fbpx
notino popust

Vodič kroz Croatia osiguranje: sve što trebate znati a niste znali

Croatia osiguranje

Croatia osiguranje je osnovano 1953. godine u Zagrebu, kao prvo osiguravajuće društvo u tadašnjoj Jugoslaviji koje je bilo u potpunosti u vlasništvu države. Od tada, Croatia osiguranje je postalo jedno od najvećih i najutjecajnijih osiguravajućih društava u Hrvatskoj, nudeći širok raspon osiguranja za fizičke i pravne osobe.

U prvom desetljeću svog poslovanja, Croatia osiguranje uspostavilo je brojne poslovne odnose s inozemnim partnerima i počelo širiti svoje poslovanje i izvan granica tadašnje Jugoslavije. Od 1960-ih godina, Croatia osiguranje postaje lider na osiguravajućem tržištu u Hrvatskoj, te nastavlja širiti svoje poslovanje na globalnoj razini.

U godinama koje su uslijedile, Croatia osiguranje postala je dio velike međunarodne osiguravajuće grupe Vienna Insurance Group, koja posluje u više od 30 zemalja diljem svijeta.

Danas, Croatia osiguranje nudi različite vrste osiguranja, uključujući osiguranje vozila, osiguranje nekretnina, životno osiguranje, putno osiguranje, osiguranje od nezgoda i poslovna osiguranja, a svojim klijentima pruža i usluge savjetovanja i prilagođavanja osiguranja njihovim individualnim potrebama.

Unatoč turbulentnim vremenima u proteklom razdoblju, Croatia osiguranje nastavlja jačati svoju poziciju na tržištu i brinuti se za svoje klijente. Društvo također aktivno sudjeluje u različitim projektima koji se bave društveno odgovornim poslovanjem, te pruža podršku različitim projektima u kulturi, umjetnosti i sportu.

Obvezno auto osiguranje

Croatia osiguranje nudi obvezno auto osiguranje s mogućnošću plaćanja na 12 rata ili jednokratno uz 5% popusta. Polica pokriva odgovornost za štetu koju ste prouzročili drugim osobama ili njihovim stvarima u prometnoj nesreći. Moguće je ugovoriti dodatne opcije poput zaštite CO bonusa, Croatia asistencije, AO plus i osiguranja od nezgode.

 1. Zaštita CO bonusa: čuvajte svoj bonus čak i ako ste krivi za prometnu nesreću.
 2. Croatia asistencija: pokriva troškove pomoći na cesti i dostupno je zamjensko vozilo u slučaju kvara ili prometne nezgode.
 3. AO plus: pokriće troškova odvjetnika i naknada za štete zbog tjelesnih ozljeda u prometnoj nesreći.
 4. Osiguranje od nezgode: naknada u slučaju trajnog invaliditeta ili smrti uslijed nesretnog slučaja.
 5. Nezgoda plus: osnovno osiguranje od nezgode plus dodatna naknada za medicinske usluge.
 6. Nezgoda super plus: osnovno osiguranje od nezgode te dodatna naknada za pregled specijalista, medicinsku dijagnostiku i fizikalnu terapiju.
Obvezno auto osiguranje

Cijene obavezno auto osiguranja

 1. Zaštita CO bonusa 1884 – 16,79 Eura
 2. Croatia asistencija – od 10,49 Eura
 3. AO plus – od 10,62 Eura
 4. Osiguranje od nezgode – od 15,77 Eura
 5. Nezgoda plus – od 16,59 Eura
 6. Nezgoda super plus – od 17,36 Eura

Osiguranje imovine

Osiguranje doma pruža zaštitu nekretnine i stvari u njoj od različitih rizika kao što su provala, požar i potres. Uz to, moguće je ostvariti do 10% popusta na višegodišnje police, mogućnost plaćanja na 12 rata, te hitnu pomoć u kući preko aplikacije Moja Croatia. Iskoristite njihovu posebnu ponudu do 31.3.2023. i osigurajte svoj dom na 5 ili više godina uz poklon bon Lesnine u iznosu od 20 Eura.

Osiguranje imovine pokriva štetu nastalu na građevinskom dijelu nekretnine, instalacijama, pomoćnim objektima te stvarima u kućanstvu kao što su namještaj, tehnika, odjeća i obuća. Za turističke apartmane osigurano je prošireno pokriće koje uključuje odgovornost iznajmljivača prema gostima i trećim osobama, te oštećenje stvari u apartmanu koje je izazvao gost i stvari posebne vrijednosti u vlasništvu gosta.

Osiguranje imovine

Zdravstveno osiguranje

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje pruža važnu financijsku zaštitu osiguranicima kroz pokrivanje participacija u različitim segmentima zdravstvene zaštite, poput primarne zdravstvene zaštite, bolničkog liječenja, dijagnostike, laboratorijskih pretraga i fizikalne terapije.

Dodatno, ugovaranjem do 14.4.2023., osiguravate si besplatan preventivni pregled za rano otkrivanje teških bolesti te 20% popusta na usluge u Croatia Poliklinikama, uz niz drugih pogodnosti. Ovo osiguranje može biti značajna ušteda u troškovima zdravstvene zaštite i omogućiti vam pravovremeno i kvalitetno liječenje, bez brige o financijama.

Zdravstveno osiguranje

Best Doctors Plus

Best Doctors Plus polica omogućuje pristup najboljim svjetskim klinikama i vodećim medicinskim stručnjacima u slučaju teških bolesti. Osigurava organizaciju i pokrivanje troškova liječenja u inozemstvu te omogućuje korisnicima da se usredotoče na vlastito zdravlje i zdravlje svojih najmilijih bez brige o financijskim izazovima u najtežim trenucima. Polica se može jednostavno ugovoriti online uz 5% popusta.

Usluga Best Doctors Plus obuhvaća korištenje usluga medicinskog posredništva koje uključuju drugo liječničko mišljenje i pokrivanje troškova liječenja i medicinskih zahvata u inozemstvu do određene osigurane svote za liječenje teških bolesti poput karcinoma, srčanih zahvata te transplantacija organa i koštane srži od živih davatelja.

Polica uključuje točnu dijagnozu bolesti, preporuke za najbolje metode liječenja, suvremenu medicinsku opremu, troškove liječenja i operacija u inozemstvu prema preporukama međunarodnih stručnjaka, troškove prijevoza i smještaja za osiguranika, naknadu za boravak u bolnici od 100 eura po danu, troškove lijekova tijekom liječenja do 50.000 eura te troškove repatrijacije u slučaju smrti tijekom tretmana.

Diagnose.me

Diagnose.me je inovativna online usluga koja omogućuje konzultaciju s vrhunskim svjetskim medicinskim stručnjacima iz najboljih klinika. Ako niste sigurni u svoju dijagnozu, specijalisti za vaše zdravstveno stanje pružit će vam drugo stručno mišljenje i preporuku za liječenje na temelju medicinske dokumentacije koju dostavite.

Usluga uključuje dvije online konzultacije s profesionalnim liječnicima godišnje, a godišnja premija iznosi samo 10,62 eura. Možete je ugovoriti kao samostalni program ili kao dodatak uz osnovno pokriće dobrovoljnog dodatnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja. Nakon primitka izvješća, možete postavljati dodatna pitanja liječniku specijalistu.

Onko plan

Onko plan je osiguranje koje pruža financijsku zaštitu u slučaju dijagnosticiranja teške bolesti poput raka. Ugovaranjem ovog osiguranja osiguravate isplatu naknade koja može pomoći u pokrivanju troškova liječenja te olakšati gubitak prihoda uslijed dužeg bolovanja. Onko plan ugovara se uz dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, a osim osiguranika, pokrivena su i djeca do 21. godine života.

U slučaju dijagnosticiranja invazivnog oblika raka ili dobroćudnog tumora mozga, isplatit će se 100% ugovorenog iznosa, dok se u slučaju raka u preinvazivnoj fazi, odnosno najranijem obliku, isplaćuje 10% ugovorenog iznosa. Ugovaranjem Onko plana možete lakše prebroditi financijski teške trenutke koji često prate teške bolesti.

Putovanje osiguranje

Putno osiguranje štiti vas od neočekivanih zdravstvenih troškova tijekom boravka u inozemstvu do 45 dana. Dostupna je 24/7 telefonska asistencija za upućivanje u najbližu zdravstvenu ustanovu, a pokriva i troškove bolničkog liječenja i povratka u domovinu zbog oboljenja od Covida-19.

Ovo osiguranje također uključuje hitnu zdravstvenu njegu i liječenje, prijevoz vozilom hitne pomoći ili helikopterom do najbliže bolnice, prijevoz u domovinu zbog zdravstvenih razloga, te troškove bolničkog liječenja i prijevoza osiguranika zbog oboljenja od Covida-19.

SKI putno osiguranje

Uz SKI putno osiguranje, možete skijati bezbrižno u inozemstvu i dobiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu. Možete ostvariti 20% popusta ako ugovorite osiguranje online. Osiguranje pokriva troškove bolničkog liječenja i prijevoza u domovinu zbog oboljenja od Covida-19 te naknadu za neiskorišteni ski pass zbog bolničkog liječenja. Važeće je u svim zemljama EU, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Croatia zdravstveno osiguranje u inozemstvu

Croatia zdravstveno osiguranje u inozemstvu nudi sveobuhvatnu zaštitu od neočekivanih troškova zdravstvene zaštite za boravak izvan Hrvatske do godinu dana. Osim osnovne pokrivenosti, polica uključuje hitne intervencije, prijevoz do najbliže bolnice, te povratak u domovinu ako se zbog zdravstvenih razloga ne možete vratiti prema planu.

Također, dostupne su dodatne opcije osiguranja prtljage, nezgode, privatne odgovornosti, sportskih aktivnosti i oboljenja od Covida-19. Polica se može brzo i jednostavno ugovoriti online uz 15% popusta.

Životno osiguranje

Croatia mješovito osiguranje

Croatia mješovito osiguranje života je odličan način da osigurate financijsku sigurnost svojim najmilijima u slučaju vaše prerane smrti. No, osim zaštite od nepredvidivih događaja, polica također postaje oblik štednje s povratom ugovorenog iznosa i mogućnosti sudjelovanja u dobiti. Odaberite jedan od tri modela osiguranja, a uz to možete ugovoriti dopunsku zaštitu od malignih bolesti, posljedica nezgode i teško bolesnih stanja.

Osim toga, polica nudi mogućnost zajma na temelju police te naknadu u visini 2,5% osiguranog iznosa prilikom rođenja djeteta. Dostupna je dopunska zaštita za osobe u dobi od 14 do 55 godina.

Krug života

Krug života je doživotno osiguranje za slučaj smrti koje omogućava financijsku pomoć obitelji ili drugim osobama u trenucima kada je novac najpotrebniji. Polica se može ugovoriti bez ocjene rizika i liječničkog pregleda, a premija iznosi samo 5 eura mjesečno uz plaćanje trajnim nalogom. Namijenjeno je osobama od 18 do 70 godina, a trajanje uplate je od 5 do 20 godina.

Raspon osiguranog iznosa je od 1.000 do 10.000 eura, a minimalna mjesečna premija je 5 eura. Plaćanje premije moguće je godišnje, polugodišnje, kvartalno i mjesečno. Nakon proteka 2 godine osiguranja i plaćanja premije za taj period, osiguranik ima pravo na isplatu u slučaju smrti.

Croatia Stipendija

Croatia Stipendija je osiguranje koje pruža financijsku podršku djeci u slučaju smrti roditelja ili za njihovo kvalitetno školovanje. Polica uključuje isplatu mjesečne rente tijekom ugovorenog razdoblja, a u slučaju smrti ugovaratelja, djete će i dalje dobivati rentu bez obveze daljnjeg plaćanja osiguranja. Dodatno, u takvom slučaju će dobiti i isplatu od 10.000 eura. U slučaju smrti oba roditelja u istom događaju, djetetu će se isplatiti dvostruka mjesečna renta.

Croatia životno osiguranje i štednja za djecu

Croatia životno osiguranje i štednja za djecu pružaju roditeljima, bakama i djedovima mogućnost ulaganja u sigurniju budućnost svojih najmilijih. Nakon isteka police, kao jednokratni iznos isplaćuje se ugovoreni iznos koji djetetu može pomoći u pokrivanju troškova školovanja, stanovanja ili kupnje prvog automobila.

Osim toga, nagrađuju se izvrsni srednjoškolci, a u slučaju smrti ugovaratelja do 65 godina starosti nakon 2 godine ugovaranja police, djetetu se isplaćuje osigurani iznos bez daljnjeg plaćanja premije. U slučaju nesreće u kojoj umru oba roditelja, djetetu se isplaćuje dvostruki osigurani iznos, što pruža dodatnu zaštitu za vašu obitelj.

Croatia Senior

Croatia Senior je polica životnog osiguranja koja vam omogućuje sigurniju starost bez egzistencijalnih briga. Nakon uplate premije, bit će vam isplaćivana ugovorena mjesečna renta kao dodatan izvor prihoda. Također, moguće je naslijediti mjesečnu rentu u slučaju da ne doživite isplatu.

Mirovinska štednja

Mirovinska štednja je idealna opcija za sve koji žele preuzeti kontrolu nad svojom budućnošću i osigurati si stabilnu mirovinu. Namijenjena je svima, bez obzira na zdravstveno stanje ili dob, a trajanje članstva nije vremenski ograničeno.

Članovi sami biraju visinu, trajanje i dinamiku uplata u fond te nisu obvezni uplaćivati svaki mjesec, a nema ni opomena za neplaćanje. Članstvo u fondu ne ovisi o radnom odnosu, a nema ni ulaznih naknada. Najbolje od svega, sredstva u fondu nasljedna su prije i nakon početka korištenja mirovine, što osigurava dodatnu sigurnost i zaštitu za vas i vašu obitelj.

Mirovinska štednja

Croatia osiguranje prednosti

Mobilna aplikacija Moja Croatia je osmišljena kako bi olakšala i pojednostavila procese koji se tiču osiguranja. Uz ovu aplikaciju, osiguranici mogu pregledati sva svoja osiguranja i uvjete pokrića na jednom mjestu te imaju uvid u svoje police osiguranja.

Također, aplikacija omogućuje korisnicima da dobiju popuste i pogodnosti kroz posebne akcije nazvane “Dobre prilike“, što im može uštedjeti novac.

Jedna od važnih funkcija ove aplikacije je i digitalna iskaznica zdravstvenog osiguranja, koja omogućuje korisnicima da uvijek imaju svoju iskaznicu pri ruci, a ne moraju je nositi sa sobom fizički.

Aplikacija omogućuje i jednostavnu prijavu šteta u samo nekoliko klikova te praćenje statusa štete u realnom vremenu. Također, omogućuje i jednostavno plaćanje računa za osiguranje, što znači da korisnici ne moraju gubiti vrijeme na odlazak u banku ili slanje uplatnice poštom. Sve ove funkcije olakšavaju procese koji se tiču osiguranja i čine ih bržim i jednostavnijim za korisnike.

Komentariši