također ima prilagodljivo osvjetljenje na palubi koje stvara učinak svijetleće letjelice. Preporučuje se dodatno osvjetljenje za vožnju u mraku radi povećanja vidljivosti.

Cijena ZING E8

Cijena ZING E8 romobila iznosi 200 Eura, što pruža vrhunski izdržljiv i pouzdan romobil za djecu. Djeca će se sigurno zabaviti vozeći ovaj romobil, a vi ćete biti sigurni da je on dizajniran s njihovom sigurnošću na umu.

Alternativa

Alternativa za ZING E8 je GoTrax GKS, koji je također odličan izbor za prvi električni romobil za djecu. GKS je dostupan u pet različitih boja i ima ograničenje brzine prilagođeno djeci od 12km.

Romobil može preći udaljenost do 6.5km, pružajući dovoljno zabave za igru. Posebno ističemo jedinstvenu tehnologiju sigurnosnog pokretanja i kočenja koja čini GKS sigurnim izborom za manju djecu. S obzirom na cijenu od 90 Eura, GKS predstavlja izvrsnu vrijednost za novac.

Ove alternative su odlične opcije za djecu koja žele isprobati električne romobile. Oba modela su prilagođena sigurnosti i uživanju kod mlađih vozača, po pristupačnoj cijeni.

Segway Ninebot Zing E10

Zing E10 je odličan izbor za decu od 11-12 godina. Ima slične karakteristike kao i E8, ali može izdržati veću težinu od 59,9 kg. Maksimalna brzina ovog romobila je 16,1 km/h, što će pružiti uzbudljivu vožnju mlađim vozačima koji žele malo više akcije.

Najvažnija razlika između ZING E8 i ZING E10 romobila je maksimalna brzina. ZING E10 može doseći maksimalnu brzinu od 10 16 km/h, što je brže od ZING E8 modela. Ova brzina će sigurno pružiti veću dozu uzbuđenja starijoj djeci dok se kreću kroz susjedstvo.

Segway Ninebot Zing E10

Motor od 150 W u ZING E10 romobilu pomaže i pri usponima uz brdo. Iako nije namijenjen za vožnju uzbrdo, romobil može savladati blage nagibe od 7%. To je posebno korisno u stambenim područjima gdje su nagibi manje izraženi.

Romobil dolazi s istim tri načina vožnje kao i ZING E8 model – sigurnosni, krstarenje i gas. Sigurnosna postavka ima ograničenje brzine od 6,2 mph (10 km/h) kako bi pomogla početnicima da se postepeno naviknu na vožnju, dok iskusniji vozači mogu odabrati način rada gasa ili krstarenja i postići maksimalnu brzinu od 10 mph.

ZING E10 ima visokokvalitetni sistem kočenja koji uključuje električnu kočnicu za oporavak (EBS) i stražnju nožnu kočnicu. Kočnice pružaju sigurno zaustavljanje romobila, a EBS kočnica doprinosi i produženju trajanja baterije romobila.

Romobil je izrađen od visokokvalitetne aluminijske legure za vazduhoplovstvo koja pruža izdržljivost i čvrstoću. Unatoč svojoj čvrstoj konstrukciji, romobil je lagan s težinom od samo 18,7 lbs (8,5 kg), što ga čini lako upravljivim za mlađe vozače. Romobil se također lako sklapa radi jednostavnog prenošenja ili odlaganja.

Maksimalni domet ZING E10 romobila je 6,2 milje (10 km), što je slično kao i kod ZING E8 modela. Romobil je pogodan za lokalne izlete i istraživanja, ali može biti ograničavajući za stariju djecu koje žele koristiti romobil za duže udaljenosti.

ZING E10 dolazi s gumenim gumama protiv klizanja koje pružaju dobro prianjanje na različitim površinama. Romobil je dizajniran za vožnju po glatkim pločnicima, travi, prljavštini i pijesku.

Romobil nema ugrađeno osvjetljenje, ali dolazi s reflektirajućom naljepnicom za povećanu vidljivost. Preporučuje se dodatno osvjetljenje ako će se romobil koristiti u uvjetima slabog osvjetljenja.

Cijena ZING E10

Ovaj romobil je sličan ZING E8 modelu, ali može podnijeti veću težinu i ima veću maksimalnu brzinu. Cijena ZING E10 romobila iznosi 200 Eura. Što ga čini atraktivnim izborom za djecu koja žele malo više uzbuđenja i brzine. Romobil pruža pouzdanu vožnju i sigurnost, a istovremeno pruža zabavu i užitak djeci.

Alternativa

Dakle, Zing E8 ima domet od približno 6,44 kilometara, GoTrax GKS ima domet od približno 12 kilometara, a GoTrax GKS Lumios ima domet od približno 8 kilometara. Brzina Zing E10 iznosi približno 16km/h.

Segway Ninebot Zing E12

Zing E12 je odličan izbor za uzrast od 13-14 godina. Sličan je modelu E10, ali sa dodatnim pojačanjem snage što dovodi do maksimalne brzine od 18 km/h. Ima istu vrhunsku konstrukciju kao i drugi romobili Segway Ninebot, ali ograničeni domet može značiti da starija djeca prerastu ovaj romobil brže nego što biste željeli.

ZING E12 romobil ima sličan izgled kao i ostali modeli iz Ninebot ZING serije, sa sofisticiranim dizajnom koji će privući tinejdžere koji žele modernu i elegantnu estetiku.

Segway Ninebot Zing E12

Romobil je dostupan u sivoj boji sa sjajnim narandžastim detaljima na palubi i točkovima, što ga čini privlačnim za tinejdžere.

Romobil ima domet od oko 16km sa jednim punjenjem, što će zadovoljiti potrebe djece koja ne planiraju putovati predaleko. Međutim, važno je napomenuti da ovaj domet može biti ograničavajući kako djeca stari i žele provoditi više vremena na romobilu.

Vrijeme punjenja romobila je relativno kratko i iznosi samo 4 sata. Tako da djeca neće morati čekati dugo prije nego što se ponovno mogu vratiti na vožnju. U slučaju da se baterija neočekivano isprazni, romobil može funkcionirati kao ručni romobil.

ZING E12 romobil ima regenerativnu kočnicu koja reciklira energiju iz točkova pri kočenju, što može pružiti dodatno povećanje dometa. Također ima stražnju nožnu kočnicu koja omogućuje brzo zaustavljanje.

Romobil je udoban za vožnju zahvaljujući gumama bez zračnice protiv klizanja i prednjim amortizerima. To omogućuje vozačima da se kreću po različitim površinama puta, uključujući travu, prljavštinu i pijesak. Međutim, romobil nije namijenjen za vožnju po vrlo neravnim terenima ili kaldrmi.

Postoje i alternative na tržištu romobila koje mogu ponuditi veću brzinu i domet, kao što je na primjer Hiboy NEX sa maksimalnom brzinom od 13 mph (21 km/h) i dometom od 20 km. Ove alternative mogu biti bolji izbor za vozače koji traže veće performanse, ali možda neće imati istu kvalitetu izrade kao romobili iz Ninebota.

ZING E12 je izrađen od visokokvalitetne aluminijske legure koja pruža izdržljivost i čvrstoću. Romobil je također lagan i kompaktan, što ga čini lako prenosivim i skladištenim.

Važno je napomenuti da ZING E12 romobil nema ugrađeno osvjetljenje, već samo reflektirajuću naljepnicu na zadnjem dijelu. Ako se planira vožnja romobila u uvjetima slabog osvjetljenja, preporučuje se kupovina dodatnog osvjetljenja radi povećane sigurnosti.

ZING E12 je romobil koji će djeca sigurno voljeti, pružajući im brzinu i zabavu. Izrađen od kvalitetnih materijala, pruža pouzdanu vožnju i izdržljivost. Međutim, važno je uzeti u obzir ograničeni domet romobila i nedostatak ugrađenog osvjetljenja prilikom odabira ovog modela.

Alternativa

Dakle, Hiboy NEX ima domet od otprilike 20 kilometara, a GoTrax GXL V2 ima domet od otprilike 19 kilometara. Maksimalna brzina Zing E12 iznosi 18 km/h.

Cijena ZING E12

Ovaj romobil je sličan ZING E10 modelu, ali ima dodatno pojačanje snage koje dovodi do maksimalne brzine od 18 km/h. Cijena ZING E12 romobila iznosi 220 Eura.

Stvari na koje biste trebali obratiti pažnju prilikom kupovine segway ninebot romobila

Prilikom kupovine Segway Ninebot romobila, evo nekoliko faktora na koje biste trebali obratiti pažnju:

 1. Namjena i starosna grupa: Razmislite o namjeni romobila i za koju starosnu grupu je namijenjen. Segway Ninebot nudi različite modele za djecu, tinejdžere i odrasle, pa je važno odabrati romobil koji je prikladan za odgovarajuću dobnu skupinu.
 2. Performanse: Provjerite maksimalnu brzinu, domet i snagu motora romobila. Ovi faktori će odrediti koliko brzo i daleko možete putovati s romobilom. Odaberite romobil koji zadovoljava vaše potrebe u pogledu brzine i udaljenosti koju želite preći.
 3. Kvaliteta izrade: Pregledajte materijale od kojih je romobil izrađen i provjerite kvalitetu izrade. Segway Ninebot je poznat po visokoj kvaliteti izrade i upotrebi čvrstih materijala koji osiguravaju izdržljivost romobila.
 4. Sigurnost: Pazite na sigurnosne značajke romobila, kao što su kočnice, svjetla, reflektori i druge mjere zaštite. Sigurnost je ključna prilikom odabira romobila, posebno ako se koristi u prometu ili na javnim površinama.
 5. Dizajn i stil: Odaberite romobil koji vam se sviđa vizualno i koji odgovara vašem stilu. Segway Ninebot nudi različite boje i dizajne, pa odaberite onaj koji vam najviše odgovara.
 6. Cijena: Uvijek uzmite u obzir budžet prilikom kupovine romobila. Segway Ninebot nudi širok raspon modela s različitim cijenama, pa odaberite onaj koji najbolje odgovara vašem budžetu.
 7. Recenzije i ocjene korisnika: Pregledajte recenzije i ocjene drugih korisnika romobila kako biste stekli uvid u njihovo iskustvo s proizvodom. Ovo vam može pomoći u donošenju informirane odluke o kupovini.
 8. Dodatne značajke: Provjerite dodatne značajke romobila, poput mogućnosti povezivanja s mobilnom aplikacijom, mogućnosti prilagodbe postavki i drugih dodataka koji mogu poboljšati vaše iskustvo vožnje.

Uzimajući u obzir ove faktore, možete odabrati Segway Ninebot romobil koji najbolje odgovara vašim potrebama i preferencijama.

Segway Ninebot aplikacija

Segway Ninebot aplikacija je mobilna aplikacija koja je dostupna za preuzimanje na pametnim telefonima. Ova aplikacija omogućava korisnicima Segway Ninebot romobila da prilagode i upravljaju svojim skuterima putem Bluetooth veze.

Evo nekih ključnih značajki Segway Ninebot aplikacije:

 1. Povezivanje s romobilom: Aplikacija omogućava korisnicima da se povežu sa svojim Segway Ninebot romobilom putem Bluetooth veze. Nakon uspostavljanja veze, korisnici mogu pristupiti različitim postavkama i kontrolama romobila.
 2. Kontrola vožnje: Aplikacija omogućava korisnicima da koriste svoj pametni telefon kao daljinski upravljač za upravljanje romobilom. To uključuje kontrolu brzine, upravljanje, kočenje i druge funkcije.
 3. Praćenje vožnje: Aplikacija pruža informacije o vožnji, poput brzine, pređene udaljenosti, vremena vožnje i drugih statistika. Ovo vam omogućava praćenje svojih vožnji i praćenje napretka.
 4. Prilagodba postavki: Korisnici mogu prilagoditi postavke romobila putem aplikacije. To uključuje podešavanje brzine, osjetljivosti upravljača, podešavanje svjetala i druge parametre kako bi se prilagodio individualnim preferencijama.
 5. Sigurnosne značajke: Aplikacija pruža sigurnosne značajke kao što su zaključavanje romobila, upozorenja o sigurnosti i mogućnost praćenja statusa baterije romobila.
 6. Ažuriranje firmware-a: Putem aplikacije korisnici mogu ažurirati firmware romobila kako bi poboljšali njegove performanse.

Segway Ninebot aplikacija pruža korisnicima dodatnu kontrolu i mogućnost prilagodbe njihovih romobila, kao i praćenje vožnje i statistiku. Preuzimanje aplikacije je obično besplatno i dostupno putem App Store-a za iOS uređaje i Google Play Store-a za Android uređaje.

Komentariši